Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-09-25 13:45:40

LOGOUT.hu

A topic lényege, amire való:
-jól sikerült fotók bemutatása, hogy mások is megnézhessék, örömüket leljék benne és tanulhassanak belőle
-kevésbé jól sikerült fotók bemutatása, hogy a készítője is tanulhasson belőle
-egymás képeinek megtárgyalása, melyik miért jó/nem jó, mit lehetne rajta változtatni és ahhoz mi kell

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6701) cOxeR válasza End-ru (#6700) üzenetére


cOxeR
Ármester

:DDD lefűrészelhetnéd az elejét, ha túl hosszú...

(#6702) HollyBoni válasza cOxeR (#6693) üzenetére


HollyBoni
veterán

Nagyon sok képeden (sok más embernél is látom) van egy effekt, olyan mintha kontraszttalan lenne, de mégsem, ezt hogy csinálod? Vagy simán csak kontraszttalan? :B

(#6703) cOxeR


cOxeR
Ármester

Segítsetek már, valamit elkattintottam ebbe a nyüzüge "új" flicker-ben és hiába nyitom meg nagy méretben a képet, nem teszi azt, hanem a egy ilyen méretű képet kapok... ki lehet valahogy lépni ebből a nézetből valahol? :)

(#6704) torzo válasza cOxeR (#6703) üzenetére


torzo
Ármester

Jobb felső sarok X. Kattanj rá!

(#6705) cOxeR válasza torzo (#6704) üzenetére


cOxeR
Ármester

Attól még következő képre való kattintáskor, ugyanúgy nem teljes méretben nyitja meg a képet... mint ahogyan pl. kijelentkezve a fiókból teszi.

(#6706) torzo válasza cOxeR (#6705) üzenetére


torzo
Ármester

A kép fekete szegélyén jobb felül van egy kettős nyíl a sarkokba mutatóan. Csak akkor jelenik meg, ha a kurzorral a közelébe mész. Szerintem ezt keresed.

Most ahogy nézem, te pont a korábbi prezi formát járod. Bal oldalon alul meg kell jelennie, hogy Try our new photo experience beta. Ha erre kapcsolsz, akkor jelenik meg a kettős nyíl, amit írtam. Azzal sokkal jobban lehet játszani.

[ Szerkesztve ]

(#6707) *Ropi* válasza End-ru (#6697) üzenetére


*Ropi*
félisten

:K

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6708) Chapel válasza End-ru (#6700) üzenetére


Chapel
addikt

Jogos :D Azt néztem hogy iso 640, 1/500 és F4, az alap rekeszre gondoltam, nem tudom miért a 300-at írtam. :B

[ Szerkesztve ]

Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#6709) spanyoll válasza HollyBoni (#6702) üzenetére


spanyoll
addikt

Te most komolyan azt akarod megtudni, hogy a kb védjegyévé vált utómunka technika miből áll? Szerintem előbb keresd fel neten Chase Jarvist, Mcnallyt és egyebeket azzal a kérdéssel, hogy "hé srácok ti milyen presetet használtok? adjátok már oda"

;]

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#6710) HollyBoni válasza spanyoll (#6709) üzenetére


HollyBoni
veterán

Igen.

Nekik nem írok, most ez érdekel.

[ Szerkesztve ]

(#6711) spanyoll válasza HollyBoni (#6710) üzenetére


spanyoll
addikt

Látom nem érted. Neki ez a védjegye. Mégis miért adná ki a neten vagy akárhol bárkinek aki nem a legjobb barátja vagy fotóstársa? Kisspista a neten elkéri, ó jófej lesz megmutatja, aztán hopp kisspista igaz nem ugyanolyan fotókat, de lő, aztán szépen ugyanolyan effekteket használ. Nem azt mondom, hogy ellopod, hanem azt, hogy szerintem butaság amit kérsz / kérdezel tőle és nem is értem miért várod, hogy bárki megmondja, hogy ha van egy kialakult utómunkája ami nagyrészt csak rá jellemző, akkor hogyan csinálja.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#6712) HollyBoni válasza spanyoll (#6711) üzenetére


HollyBoni
veterán

Ha tényleg ez a védjegye és nem trollkodtál, akkor megértem. De ezt az effektet annyira sok embernél látom hogy nem gondoltam erre. Ebben a videóban az összes snitten ez az effekt van pl. [link] Itt fórumon is nagyon sok embernél látom.

Mindegy, kérdezgetek keresek máshol.

[ Szerkesztve ]

(#6713) Freddy76 válasza spanyoll (#6711) üzenetére


Freddy76
addikt

Kérdezett valamit valakitől - nem tőled, nem veled kapcsolatos dolgot. Nem teljesen értem, miért kellett így, ebben a stílusban leoltani. Coxer elég nagyfiú ahhoz, hogy eldöntse, ad-e támpontot, vagy közli, hogy bocs, de elég sokat dolgoztunk ezen a látványvilágon, ez nekünk know-how, amit megtartunk magunknak.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#6714) forceberg válasza Freddy76 (#6713) üzenetére


forceberg
veterán

+1
Ma már semmi sem titok, kb. mindenre lehet találni megoldást. Csak idő kérdése.
A kérdés az, hogy valaki a magának munkát és időt nem sajnálva összeállított stílusát csak úgy megosztja-e másokkal?

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#6715) spanyoll válasza HollyBoni (#6712) üzenetére


spanyoll
addikt

Nem trollkodtam és leoltani sem akartalak, bocsi ha úgy sikerült a stílus. Sok embernél van, de coxer szerintem magának sakkozta ki és ha így van akkor van benne munkája, amit nem hiszem, hogy csak úgy puszira kiadna szívesen.

@Freddy: Nem oltottam le, coxer pedig mivel nem reagált a kommentre ezért tettem én, kinyilvánítottam a véleményem, hogy szerintem fölösleges olyat kérnie amit nem nagyon szoktak kiadni.Amúgy te nem szoktál olyan embereket leoltani akik nem tőled és veled kapcsolatos dolgot kérdeznek? :U

@forceberg: "A kérdés az, hogy valaki a magának munkát és időt nem sajnálva összeállított stílusát csak úgy megosztja-e másokkal?"

Na ez az, ezért írtam, hogy nem is értem miért kérdez ilyet. A stílus meg ilyenre sikerült akaratlanul is, nem vagyunk már gyerekek (ti főleg nem ;] ) , ezen nem fog megsértődni senki szerintem :)
mod: Off

[ Szerkesztve ]

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#6716) cOxeR válasza HollyBoni (#6702) üzenetére


cOxeR
Ármester

Sokat filóztatok itt ezen, de természetesen ez nem az amit az ember kiad... évek óta csiszoljuk, és újabb és újabb változatokat generálunk - saját felhasználásra - de ezt mindenki tudja aki régóta idejár, hogy folyamatosan változik (határokon belül természetesen). :)
Ráadásul, ha annyira szeretném, akkor nyugodtan feltölthetném csomagként a presetjeimet és értékesíthetném, nem is olyan kevés pénzért... vannak akik ezzel foglalkoznak, ebből élnek. (10 ezer forinttól akár egészen 200 ezer forintig)
Mondjuk ettől függetlenül, ez csak egy metódus... az alapképet akkor is meg kell lőni. :)
Valamint hozzáteszem (ami kifejezetten nem mindegy), minden az alapkép tónusain és színein múlik valamint azon, hogy mi az amit el akarunk érni hatás/stílus/érzékeltetés szempontól... nincs egységesen jó preset. Látásmód van, ami fejlődik egyénenként (vagy nem), és ha az megvan, akkor a rá jellemzőt kikeveri, megannyi csúszka és megtanult/kikísérletezett/megvásárolt praktika segítségével.
A borászok sem mennek át a szomszéd borászhoz, hogy a Te borod, mitől ilyen finom... monnyadmámeg. :)

(#6717) HollyBoni válasza cOxeR (#6716) üzenetére


HollyBoni
veterán

Csak azért kérdeztem meg, mert sokaknál látok hasonló effektet, ha tényleg ennyit dolgoztál rajta akkor megértem. Köszi! :R

(#6718) zgospel válasza HollyBoni (#6717) üzenetére


zgospel
őstag

szerintem az eredeti kérdés nem arra vonatkozott, hogy kifejezetten Coxer mit és hogyan csinál, és nem is preset kunyerálásról meg titkok kiadásáról volt szó, hanem arról, hogy nagy általánosságban hogyan lehet elérni ezt a fajta hatást, ami valljuk be nem egy hétpecsétes titok, hiszen amint HollyBoni is hivatkozik rá, millióan használják. ezért is linkelte a videót is példának.
továbbá ez egy sima, általános jellegű technikai kérdés, kb azt is kérdezhette volna hogy az élesítés csúszkát nagyjából milyen értékek között használja. az is titok lenne?
egyébként 3 perc google után több leírást is találni, de ugye a fórum sem arra való hogy "ott a google"

tehát nagy általánosságban: curves-ben kell kicsit vágni alulról a feketéket, és esetleg felülről a highlightsból, a lényeg hogy a feketéid inkább sötétszürkék legyenek mint feketék.
de curves helyett (vagy vele együtt) LR-ben ha a shadows csúszkát pozitív, míg a highlights csúszkát negatív irányba húzod is hasonló eredményt ad. és akkor a contrast csúszkát még nem is említettük, pedig elég kézenfekvő.
természetesen ezt neked kell a képedhez és az ízlésedhez igazítanod, ami már jóval több időt vesz igénybe mint az így leírva tűnhet. pláne hogy ízléses maradjon. pl a linkelt videón szerintem eléggé átestek a ló túloldalára.

de mivel gondolom (a videós topikból kifolyólag) neked elsősorban videóhoz fog kelleni ezért a contrast, levels és a curves fogalmak lesznek a kulcs.

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#6719) goldb válasza zgospel (#6718) üzenetére


goldb
tag

Psszt! Még szerencse, hogy gugli nem az első helyen dobja ki a linket az ingyenes lightroom presetre, "s curve preset"-re keresve. A B&W-ból felnyomva a szaturációt és a vibrance-ot, továbbá egy kis rózsaszínes-lilás highlight split toningot alkalmazva, hmm...érdekes. Na jó, befogtam mert mindjárt elveszti pár grafikus a munkáját. :)
Azért valljuk be, ennél többről szól ez...

(#6720) Neszójábe válasza goldb (#6719) üzenetére


Neszójábe
senior tag

Kőkemény ez a fotós világ... :N

Peace

(#6721) zgospel válasza goldb (#6719) üzenetére


zgospel
őstag

egy szóval nem írtam hogy preseteket kéne használnia, továbbá azt sem, hogy ez ilyen egyszerű lenne.
de egyébként ha már egy ilyen presetet leszed abból is sokat tanulhat, mert akkor látja a beállításokat, és utána (tapasztalat függvényében) el tudja dönteni hogy mit tud hasznosítani belőle. mielőtt félreértés történik: nem azt mondom hogy ez a császárság, de legalább kap egy kiindulópontot ahonnan a saját ízlése szerint tud tovább haladni.

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#6722) Chapel válasza zgospel (#6721) üzenetére


Chapel
addikt

Némileg függetlenül a témától, én leírom sokszor én mit csinálok.
Nekem a preset csak mankó sok esetben, vagy az sem. Rálövöm és onnantól indul a finomhangolás.

Ahogy Coxer is írta, nagyon sok múlik az alap kép színein, nem lehet mindenre rátenni a vintage hangulatot, tehát adott, hogy eleve már a kép elkészültekor "végeredményben" gondolkodunk.

Én leszedtem jó pár preset csomagot, abból kiválogattam az én szájízemnek megfelelőket, a többi kuka.
Tedd Te is ezt, próbálkozz velük, egy idő után már rááll a szemed ;)

Hogy Stephen Kinget idézzem: "Ahhoz hogy jó író legyél két dolgot kell tenned: nagyon sokat olvasni és nagyon sokat írni."

Hát ilyen ez :)

Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#6723) zgospel válasza Chapel (#6722) üzenetére


zgospel
őstag

de nem is rólam van szó bakker :DDD :DDD

vagy ennyire érthetetlen volt amit írtam? :F már többször végigolvastam és számomra tök egyértelmű, hogy a srác csak egy kiindulópontot keresett, amit nem kapott meg

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#6724) Freddy76 válasza Chapel (#6722) üzenetére


Freddy76
addikt

Nekem volt szerencsém(?) Coxerékkel részt venni egy fotózáson. Ismerve a körülményeket, látva az eredményt, nyugodtan kiadhatná az összes presetjét, nem termelne magának konkurenciát - azzal együtt, hogy megértem, hogy nem teszi, én sem tenném. Aki csak a presetek segítségével utánuk tudja csinálni, az megélne a presetek nélkül is...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#6725) *Ropi* válasza Freddy76 (#6724) üzenetére


*Ropi*
félisten

"Aki csak a presetek segítségével utánuk tudja csinálni, az megélne a presetek nélkül is..."

Értem, hogy mit szeretnél mondani, csak azt nem amit írsz... ;)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6726) Freddy76 válasza *Ropi* (#6725) üzenetére


Freddy76
addikt

Egen... Arra akartam célozni, hogy aki megkapja a preseteket, majd hozza azt a színvonalat, az valószínűleg jó anyagot csinálna ezen presetek nélkül is. Ahogy Coxi írta, ez csak egy része az egésznek. Szerintem a legcsekélyebb része, de hát én nem értek a halakhoz.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#6727) Chapel válasza zgospel (#6723) üzenetére


Chapel
addikt

Bocs, akkor téves helyre ment, túléljük ;)

Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#6728) HollyBoni


HollyBoni
veterán

Elég már! :DDD

goldb segítségével megtaláltam amit akartam. "Faded Film" keresőszóra kihoz nagyon sok presetet. :R

(#6729) goldb válasza zgospel (#6721) üzenetére


goldb
tag

Elnézésedet kérem, az utolsó mondatom más kontextusba helyezte az irományom, egyébként tökéletesen egyetértek veled. Csupán kiindulási támpontot szerettem volna nyújtani a lelkes újoncnak (én is veled együtt), ha már itt páran elutasították ezt is.

@HollyBoni: örülök, hogy tudtam segíteni. ;)

[ Szerkesztve ]

(#6730) sztyui2 válasza HollyBoni (#6728) üzenetére


sztyui2
őstag

Egy presettel kitörölheted a segged, az max egy kis kiinduló pontot ad:D Most megtudtad hogy a matt effektet úgy csinálják hogy kontraszt ugyanúgy van mint normálisan, csak a feketéket meg fehéreket lejjebb húzod curves-ben, na bumm! Egyel okosabb lettél, mostanában mindenki rárakja ezt a képeire, de attól még a képek szarok maradnak.
A képnek alapból jónak kell lennie, nem az utómunka dob rajta, az csak egy kis plusz. Ráadásul érzékenynek kell lenni így színkezelés terén, egy presetet rátenni minden képre hülyeség. Minden képet egyenként kell kidolgozni, még egyszer mondom, a preset max kiinduló pont lehet. Arról nem is beszélve, hogy a színeket nem utómunkában csináljuk, mert alapból amit fotózol, az már tartalmaz színeket. Nem kifestőben vagyunk, tudnod kell kezelni a színeket és a kontrasztot kompozíciós elemként is akár, úgy hogy vezesse a szemet, tudatosan oda vezesse, ahová te akarod, hogy menjen a néző szeme. Dolgozhatsz komplementer színekkel is tudatosan, amit szintén nem utómunkában tudsz megcsinálni, hanem fotózáskor.
Egyébként nálam is kérdezték ezren, hogy hogyan csináltam ennél a sorozatnál a színeket, főleg a háztetős részen. Átküldtem 1-2 embernek(akikkel jóban vagyok), a beállításokat, ráhúzták néhány képükre és mindegyik rossz lett, mert ezek a beállítások ezekre a fényviszonyokra, erre a környezetre és konkrétan ezekre a fotókra jó csak és kizárólag, semmi másra :) 3 hetembe telt mire kihoztam ezeket a színeket, mindig vissza-vissza térve, hozzáadva kicsit, napok múlva friss szemmel megnézve, stb... :D

Ennyit a presetekről, inkább dolgozz egy-egy képen addig, amíg olyan nem lesz ami tetszik és kész ;)

(#6731) HollyBoni válasza sztyui2 (#6730) üzenetére


HollyBoni
veterán

Nem akarom rárakni az összes képemre, egy szóval nem mondtam. Nem a színek érdekeltek, csupán az hogy hogyan lehet elérni ezt a fehéres, matt szerű hatást, ennyi. :U

[ Szerkesztve ]

(#6732) Balinov


Balinov
félisten

berakom ide is, hatha valakinek epp jol jon

Ha valakit komoly(abb)an erdekel a raw elohivas, katalogizalas, akkor annak erdemes most venni Lightroom 5-ot.

Adobe hirlevel szerint januar 11-ig 30%-os kedvezmeny van a teljes verziora.

Fontban 102 helyett 72 vagy dollarban 149 helyett 119, euroban/ft-ben passzolom, nem sikerult meg kideriteni, de ugy latszik, valutatol fuggetlenul most 30% kedvezmeny van.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#6733) nesa válasza Balinov (#6732) üzenetére


nesa
veterán

A 30 honapos proverzio az smafu?

(#6734) Balinov válasza nesa (#6733) üzenetére


Balinov
félisten

Miert lenne az? Siman muxik 30 napig. Asszem Adobe ID kell hozza, szoval valszeg csak 1x lehet kiprobalni minden foverziot, tehat ha 5.0-ra kiprobaltad, akkor 5.2/5.3-ra mar nem muxik. Bar nem probaltam, akar meg mukodhet is

ez a teljes verzio -30%

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#6735) nesa válasza Balinov (#6734) üzenetére


nesa
veterán

De mukodik ha 5 utan pl 5,2 raksz fel ujra kezdi.

(#6736) geri094


geri094
tag

Szeretnék véleményt kérni az alábbi képeimre! :)




(#6737) kiskornel válasza geri094 (#6736) üzenetére


kiskornel
addikt

Hmm... nekem nem tetszik a képek minősége. Bántóan túl vannak élesítve nagysugaras élesítéssel, és mintha közben nagyon le lennének szűrve.
A 3. képen látszik némi természetesség a bőrön, ugyanakkor az is túl van élesítve. A körvonalak mentén halo látszik, és némi zajosodás.
Nekem első blikkre az jutott eszembe, hogy kompakt géppel lett kattintva, persze a mélységélességből nem erre következtettem, csak a minőségből gondoltam.

Pontosabban kell körberajzolni az alakzatokat, a halokat eltüntetni, a szegélyeket elmosni, akkor jobbak lesznek.

Utolsó képen, pl. nem látni részleteket a modellen.

Kompóról majd a többiek...

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#6738) geri094


geri094
tag

Glamour fotónak készültek, igy nyilván természetes, hogy a bőrük retusálva lett szerintem :) ! Nekem itt monitoron nincs olyan hatása szerintem, mint amiről Te beszélsz, vagyis én nem veszem észre. De természetesen köszönöm a véleményt :R

(#6739) geri094


geri094
tag

Bocsi a dupla postért, már nem tudok beleszerkeszteni az előzőbe.

Hogyan gondoltad hogy az alakokat körberajzolni, elmosni stb? Én nem photoshoppal mosogatom az alakokat meg a háttereket, hanem a nagy blende eredményezi ezt. Bár itt annyira nem tudtam nagyot használni, mert D90-el fotóztam, ami 1/4000et bír, így verőfényes napsütésben hiába 1.8 obi volt nálam, csak 3.5öt tudtam kihozni belőle. A sötétebb helyen készült képeknél már 2.8 van a kis mélységélesség miatt.
A másik még a részletekhez fűződő véleményed. Sajnos lehet a monitorkülönbség is az oka, vagy nem tudom, de én látom a részleteket, az arcon, a kezen és mindenhol. Zajosodást nem tudom hol láthatsz, én ISO100-on fényképeztem ezeket a képeket, azoknak még kuka sötétben sem nagyon lenne szabad zajosodni.
Bocsánat a hosszúra sikerült monológért :)

(#6740) kiskornel válasza geri094 (#6739) üzenetére


kiskornel
addikt

Nem, nem... a háttéren látszik, hogy valamilyen zajszűrési eljárás lett alkalmazva. Ez kicsit több lett, mint kellene. Ugyanakkor a nyíllal jelölt részleteken látszik, hogy halo van, vagyis a körvonal keletkezik az élesítés miatt. Ugyanakkor apró zajfoszlányok jelentek meg a halo-n túl (szintén a nyilaknál), és utána átmegy a gyönyörűen mosott háttérbe. Bármilyen eljárást is alkalmazol a végén ezeket korrigálni kell, mert ezek a hibák vonzzák a szemet. Nem nehéz korriáglni, pl. klonozó ecsettel. Szvsz érdemes rajt pepecselni!

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#6741) geri094


geri094
tag

Így már értem mire gondoltál. :) Bár A4 méretben lettek nyomtatva, egy pár darab keretezéssel, és abszolút nem látni rajta. Csak ekkora nagyításnál, és azért lássuk be, nem nyomtatom őket falnyi méretben :D :C

(#6742) torzo válasza geri094 (#6736) üzenetére


torzo
Ármester

Az első kettőben számomra túlságosan ragyog a háttér, és mind a kettőt kicsit merevnek érzem, főleg a másodikat. A harmadik szép, a kezéből viszont nem vágtam volna le.
A negyedikben ferde a horizont, igaz csak kicsit, de észrevenni. A bal felső sarok nagyon vignettál, ha ez szándékos, akkor a többiben miért nem? Az ötödikben szép finom a mozdulat, nekem az arcon a fényekkel sincs sok bajom, de a gabona és a lány bőre összefolyik és a vignetta itt is zavar. Szóval a harmadik és az ötödik tetszik.

(#6743) geri094 válasza torzo (#6742) üzenetére


geri094
tag

A bal felső sarkas vignettálás nem szándékos. Ott borús volt az ég, aztán nekem is feltűnt, hogy erősebb lett a lomo hatás, de így maradt, nem javítottam ki! :D
A kézből való levágást valóban elrontottam, csak itthon vettem már észre! :(

[ Szerkesztve ]

(#6744) *Ropi* válasza geri094 (#6738) üzenetére


*Ropi*
félisten

Az első képen szvsz unatkoztak a lányok: nagyon azt látom a szemükben, hogy "csak kattintsd már el!"... ;) A kilógó hajtincsek, a stílusban nem illő óra és a kilógó zsebek zavaróak. Az első lány szemöldökével mi történt? Fölötte meg van rajzolva?

A 2. képen elöl álló lánynak konkrétan viaszbábu arca lett (plusz láthatóan unott is): ásatásokkal kellene feltárni, mi van a "vakolat" alatt. ;) Valószínűleg nem a jpeg tömörítés hibája, hanem az utómunkáé a ruhája mellrésze fölötti párhuzamos "sorminta". :U A karján a karkötő és az óra között kimaradt az utómunka. Apropó: megint az óra. ;)

A 3. képen bíborlilába hajlik a bőrszín, a test meg van törve derékban, nagy a hasa a szög miatt...Az egyik kezét levágtad, a másik is sután látszik.

Az utolsó két képen megint csak az óra...A ruha kékje meg a fekete kiegészítők nem illenek a búzatábla utómunkázott színéhez. Vidám, meleg színekkel jobb lenne legalább a környezet, akkor ellenpárban lehetne a ruha hideg kékjével.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6745) geri094 válasza *Ropi* (#6744) üzenetére


geri094
tag

Köszönöm tőled is a kritikát :)
Az az unalom nem unalom, mint ahogy te láttad. Valójában be voltak zsongva, csak arra pár pillanatra maradtak csöndben, amíg megcsináltam a képet, mert ott szaladgáltak, hogy ilyen meg olyan képek is kellenek nekik itt meg ott :D
A szemöldök nincs megrajzolva, az is valószínűleg "Halo".
Köszönöm az észrevételeket, oda fogok rájuk figyelni! :)

(#6746) gab.m válasza geri094 (#6745) üzenetére


gab.m
senior tag

Attól, hogy ténylegesen nem unatkoztak, még így néznek ki. Ez egy nehéz dolog, de meg kell tanulni a modell arckifejezését is "beállítani". Ez is ugyanúgy a te feladatod, mint a világítás.
A többiek elmondták a technikai dolgokat, én csak az arckifejezésre, illetve a világításra hívnám fel a figyelmedet (pl. a legegyszerűbb: ezeket a mezőn-sétál-a-kékruhás-lány képeket nem délben kell megcsinálni, vagy akkor ügyesen kell irányítani a fényeket.)

-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --

(#6747) fi:zi'k


fi:zi'k
nagyúr

De szeretem mikor berakjátok a kattintós bélyegképet, amire jön pár kritika. Aki meg később érkezik rosszabb esetben lövése nincs mi van a képen, vagy mint most látni látom, de nem érek vele semmit. :U

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#6748) forceberg válasza fi:zi'k (#6747) üzenetére


forceberg
veterán

:))

Ez főként negatív kritika esetén áll fent. :D

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#6749) geri094


geri094
tag

Új oldalt csinálok (programozás "házifeladat")és lekerült minden ftpről, mert ezek valójában az oldal hátterének voltak random váltogatással beállítva! :)
Onnan is jutott eszembe, hogy megkérdezzem itt a jobban hozzáértő embereket a képről, hogy nézelődtem ftp-n mikor töröltem, és úgy találtam őket! :D

[ Szerkesztve ]

(#6750) m3ss válasza geri094 (#6736) üzenetére


m3ss
veterán

elso ket kepen kicsit tenyleg unottak. masodikon zavar, hogy metszik egymast. meg nekem nem jon be annyira ez, hogy igy beallnak egymas moge. kicsit olyan vasari, bemutato jellegu, meg inkabb nem is mondom milyen :D ezeken kicsit rekeszelhettel volna hogy ne legyen ennyire tulexpos a hatter. sztem ugy jobb lenne. vagy ennyire tuzott a nap ott kint?

harmadik bejon, mehettel volna balra kicsit, vagy modellt elforgatni, nagyon ki van tekeredve.
buzamezos kepek nekem kicsit szukek. mind2 mukodne tavolabbrol is, utolso alul vegkepp szuk.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.