Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz AAntii #51014 üzenetére
Azt a kerek szürkét be lehet nyomni? (Saccra olyannak tűnik)
Ha igen akkor táp nélkül benyomva kikapcsol a készülék?
Ha benyomható akkor szerintem az vált az akkun használat/töltés üzemmódot.Jó lenne valami fizikai méret is. Mondjuk szélesség és magasság...
Szerk.: 51031:
Veszel valami 12V minimum 400mA dugasztápot, valami lengő anya/apa csatlakozót, új tápról levágod a véget, régiről levágod a zsinórt, anya-apa csati fel, összedug, örül.Addig biztos jó lesz amíg nem találsz jobb megoldást.
Ha a készüléken esetleg van adattábla, akkor nem kell ragaszkodni a 400mA-hez, hanem az legyen az irányadó.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz macko20 #51255 üzenetére
6-os rézcsövet a klímásoktól kell venni, mert ott lágyított van. Kézzel a minimum rádiuszig hajtható. Klasszikus klímázásnál 6-10-12 csöveket ma már kézzel hajtjuk, ha valami komolyabb van akkor meg valami hasonló készlettel...
Régebben volt, hogy a 12-es csövet is ezzel kellett hajtani,ma már nem... -
törölt tag
válasz kuntics #51297 üzenetére
Sacc? Azon a csövön nincs jelentős hőelvétel a ventillátornál. Emiatt saccra picit később melegszik, de tovább tartja meg a hőt. Azaz az is átmelegszik, és az abban tárolt hő jelentős részét is a gyári hűtésnek kell elvinnie. Ha pedig tényleg működik az az extra cső azon a helyen ahol van akkor pedig a ventillátor fúj át melegebb levegőt a gyári hűtésen.
De ehhez nem értek. Csak a látottak, és a leírtak alapján ötletelek. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz gyenesmartin #51461 üzenetére
Szerintem abban C, vagy D akkuk vannak. Maradj annál. Ha mákod van, akkor kiméred melyik cella rossz benne, azt cseréled.
-
törölt tag
válasz gyenesmartin #51463 üzenetére
Értem. Akkor nézz körbe, mert sokféle szennyezéssel vannak li-ion akkuk, és nem mindegyik alkalmas arra, hogy nyomatékos motort hajts vele.
Itt az ecigi topic összefoglalójában van egy jó leírás, bár már kezd elavulni pár dologban: http://chopperfield.uw.hu/litium.pdf -
törölt tag
válasz gyenesmartin #51465 üzenetére
Lövésem sincs. Talán nézz be az Elemlámpa, zseblámpa topicba. Ott páran elég jól képben vannak az akkukkal. Ha mást nem is de legrosszabb esetben megmondják melyik topicban érdemes próbálkozni.
-
törölt tag
válasz kmisi99 #51560 üzenetére
Kernel
Akkor ha pl elvágom az USB otg kábel + - kábeleit azzal hiba mentesen megoldható, hogy a telefonról csak adatkommunikáció menjen áram nem? Problémát gondolom nem okoz. (remélem)Az nem okoz problémát. Viszont az az érdekes kérdés, ha az elvágott ágon szeretnéd tölteni a telefont.
Elvben a töltő a data+ data- vezetékeken közli a telefonnal hogy mekkora áram folyhat. Ha ott töltéskor adat megy, akkor abból bármi lehet. Nyitott data mellett 500mA a felvehető áram, teljesen zárt mellett meg ami a telefonnak kell. Elvben a data +- közé rakott 0-200 ohm ellenállással lehet hangolni a töltőáramot. De otg esetén ott meg adat folyik. (Emiatt nem illik ellenállást rakni oda(?)) Azaz ha éppen töltene is, akkor valószínűleg max 500mA áramot lehetne kinyerni a telefonnak. Hasonlóan a pc-s töltéshez.
Ha lenne egy otg-s készülékem én tennék egy próbát mivel bár a gnd közös, tudtommal a micro usb-ben nem azon a vezetéken megy a töltés mint amin az otg tápellátás.Remélem nem írtam sok hülyeséget, ezeket csak úgy összeolvasgattam itt-ott.
-
törölt tag
válasz Murphistic #51568 üzenetére
Na ezért volt az utolsó mondat.
-
törölt tag
Méretezd. Jobban jársz.
Szerk.:
Ha papíron megvan, akkor az mérhető. Ha mérhető akkor az a rajzra rávezethető. Ha sacc megnézel 10 kigoogle-zott rajzot, akkor rá tudod vezetni, mert látod milyen elvek alapján kell. Ha esetleg bármilyen műszaki pályán mozogsz, akkor meg mennie kellene alapból.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Kernel #51737 üzenetére
Ha már gány topic... Törött kompaktfénycső jó előtétjét felhasználni ide szerinted milyen lenne?
Kolléga csinált hasonlót. 20W kompakt fcső eltört, ő pedig átrakta a panelt, egy 18W-os T8-as fénycsöves lámpába. Működik...Szerk.: Ja, hogy ez 2P... Nemszóltam...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üvegből kellene egy karikát vágnom. Betört a zseblámpám üvege. Multitool-al gondolom ki lehet. Melyik fejet illik erre használni? Illetve mire kell ügyelnem?
Az sem lenne baj, ha arra is kapnék ötletet, hogy mivel dolgozzam el a vágási felületet. -
törölt tag
válasz Irmscher 353 #51847 üzenetére
Pont jó.
-
törölt tag
válasz Irmscher 353 #51904 üzenetére
Vótmán...
-
törölt tag
válasz dangerzone #52040 üzenetére
Debrecenben ilyesmit tömítéstechnikai boltban szoktunk venni. Pesten nem tudom mi a divat.
-
törölt tag
válasz Irmscher 353 #52048 üzenetére
Teliberagasztod egy méretre vágott akril lappal. Olyasmi mint a plexi, de festhető. Kivágod a VU helyén, és ahol neked kell, (ha túl vastag, akkor a vágàsi felületeken letörést kell csinálni) majd fested/festeted (esetleg grafikusnál matricáztatod) és felragasztod vagy kétoldalassal, vagy valami vegyi okossággal (Palmatex, Soudal All Fix Turbo, stb... )
-
törölt tag
válasz NEMO1968 #52077 üzenetére
+1 a beteonkeverő elvre. De ez ekkora erő mellett még simán dörzshajtással is elmegy.
És talán ezt a legkönnyebb összeállítani a meglévő távirányítású autó kormánymotorjával.
Szerk.: Egy kis átmérőjű frizbi (vagy frizbi jellegű műanyagtál) mehet a forgózsámoly aljába aminek a lehajló részére fekszik belülről enyhe rugóerővel feszítve az állórészbe helyezett motor....[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Drizzt01 #52083 üzenetére
Ha jó az anyagválasztás, akkor nem. Gondolj bele, anno kerékpárokra is volt robbanómotoros segédhajtás szintén dörzs alapon, és ma is lehet kapni elektromosban...
Illetve a dörzshajtás ha jól van méretezve akkor a megcsúszás felfogható motorvédelemnek is. Azaz ha megfeszül a mechanika, vagy valaki lefogja a forgózsámolyt akkor a motor elpörög ahelyett, hogy leégne. -
törölt tag
válasz DrojDtroll #52113 üzenetére
Laptoppal én is szoktam olyat csinálni, hogy kinyitva az oldalára állítom...
Ha meg egerészni/írni kell valamit akkor telefonon Unified remote a barátom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest