Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Psych0
őstag
válasz Templomegere #946 üzenetére
Hali!
Most jött le nekem ugyanez a release. Van vele egy kis bibi. A benne levő vc-1 video sajna 23,97fps az mkv konténer viszont 25fps-nek mondja. ezt orvosolni lehet, ha a lejátszó felül tudja bírálni az fps-t mplayerrel ez egy "-fps 24000/1001" kapcsolóval megoldható.
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
-
Psych0
őstag
tud valaki olyan kodeket ami hardveses gyorsítást vesz igénybe vc-1 videónál? gondolom h264-hez az mpc-hc filterét ajánljátok, de mivel geforcom van azon nemmegy a vc-1 hardveres dekódolás.
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
Psych0
őstag
válasz Yahhher #1109 üzenetére
Inkább az, hogy avc-nek dedikált célhardver van benne. lejátszana az agyontömörített videókat is. inkább olyan mintha egy mezei ollóval próbálnánk meg elvégezni a lyukasztó feladatát. mene, csak bonyolultabban, viszont az olló másra is jó.
[ Szerkesztve ]
-
Psych0
őstag
"KMPlayer annyira nem jó lejátszó szerintem(úgy mondom,hogy használtam 4 hónapig).Sok benne a felesleges hülyeség,meg nincs hardveres gyorsítás."
A ma létező legsokoldalúbb felhasználó, ami jelenleg a legszebb feliratot adja. egyesíti az ffmpeg és a directshow előnyeit, van rendes playlistje, meg olyan felesleges hülyeségei, mint például a rar source filter. Tud mindent, amit az mplayerc, a hardveres gyorsítás kivételével (ami nem biztos hogy szükséges a mai procik mellett coreavc-vel), de annál sokkal többet. Probléma nélkül hallgatok aac+-szal kódolt shoutcast streamet(technobase), amit nem tudtam mplayerc alatt elindítani. Van benne egy faja kis egyesített audio switcher. és rendesen néz ki, skinezhető. ugyanúgy megy out of the box, mint az mplayerc, csak kismillió dolgot beállíthatsz. Van akinek ez előny, mert szeret foglalkozni a részletekkel.
-
Psych0
őstag
mitől nyújt többet a nyers mpc-hc a cccp codec pack nál, vagy a kmplayernél, vagy az ffdshow-nál?
-
Psych0
őstag
a külső kodekeknél állítsd be, hogy azt használja.
más:
Hogy tudok olyan minőségű feliratot alkotni az itt nagyon imádott mplayerc-vel, mint a kmplayerrel. tehát úgy hogy a képernyőre feliratozzon és ne a képkockára, mert akkor pixeles lesz a szöveg..."As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
Psych0
őstag
válasz band1103 #3149 üzenetére
nincs semmi baj a vallásotokkal. most forgattam le magamnak svn-ből... csak azt mertem kérdezni, hogy hogy manifesztálható megoldás arra a szerintem érthető igényre, hogy ha egy filmet ami nem hd, hanem mondjuk 320*240px felirattal néznék ne a 320*240 es frame-re égetett feliratot húzza ki 1920*1200-ra, mert az @&#-ra nem esztétikus, hanem tegye ki a képet fullscreen-re és az elé renderelje a szöveget. megoldható, hogy minden filmet, ami kisebb fullhd-nél méretarányosan felnagyítok 1920 szélességre lanczos algoritmussal, de nem tetszik a megoldás, mert akkor ha nem teljes képernyőn nézném feleslegesen méretez, a fullhd scaling eléggé processzorigényes, mikor a vidkari csuklóból megoldja, meg az se tetszik, hogy megnyitja teljesképernyősen a filmet úgy hogy a progi fejlécének hely sincs.
a kmplayer a rasterizer outputra teszi a képet nem a gdi re...
Szóval megoldható-é.
-
Psych0
őstag
Na leforgattam a rev1114-et. eszméletlen mennyiségű kód van a programban. mire kész a 6 megás program 1.5 giga tárgykódot alkot a gép, 3,5 gigahertzes c2d-n 10-15 perc simán megvan. Megnéztem a feliratrenderelést és úgy néz ki megoldották elég szépre. az egyetlen problémám, hogy még mindig nem kezeli a shoutcaston keresztűl lőtt aacplust . Van valakinek ötlete, hogy hogy menne? ez:http://aacplus.tb-stream.net:80. Valamit még ötlet, hogy honnan szerezzek rar source filtert. hogy ne kelljen kitömöríteni a rilízeket.
-
Psych0
őstag
Sziasztok!
Gondolom itt sokan használjátok az MPC-HC-t. Én is zömmel ezt használom, viszont van egy kis hiányossága:nem támogatja a rarolt videók lejátszását. Feltúrván a netet találtam egy kellemes megoldást, mégpedig egy directshow source filtert itt.
Boldogan használtam addig, amíg fel nem tettem egy x64-es windowst, és rájöttem, hogy a x64 MPC-HC nem megy egy 32 bites filterrel A készítő meg nem gondolt ránk, úgyhogy magamnak kellett leforgatnom x64 architektúrára. Újra boldog vagyok, mert megy, de rájöttem, hogy sokan használnák, de nem tudják maguknak megcsinálni, ezért feltettem a filtert ide.
Remélem, hogy legalább 1 embernek megoldottam a problémáját, mert akkor megérte begépelni ezt a sok karaktert.
-
Psych0
őstag
digikamera ccd-je szar, mert kevés fényben zajt produkál...
-
Psych0
őstag
amúgy biztosen 1000szer le volt már írva, de a 100% windows media player experiencért milyen filtereket kell használni? Tehát csak dshow a wmplayerben és nem mpc-hc.
Ffdshow vagy mpc-hc filterek, haali media splitter,vagy más mkv source, esetleg coreavc, meg valami jó subtitle filter."As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
Psych0
őstag
valakinek van valami tapasztalata a miro val?
-
Psych0
őstag
Érdekes tapasztalataim:
A coreavc-ből nincs 64 bites változat. a 2.0 hoz igérik, de azt már mióta késik- >elég gáz.
Van más kodek ami faszán használja a gpu-t?Win 7 kodek kezelése:
azthittem az agyam eldobom mikor észrevettem, hogy a w7 SZARIK A BEÁLLÍTOTT MERITEKRE, ha van a kérdéses mediatype-hoz gyári kodekje. hiába akarok ac3filterrel mp3-at lejátszani vagy mpc filterrel xvidet:leszarja. Persze van rá workaround, de ahhoz nyakig bele kell mászni a regystrybe és bújni kell az uuid-ket. ->agyrém, valamint olyan lejátszó kell ami magának építi fel a gráfot(nemíromlemeik )haali media splitterből nincs hivatalos x64 build, ez csak kínos haalira nézve mert elég elterjedt a cucca és én még kedvelem is.(mondjuk lefagyasztja az explorert a thumnailkészítéskor )
szóval feladtam a mediacenter behangolását, mondjuk megoldásom minden problémára akadt, de nincs az a pénz hogy rászánjam azt a röpke pár órát, mire mindent áttúrok
Tanulság: Marad a funkcionálisan jó, de esztétikailag hányinger mpc...
-
Psych0
őstag
válasz band1103 #4836 üzenetére
Picsába a Ms szabványokkal. Megírnának opencl-re egy fasza dekódert az menne minden környezetben, de erre megírják cs ben és unixra megint nem lesz semmi. habár az apple majd úgyis beleszól.
driverileg mindegy, hogy jó vagy rossz az atié, mert ha támogatja a szabványt akkor a szabványra írt dekódert is fogja. a sebesség meg mindegy mert a gpunak egyáltalán nem megterhelő. nemigazán van olyan játék sem ami nem megy a szar ati driver miattpedig dx-re írták."As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
Psych0
őstag
válasz band1103 #4839 üzenetére
a teljes neve DirectX Compute Shader gondolod van bármiféle köze a chronoshoz és az opencl-hez? a mezei dx egy kiterjesztése, mintpl a ddraw, dsound, régebben dinput.
más:
tegnap megnéztem a avc-s planet earth sample-t. eszembe jutott hogy megvan nekem az egész(ki is vágtak az aszfaltról miatta ) de vc1 kódolású.
vajon miért nem megy a hardveres gyorsítás?Video
ID : 1
Format : VC-1
Format profile : AP@L3
Codec ID : WVC1
Codec ID/Hint : Microsoft
Duration : 51mn 7s
Bit rate : 19.3 Mbps
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 29.970 fps
Resolution : bit0
Colorimetry : 4:2:0
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.311
Stream size : 6.91 GiB (95%)
Title : PLANET EARTH 01 FROM POLE TO POLE HDDVD VC1 1920X1080
Language : Englishezt kaptam rá. se mpc de wmp nem játsza hardveresen.
-
Psych0
őstag
válasz Balinov #5056 üzenetére
plusz még az usb2.0 maximálisan 480Mbit/s re képes.
meg kell nézni a kütyüt, hogy mit képes átküldeni a hdmi-re. gyakran használnak valami tömörítést, ami csökkenti a sávszélességet.
-
Psych0
őstag
válasz tupacamaru #5060 üzenetére
nem az usb-s vinyó tömöríti ki a képet, hanem a tv
-
Psych0
őstag
válasz user137 #5145 üzenetére
a matroska az splitter, nem mindegy. Ha szépen játsza le a lejátszó amikor megy, viszont néha hosszabb időre beakad,és tekerésnél nem jó a hang akkor szerintem a probléma a konténerrel van , nem a videodekódolással.
Ha a monitoron is szaggat a kép akkor nem a tv-nél van a probléma.
Milyen lejátszókat próbáltál?
Egyik videó sem indul el az mpc saját matroska splitterével?
Kipróbálhatnád mplayerrel is(ha nemm megy a command line, akkor töltsd le az smplayert).
[ Szerkesztve ]
-
Psych0
őstag
válasz zazenke #5415 üzenetére
kang media player: k_rvajó a gui-ja de sajna belül rohad az egész
amúgy végre ki tudtam akasztani az mpc-hc-t. végy egy szarul authoringolt dvd-t muxold ki az mpeg2 videót és a kívánt audiót, muxold össze mkv-ba, hogy elvileg minnél kevesebb gond legyen vele. és láss csodát kifagy az mpc ha le akarja játszani. semmi info, csak halál...
természetesen az mplayer probléma nélül lejátszotta, mint mindent, de azt nem szeretem, használni, mert nem kényelmes.
[ Szerkesztve ]
-
Psych0
őstag
válasz Melorin #5499 üzenetére
meg is válaszoltad magadnak: más a két file. a sampleben elsősorban a forrás és nem a kódolás minőségét mutatják be, ami sokszor a kész rls-ből van kivágva. Kitudja mivel csinálták.
-
Psych0
őstag
tudtok valami howto-t, hogy hogyan kéne ps3-on hd tartalmú mkv-t lejátszani. esetleg át kell muxolni valamibe?
-
Psych0
őstag
tudja valaki hogy lehet 64 bites win 7 alatt megoldani az mkv thumbnaileket? be van regisztrálva a matroskasplitter.ax(mpc hc változat), be vannak írva a .mkv shellexébe a megfelelő kulcsok, amikor megnyitok egy mappát mkv-kkal a dllhost tekeri a procit, de nem csinál thumbnaileket. Nincs kedvem feltenni a haalit, de lehet, hogy a splitterben külön kell egy feature, ami kiadja a thumbnaileket és ez az mpc változatban nincs meg?
ui:
Haalival sem megy. Felvillannak a haali ikonok, tehát a splitter küldi a framet, de nem lesz belőle thumbnail. pedig a 64 bites wmplayer lejátssza, tehát tisztán dshow alapon mennek a filmek."As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
Psych0
őstag
az új flash playerrel másnak is eldobál kockákat a hd youtube? nálam 8600gt+2.5ghz c2d
-
Psych0
őstag
Na akkor itt is felteszem hátha valaki tudja.
Megoldható valahogy az, hogy a 24hz-es videót interpolálja kétszeres FPS-re, hogy folyamatosabbnak tűnjön a kép?Anno valami TV feature listájában láttam. Meg a videoszerkesztő progik tudják.
-
Psych0
őstag
válasz spiritex #17702 üzenetére
Köszi.
Elsősorban anime miatt kéne, mert a gyártók spórolásból képesek bejátszani, hogy a 24Hz-es képfrissítést a karaktermozgásoknál lefelezik, harmadolják (tehát 2-3 frame ugyan az) valószínű nem fog ezért ez a megoldás segíteni, de meg akartam próbálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Ryzen 5 3400G ingyenes Fox
- Bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB Natur Titan
- Targus univerzális USB-C DisplayPort dokkoló állomás Ingyen szállítás
- Dell DW5811e Sierra Wireless Airprime EM7455 4G LTE WWAN kártya Ingyen posta
- 90W-os gyári Töltővel Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest