Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BluEyes
őstag
válasz theiron320 #14389 üzenetére
PRS-t vennék a helyedben, a 30-41% akciósakból. [link]
Ezen pl. konkrétan gondolkozok magamnak. Bázz, occsóbb mint egy vintage v100! [link]Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz theiron320 #14403 üzenetére
Nem, magyari magyar vagyok. Az a 83k nagyon kellemes ár. A helyedben elgondolkodnék ezen is. A P90 szedő zajos a hi-gainhez, úgyhogy egy mini humbuckert lehetne betenni a hídhoz, (akár felezővel is), és kész is a mindenevő vaddisznó hangszer. Kb. 100k mindenestől, ha most akarnék gitárt venni, ezt így meg is húznám szerintem.
Így valahogy:
[ Szerkesztve ]
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz theiron320 #14427 üzenetére
Jó döntés, ezen az áron meg kell ezt venni!
A fogólapon nem lesznek madarak, de annyi baj legyen. [link]Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz theiron320 #14444 üzenetére
Szerintem mostmár az egész topic izgatottan várja
Ezekszerint te odaát élsz? Mezőkovácsháza milyen messze van tőled? (ismerősök laknak ott, nem én)Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz theiron320 #14446 üzenetére
Ahh,az egy kicsit odébb van
Ilyen áron Mo-n nem kaptál volna ilyen minőségű gépet, reméljük, hogy minden rendben lesz vele, és miért ne lenne.
Min fog szólni?[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
válasz theiron320 #14448 üzenetére
Elecáról még nem hallottam, most nézem a katalógust, gyártanak azok ám mindent, csak a kávéfőzőket nem találom. Melyik van neked?
-
BluEyes
őstag
válasz theiron320 #14450 üzenetére
Hát, ha szereted, akkor jó
Vypyr15 van nekünk is a családban. Remek kis rock-cucc, és tényleg az a baja, hogy vigyázni kell a hangerővel. Törtem is ezen a fejem.
A kis 8" hangszóró mindössze 3 ohmos, ami azt jelenti, hogy viszonylag nagy áram tud átfolyni rajta, így a végfokot alig hajtva is relative nagy teljesítmény jön le. (ohm törvény: UxU/R) Ez a teljesítmény aztán jól megzavarja az érzékeny hangszórót. Namost ha korlátozzuk az áramot, akkor kisebb lesz a leadott teljesítmény, halkabb lesz a cucc. Amúgy is érdemes elgondolkodni a Vypyr hangszóróján, ugyan hangos, de szólhatna jobban is. A megoldás: hangszórócsere!
Találtam pl egy ilyet: JENSEN_MOD 10-50.32 Ez egy jóféle 10" Jensen gitárhangszóró, 32 ohmos!!! impedanciával. Ami azt jelenti, hogy a kimenő áram, ergo a kimenő teljesítmény a tizede lesz az eredeti hangszórón lejövő teljesítménynek, azonos potiállást figyelembe véve. Ráadásul a Jensen messze jobb hangú, mint a gyári hangszóró, és nem is drága. A 10" pont befér a Vypyr elejébe, csak nagyobb lyukat kell vágni (iletve érdemesebb egy külön előlapot vágatni, az eredetit meg hangszóróstól eltenni eladásig).Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
xAlten
Persze, tisztában vagyok.theiron320
Ahogy a kolléga is céloz rá, ez a 32 ohm egy elég szélsőséges érték, ennél a várható max teljesítmény kb. 1,5-2 Wattra adódik, így a hangerő nagyjából a MicroCube-hoz lesz hasonló. Minél kisebb az impedancia, annál nagyobb lesz az elérhető max hangerő. Érdemes végiggondolni a várható használatot, mekkora helyen, mekkora hangerő kellhet majd, és ennek függvényében választani hangszórót. 16 ohm esetén 3-4 Watt, 8 ohmnál 7-8 Watt körüli teljesítményre lesz képes a Vypyr. Ki kell találni, mi az, ami még a szobában is kezelhető, de már a garázspróbára is elég.
Van egyébként még egy lehetőség, ellenállást is lehet sorba kötni a hangszóróval, ez a megoldás jóval olcsóbb is. Viszont a hangon nem javít, szemben egy jó hangszóróval.Az oldalt ismerem, pontosabban mikor próbálgattam a Vypyrt az ajándékozás előtt, jártam ott is. Vannak jó dolgok.
-
BluEyes
őstag
válasz theiron320 #14453 üzenetére
Még mindig hangszóró téma:
Ha nem akarsz előlapot cserélni, az amerikaiak nagy kedvence az Eminence Alpha 8A, pont passzol a gyári helyére, 8 ohm tehát némileg kezelhetőbb hangerőre lehet számítani. Sajna nem olcsó. Hangmintát csak egyet találtam, hát mondjuk nem rossz ez a szólóhangszín, a gyáriból emlékeim szerint ilyen nem szokott kigyönni. [link]Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz theiron320 #14614 üzenetére
theiron320
Vettél egy fasza gitárt bitangjó áron. Van neki egy két perc alatt korrigálható nut-problémája. Na bumm. Nyaka, bundolása legyen jó, húrmagasságot tudjad beállítani akármilyen alacsonyra, oszt ennyi.
Ne pánikoljál!izomhod
Rossz a technikád, azért akad be a körmöd.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz theiron320 #14655 üzenetére
Drága az a DBZ [link] [link]
Inkább a Barchetta, mint az Ibanez.Eztet a DBZ-t is nézzed meg [link]
Áááá, egy ilyen Paevey-t még lopok egyszer magamnak Naon tecc ez a Bolero+Peavey megfejtés, így ahogy van jöhetne a cucc.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz madmike #14794 üzenetére
úgy érzem nylonost fogok venni, a lágyabb hangzás közelebb áll hozzám
Őrületes gitározás, nagy tisztelet érte Birta Mikinek!
De amiért linkeltem, az a remek megfejtés, fémhúros gitár nejlon húrokkal. Igazi klasszikus gitárt csak akkor vegyél, ha klasszikus darabokat akarsz tanulgatni. Tábortűz-stílushoz a videon látható felállás sokkal értelmesebb választás.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz Szten Márs #14891 üzenetére
Ja, vagy veszel másikat, vagy vágsz alá egy csíkot valami keményebb anyagból. 2'50"-től Szóval csak nyugodtan smirglizzünk, semmi baj nem lehet belőle.
[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
válasz vito33 #15070 üzenetére
LineIN-be dugjad a gitárt.
Win keverőben lejátszóeszközöknél toljad föl teljesen a LineIN csúszkát, ekkor hallanod kell a natur gitárhangot a hangszóróból, egyikből vagy mindkettőből, de inkább csak az egyikből. Ha nem szól, ellenőrizd a gitáron a hangerőpotit, illetve dugjad jó helyre a gitárt. A LineIN kell mindenképp, a csúszkával kell tudni a hangerőt szabályozni. Ha megvan a jó bemenet, csúszka szabályoz, akkor húzd le nullára a LineIN hangerőt. A natur hangra nem lesz szükség.
Win keverő - felvevő eszközök, itt válaszd ki alapértelmezettnek a LineIN-t, tehát ne a mikrofon és ne a win mixer legyen aktív, hanem a vonalbemenet. Hangerőt elsőre olyan középig toljad föl neki.
Win főhangerőt húzd le nullára egyelőre, nehogy meglepi legyen
Indítsad el a Rig-et. A menüjében van egy audio és midi beállítás, katt. Itt pár beállítás kell, legyen ASIO, input a hangkártya lineIN, output a hangkártya frontok, 44,1 vagy 48 khz. Ha ezt leokézod, akkor a Rig indikátorain már látni kell, ahogy a gitár hangjára kijeleznek. Azaz van bemenő jel a Rig-be. Ha a kimenő oldali fények is jeleznek, akkor óvatos hangerő a win főhangerőn, hogy halljuk is, mi van.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz daredar562 #15134 üzenetére
Itt egy kis fényképes beszámoló, döntsd el te, hogy adsz-e pénzt ilyen munkáért. [link]
-
BluEyes
őstag
válasz Plazmacucci #15137 üzenetére
Miafenének? Kis pézé is ugyanolyan rakás szar, mint sok pézé.
A linken jobb szélen van egy Godin, na azt viszont tessék sasolni mindenkinek. 130k itthon, tokkal vonóval garanciával házhoz szállítva. Ha gitárvásárlásra vetemednék, egyik jelöltem: [link] videoAzért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz impalaman #15283 üzenetére
Itt két Sq Bullet szól, az egyik totál gyári, semmi tuning. Nem annyira szar. Persze értő kezek kellenek hozzá. Dupla bullet
Bullet nincs balosban, nem biztos hogy érdemes kókányolni, nem lenne jobb egy eleve balos sztrat? [link]Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz atidzsiforc #15424 üzenetére
De ne írjuk már rá, hogy Fender kópia, ha nem az. Itt is, #15418, milyen kamuság már, hogy "sztrat copy". Hol, mitől "copy" ez a fadarab? Milyen paramétereiben egyezik ez meg bármilyen gyári Stratocasterrel?
-
BluEyes
őstag
Háát biztos, higyjél benne, ha neked úgy jó. Én ezt a vékonkát szeretem, ezt "gyártották nekem", meg úgy mindenestül a japó Saber Ibanezeket. Mondjuk a hangkitartását még senki se kevesellte az enyimnek, pedig ez csak a 2. vonalból van, messze nem csúcsmodell.
-
BluEyes
őstag
Hehe, pedig a zeneelmélet, összhangzattan mérnöki ill. matematikai logikával remekül megoldható.
Amikor akkordot építesz fel, ne 1, hanem 2 oktávban gondolkodj:1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15.
C D E F G A H C D E F G A H CEz itten például egy 2 oktávos C dúr skála. (próbáld összehozni a sorszámokat a hangokkal, elcsúsztak sajnos) Az akkordok terc-alapon épülnek fel. A C-dúr akkord a skála 1. - 3. - 5. hangjából (C-E-G) áll. De nem csak hármas- hanem négyes hangzatok is léteznek természetesen. A következő terc-lépcső a skála 7. hangja, ez lesz a negyedik hangzó. Lehet Bb hang, ez a sima 7-es az akkord (1-3-5-7, C-E-G-Bb), illetve lehet a H hang is, ez a major-hetes, Cmaj7 a jele az oviban, a beszélt nyelvben meg egyszerűen cémajor.
Általánosságban a 7 mindig az alaphang alatt 2 félhangot, míg a major7 mindig 1 félhangot jelent, függetlenül a skálától, hangnemtől, mindegy hogy dúr vagy moll az akkord.
Következik a következő terc-lépcső, azaz ötös hangzatot szólaltatunk meg. No ez már átnyúlik (elméletben persze) a következő oktávba. A skála 9. hangja kell nekünk, ami a D hang, és így az 1-3-5-7-9, azaz C-E-G-Bb-D ötöshangzatot kapjuk. A C9 vagy C79 jelzés a C-E-G-Bb-D hangokat, a Cmaj9 pedig a C-E-G-H-D hangokat jelenti. És így tovább, van még a 11-es és a 13-as akkord, amik ugye értelemszerűen hatos- illetve hetes hangzatok, hasonló logikával, mint fentebb.Természetesen nem kötelező mindig minden hangot lefogni és megpengetni, ezt a hangszerünk korlátai mellett a zeneszerzők sem várják el mindig. Léteznek a hiányos akkordok, ahol az építményből egy vagy több hang kimarad. Célszerűen az 5. hang igazából a legkevésbé fontos, az szinte mindig (persze azért van kivétel) tiszta kvint távolságra van az alaphangtól, és ezért igen csekély zenei információt hordoz, így ha elfogynak a húrok, vagy az ujjunk túl rövid, először ezt hagyjuk el. Az a csúfság is megeshet olykor, hogy a harmónia súlyossága miatt az alaphang marad ki, azaz a C-xyz akkordunkból épp magát a C hangot célszerű elhagyni! Aztán van hogy csak színezünk egy hanggal, (pl. D dúr akkord, a kisujjaddal meg piszkálod közben a G hangot az E1 húron) ilyenkor megintcsak kimarad pár lépcső.
Ja, és hogy bonyolítsunk egyet, természetesen a tercenként felépített harmóniák hangjait lehet módosítani is. Ugye mindenki ismeri az E10b akkordot, ami ugyebár nem létezik, hanem csak E7-9# van. De annyi baj legyenEz egy kafa példa-akkord, egyrészt hiányos, mert az 5. hangot nem játsszuk, másrészt módosított, aminek eredményeként az alaphang mellé fogjuk a nagytercet (dúr akkord) de a 9# hang miatt a kisterc (moll akkord) is megszólal. És máris mehet a Blues!
[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
válasz Hegasus #15764 üzenetére
A fém-nylon kérdést máshogyan közelítsük meg, mert alapesetben itt nem csak a húr anyaga, hanem a hozzá tartozó gitár konstrukciója is különbözik.
Nylon húr - klasszikus gitár - széles, vaskos nyak
Fém húr - western gitár - karcsú, kényelmes nyakA képen jól látszik a különbség. Általánosságban el lehet mondani, hogy ha valaki "gitározni" akar, akkor a western típusú fémhúrosra gondol, még ha pontosan nem is tudja ezt.
A klasszikus gitárt akkor lehet ajánlani vételre, ha konkrétan klasszikus darabokat kívánunk tanulgatni, tábortűz-gitározáshoz a western típusok a megfelelőbbek.
A húrok anyaga amúgy tipikusan a kezdők problémázása, 1-2 hét után elfelejtődik a dolog, és mindenki rájön, hogy a fém húrral sincs semmi probléma.
A fémhúros (western) gitárokra nyugodtan lehet ám nylon készletet is felrakni, teljesen rendben van az úgy. Fordítva - klasszikusra fémet - nem szerencsés. Szóval egy kényelmes fémhúrost válasszál, aztán olyan húrt raksz rá, amihez éppen kedved támad.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz domesz77 #15826 üzenetére
Jó lenne tudni a Cort nyakméreteit, hogy minél legyen szélesebb, meg hogy kb. mennyivel. A nut szélességét szokták megadni, a legtöbb gitárnál ez kb. 43 mm (1,72").
Van 1.8" (45 mm) méretben pl. Seagull S6, na azt megveheted, és piszok írígy leszek érte. Spec
Vagy keresgélj a 12 húrosok között, 6 húrral is jól használhatók, max egy nutot kell reszeltetni bele hangszerésszel, oszt kész.[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
Kafa online tuner, még jól jöhet.
-
BluEyes
őstag
-
BluEyes
őstag
Gyanús a honlap, zéró információ az üzemről, tulajdonosról, stb. Kíváncsiságból kerestem ezt a modellt valahol üzletben. Meg is találtam az Aliexpress kínálatában, valamint ezen az oldalon. Csak ázsiai betűkkel teletűzdelt találatokat kaptam a googléban. Ezek alapján nem az jutott az eszembe hogy milyen jó francia gitár ez, főleg, hogy épp Franciaországban nincs egy árva forgalmazója se. Bár valós forgalmazó a többi országban se igen van. Az egyedi faragás amúgy is gyanús, az ilyen díszítések eszetlen drágák szoktak lenni, a gyártó manufaktúra a honlapján sok-sok képet szokott felrakni a műhelyről, és a mesterről. Szóval töröknek se higgyed el egy szavát se.
Ettől persze maga a gitár még lehet jó, bár a sorjázatlan bundok valami mást sugallnak nekem.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz sza.sa #16369 üzenetére
A "raki"-n elgondolkodtam én is... izé... biztos hogy mindent ilyen dedós módon köll becézgetni?
Akinek működött, azét vagy másik dzsunkán rakták össze, vagy van neki eladó Én csak olyanról tudok, akinek állítólag jól működött, de már nincs meg neki, vajon mért nincs, mert annyira fasza volt? Na persze. Olyanról viszont nem hallottam, hogy jól működött, és még most is használja.
Én is beszoptam ugyanígy mint te, mindegy, nem halunk bele, tanulópénz volt.[link] ehune
-
BluEyes
őstag
válasz Ricsko :D #16404 üzenetére
mikor megvettem akkor volt újra húrozva és igen 2 éve ugyan azok vannak....
Már rég le kellett volna szakadni a húroknak, ha rendszeresen gyakoroltál volna. Szerintem ráérsz szintet lépni, ha már lesz mire
"Tanárodnak" se tűnt fel a húrprobléma? Keress másikat, ennek ne fizessél többet.Naszóval vegyél egy új húrkészletet, és kérj meg valaki hozzáértőt (ne a "tanárurat") hogy húrozza fel, és állítsa be normálisan a gitárt. Fentiek fényében nincs annak semmi baja.
-
BluEyes
őstag
válasz Bandee92 #16585 üzenetére
Olyan, hogy "audio poti" nincsen, nem tudom, honnan szedted. A lineáris és logaritmikus stimmel. A potin jelölik, hogy melyik, "A" a lineáris, "B" a logaritmikus. Hogy hova melyik passzol jobban, azt a praktikusság dönti el, mert egyébként kompatibilisek egymással.
LP-ben mindegyik LIN, Stratoban szintén. De használhatsz LOG-ot, ha akarsz.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz atidzsiforc #16644 üzenetére
Ez biztos? [link]
Inkább okoskáék látták, hogy a Legenda ilyet használ, oszt ők is tettek föl egyet menőzésből, meg gyártottak egy ideológiát is mellé. Nekem még nem tűnt föl, hogy a hajgumi hiánya miatt lett volna rossz a hangzás.[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
válasz kisgabor87 #16792 üzenetére
-
BluEyes
őstag
Jó lenne, ha nem beszélnél hülyéket. Itt az egyik áldozat [link], volt nekem is, meg ezekszerint másnak is itt a topicban. Ez egy szar utánzat, nem működik, nem ismerek gitárost, aki ilyet használ, mindenki csak árulja ezt a ganét. Pénzkidobás. A YT-n sincs egyetlen demó sem erről a cuccról.
Ellenben a Behringer működik, olcsó, ott vannak a videók, persze van ennél jobb kártya, de nem ennyiért. A kérdés az volt, mi a legolcsóbb, ami tuti működik. Ez a Behringer.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz atidzsiforc #16800 üzenetére
Az integrált kártya is kétesélyes, vagy jó vagy nem. Inkább nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Tőzsde és gazdaság
- OLED TV topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- BestBuy ruhás topik
- iPhone topik
- Mobil flották
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- További aktív témák...
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
- Microsoft Surface Slim Pen 2 és töltő eladó !
- Ubiquti Nanobeam M5 2DB irányított antenna
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- +monitor+ i5 4570 /8-12-16GB DDR3 / 240GB SSD /takarítva, telepítve / Lenovo M73
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest