Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nagyúr
válasz andorra #51252 üzenetére
"Mások, meg adják alá a lovat, Liszi70, Bajnokpityu, meg a vigyorgók.."
Semmiféle lovat nem adtam alá, ne ferdíts!!! Nem értettem egyet azzal, hogy te szép finoman, de gyakorlatilag lekussoltatod a vitatkozó feleket, még a probléma tisztázása vagy blattida jogos reakciója előtt, ennyi a történetem!
A mostani már más helyzet, mert most egyértelműen kötekedő, provokatív célzatú Aladár beírása, erre tényleg nem érdemes válaszolni szerintem, de ezt ne mi (igen, még te se) "javasoljuk" nekik, ha lehet. Blattida nagyon korrektül válaszolt a "javaslatod" ellenére tegnap, ami hasznos volt, mert Aladár már csak egy gyenge provokálást tudott írni rá.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz gyurczy #51257 üzenetére
"Kifejezetten az egyik félnek lett címezve az a hozzászólás."
Ez a mondat is a hozzászólás része, én csak erre reflektáltam :
"Javaslom, hogy a további válaszokat mindenki mellőzze."
Nekem nem úgy tűnik. De egyébként igaza van andorrának, nyilván én és bajnokpityu tehetünk arról, hogy kialakult ez a vita blattida és Aladár között! Gratulálok neki a remek és logikus következtetéshez!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz raven12 #51341 üzenetére
"maximum 70k-ért milyen lehetőségeim vannak, ha aktív hangfalba ruháznék?... Nem száraz hangot várok, ez fontos.....Meleg, lehetőleg nem basszus-szegény, zenei hangzást várok!.......Vagy ezt veszek, vagy egy fejhallgatót "
Maximum 70k-ért? Fejhallgatót se biztos, az igényeidet olvasva. És a minősége attól is függ, hogy mibe csatlakoztatod azt a fejhallgatót.
-
nagyúr
válasz Multibit #51369 üzenetére
"Előrébb lennél ezzel a véleménnyel?"
Igen, előrébb lenne. Mint ahogy én, sokkal előrébb lettem a mások tapasztalatainak segítségével IS. (Az megint más, hogy úgy látszik, senkinek nincs tapasztalata a mostani kérdés konkrét eszközeiről.)
"Csak magadra számíthatsz, csak a saját felelősségedre dönthetsz, nem mások szavába kapaszkodva."
Ez természetesen így van, de a kérdezők sem azt várják, hogy helyettük döntsenek a tapasztaltak.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz cipofuzo87 #51383 üzenetére
AVX-en vetted? (Mert ahhoz volt egy Swans állvány, de nem vették meg vele, az továbbra is eladó.)
-
nagyúr
válasz cipofuzo87 #51388 üzenetére
Itt a hirdetése, látszik a képeken az állvány, 25-ért kínálja.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #31600896 #51396 üzenetére
"Nem tudom jó helyen járok-e"
Igen, ez egy nagyon jó hely!
Szerintem ezt a kijelzőt javítani nem lehet. Hacsak nem találsz egy ugyanilyen készüléket, ami bontásra van ítélve, akkor nem tudsz mit kezdeni a dologgal. (És akkor sem biztos, hogy megéri kicserélni, hacsak nem magad csinálod.)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz andorra #51434 üzenetére
Évek óta olvasok ilyen topikokat, még 1 db. elkeseredett, zsákutcába küldött, becsapott emberrel sem találkoztam "konkrét" tanácsok miatt. (Ha egyáltalán konkrét tanácsnak számít egy saját vélemény valamilyen eszközről.) Maximum olyanokkal találkoztam, akik egy idő után készülékeket cseréltek. De olyanok is jócskán cserélgetnek, akik tudatosan, és a te szabályaid szerint építenek rendszert.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #71562240 #51438 üzenetére
Nagy tiszteletem a tiéd ebben a topikban, na nem a 4D-s szappanopera az oka , inkább a privátban (is) adott "konkréttanácsadás", ha lehet annak nevezni eszközökről elmondott saját tapasztalatot és ismeretanyag-átadást.
"hifi témájú topikokban csak úgy röpködnek a leegyszerűsített lózungok, hogy az ember haja égnek áll (ez a típus jobb mint az, ez a típus legjobb ebben az árkategóriában"
Szerintem van olyan, hogy ez a típus jobb mint az. És tudom mi lesz a válasz erre : roppant bonyolult ez az egész, rendszerben kell gondolkodni, sokat jelent a saját ízlés, a készülékek kiszolgálása, az akusztika, a többi készülék kölcsönhatása, kábelek stb. stb. mind-mind befolyásolják azt, hogy milyennek értékel valaki egy hangot. De szerintem ez csak egy bizonyos szint fölött számít, és a kérdezők többsége nem hogy nem éri el ezt a szintet, de nem is akarja megközelíteni sem. Zenét akar hallgatni. A házimozi topic-hemzseg azoktól a felhasználóktól, akik őszintén megköszönik a segítséget, mert elindították őket egy úton! (Nem csak sokpontegy, hanem hifi témában is!) Nem végigvezették kézenfogva az úton, mert azt nem lehet egy bizonyos szint után, hanem elindították. A konkréttanácsellenesség a kezdők hifihez szoktatásának, rákapatásának szívja el a levegőjét. Aki elindult egy úton, némi empatikus segítséggel, az sokkal inkább hajlamos lesz arra, hogy aztán, nagyon helyesen, a saját útját járja.
"a zsákutcába küldött kérdezők zömének fogalma sincs, hogy őt zsákutcába küldték, merthogy hozzáértés híján nem veszi észre"
Egy csomóan nem azért keresnek készülékeket, hogy aztán egy életen keresztül ezzel foglalkozzanak, és eszük ágában nincs szenvedély-szerűen ezt űzni.
"csak az a fontos számukra, hogy küldjék valahová, mondja meg nekik valaki, hogy hova kell menni, és akkor nekik jó és elhiszik"
Ilyen is van, és egyáltalán nem baj. Nem lesz "hifista", hanem elégedett, sok zenét hallgató tagja lesz a társadalomnak.
"döntse el valaki hozzáértő, hogy mit kell csinálni, oszt jó napot haladjunk végre"
A kérdezők többségénél szerintem nem erről van szó. Van ilyen is biztos, de az sem baj, ő is kapjon valamit. És van ahol kap, és boldog lesz. Mi ezzel a baj?
És képtelen vagyok felfogni, hogy az mitől konkréttanács, pláne "gátlástalan", ha valaki a személyes tapasztalatát leírja valamiről? (Arról inkább ne beszéljünk, hogy most már gátlástalannak is van titulálva az, aki netán merészel írni valami saját benyomást vagy tapasztalatot valamiről! )
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #71562240 #51444 üzenetére
"Pedig a "4D-s szappanopera" a lényege az egésznek!"
Akkor ebben a témában is biztosan sokféle "lényeg" létezik. Kinek ez, kinek az:
"Miben (szerintem?) jobb, miben (szerintem?) nem jobb, miben (szerintem?) rosszabb, milyen körülmények között, milyen ízlésű-tapasztalatú ember számára hallható (vagy akár mérhető) ilyennek vagy olyannak..."
Pontosan így van. Ez a sokféle "szerintem" kéne legyen a fórum mozgatórugója. Ezeknek a "szerintem"-eknek a megosztása nagyon fontos, még akkor is, ha nem lesz teljesen analóg az én szerintememmel mások szerinteme. De hogy lesz sok hasonlóság, és közös nevező, az egészen biztos. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz szabeska #51461 üzenetére
A házimozi topikban jóval nagyobb eséllyel kapsz választ. Sokkal nagyobb közösség, lehet, hogy lesz valakinek tapasztalata ezekkel a cuccokkal. Sokuknak sztereóval is van komoly tapasztalata, nem csak sokponteggyel. Innen kérdezd kammerert, vagy blattidát, de csak privátban.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz andorra #51486 üzenetére
"A HS280-as egy elismert darab volt fénykorában és ha mondjuk levennéd a polcról, vagy kivennéd a szekrényből és megfelelő állványra helyeznéd (elnézést, ha már megtörtént volna), még átmeneti megoldásnak elmehet."
Nehéz visszaemlékezni, hogy pontosan milyen hangú is volt, (meg a nosztalgia is bekavarhat), de nekem volt HS280-am, 24-26 éve. Akkor ez a kínálatban egy nagyon kurrens cikk volt, én használtan vettem, és nagyon szerettem. Azt már nem tudom, hogy valójában a hangja miatt, vagy a "menősége" miatt voltam elégedett vele, de szerintem a mai napig jó lehet ez sok igényre. (A mai műanyag hangú és csilivili kinézetű alsó, alsóközép kategóriától szerintem jobb, és még olcsóbb is.) Mivel a hangjára már nem igazán emlékszem, valójában csak arra alapozom a feltevésemet, hogy pár hete adtam el egy 8-10 éve vett HS282-t, amit alig használtam, de eladás előtt elég jól leteszteltem. Nincs szégyenkeznivalója azon az árszinten ahol épp leledzik, szűkös időkben én ellennék vele és nem is szenvedve.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz burriebonz #51500 üzenetére
"Apáméknál még mai napig üzemel egy rft b3010!"
Ha kapnék itthon egyet a minihifijével együtt ilyen állapotban, én szívesen megvenném, és nosztalgiáznék vele a terasz-bulik alkalmával! A helyi "Mágnes" áruházban lehetett kapni, gyakran megnéztem.
"Azt nem mondanám hogy hibátlan hangja van de hogyha a mini hifi nevezetű cuccokhoz hasonlítom akkor igencsak jó!"
Mármint a mai mini hifi nevezetű cuccokhoz. Mert akkor a minihifi nem szitokszó volt, mint mostanság, hanem bizony elég jó készülékek voltak benne abban a szűk kínálatban. Az említett RFT-n kívül például az Orion is. (Vagy csak a nosztalgia beszél belőlem. )
"Nekem HS501 volt egy időbe, azt nagyon szerettem!"
Óóó, hát az a non plusz ultra volt! Azt csak a kiválasztottak birtokolták!
-
nagyúr
válasz #03969024 #51503 üzenetére
"Az az Orion nem tudom, így volt-e használva"
Én sem, netes kép.
"sírhatnékom támad a feltekert hangszínszabályzóktól!"
Most már nekem is. Azelőtt sokáig így hallgattam, és gyakorlatilag fórum-ajánlások útján szoktam le róla, és most már megőrülnék a fölös treble-bass hangzásától. (Ennyit arról, hogy mennyire érdemes kezdőknek a saját ízlésük szerint választani. És ha nincs? )
(#51504) burriebonz "Akkor music center ha úgy jobban tetszik!"
Ja! Azok voltak az egybeszettek, 3, 4 vagy 5 az 1-ben készülékek. Illetve ma is vannak ilyenek, de azt hiszem, már nem music centernek hívják őket. Vagy igen? Mi ezeknek a mai megfelelője? (Sokan hifinek hívják ezeket is. )
-
nagyúr
válasz burriebonz #51511 üzenetére
Bagira meg fekete párduc!
-
nagyúr
A hangfalszetted nem PC-s hangkeltő? Szerintem igen, így talán ebbe a topicba lehet, hogy jobban illik a kérdésed, ez nem igazán ide való.
Ha komolyan gondolod a zenehallgatást, akkor egyrészt cseréld le a hangdobozaidat, másrészt nem, vagy nagyon kontrolláltan és visszafogottan hallgasd a leendő szubodat! Nagyon elronthatja a hangképet a szub nem megfelelő, túlzott használata. Avatatlan fülnek jól hangzik, tetszetős, sokan szeretik, de általában köze nincs a zene valódi mély hangjaihoz. Ha ezt a túlzó rosszat igényli a füled, és még jól meg is szokod, utána nehéz lesz visszarángatni a kiegyensúlyozott hangzáshoz az ízlésedet.
Elég alapvetés sztereó, hifi- körökben, hogy nem kell szub a zenéhez, még monitor-frontok esetén sem. Én ezt most nem így csinálom és nem is értek egyet ezzel ilyen egyszerű formában, de az biztos, hogy nagyon nehéz a megfelelő illesztés. Szerintem fontos zenéhez a zárt szub, ezek nem is a legolcsóbbak, meg ami igazán pontos és gyors, az meg elég drága. (Reflxesekből meg pláne drága a pontos és gyors, és nem is lesz annyira az. ) Ráadásul egy ilyen komolyabb, zenére alkalmasabb szubot szerintem nem is érdemes a jelenlegi hangfalszettedhez használni.
Lehet, az lenne a legegyszerűbb, ha sem hangfalat cserélni, sem próbálgatni nincs kedved-időd, hogy valami olcsó, zárt szubot választanál, szigorúan használtan, mert ha nem jön be, azt eladhatod bukta nélkül is. A 100+-os szubot, amit a hangfalaidhoz ajánlanak, bár nem ismerem, de valószínűleg nem túl jó ár-érték arányú. Szerintem olcsóbban is kaphatsz használtan egy kis zárt szubot, azzal is próbálkozhatsz. Például az AVX-en, vagy hifipiacon találsz ilyeneket.
De ha még ennyire sem akarsz foglalkozni a témával, akkor nincs más mód, vedd meg azt a hangfalszettedhez való ládát, lehet, hogy azzal is tökéletesen elégedett leszel. (Csak módjával használd! )
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz liszi70 #51538 üzenetére
Sheol : (Bár szerintem ezeket már el sem olvasod.)
"A hangfalszetted nem PC-s hangkeltő? Szerintem igen, így talán ebbe a topicba lehet, hogy jobban illik a kérdésed, ez nem igazán ide való."
Ja, most látom, onnan jöttél! Pedig ez ottani illetékesség. Ha az általam írt válasz 4. bekezdésében írt megoldás érdekel, akkor lehet konkretizálni is ajánlatokat, simán lehet 100-tól jóval olcsóbban, a felhasználásodra bőven, sőt, túlmutatóan megfelelő szubokat ajánlani. (Azért gondold meg, hogy a jelenlegi PC-s szetthez van-e értelme.)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"tényleg tud egy olyan 25éves hangfal a rajta feltüntetett 28hz-35khz-es teljes tartományban szólni?"
Nem a 25 éve miatt nem tud, hanem mert némelyik gyártó úgy hazudik, hogy a fal adja a másikat. Persze, biztos tud, -12dB eséssel. Nincs erre szabvány, a jobbak -3dB-ig tekintik lineárisnak a frekvenciamenetet, ez az általános, de szerintem senki és semmi nem kötelezi a gyártókat, hogy csak eszerint mérhet és adhat meg adatokat.
Ha már Cantont és 25 évet emlegettél, akkor volt nekem egy 25 éves Canton Karat 40-es, egyébként remek, kitűnő hangfalam, és 24-30000Hz-ig volt megadva a frekvenciamenete. Az egy szubládának is becsületére válik, nem egy monitorsugárzónak!
Szóval hangfalválasztás esetén a specifikációt vedd figyelembe utoljára."nem tudom egyáltalán érdemes-e elmenni mondjuk kipróbálni egyet"
Érdemes!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"Amúgy igen, szívesen kezdenék vele, de ki ad nekem kölcsön?"
Én szívesen adok kölcsön. Akár még kamatmentesen is, némi kezelési költséggel! Abból megveszed, és jól meghallgatjuk!
Ha lettünk volna olyan hülyék, hogy az alapján ítéljük meg az Electra képességeit, amit akkor, ott hallottunk a csöves erősítővel, akkor most sem érne fülig a szám, hogy de kurvajól szól a zene a nappalimban!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Honnan ismerjük az ízlésedet? Rendszerben gondolkozz, ne másra hallgass! Tudod, ez annyira egyedi és meghatározhatatlan, függ az akusztikádtól, a kábeleidtől, a rendszered többi elemétől, így az olvasólámpától, hőmérős digitális órádtól, nyomtatódtól, az asztalod leválófélben lévő élfóliájától, mindentől! Meg tényleg, honnan tudjuk, hogy te mit szeretsz és mi tetszik? Azt már tudjuk, oké, hogy az "annyira loudness-es" hang nem jön be, de mindenkinek más az "annyira", meg a "loudnesse-es" is. Ne várd, hogy a sült galamb a szádba repüljön, tessék megismerni a saját igényeidet, és csak a saját értékítéletedben bízz, ha nincs, akkor is! Sohase másokra, meg topik-információkra hallgass, mert olyannyira különbözőek vagyunk mi emberek, hogy teljességgel lehetetlen még csak hozzávetőlegesen is behatárolni, hogy mi lehet neked jó a számítógép-asztalodon. Akik gátlástalanul ajánlanak neked valamit, azoknak nincs lelkiismeretük, és aljas módon akarják a saját, alantas ajánló-ösztöneiket kielégíteni, ne hallgass rájuk! Vagy te is olyan vagy, aki a könnyebb utat választja?
-
nagyúr
válasz blattida #51610 üzenetére
"Nem, ez kevésbé, hiszen az előbbiek esetében 100x-os frekvenciaátfogásról beszélünk"
De ugye nem feltételezed, hogy én a 30000Hz-re gondoltam akkor, amikor azt írtam, hogy "egy szubládának is becsületére válik"? Nem fogalmaztam támadhatatlanul, de szerintem érthető volt, mire gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz blattida #51614 üzenetére
"Ugye, nem feltételezed, hogy kitalálom, hogy Te mire gondoltál, amikor azt írtad."
De, feltételeztem, hogy egyértelmű volt számodra is, hogy egy szubládával példálózva nem a 30kHz-ről, hanem a 24Hz-ről írok. De tévedtem. Majd máskor igyekszem pontosabban fogalmazni, hogy mindenki megértse.
"Ezek szerint, én hülye vagyok? Ezt akarod mondani? Igen, igen!!??"
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ja, jut eszembe! Most veszek egy Wharfedale Diamond 9.1 hangfalpárt. Valamivel mélyebb, 28 centi, de szerintem elférne az asztalodon. Árához mérten nagyon jónak mondják. (Ha ezzel is úgy járok,mint a másik két, háttérnek vásárolt hangfallal, hogy nincs szívem feltenni oda, olyan jó, akkor átadom neked. De kipróbálni mindenképpen érdemes elvinned, ha bejön, biztos van ebből még eladó.)
-
nagyúr
válasz #71562240 #51911 üzenetére
"Ellentétben más topikokkal, ez a topik borzalmas, - mert a hifi borzalmas."
Ahogy itt néhányan felfogják, úgy valóban borzalmas.
"Kapsz majd tőlem levelet valamikor ma, ha lesz időm."
Az IS nagy baj itt, hogy Te is sokszor csak nem létező piszkot takarítani jársz ide, a tapasztalatodat meg már csak szamizdatban osztod!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Zserno #51912 üzenetére
"Hát eddig újakat nèztem igen.Használtat nem nagyon merek venni semmiből"
Alapvetés hifi és házimozi körökben is, hogy inkább használtak között érdemes nézelődni annak, akinek viszonylag kevés a pénze, vagy keveset akar-tud rászánni. Sokkal jobb ár-érték arány érhető el használtak között, sokkal jobb hang költözhet a lakásodba. Némi értő kipróbálás és mustra szükséges természetesen, de egy kompetens és közelben lakó fórumtárs is segíthet ebben.
Persze valakinek újat is kell vennie ahhoz, hogy mi pár év múlva töredék áron tudjunk kitűnő cuccokhoz jutni.(#51901) Downsampling "Hááát, egy NAD C316Bee nagyon nem egy ligában van a csicsás Pioneerrel..."
Csicsásnak nem nevezném azt a pioneer-t, de biztos, hogy a NAD-ot választanám a kettő közül! (Megint ott bujkál bennem a sztereózás kisördöge, miután az 5.1-em nagyjából és lényegében összeállt.)
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz Zserno #51946 üzenetére
"Sajna csak husz ezrem maradt."
20k-ból egészen biztosan nem azt az Onkyo hangfalat venném meg a helyedben, hanem használtakat néznék ebben az árkategóriában az AVX-en, Hifipiac-on, Prohardveren. Egy párat belinkelnék ide és a házimozi topicba, és véleményezést kérnék róluk, ha meghallgatni nincs lehetőséged.
-
nagyúr
válasz atika88 #51994 üzenetére
"Dali Lektor 2 szintjén milyen más gyártók termékei ütik meg?"
Új árak alapján nagyjából belőheted a kategóriát, a nagyobb gyártók körülbelül azonos ár-érték arányon mozognak. Viszont a különböző gyártók dobozai azonos kategórián belül is, hangkarakterben jelentősen eltérhetnek.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz szabifotos #52018 üzenetére
Remélem a hangja jobb és szebb, mint a kinézete! Ha igen, akkor gratula hozzá! Mennyibe jön egy ilyen erősítő modul? Tudnád linkelni? Köszi!
"A következő projekt valami mélyláda lesz hozzájuk, mert mivel 3 utasak elég erős a közép-magas tartomány."
Az, hogy "elég erős a közép-magas tartomány" az nem attól van, mert 3 utas.
-
nagyúr
válasz szabifotos #52025 üzenetére
Köszi! Én is szívesen eljátszadoznék egy ilyennel, a PC-m mellé jó lenne. Mondjuk ha ez tud valóban 50W-ot, akkor én megeszem a kalapom, de nem is az a lényeg. Milyen Heco hangfallal használod és milyennek hallod?
-
nagyúr
válasz blattida #52028 üzenetére
"Akkor készítsd elő a kalapod, mert ez valóban tudja a kétszer 50 wattot"
Lebuktam............ Töredelmes vallomást teszek....... Bevallom, hazudtam az előbb, amikor azt írtam, hogy megeszem a kalapom, ha ez valóban tud 50W-ot. Már ígéretem írásakor is teljesen biztos voltam benne, hogy akkor sem fogom megenni a kalapomat, ha valóban tud 50W-ot, sőt, meg sem fordult a fejemben a fejfedő étkezési célú felhasználásának lehetősége, ennek ellenére tudatosan félrevezettelek titeket, szándékosan azt a látszatot keltettem, mintha kötelezettséget vállalnék a kalapevésre abban az esetben, ha valóban tud 50W-ot. A hazugság társadalmunk egyik legnagyobb (ha nem a legnagyobb) mételye, így tettemre nincs mentség. Most, hogy nem csak az derült ki, hogy valóban tud 50W-ot, hanem ezzel az is, hogy jellem-gyenge vagyok, levonom a következtetést, önkritikát gyakorlok és minden tisztségemről lemondok.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Denyiro #52038 üzenetére
Erősen offtopik, de szerintem jól kötöttél össze mindent. Bármiben lehet hiba, a tévé kimenetében, a D/A bemenetében-kimenetében és a Pioneer bemenetében is. Csak úgy tudod kiszűrni, hogy hol van a gond, ha mindegyik elemet kipróbálod más összetevők között. Legrosszabb esetben a TV scart-járól nyerj ki analóg hangot, és azt közvetlenül kösd rá a micro-ra. (De nehogy a mikróra! )
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz MasterMark #52044 üzenetére
Nézd meg az UT50-en, hogy neked van-e ilyen a menüben, de én egyik pana tévémen sem találkoztam ilyennel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest