Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
Én is kérnék most egy véleményt tomcicától, ha olvassa:
23-án céges maratonváltóban futok 25km-t, itt az eredmény annyira nem fontos (bár jó lenne egy értékelhető félmaratont futni benne), rá egy hétre pedig erős terep verseny: 21km, 1000m körüli szinttel.
Kérdés: hogy lenne jó összerakni a kettőt? Most viszonylg alacsony terhelésen vagyok a húsvéti rohangálás miatt, szerdától indulna egy hét szokásos daráló - jövő hét közepétől újra lazábbra véve.
A 25k-t magamtól olyan 85-90% erőbedobással futnám mondjuk jelenlegi becsült félmaraton PB-nél 15-20mp-el lassabb tempóban, esetleg az utolsó 5K-t felkapva FM iramra ha jól érzem magam, vagy kieresztve lazára ha nem. Utána meg csak pár regeneráló kocogás meg 1-2 repülő vagy mini tempó menne a terepes versenyig, ez így ok lehet?Vagy küldjem meg a 25k-t, fussak ki egy jó félmaratont benne, aztán a terepes versenyen meg lesz ami lesz, egy hét elég regeneráció hogy ne haljak nagyon bele?
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
válasz xy.zsolt #75800 üzenetére
Szerk: mellényomtam, @Peterhappy-nek akartam
Grat, jó az ilyen adja napNekem ma rövid résztávok lettek volna (valami 7x1perc@4:00), de kihasználtam az esti száraz, szélmentes, langyos időt egy bringázásra mert egy ideig megint nem lesz ilyen...
Alig tekertem télen, mégis repkedtek a szegmens PB-k és szinte alig fáradtam el... a sok futás úgy látszik az én amúgy nagyon gyenge bringás erőnlétemen is segített kicsit. Meglátjuk mire megyek majd a hosszabb, 4-5 órás tekeréseken
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Bécs, Mariahilferstrasse, XXLSport: 25% mindenből ami a boltban van.
Elvileg van 850EUR-s Epix Sapphire is, abból ha lejön a 25% az ezért elég ütős...Intersportban meg megint raktárürítés, de most nem láttam olyan jókat mint ősszel. Egy Hoka Carbon X3 van 100EUR-ért(44,5-es, őszibarackbefőtt-sárga).
-
Alg
veterán
Most nézem, megint nem sikerült Magyarországra szervezni a maraton OB-t, idén a bécsi maratonon lesz... mondjuk még mindig jobb mint a tavalyi, Frankfurtban
Miközben a VB-t Budapesten tartják itt lett volna a lehetőség hogy a VB pályán legyen az OB megrendezve, amolyan főpróbaként.
Szerk: most olvasom az okot: mivel a VB szintidőt a jelenlegi magyar mezőnyben nem nagyon tudja senki megfutni, így pontszerzés alapján nagyobb eséllyel lehet kvalifikálni magyar futót a hazai VB-re. A frankfurti és bécsi maraton pedig több pontot ér mint a SPAR...
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Jelentem a héten összesen sikerült 9,15km-t futni
Cserébe volt mellette két bringa (45km + 102km), egy másfél órás erősítő session, meg egy 25ezer lépéses városi sétálgatós nap, szóval így is megvolt a 7+ óra edzés...
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Peterhappy #76161 üzenetére
a 6mm drop egy átlagszám, valójában hátul 12mm, elől 0mm,
Ezt talán gondold át még egyszer"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Nem hiszem hogy faxság lenne, gondolj bele még ha 1mp-es mintavételre van állítva a GPS akkor is csak 4-6 adatpont alapján kell számolnia a pillanatyi sebességet...
Nyilván nem véletlen az sem hogy 5mp-re kerekít, hogy jobban kisimítsa az ugrálást.
Ha nem így lenne, akkor meg azért panaszkodna mindenki hogy össze-vissza ugrál a pillanatnyi sebesség 20-30mp-eket, és edzésnél állandóan problémázna hogy kimentél a zónából.
Amúgy ha valaki nagyon ki akarja próbálni milyen ha gyakrabban frissül és/vagy másodperc alapú a kijelzés, biztos van rá valami custom adatmező ConnectIQ-ban (bringás Edge-nél én avval oldottam meg a pontosabb pillanatnyi emelkedést)
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Másik irányból közelítek: nem volt még olyan eset, hogy a MiP-es Fenix + háttérvilágítás (automata, csuklóemelésre is bekapcsol) ne lett volna elég.
OLED egyetlen fontos dologban jobb: felbontásban, amit térképezésnél lehet nagyon látni, sokkal több a részlet, MiP kijelzővel 1-2 fokkal közelebbre kell nagyítani ugyanannyi részletességhez.
És mivel a 265-ben nincs térkép...
-
Alg
veterán
Bécsbe közben megérkeztek a futók, reggel tele volt a belváros mindenféle futócuccos
jónővelsportolóvalMondjuk szép idő is van, én sem szívesen ülök az irodában...
Jön valaki vasárnap?"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Új FM PB: 1:45:47
-
Alg
veterán
Na szóval az úgy volt, hogy szombaton nem tudtam megülni a seggemen, a jó időben kimentem bringázni 60km-t, ez lett vagy bruttó 3 óra napozással, megállásokkal... igyekeztem azért lazára venni, de a 3 óra az 3 óra, napon, melegben (le is égtem picit).
Aztán rájöttem hogy nem nagyon van ehető kaja itthon, így a szénhidráttöltés is hagyott némi kívánnivalót maga után (tükörtojás volt zsemlével). Este + ma reggel masszázspisztolyozás.
Ma reggel kávé + müzli (a jó cukros fajta)
A terv: Kb. zone3-ból indulni, lehetőleg ott is tartani a pulzust minél tovább, nem erőltetni 5 perc alá a tempót semmiképpen, figyelni a frissítésre, max 90% erőbedobással menni. 2. rajtzóna legelejéről indultam (2. sorból, jó döntés volt).
3 gélt vittem, ettem egyet 7-nél, aztán 14-nél, aztán 19nél akartam, de a gyomrom nem volt 100%-os így nem kockáztattam meg a koffeines gélt, inkább elvettem egy extra izot+banánt a frissítőpontról 20k-nál.
A futás nagyon jól ment, figyelni kellett hogy ne fussam el az első 15k-t... kb. 12k-ig kényelmesen, utána kezdett kényelmetlen lenni (a legszarabb szakasz volt kb. 10-15k között, széles beton út, nulla árnyék, tűző nap, pici emelkedő; itt hagyott el az 1:45-ös FM iramfutó csoport). 16-20k között már küzdeni kellett, meg elkezdtem érezni a jobb lábamon egy vízhólyagot. 20-24k között megint megjött az erő, tudtam tartani a tempót, jót tettek a lejtős részek is.
Nagyon elégedett vagyok, szép stabil tempó (első és második 12k között nem volt 1 perc eltérés), viszonylag stabil pulzus, pedig nem futottam igazán hosszú edzéseket.Jah, a hangulat baromi jó volt, rengeteg szurkoló, random emberek boombox-al, dobosok, zene - a frissítőpontokat is sikerült abszolválnom 10-15mp-en belül.
A félmaratoni időben szerintem maradt legalább 3-4 perc... elfáradtam rendesen de ez nem volt 100% effort, még bőven sétálgattam, lépcsőztem délután.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Ha valaki holnap Parndorf-ban járna: bezár az ottani XXL, 70% a bolt teljes készletéből , csak holnap.
-
Alg
veterán
Az vótmá hogy Kipchoge a London maratonon beállt befutóérmet osztani?
-
Alg
veterán
válasz LanyUs #76832 üzenetére
Obasszus… nem baj, egyszer ha osszejon minden annal nagyobbat fog utni
En eppen uton WTF BRZSNY-re, het elejen torokfajassal kezdtem, tegnap-tegnapelott alig kaptam levegot, ejjel folyton felebredtem hogy kiszaradt a nyalkahartyam es faj…
Kicsit mar javul, de most tulelesre rendezkedem be, ha jo napom van lesz belole egy kellemes kirandulos futas… a nyugalmi pulzusom legalabb 10-15 utessel van most a normalis felett."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
válasz Peterhappy #76931 üzenetére
Grat!
-
Alg
veterán
Nem ússzátok ám meg a BRZSNY beszámolót
TLDR 2 perces YT videó: [link]
A maraton váltó egy héttel korábban nagyon jól sikerült, így egészen izgatottan vártam a versenyt - egészen szerdáig, akkor rám tört egy enyhe torokfájás, ezt követte a szokásos orrdugulás, emiatt rossz alvás az egész héten.. Szóval reggel úgy álltam rajthoz, hogy már javul, kifelé megyek belőle, de van egy "tele a fejem" érzés, és nem is voltam teljesen kipihent (ez utóbbi visszatérő jelenség a terep versenyeimen...).
Szerencsére időben sikerült odaérni, így minimális kapkodással megúszni a rajtba állást. Rajt után 2-3km aszfalt, majd patakátkelés: jövőre ha visszajövök ezt az első pár km-t keményen meg kell nyomni hogy ne kelljen tolongani az átkalésnél - most jobb híják átgázoltam a tömeg mellett bokáig érő vízben, előztem vagy 30 helyet egyből.
Kezdőtött Az Emelkedő. Egyenesen fel a Csóvira, jó kis gyalogtúra volt némi futással tarkítva. Baromi meleg volt kb. a gerincútig, utána az első frissítőpont (6k) után picit jobb. Fent az erdő gyönyörű volt, nagyon szép egynyomos szintúton mentünk a gerincen körbe. Beálltam egy kisebb csoportban de 12k körül kicsit megrogytam, éreztem hogy valami nem jó - a pulzus teljesen ok de a lábak nem bírják. Lemaradtam, sétáltam 5-600m-t, közben próbáltam rendbe szedni magam - gél + megittam az összes maradék iso-mat. NHH frissítőpont 1-2km-re volt kb. ekkor, ott még ittam egy csomót + töltöttem friss vizet + ettem sósat, így visszatért a lendület.
Lefelé először még kényelmes, majd egy patakátkelés előtt éles balkanyar - persze hogy elmentünk egyenesen, szerencsére 10-20m után láttam hogy szalag sehol és ránéztem az órán a térképre. Vagy 4-5 ember jött el utánam, visszafordítottam mindet, hálásak voltak érte . Hiba volt viszont a patakon visszafelé nem figyelni, megmerítettem a bal lábam, és pont itt jött a borzasztó, meredek, poros-köves-sziklás lejtő, kezdtem érezni hogy nem kötöttem elég szorosra a cipőt - de mire ez realizálódott késő volt, a bal lábujjam alján éreztem hogy tele vagyok vízhólyaggal (a 10 perccel korábbi beázás sem segített gondolom). Nem volt vészes, lefeléken fájt, gyalogolva kényelmetlen volt, síkon kocogva alig éreztem. Az utolsó kb. 6k így ment óvatoskodva kicsit, és már jött is a cél - végül pár km-el a vége előtt beértem és megelőztem a korábbi hullámvolgy miatt elengedett versenytársakat is.
Lent a célban erős ingerenciát éreztem hogy megmártózzak a patakban, de aztán eszembe jutott hogy nincs váltóruha szóval storno fürdés. Kicsit túl nagy is volt a nyüzsgés ott lent, hangos zene, nem az a jó kis chill hangulat szóval nem maradtam sokáig, eljöttem egy kis pihenő után.
A 2:30-as, eléggé optimista célidőt a rajtnál 3:00-ra változtattam, végül 2:54 lett - kissé betegen, a végén a lejtőn fájós lábbal óvatoskodva elégedett vagyok ezzel, az első harmad-beli helyezéssel pedig pláne, azt hittem valahol a középmezőny végén leszek.Jó lesz ez, főleg ha egyszer végre megtanulok lefelé futni (+ ha rendberakják a szememet és látom hová lépek...)
-
Alg
veterán
A legjobb hely bringázni a Balaton.
Magyarországon lehet, de azért a környéken bőőőőven vannak jobb bringás helyek. Akár egy Passau-Bécset (320km végig kiváló minőségű bringaúton) is inkább megcsinálnék mint a Balatonkört, ha rengeteget akarnék egyszerre síkon tekerni (nem akarok).A déli parti "jobbra vasút balra nyaralók" szakaszok meg pláne nem hiányoznak, igen szar volt anno hajnalban tolni ott egy félmaratont, baromi unalmas.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz bandus #77216 üzenetére
Puhányok
Én bringás hetet tartok, tegnap 55k sík, ma 73k/1000m szint (3 óra - láttam 20%-ot is a kijelzőn ), holnap pihi, vasárnap még lehet hogy lesz egy 100k-s kör...Mondjuk így a tegnapi+mai kicsit kikészített, de muszáj volt a jó időt kihasználni.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz tomcica #77300 üzenetére
Jó volt ez így szerintem, csak még Fűzfő meg Almádi között kellett volna futás helyett úszni. Jó kis triatlon ötlet lenne a balatoni híres "események"kel: BuBa+UB+Öbölátúszás.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Gratula az összes UB, EU, Wings For Life futónak!
Én ma megint offtopic voltam, így a héten 3 bringa (265km), 1 futás (9,5km) meg egy erősítő session volt... edzésidőben jó vagyok, valami 12 óra összesen...
-
Alg
veterán
válasz xy.zsolt #77479 üzenetére
Nekem tegnap volt egy nemszeretem VO2max edzés... este is mentem, fáradt is voltam...
5x3perc @ 4:05, közte 2perc @ 6:00... hát az utolsónak már nagyon nem volt kedvem nekindulni de végigcsináltam.A csuklós pulzusmérés az első intervallon "elaludt" (20BPM-el alámért), utána tért magához és mérte a többit rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Never79 #77747 üzenetére
Épp ezekben a hetekben árasztotta el a bringás médiát hasonló téma, hogy a korábban kiindulási alapnak vélt 1gr ch/kg/óra nem érvényes már, top versenyzők kétszer ennyit visznek be.
-
Alg
veterán
Na úgy néz ki hűvösebb időben vinnem kell a pulzusmérő övet legalább a tempós edzésekhez, mert a Fenix 7 optikája kb. 15 fok körül megbízhatatlan... a mai dombozásnál is 7 ismétlésig bírta, az utolsó 2 HR adat kuka (az utolsó 3 lett volna vo2max/anaerob tartományon kikormolva).
Gondolom ahogy hidegebb időben a felszíni hajszálerek összehúzódnak az bezavar neki.Jah, láttam egy rókát a Schönbrunnban mármint élőt, és nem az állatkertben volt
Biotech hipotóniás: Egyszer vettem, aztán elgondolkodtam hogy olyan mértékű hígítással vajon mi fér bele a cukor meg az aroma mellé, hát nem sok... szóval nekem nem jött be, kb. szörp helyett vizet ízesíteni jó. Jobban szeretem azokat a porokat amikben több kicsit a szénhidrát.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Nekem nincs gondom a színekkel, 46-osban nem fogok akciós női futócipőt találni szerintem
De amúgy a Vibram FF meg az Injinji zokni is kiesett - syndactilia: mindkét lábamon félútig össze van nőve két lábujj."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
válasz LanyUs #77869 üzenetére
Ebbe szerintem belerohad a lábad, semmit nem szellőzik - én hóban használom néha túrázáskor... inkább terepfutó kamásli
Esetleg Sealskinz, bár ilyet még nem próbáltam...
Vagy csak HTFU
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz inf3rno #77881 üzenetére
Beáll fix 130-132-es pulzusra, bármit csinálok. Aztán egyszer csak vagy magához tér, vagy nem... A tegnapinál elkezdtem buzerálni, átforgatni alulra, másik csuklóra tenni, na attól teljesen elszállt, aztán mikor visszaraktam a szokásos helyre és elkezdtem haza kocogni laza tempóban, magához tért.
Eddig talán 3szor volt ilyen, és mindig ilyen éppenhogy-rövidgatyás-pólós időben - most is ugye a végén már, mikor lement nagyjából a Nap is, és egyébként is az árnyékos, hűvösebb oldalon futottam.
-
Alg
veterán
válasz inf3rno #77884 üzenetére
Ez mind megvolt (Fenix 7), és 99,9%-ban tényleg tökéletesen mér. Figyelni kell hogy ha fontos a pulzus és olyan az időjárás, vigyem az övet inkább. Ha pulóveres nap van akkor úgyis "jacket mode" és jön az öv, szóval nem téma.
Nem egyedi egyébként, Garmin fórumon van jópár bejegyzés róla, a konszenzus az hogy tényleg a hideg miatt összehúzódó hajszálerek okozzák.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Madeira recon, reggel ranezunk a teljes 13 kilire ha az idojaras engedi. A video nyomokban UB egyeni teljesitot tartalmaz
[link][ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Vertigo18 #78960 üzenetére
Használd a daily suggestion-t nyugodtan - majdnem minden napra ajánlani fog valamit, de nem kell minden nap kimenned futni - ha kihagysz pár napot, vagy erősebbet futsz annál amit ajánl vagy bármi közbejön, utána fogja állítani az ajánlásokat automatikusan. Mondjuk nem tudom viseled-e az órát 24/7-ben, ha igen akkor még azt is beleveszi hogy hogy/mennyit aludtál, mennyire volt stresszes az előző nap stb.
Ráadásul viszonylag változatos - kb. 3/4-ben ez is alapozást csináltat, de azért dob be minden héten valami tempót, résztávot, sprinteket stb.
-
Alg
veterán
Van egy nevezésem jövő Vasárnapra (Júni 18) a Garmin WTF SZTENDRE-re, nem fogok tudni elmenni.
Érdekel valakit? Aktív fórumlakónak becsületkasszás alapon.Érem és tornazsák jár hozzá, jelenleg terep L távra van, de átírható.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Senkinek nem kell a Garmin SZTENDRE nevezés most vasárnapra?
Valaki menjen el fusson egy jót, ne menjen már kárba...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest