Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tosee
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #1454 üzenetére
azok a fájlok, mappák lesznek meg amiket a ghost fájl készítésekor lementett! Az utána létrehozottak azok nem!
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
cocka
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1457 üzenetére
Nem keres drivert a Vraptor-hoz stb?
A jelenlegi rendszerhez csatlakoztatott új vinyó hozzáadásakor keresett drivert vagy automatikusan felismerte?
De ha nem ismerte fel automatikusan akkor szerintem annyi a teendő, hogy a meglévő rendszeredre telepíted a sata ide vagy mi a tököm vezérlőt és ha gond nélkül megy, akkor ghostolod le.
Utána az új vinyót előre bepartícionálod, megformázod. Ha kész a boot cd-t berakod aztán a visszaállításnál kiválasztod az ominózus fájlt, aztán mindenképp bekapcsolod ezt a 3 opciót:
1. set drive active
2. restore MBR
3. restore disk signatureEzek után elvileg be kéne bootolnia róla rendesen.
-
lúzer
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1733 üzenetére
acronis2009 (nem tudom ez-e a 12 esetleg)
ha nem jó a boot cd, csak a pen, hozd létre másik gépen
rejtélyes hibákhoz:
előfordult már hogy a C-re nyomott chkdsk parancs után működött!
a megfelelő kapcsolókkala norton szerintem is fos, túlbonyolított
acronis rulez![ Szerkesztve ]
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
Beowulf_78
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #1761 üzenetére
8.1 vagy 8.2-es verzió...de megpróbáltam frissebbel is. Valami történt csak nem tudom hogy mi. Eddig jó volt!
Kivettem a RAM-okat és csak 1GB hagytam bent....így is u.a., nincs változás.
A CD-ről viszont meg tudom nyitni Vista alól a DOS-os ghost-ot, és így müxik. Csak ugye így nem tudok rendszert menteni. Annyit tudok még, hogy átírom a boot dvd-t másik lemezre hátha az a gond...lövésem sincs mit kellene csinálni.
A 4db SATA vinyómat is átkábeleztem...hátha ez a gond. Csináltam CMOS clear-t is. Egyik sem segített.
Azért nehéz, mert nem nyúltam semmihez...csak használtam a gépet. 2 napja még működött. Ma meg már nem.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
kalasz
tag
válasz Fire/SOUL/CD #1766 üzenetére
Szia!
IDE/SATA/RAID üzemmódokat nem találtam, de a Compatible Mode-ra való átállítás meg oldotta a dolgot.
Köszönöm a gyors választ és a segítségetkalasz
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.
-
kalasz
tag
válasz Fire/SOUL/CD #1768 üzenetére
Hali!
Kösz ez jól esett Igen valóban ASUS lap a P4-P800-SE változat, tudom nem egy mai darab de ez van........................
Üdv kalasz[ Szerkesztve ]
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.
-
gyiku
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #1766 üzenetére
most akarom ujrarakni a rendszert, de le is kene ghostolni, hogy lehessen visszaallitani 10 perc alatt. NG-t nem ajanlod, de 1. hsz-ben csak az van. mivel csinaljam, es mire figyeljek?
hüllő
-
gyiku
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #1771 üzenetére
koszi
egy egesz particiot szeretnek lementeni, 30gb kb. ezt ranyomja 1 bootos dvd-re? (mondjuk ez lenne a legjobb)
vagy 1 masik particiora menti el a cuccot, es a bootos dvd-vel lehet visszavarazsolni?hüllő
-
gyiku
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #1773 üzenetére
30-35G az anyag, amit le kene menteni. de akkor siman atnyomom masik particiora es kesz
kulon koszi a szajbaragos magyarazasert, siman mehetne 1.hsz-be
hüllő
-
lúzer
veterán
-
attiati
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1776 üzenetére
hát sztem félreértettél
Mostani feltelepített rendszeremet szeretném egy az egyben áttenni a mostani rendszeren belül egy virtual pc-re, hogy ne kelljen azon is külön szenvedni xp telepítéssel, rendszerépítéssel.
Vagyis egy tib 2 virtualpc konvertálás kellene.
Ha uninstallálom home-ot, azt teljesen leszedi, és mehet rá az echo? Mert echo-ban meg tudnám oldani a konvertálást. -
gyiku
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #1773 üzenetére
bootos cd-t csinaltam vele, es a 80gb-s particiot (44gb used) betolta 37gb-ra a masik particiora. fel ora volt az egesz
koszi a howto-t
[ Szerkesztve ]
hüllő
-
zed01
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #1828 üzenetére
Most lesz egy másfél terabájtos winyóm, most miért ne használjam ki? Én nem szeretnék mentés visszaállítás után állandóan adatokat visszatölteni DVD-ről, játékokat telepíteni, stb. Szvsz így sokkal kényelmesebb.
Elolvastam a hozzászólásaid, akkor az Acronis marad úgy néz ki. Majd úgy csinálom hogy mentéskor ne tömörítsen, gondolom ha nem tömörít akkor sokkal gyorsabb. Olyan kb. 3-400 GB adatot fogok menteni. Úgy tervezem a másfél terás winyót így osztom be: Fő rendszer: 700 GB, Linux: 150 GB, Mentés partició: 650 GB, ez elég lesz.
Erről jut eszembe, van olyan ghostoló program ami látja az ext3, ext4 particiókat, hogy a linuxról is tudjak biztonsági mentést csinálni?“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson
-
attiati
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1833 üzenetére
+1
Nem is értem, mire jó a másolgatós megoldás.
Csak rendszermeghajtót érdemes imagelni, és azt a lehető legkisebb méreten tartani (semmi nagy programot nem kell oda telepíteni, ahogy Fire is írja)
Ennél egyszerűbb megoldás nem is kell.Ja és Acronisban minden finomságot meg fogsz találni hozzá.
Lehet teljes mentést, a legutolsó teljes mentés óta történt változásokat, a legutoljára történt változások óta történt változásokat ..., csak könyvtárról mentést készíteni.[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #1838 üzenetére
ezt tanácsoltam neki én is... igaz nem konkrét programokkal, csak, hogy pakolja bele a .iso-ba. De az a gond, hogy nagy valószínűséggel nem fog bootolni róla! (nem próbáltam, de Kernel igen, és neki nem sikerült) Ettől függetlenül egy próbát megejthet, hátha neki összejön...
-
Tosee
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #1841 üzenetére
Szia!
Először is köszi, hogy kipróbáltad! Újabb tapasztalattal gazdagodtunk!
Így, hogy beleraktad azt a +100 mb anyagot mekkora lett az iso mérete? Meghaladta a 2gb-ot? Ha jól tudom, akkor az iso-nál annyi a határ...
Az már más tészta, hogy nálam az Acronis által létrehozott boot-os pendrive, az önmagában sem indult el....(cd/dvd-vel nem próbáltam)
Én is arra (pendrive) készítettem el a boot részt, és nálam gond nélkül elindul!
-
attiati
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1845 üzenetére
Eddig még kb értettem, hogy miért nem fog működni, amit elképzeltem, de most már azt se Fogalmam nincs ezek után
Van az acronis mentésem. 50 mega max.
Van a rendszer mentésem tib-ben. Ha muszáj, akkor 2 giga alatti (az acronis mentéssel együtt), egyébként ha nem muszáj takarékoskodni, akkor 2,7 giga.
Mindemellé, hogy egyhelyen legyen minden személyes mentésem, hozzá akarok írni 1,5 gigát. Úgy, hogy ez az egész 2+1,5 giga egyveleg bootolható maradjon.Ezt most hogy?
Fogalomzavarban is voltam, én a dvdkiírásra értettem az iso rendszert, hogy dos alól bootolva is lássa, ez meg elvileg max 2 gigást fájlt enged.
De ha jól értem azt kéne kiderítenem, hogy milyen rendszerben kiírt dvd-t képes a bootrendszerem olvasni? Gondolom, ha üres a vinyó, nincs rajta rendszer, akkor dos, és akkor ahhoz csak iso jó. Most per pill xp van a gépen, de a mentés arra az esetre kell, ha üres a vinyó, vagy nem látja az xp-t.szerk.: ja és arra nem is gondoltam még, hogy a hosszú, windowsos fájlnevek bekavarhatnak e a 1,5 giga személyes adatok mentésében, bár ha muszáj, akkor azt letömörítem egy 8 karakteres rar-ba.
De ha ez ilyen bonyolult, akkor az acronis boot-ot kiírom újraírható cd-re, a tib-nek meg veszek párszáz forintért egy pendrive-ot, ha ezzel a kettő kombóval vissza tudok állítani egy üres vinyóra egy kész rendszert.
[ Szerkesztve ]
-
lúzer
veterán
-
Kernel
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #1849 üzenetére
Mivel 70 MB, feltoltam a toldacuccot.hu-ra, elvileg küldik majd emailben a letöltőlinket.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #1853 üzenetére
Én az Acronis honlapjáról töltöttem le a True Image legális próbaverzióját, azzal kreáltam a boot ISO-t.
Kipróbáltam úgy is, hogy nem a gyökérbe raktam a pótlólagos adatokat, hanem a fotón látható módon alkönyvtárba, de úgy is kifeküdt. Arra is gondoltam, hogy ez talán valamilyen licensz védelem, feltört verziónál nem jelentkezik.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #1857 üzenetére
Ennél nincs, de ez nekem nem is lényeges, csak érdekességből kísérleteztem vele, amúgy Ghost-ot szoktam használni.
-
attiati
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1860 üzenetére
Le tudnád írni lépésenként az elejétől, és hogy melyik iso szerkesztővel csináltad?
És akkor mehet akár udf-be is, egy nagy 4,5 gigás állományba?[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #1860 üzenetére
Milyen programmal (verzió szerint is) történt a módosítás?
-
Kernel
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #1864 üzenetére
UltraISO-val nekem is működik.
PowerISO-val nem jött össze, illetve próbáltam még az ImgBurn, vagy Nero 6-tal is összerakni új lemezképbe (boot-image+adatok), egyik sem indult.
-
Kernel
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #1866 üzenetére
Csak virtuális gépen kísérleteztem, ISO-t bootoltam.
De szerintem ISO lemezképet csak szabványosan és 1:1-ben lehet felírni. Íróprogram ebbe már nem szólhat bele, nem is szabad neki.
-
Kernel
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #1868 üzenetére
Most rátettem egy 2,5 GB méretű fájlt, elneveztem .tib-re, utána bootolt, be is lehetett tallózni.
-
attiati
veterán
Köszi, sajna nincs újraírhatóm, különben rég próbálgatnám, nem értetlenkednék itt.
De akkor még mindig ugyanazok a gondjaim.Le tudnád írni mit kezdenél ezekkel? Írásnál miket választanál ki, mit hova pakolnál, és milyen méretben?
2,7 giga tib
50 mega acronis boot cd
1,5 giga adatÚgy, hogy bootolható legyen acronissal, és egy dvd-n.
-
lúzer
veterán
úgy látszik javult az ultraiso, a 6.xx még rontotta
majd megnézem a 9.xx verzióval én isMO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
attiati
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1874 üzenetére
Csak annyi lett volna a kérdés, hogy milyen módot válasszak kiírásnál, hogy utána bootolásnál acronis lásson rajta mindent.
De valóban írta Kernel is, hogy udf-be is mehet, azt is látni fogja Acronis.Meg ahogy nézem Ultraiso nem is ajánl fel semmilyen választási lehetőséget ilyen szempontból.
-
KrAt
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1888 üzenetére
Régi HDD 10 giga, egy 9,9-es, partíció, egy 120 megás eisa ??? partíció
új vinyó 80 gb, meg
amit találtam, az a grafikus verzió volt
[ Szerkesztve ]
-
KrAt
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1892 üzenetére
Tudom, mit csinálok, próbálkozok, thx
-
KrAt
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1894 üzenetére
5p és kiderül, király vagy hulla vagyok-e
-
KrAt
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1894 üzenetére
Hát én nem lettem király, te viszont az lettél Jövök egy sörrel, kólával, vagy amit szeretsz
Mégtöbb ilyen embert a PH!-ra!
-
lúzer
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1912 üzenetére
clone disk-et próbáltam, igaz 2 dolog eltérő volt:
- nem 2009-es hanem régebbi, asszem 9-es volt
- volt partíció az új hdd-n, úgy voltam vele hogy úgyis felülírjalehet, hogy a 2009-es egy próbát megér, hátha újítottak benne valamit
érdemes?
kösziMO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
lúzer
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1914 üzenetére
oks, köszi!
ki fogom próbálni, most melózok, ez meg az otthoni gépakkor lesikálom a vinyót és 2009 clone disk!
-
lúzer
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1914 üzenetére
még annyi, hogy ez egy noti, szóval a régi vinyót külső usb eszközként használtam, és felismerte normálisan.
-
lúzer
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1917 üzenetére
na, kíváncsi vagyok, mi jön össze
esetleg ha nem jön ösze, fordítva, külsőre az újat, még egy variáció
[ Szerkesztve ]
-
lúzer
veterán
-
lúzer
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1921 üzenetére
nem, azt majd otthon csinálom, ha egyszer hazaérek
majd megírom, mit sikerült összehozniezzel csak leokéztam amit írtál, hogy így csinálom
[ Szerkesztve ]
-
lúzer
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1919 üzenetére
még mindig melóban vagyok, úgyhogy nem tudom mikor lesz meg.
puszta kíváncsiság: van oka, hogy a régi vinyó legyen a belső?
így fogom csinálni, csak érdekel.MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
lúzer
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1921 üzenetére
nagyon köszi, így összejött!
most már csak átméretezek, de ez részletkérdés
-
Endruboy007
tag
Most olvasom, hogy nem érdemes a Ghost 14-es verziót használni! Akkor letöltöm ezt a Paragon Partition Manager Express 10.0-et! A kérdésem változatlan...szűz XP, feltelepítve minden...szereték egy olyan dvd-t létrehozni, amivel be tudom bootolni és vissza tudom állítani rendszert! Köszi a segítséget!
Üdvözlettel: Endruboy
-
Endruboy007
tag
válasz Fire/SOUL/CD #1930 üzenetére
Most akkor ez az Ultra iso program mindenképp kell?
És ezzel a boot.iso-val mit csináljak? Másoljam fel egy pendrive-ra, és akkor indulásnál fog tudni bootolni...és aztán meg kéri a lemezt, amire kiírtam a Paragonnal a windows-om!Üdvözlettel: Endruboy
-
Endruboy007
tag
válasz Fire/SOUL/CD #1932 üzenetére
Oks!
Tehát akkor a következőket kell tennem, ha jól értettem!
1.Csinálok egy back up-ot a Paragon Drive Backup-pal a partíciómról!
2.Kimásolom a PDB telepítési könyvtárából a boot.iso-t valahova...mindegy,hogy hova...
3.Ez egy kicsit ködös: Ultra ISO-ban létrehozok egy könyvtárat...aminek a neve mindegy?!
hogyan hozok létre? Progin belül van olyan, hogy könyvtár létrehozása?! Azután bezárom...majd újra megnyitom az Ultra ISO-t?!
4.Ebbe a könyvtárba megnyitom az Ultra ISO-val a BOOT.iso-t, amit előzőleg valahova kimásoltam a PDB könyvtárból.
5.Aztán a back up fáljt is bemásolom ide a boot fájlok közé.
6.Lemezkép felírás...Verifly bekapcsolva...
7.Várok
8.ÖrülökÜdvözlettel: Endruboy
-
Endruboy007
tag
válasz Fire/SOUL/CD #1934 üzenetére
Hát ezek szerint írtam le én is...akkor most nem mindegy,hogy mi a neve a könyvtárnak, amit létrehozok? És akkor hol hozom létre? Ultra ISO-n belül? vagy külön csinálok egy könyvtárat és abba pakolom a cuccokat?
3. pontól kéne egy kis útmutatás, mert nem tiszta amit te leírtálÉs ha sikerül kiírnom, akkor után mi fog történni bootolásnál? Ugye nem az, hogy lesz egy dvd-m amin rajta lesz egy azonnal bootolható xp, hanem ezzel újra tudom telepíteni a windows-t, aztán nem fog kelleni minden indításnál a dvd?!
Bocsi az ennyi értetlenségért, de ezekkel a dolgokkal nem nagyon foglalkoztam eddig!
Üdvözlettel: Endruboy
-
nagylaci32
tag
válasz Fire/SOUL/CD #1966 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen! Ennek a használatához fel kell telepíteni a programot, de az megmarad a backup fileon? Nem szeretnék semmi feleslegeset telepíteni ami feleslegesen lassítja a rendszert anélkül, hogy használnám! Légyszíves írd le, hogyan kell majd használni ezt a programot, vagy az alapjait, hogy mire kell elmenteni majd a backup file-t hogyan kell majd visszarakni, ami nem egyértelmű légyszíves írd le, mert még nem csináltam ilyet!
Előre is köszi! -
nagylaci32
tag
válasz Fire/SOUL/CD #1968 üzenetére
Szia!
Ismételten köszönöm a segítséget!
Még lenne pár kérdésem:
Feltelepítettem a programot, csináltam egy boot pendrive-ot amiről sikeresen tudok bootolni. Az utolsó választási lehetőségnél amikor csinálom a boot drive-ot akkor lehet Typical és User specified CD/DVD image (.iso file) lehetőség közül választani, itt a második lehetőség miben tér el a Typicaltól?
Ha megvan a boot pendrive, akkor innentől kezdve letörölhetem a programot, és a backupolni és visszatelepíteni a backup-ot is meglehet csinálni a boot pendrive-val?
Ha lementek egy kb 50 Gb-os partíciót, az kb mekkora helyet foglal majd (ha max. 15 Gb adat lesz rajta, nem tudom ez számít-e)?
Ezt a backupfilet hova tudom majd menteni (esetleg használatban lévő hddre, vagy csak teljesen üresre)?
Ez már nem ide tartozik, de ha van már egy rendszerem a hdd-men, akkor egy teljesen üres partícióra rá tudok telepíteni még egyet (amit majd backupolok)?
Elöre is köszönöm!Üdv: Laci
-
attiati
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1976 üzenetére
meg vinyó csere is lesz majd
Ilyenkor ha 8gigás rendszerpartícióról lementettem egy 5 gigás rendszer, akkor az új vinyón is kötelezően 8, vagy 5 gigás rendszerpartíció lesz? Ha igen, akkor melyik a kettő közül? Mi határozza meg?
-
attiati
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1980 üzenetére
Köszi, igen, ilyen életszerű példára gondoltam.
Amúgy acronis, de gondolom ugyanaz.És ha még visszaállításnál nem is, de később lehet méretezni partíciót ugye? Még ha macerásan is. Bár rendszerpartíciót lehet, hogy csak másik gépről lehet?
Tosee: köszi, talán xp topikban is megerősítik majd.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1986 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors és részletes választ, remélhetőleg a napokban sikerül kipróbálni és lementeni a rendszer partíciót MBR-dal együtt.
"Ép hardverben ép szoftver..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- 3D nyomtatás
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- HP nyomtatók
- További aktív témák...
- PC játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest