Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD Instinct MI8 moddolása játékra (avagy R9 Nano-GTX1060+ szint)
- Öregszem
- 3070 -> 4070 Super
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A fénynél gyorsabban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Edzett üvegfólia vagy regenerálódó pl Hydrogél fólia?
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazs0102
senior tag
S9
-
balazs0102
senior tag
S9 960fps Légpuskagolyó eltalálja a célt... A felsőt kell figyelni. Automata rögzítés ismét jól teljesített.
-
balazs0102
senior tag
Éjjeli 10 mp-es záridős... ilyet eddig csak DSLR-el tudtam csinálni. Ilyen pici érzékelőtől nem semmi teljesítmény ez amúgy. Itthon sajnos a fényszennyezettséget nehéz kizárni, majd meg kell még ezt próbálni egy külterületi tisztáson...
ISO800
LINK
Göncölszekér ISO500
LINK
Csak égbolt ISO800
LINKÉS ismét egy pók
LINKSamsung galaxy S9
Pótoltam a készülék típusát.
[ Módosította: Ricardo ]
-
balazs0102
senior tag
Ugyanebben a szituban a DSLR rohadt nagy hátránya a hosszú záridő miatti hotpixelek... Egy MILC gépet probálnék ki szívesen éjszakai égbolt fotózásra.
-
balazs0102
senior tag
Visszatérve még az éjszakai képekhez, samsungék jó lenne engednék a hosszabb záridőt hogy alacsonyabb iso val lehessen fotózni... Bár lehet akkor meg nagyobb lenne a csillagok bemozdulása... Mondjuk egy magasabb ISO is jó lenne már nem emlékeztem a DSLR el milyen ISO értékkel fotóztam éjszakai égboltot.
A lényeg hogy szép dolog végül is hogy 2018ra elértünk addig hogy egy sz@ros mobillal mondjuk le tudom fotózni a göncöl szekeret... -
balazs0102
senior tag
válasz eladogeppc #83107 üzenetére
A második képnél bemozdultál egyértelmű, vagy a jobb vagy a bal kezed tökmindegy. A másik kettőnél pedig, nem csak az van ,hogy közelinél kicsi a mélységélesség, hanem még szerintem szoftveresen rá is segít az elmosódásra. Így a centerben lévő tárgy éles a többit pedig mossa, maga a mélységélesség és szerintem a szoftver is. Készíts már egy tájképet és nézd meg azt...máris nem lesz benne ilyen homályos rész..
-
balazs0102
senior tag
válasz #18001664 #84525 üzenetére
Elmegy a p20p. S9em van, de p20pre cserélem mert az előlapi ujjlenyomat olvasó meg az infra rohadtul hiányzik. Értékelhető képeket meg ezzel is lehet csinálni, bár nekem a Samu képei jobban bejönnek, videóról meg nem is beszélve. De egyszer tanuljon meg a xiaomi meg Huawei videofelvevö algoritmust írni, akkor samunak szopacs lesz. De amúgy beszarás mi pénzt elkérnek ezért a p20p ért .. eszméletlen drágább mint az S9...úgyhogy még várok h csússzon lefelé az ára.
[ Szerkesztve ]
-
balazs0102
senior tag
válasz silentkiller #84881 üzenetére
s9+
-
balazs0102
senior tag
-
balazs0102
senior tag
-
balazs0102
senior tag
Érdekességképpen:
P20pro AI-al és anélkül. A citromsárgább színek ai nélkül készültek a narancsosabbak ai-al. A legnagyobb érdekesség számomra a mélységélesség. Itt látszik legjobban hogyan lehet elkúrni a fotós szoftvereket. Nekem az ai rohadtul nem hiányzik, viszont ha így nagyobb mélységélességet tud produkálni már van valami haszna...
[link] -
balazs0102
senior tag
Belenagyítva azért van benne hiba bőven. A kajánál a színek sem az igaziak. Amúgy ha az ember nem nagyítgatja szét csak annyira hogy egy 24 colos monitoron egészben látható legyen kb. már minden mai telefon elfogadható képet csinál. Anyámnak volt most egy 2017-es J3-ma. Komolyan mondom teljesen okés képeket lehetett vele csinálni.
A legszembetűnőbb különbségek szerintem már inkább videóban vannak. -
balazs0102
senior tag
válasz bajtokarpi #85169 üzenetére
S9+
Ha ennyi az elvárásod, mármint hogy fotó videó, és nem kell előlapi ujjlenyomat olvasó, távirányító akkr s9+
Használtan szerintem kb kapsz annyiért új állapotút amennyiért új xiaomit de többet kapsz vele. -
balazs0102
senior tag
válasz bajtokarpi #85178 üzenetére
Nincs olyan mobil a piacon ahol ne kellene kompromisszumot kötni. Mások vagyunk más igényekkel. Nekem a p20p lenne az ideális telefon samsungos kép és videós képességekkel. Elején meg is vettem az s9et mert úgy voltam vele a fotó videó páros a legfontosabb. 3 hónap után lecseréltem P20p-re. Ezt sokkal jobban szeretem használni, mert első sorban munkaeszköz a telefonom azt pedig nehezen emészti meg a gyomrom hogy egy kurva hívást sokszor 2mp míg elindít. Sajnos a P20pro meg fotó videóban nem gurít olyat, de tudomásul veszem. Sajnos android vonalon főleg videóban a Samsungnak nincs ellenfele egyelőre. Videóban talán a oneplus fogja utolérni leghamarabb szerintem.
-
balazs0102
senior tag
P20pro
Teljesek a linken -
balazs0102
senior tag
Hát ha ez se jó akkor sorry. Gépet nem nagyon használok ez a link átírósdi meg kész tortúra telefonról. Nem értem miért nem jó a link, dropboxon elvileg jól van beállítva, de akkor maradok a Google drive-nál. Admin légy szíves az eddigi próbálkozásokat törölni és az eredeti hozzászolásnál a linket erre javítani.
Link -
balazs0102
senior tag
válasz Dr. 444Hertz #85250 üzenetére
Igen, de ez sem az a topic amire te használod.
-
balazs0102
senior tag
válasz Plazmacucci #85315 üzenetére
+1
-
-
balazs0102
senior tag
Érthetetlen ez az erős szoftveres beavatkozás a mélységélességbe. A halas képnél mi a faxért mossa el a hátúszótól hátrafelé...
Érthetetlen számomra mi jár a fejükben azoknak akik a fotós programokat írják.
Hasonlóan érdekes a P20pro-m... Múltkor le is írtam, AI-al és anékül raktam be ugyanazt a képet (kb) és AI-al sokkal nagyobb volt a mélységélesség...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest