Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ipgirl
tag
Úgy vettem észre, hogy mostanában egyre több olyan topic nyílik, melyben valamiféle gyűjtés szerveződik rászorulók részére.
Úgy gondoltam, hogy jó volna, ha mindez egy helyen lenne, hogy többen olvassák , és többen tudjanak segíteni. Szóval, ha valaki tud valamiféle jótékony céllal létrejött gyűjtésen, az ide írhatja.
Kezdeném is egy gyűjtéssel, amit a barátaimmal szervezünk:
Egy kis falu elavult könyvtárának szeretnénk használható, jó állapotban lévő könyveket gyűjteni. Ez lehet regény, atlasz, mesekönyv, vagy bármi más, ami használható, nincs összefirkálva, széttépve, stb. Ha esetleg otthon valamiből kettő van, vagy már nincs rá szükség, akkor szívesen átvesszük, és továbbítjuk a könyvtár számára, hogy ezzel is szorgalmazzuk azt, hogy minél többen járjanak oda.''Aki az embereknél eredményt akar elérni, kell hogy szeresse őket.''
-
ipgirl
tag
egy nógrád megyei kis faluról van szó. A lakosság létszáma ha jól emlékszem 530 fő, egy általános iskola van 4. osztályig, rengeteg a munkanélküli, és a fiataloknak semmiféle szórakozási, művelődési lehetőségük nincs. Most vezették be az internetet a faluba, és létrejött egy teleház is /1 db számítógépen lehet internetezni/, ami a könyvtári helyiségben van. Egyre többen járnak ide, csak sajnos kevés a használható könyv, innen jött az ötlet, hogy valamilyen módon kellene segíteni, mivel a falu anyagi helyzete nem teszi ezt lehetővé.
''Aki az embereknél eredményt akar elérni, kell hogy szeresse őket.''
-
ipgirl
tag
sajnos igazad van, tényleg jellemző a megyére az elmaradottság, és sajnos nagyon sok a hátrányos helyzetű.
Azért nem veszünk gépet, mert nincs rá pénz. Könyvet lehet gyűjteni, de pénzt nem szívesen adnának egy ismeretlennek, amiből lehetne gépet venni''Aki az embereknél eredményt akar elérni, kell hogy szeresse őket.''
-
ipgirl
tag
up
-
csirkemano
csendes tag
Tetszik az ötlet, szétnézek én is itthon.
Most olvastam egy újságban cikket a Menhely Alapítvány krízisautójáról (hajléktalanoknak segítenek), és nagyon megfogott ez a gondolat:
A legfontosabb, hogy vegyük észre. Hogy valaki bajban van. Hogy valakinek szüksége van a segítségre... Nem neked kell megmentened a sorsát, de nézd meg, hogy mozog-e.... a lényeg, hogy vedd észre!
A diszpécser száma: 06-1-338-4186Aja, kéjsz teját? Akkoj hozz magadnak...
-
ipgirl
tag
válasz csirkemano #10 üzenetére
Örükök, hogy végre más dolog is bekerült ide.
Aki tud még ilyet, vagy ehhez hasonlót, az írja le, hogy minél többen tudjunk róla.''Aki az embereknél eredményt akar elérni, kell hogy szeresse őket.''
-
ipgirl
tag
up''Aki az embereknél eredményt akar elérni, kell hogy szeresse őket.''
-
ipgirl
tag
senki?
-
ipgirl
tag
ha valaki szervez valamilyen gyűjtést, vagy tud ilyesmiről, az megoszthatná itt mindenkivel.
-
<MZ/X>
őstag
Megnézem milyen könyveim vannak itthon amiket tudok nélkülöni
Original's never fit - Socket 370
-
sharpapa
senior tag
1.Hova kell küldeni?
2.Van egy könyvem amiből 2 van, keresek tovább, ha 3-4 összejön akkor elküldöm."Mi a különbség köztem és Mark Zuckerberg közt? Én privát információkat adok vállalatokról nektek ingyen, és gazember vagyok. Zuckerberg a ti privát adataitokat adja vállalatoknak pénzért, és ő az Év Embere." (Julian Assange)
-
Stimpy
senior tag
Egyszer már próbáltunk összehozni egy ruhagyűjtést itt PH!-n, sajna nem lett belőle semmi.
Nemes gondolat ez a topic, benézek majd többször is, hátha lesz olyan, amiben érdemben is tudok segíteni.Tegnap beállított hozzám egy Tyrannosaurus Rex és Hamlet. Volt nagy dinóm-dánom!
-
ipgirl
tag
up
-
Gh0sT
addikt
Ha emlékeim nem csalnak, akkor nekem van néhány (max 3) dupla könyvem fantasy témában. Ha legközelebb megyek haza, akkor még körülnézek otthon is, hátha találok valami használhatót.
Van valami minimális mennyiség, amivel foglalkoztok, vagy akár egy könyvet is adhatok?Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
csapos2
addikt
Egy nagy és kövér UP
Nekem már 14 könyvem van,amit küldök majd és lesz még,remélem más is gyűjti őketLelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.
-
csapos2
addikt
Hááát...jól ki van halva a segítség topik
UPLelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.
-
csapos2
addikt
ipgirl : Önnek egy privát üzenete érkezett
Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.
-
ipgirl
tag
a jövő hétvégén viszem el a könyveket, tehát utána már nem foglalkozom ezzel tovább.
köszönjük a könyveket, amik eljutottak hozzánk.
Szeretném ha a topic nem halna meg, és ide kerülnének mindazok a dolgok, amik valamilyen karitatív célú gyűjtésről vagy segítségkérésről szólnak.
pl. engem érdekelne, hogy tudtok-e valakit , aki gyűjti a kupakokat, ugyanis az előző gyűjtés alatt elég sok felhalmozódott nálunk és az ismerőseink körében , amit szívesen odaadnánk annak, aki gyűjti. Ha nincs ilyen személy, akkor kidobjuk''Aki az embereknél eredményt akar elérni, kell hogy szeresse őket.''
-
concret_hp
addikt
nem egészen ide vág, de nemrég volt ilyen kupakgyűjtős topic, csak nem találom. van itthon vagy 70-80 db kupak és egyre csak gyűlik...
tud valaki valami kupakgyűjtésről?vagy fullba vagy sehogy :D
-
csapos2
addikt
válasz concret_hp #33 üzenetére
Üdv!
Itt a topik, amit kerestél, de már rég zárva van, ha elolvasod megérted miért.
[link]Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.
-
ipgirl
tag
-
ipgirl
tag
igaz nem most történt, de elfelejtettem beírni, hogy a polgármester, és a könyvtáros is nagyon nagyon köszöni a könyveket, amiket adtatok.
-
ipgirl
tag
-
ipgirl
tag
Szeretném megkérdezni, hogy létezik-e olyan alapítvány, ami segítséget nyújtana egy olyan családnak (anya és 3 gyerek - 12-17 év) akiket kiraktak ismerőseik házából, ahol egy ideig lehettek, most nincs hova menniük, és nincs pénzük kifizetni 2 vagy 3 havi kauciót. Havonta körülbelül 50 ezret tudnának fizetni az albérletért, de nincs egyben 100-150ezer forintjuk. Az anyának van munkája, budapestiek, és tulajdonképpen egy egyszobás lakás is megfelelne nekik, csak legyen fedél a fejük fölött.
-
Segítséget jöttem kérni, mert már az eddigi lehetőségeimet kimerítettem.
Elég fura családban élek, köszönhetően jó apámnak, aki egyszerűen képtelen bánni a pénzzel, így rendre kifutunk anyagi lehetőségeinkből.
Én alkalmi munkákból élek, élem a szabad szellemek, alkotók őrült mindennapjait, és gyakorlatilag annyira csóró vagyok, hogy annyi holmim van, ami elfér két sporttáskában. Ezek a személyes cuccok minden anyagi ingóságom. Jó mi? De ez nem tartozik a témához.
Az lenne a kérésem, hogy Békéscsabán munkát keresek. Voltam a munkaügyi központban, adtam fel apróhirdetést, kerestem munkáltatókat, és semmi.
Hogy a gondjaimat és mélypontomat tovább fokozza, az egészségem a legszebb életidőm ellenére gyakran vacakol. Most éppen jól vagyok, ami nagyon jó, egyből teszek-veszek, rohangálok, kutatok, és reménykedek.
Kellene valami könnyű fizikai munka. A lényeg az, hogy helyben legyen, mert labilis egészségem miatt nem merek utazni.
Köszönöm!
Ui.: Amikor egy picit jobban ment a szekerem, adtam utcazenésznek, beteg gyermeknek gyűjtőnek, hajléktannak, de most már odáig jutottam, hogy a szakadék széléről integethetek a többi elveszett léleknek.A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
S.O.S.
Ma az áramot lekapcsolták.
E-pontból írok.
Valaki legyen már segítőkész és adjon valami munkát!
Levelet nem fogok tudni olvasni egy ideig, mert hamarosan elfogy a buszjegyre a pénzem, és a fájós lábaimmal már nem tudok megtenni napi 10km-et a városig, a könyvtárig.
06-20/975-8353A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
brownus
veterán
ezt felajánlanám vkinek ha kell: [link]
ipgirl Te gyűjtöd még a ruhákat?
ha nem kell akkor odaadom anyámnak és ő továbbítja vkiknek
[Szerkesztve] -
ipgirl
tag
Most tervezzük a karácsonyi gyűjtést. Egyenlőre a célcsoport és az időpont még nem fixálódott le. Szerintem nyugodtan továbbíthatod a ruhát, mert valószínűleg tartós élelemet, játékot, könyveket, tisztálkodási szereket fogunk gyűjteni (ha minden jól alakul).
addig is ajánlom mindenkinek a figyelmébe:
[link]''Aki az embereknél eredményt akar elérni, kell hogy szeresse őket.''
-
ipgirl
tag
-
ipgirl
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest