Hirdetés

2021. április 11., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Formula-1 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-03-25 18:09:42

LOGOUT.hu

Formula-1

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#131001) mefistofeles válasza sh4d0w (#131000) üzenetére

Egyrészt én nem cain69 kollégának a hozzászólására válaszoltam hanem általánosságban.....
Másrészt ha szerintem hetek óta nem téma az, hogy miért van Lec hátrányos helyzetbe hozva csapaton belül akkor igen ritkán jársz ide.... (tudom, hogy nem)

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#131002) Cartevo válasza GAI (#130987) üzenetére


Cartevo
senior tag

Ez nehéz kérdés, mert a csapat vb is számít. Amatőr szellemű az a vélemény, hogy a másodpilótának csak a hiányzó vb pontokat kell szállítani, és minden oké. A vérprofizmus nem erről szól, hanem minél nagyobb vár építéséről. A főszereplőt is ösztönzi ez, akinek lankadhat a figyelme, és el is kényelmesedhet. A fejlődést is segíti, ami hosszútávú érdek +a márkát is méltóbb így képviselni. Nem is tudom ezt máshogy elképzelni, akkor hátrány lenne, ha valaki túl jó, és vissza kell fogni a managementnek, hogy élcsapathoz vihessék. Azért az őrületnek is van határa.

(#131003) Peat;) válasza mefistofeles (#130999) üzenetére


Peat;)
veterán

Ez a Ferrari, mindig is ilyen volt, még Alonsot is ekézték kicsit miután elment tőlük. Én azt látom hogy van két jó pilótájuk akik mind a ketten nagyot hibáztak már az első négy futam alatt, 1x-1x. Valami nyílván nem ideális, Vettel meg tavaly igazából jól láthatóan kiírta magát a Ferraritól, a közvélemény szemében. Ez már az első futamon történtek alapján érződött, kiderül csapaton belül még mennyi ideig marad megbecsülve. De az sokat mondó hogy a csapat maga is elhitte hogy pole pozíciót és győzelmet dobtak el a falba állás miatt...szerintem meg fogalmuk sincs, az a közepes gumis szárnylás se volt olyan extra teljesítmény, pláne a mercedesek ilyen etapaihoz voszonyítva Leclerc azt hozta ami elvárható volt...semmivel se többet. A tv kommentátorok persze etetik a népet hogy koszos levegőben elkoptak a gumijai, mert Hamiltom aztán nem végig Bottas mögött ment.. :). De innen szép felállni Vettelnek, kicsit az f1 Ronaldoja jelenleg.

(#131004) Cartevo válasza GAI (#130991) üzenetére


Cartevo
senior tag

Ezzel egyetértek, botorság azt hinni, hogy kevesebbet érnek a tavasszal eldobott pontok. Tehát a bakui futam most erősen indokolta a helycserét, hiszen a győzelem a lényeg, azért küszködik mindenki, és nem nehéz cserélni, láthattuk, hogy orosz földön milyen könnyen ment. Még indokoltabb is ez most, mint ősszel, mert akkor feltűnőbb és nagyobb visszhangot kap. Csak azért nincs értelme, mert Bottas élpilóta, csak nagyon elnéző azzal, hogy háttérbe szorult, mert egyfelé koncentrálták erőiket, hiszen egységben az erő. Aki nem hiszi, járjon utána, vagy csak képzelje el, milyen lehet ott felettesnek lenni (kb állandó stresszhelyzet, ami káros az egészségre), és máris tisztul a kép.

(#131005) [CS]Blade2


[CS]Blade2
addikt

Álomvilág szerintem, hogy Leclerc sz**atja Vettelt, vagy a Ferrari sz**atja Vettelt, vagy Leclerc és Vettel egymást sz**atják, és elveszik a címet.
Ebből az egészből az egyetlen realitás, hogy a Ferrari jövőre sem nyer VB-t.
[link] 2018.10.29-én írtam ezt.

És bejött az álomvilág. :DDD ráadásul úgy, hogy nem "vagy", hanem és:
Leclerc sz**atja Vettelt, és a Ferrari sz**atja Vettelt, és Leclerc és Vettel egymást sz**atják, és elveszik a címet.

Sőt, ezt még megfejelték azzal, hogy ennek ellenére azért a Ferrari sz**atja Leclerc-et is. :C , hogy tudja, hogy hol a helye... :C

Szerk.: Én a Mercedesnek azt javasolnám, hogy, - ha úgyis nyilatkozatokkal is versenyeznek - ,mondják azt, hogy Leclerc nyerhetett volna, Leclerc-től félnek, stb, mert
így lelki terrorizálják Vettelt, hogy tőle nem félnek, hanem a kisgyerektől, pont a csapattársától, és ez mellé még lehet, hogy a Ferrari is bedől, és elkezdi Leclerc szekerét tolni, akinek nulla tapasztalata van, így szinte biztos, hogy elbukna. 0 futamgyőzelem, 0 pole, 0 VB, 0x harcolt a VB-ért.
Annyira sínen van a Merci, hogy azt elmondani nem lehet. Lehet, hogy, ha nekik kellene megmondani, hogy kik üljenek a Ferrariban, akkor Vettel-Leclerc párost tennének be. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#131006) Motion_Blur válasza [CS]Blade2 (#131005) üzenetére


Motion_Blur
félisten

Utolsó mondat :C

4 futam után leírod a VB-t? :Y ;]

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#131007) snecy20 válasza [CS]Blade2 (#131005) üzenetére


snecy20
veterán

Szerintem hamarosan jönni fog egy nyilatkozat, hogy "Wolff: A Ferrari párosa így tökéletes, ahogy van". :D

(#131008) #70869248


#70869248
törölt tag

Bármennyire nézem, egy igazi probléma van, hogy Vettel nem érzi az autót...vagy akárhogy is de nem jön ki belőle a tempó.
Javarészt ide vezethető vissza hogy ennyire képbe jött az hogy Leclerc mennyi és milyen lehetőséget kaphat.
Vettel maga is elmondta hogy igazán nem ez a tempója, mert nincs meg az a magabiztossága ami megvolt a Barcelona-i teszten pl.
Ez lehet 2tized, lehet 4tized, ezt ő tudja.
Ezért van bajban, ezt a kérdést nézve, a Ferrari, mert ha Vettel azt hozná amit tud, akkor Leclerc kiszolgálja azt pont..ahogy azt év elején le is fektették elég nyilvánvalóan.
De viszont mi van akkor ha Vettel nem tudja, bármilyen okból kifolyólag nem tudja hozni azt a tempót amire számítani lehetett volna....ellenben Leclerc igen...mert neki beklappolt az autó.
Akkor viszont komoly dilemma van, mert így ebben a felállásban rossz döntés lenne nem kezelni a helyzetet és ragaszkodni az év elején megfogalmazott versenyzői alá-fölérendeléshez.
-
..amennyiben Vetetl megtalálja a hiányzó érzést, és ezáltal a tempót, akkor a Ferrari-nak jó dolga van...egy gyors fiatal tehetség általában nem sorscsapás, hanem irigylésre méltó helyzet.
Sztem hiba lett volna nem felhozni Vettel mellé, mivel leszolgálta az egy évét, ha elég tehetséges hozzá akkor fel kell emelni a nagy csapathoz. ...minden szerződés felbontható, és benne van a pakliban, hogy ha Leclerc még mindig a Sauber-nél nyomja akkor bekínálja a Mercedes...már csak azért is hogy ne az ellenfélnél legyen a jóság. Kicsi rá az esély...de esély van rá...a Red Bull is sztem 80%-ra tette hogy Ricciardo marad náluk....aztán a versenyző másként dönt.
Tehát ha Vettel megkapja az érzést, vagy helyrebillen, akkor a Ferrari helyzete is helyrebillen.
Az autójuk ettől még nem lesz jobb, de ennek a problémának sztem ez a megoldása.

(#131009) Ciccuka


Ciccuka
addikt

(#131010) [CS]Blade2


[CS]Blade2
addikt

Tavaly sem értettem, hogy mi a francot akarnak, de szerintem a következő megoldások jöhetnek szóba, ha már lábon lőtték magukat:
(Nem is lábon lőtték, hanem a Ferrari is egy személy, és tökön rúgja Leclerc-et, Leclerc Vettel-t, Vettel meg a Ferrarit...így rugdossák egymás tökét már 4 futam óta.)
Na szóval a helyzet adott: A cél elvileg, hogy valahogy megpróbálják megnyerni az idei VB-t, mi más, a szokásos.
A megoldások: nincsenek megoldások, ezt ők sem gondolhatták komolyan. :DDD
Látatok ti olyat, hogy a SW-ban Palpatine kinevezi Vader-t az új tanítványának, úgy, hogy még Dooku is él, és szól neki, hogy figyelj, te vagy a másik Sith, te vagy a leghatalmasabb, de Dooku még él, így inkább vele nyomnám az ipart, amíg be nem fordul, aztán már tényleg te következel. Nem látatok, mert nem volt ilyen. 1 Sith mesternek 1 tanítványa lehet.
Egy Forma 1-es csapatnak 1db elsőszámú pilótája lehet. 2db elsőszámú az syntax error.

Két megoldás:
1. szólnak Vettelnek, hogy voltak jó versenyeink, de megválunk tőled, hivatalosan is kirúgunk.
2. szólnak Leclercnek, hogy rád másodszámúként számítunk, hivatalosan is a Barrichello család a nevére vesz.

[ Szerkesztve ]

(#131011) snecy20 válasza [CS]Blade2 (#131010) üzenetére


snecy20
veterán

Akkora a bizonyítási kényszer bennük, hogyha nagyon ráfekszenek a már most elbukott idei évre, akkor bukják vele a következőt is.

(#131012) Csapoati válasza [CS]Blade2 (#131010) üzenetére


Csapoati
Topikgazda

3. Hagyják őket versenyezni idén, mert vb ebből már igencsak nehezen lesz.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#131013) mefistofeles válasza #70869248 (#131008) üzenetére

Amit írsz az is csak azt bizonyítja, hogy Vettelnél már egy éve valami nagyon nem kerek vagy mentális vagy egyéb gondokkal küzd és ez kristálytisztán látszik a versenyzésén.
Elég fura dolog, hogy egy vezérpilóta aki évek óta a csapat tagja, ismer mindent és mindenkit, rengeteg futam és tapasztalat van a lábában nehezebben érez rá egy autóra mint egy kezdő akinek gyakorlatilag minden új és szokatlan a csapatnál... természetesen Lec sem hibátlan de az ő helyzetében és rutinjával ez normális dolog.
Vettel lehet, hogy ráérez az autóra és gyorsul 1,2 stb tizedet de valyon mennyire tudja kiküszöbölni a saját hibákat? Tavaly egyáltalán nem panaszkodott az autóra és az "érzésre" mégis hibát hibára halmozott.
Ha pedig az következik be amit felvázoltál egy lehetőségként, hogy Vettel nem találja magát, Lec pedig igen és "beklappol" neki az autó akkor egész egyszerűen nem lehet "komoly dilemma" előtérbe kell tolni a fiatal gyereket, különben tovább száguldanak az alagút mélye felé.....

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#131014) _drk válasza mefistofeles (#131013) üzenetére


_drk
senior tag

Raikönnen aki gyors és megbízható miket művelt a Ferrariban?
Ugyan azt amit Vettel most!
Amikor visszajött a szünet után, a Lotus-ban is harapott még, de most az Alfával is megesz akit csak lehet azzal a kocsival. Úgy fel jött most is pontszerzőre a boxból, hogy észre se vettük.
Most kb Vettel ugyan az a szint. Valami nem kerek a kocsival, egyszerűen nem tudja ki autózni ami benne van, mondjuk azt is tudja hogy az is kevés lenne a Merci ellen. Ezzel a 2 gonddal még jön a Mission Winnow féle stressz keltés a csapattól és azt se tudja merre karistol a pályán...

(#131015) mefistofeles válasza _drk (#131014) üzenetére

Szerintem Kimi másik kávéház. Ő most felszabadultan, első számú pilótaként nagy kedvel versenyez. A ferrarinál volt pár villanása de inkább csak szürkén végigtolta a versenyeken. Nem volt motivált, hisz nem is lehetett komoly motivációja. Második volt Vettel mögött akár tetszik akár nem. Mondjuk nem is tett sokat azért, hogy ne második legyen, Nem úgy mint Lec....

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#131016) adrian360 válasza mefistofeles (#131013) üzenetére


adrian360
őstag

különböző versenyzőknek más más a vezetési stílusuk, így máshogy reagál alattuk az autó. Kimi sem birt normálisan menni tavalyig, aztán megnövelték pár centivel a tengelytávot, és máris sokkal jobban érezte az autót.

(#131017) mefistofeles válasza adrian360 (#131016) üzenetére

Nyilván mindent meg lehet magyarázni de maradjunk Vettelnél. Ha az autó a gond akkor tavaly mi volt? A német is folyamatosan dicsérte a gépet, mégis esett kelt vele. .....

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#131018) #70869248 válasza mefistofeles (#131013) üzenetére


#70869248
törölt tag

Nekem nem fontos tudni hogy mi a gondja, csak a helyzet megoldása foglalkoztat. Az idő F1-s köridőben brutális nagyító alatt van.. ..ez a flow állapot amiről Verstappen is beszélt, igazából egy nagyon magasra feltornázott koncentráció ami garantálja azt hogy ne csak egy féktáv vagy kigyorsítás jöjjön össze, hanem ezek egymásba fűzve lehetőleg egy körön át.
Aki közel kerül ehhez az jó kört fog menni, aki kizökken ebből, vagy nem is tud belekerülni az pedig bukik. ..és az bárkivel előfordulhat hogy nem találja...a magabiztosság pl. ilyen, ahogy a motorosoknál is, akár 9* bajnoknál is tök mindegy, ha nem 'érzi' a motor elejét nem meri elvállalni a féket vagy kanyarbemenetet és nem tud belekerülni abba a koncentrációba ahol olyan könnyű az egész. Akkor lemunkázza a kört.
Vettel szempontjából nincs más opció mint megtalálni az érzést, nem tudom milyen a magánélete, nem tudom milyen az autó, de nincs más opció. Sztem felesleges is nekünk tudni, mert bárki mással előfordulhat akár motor, akár autóversenyző, ha nem hiszi el az autóját, ha nem tud összhangba kerülni vele akkor egy elég mocsaras helyzetbe kerül, ahonnan egyre nehezebb kikapaszkodni, a legcélravezetőbb nem össze-vissza kapálódzni, hanem megtalálni a megoldást.
Akkor viszont minden a helyére kerül...és a Ferrari is ebből a szempontból.

(#131019) ricsi8800gt


ricsi8800gt
addikt

[link] ;] Emlékezetes :)

Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Yamaha Yz450f 2007

(#131020) gbors válasza mefistofeles (#131017) üzenetére


gbors
nagyúr

Szerintem most az autó is gond és Vettel agya is. Tavaly az autó rendben volt, gyors is volt vele, amikor nem csinált valami marhaságot.

"I'm here for you, said the spider to the fly"

(#131021) Ciccuka


Ciccuka
addikt

Hétvégi program

13:30-14:30 DTM, első futam
13:30-19:30 WEC, Spái 6 órás (13:15-14:45 Eurosport 2; 18:30-19:30 Eurosport 1)

DTM nem tudom még, hogy hol lesz közvetítve.

🏎️ 🏁

(#131022) Motion_Blur


Motion_Blur
félisten

Anthony Davidson kijelentette:

„Muszáj lesz felhagynunk azzal, hogy kijelentjük, a Ferrari gyors lesz a következő versenyen.”

Örülök hogy egyesek már eljutottak idáig :R

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#131023) vlevi válasza Ciccuka (#131021) üzenetére


vlevi
nagyúr

YouTube-on
Több kamerával, németül, és angolul.

(#131024) erahurka válasza Ciccuka (#131021) üzenetére


erahurka
nagyúr

Youtube-on? Bár nem tudom élőben adják-e.

"Hamburger! Elengedhetetlen az egészséges reggelihez!" >>>http://fastfoodcentral.blog.hu<<< | Kajapornó: http://instagram.com/erahurka | Filmes Twitter: http://twitter.com/TrashMozi

(#131025) vlevi válasza vlevi (#131023) üzenetére


vlevi
nagyúr

Hogy pontosítsak. A DTM-et adják a Youtube-on.
Itt keressetek rá a többi közvetítésre.
[link]

(#131026) [CS]Blade2 válasza Csapoati (#131012) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Számomra egyértelműen az látszik, amit korábban is mondtam már, hogy a Ferrari minden évet meg akar nyerni, valamint, hogy igazam lett, hogy Leclerc-et Vettel helyére kellett volna behozni...
Szerintem állandóan tervezgetnek, hogy hogy fog történni a dolog:
A: Jövőre behozzuk Leclercet, hogy elkezdjünk rá építeni.
B: Jó. De figyelj: ha behozzuk, akkor tuti, hogy elveszítjük 2019-et. 0xVB, 0x harcolt a VB-ért, 0 pole, 0 win.
A: Igaz. Akkor nem Vettel helyett hozzuk, hanem mellé, jövőre még Vettellel megnyerjük, a 2020-at majd meglátjuk, hogy kivel nyerjük meg, a 2021-et pedig Leclerc-el nyerjük meg.

A marharépák még csak le sem kommunikálták. Vettel gondolom kérdezte, hogy akkor Leclerc el lesz intézve, igaz? Szóltatok neki, hogy tudja, hogy hol a helye, és 19-ben én nyerek? Igen, szóltunk, hogy ő a második számú, és várja ki, amíg letelik a szerződésed, hogy téged végre ki tudjuk rúgni ingyen. Vettel: Mi van? Engem meg ki akartok rúgni?

Ahelyett, hogy kicsit hosszútávon, de reális tervvel készülnének, és dolgoznának: Pl.
19-re marad a Vettel-Kimi, és beáldozzuk ezt az évet, és a 21-es autót építjük a háttérben,
majd 20-ra kirúgjuk Vettel-t, és behozzuk Leclercet, és ezt az évet arra használjuk fel, hogy felépítjük az 1 éve már épülő autó mellé a pilótát is.

21 még olyan messze van, hogy addig Leclerc haja is kihullik, addigra le is ereszthet, és az autó sem úgy néz ki, hogy össze fog állni.
Ez, hogy berakták Vettel mellé...így igazából tökéletesen felkészítik 19-ben és 20-ban arra, amit a korábbi tendencia és a realitás ad. Szopókára.

(#131027) Ciccuka válasza vlevi (#131025) üzenetére


Ciccuka
addikt

DTM Hockenheim 2019

Esett az eső

[ Szerkesztve ]

🏎️ 🏁

(#131028) gabe_ válasza [CS]Blade2 (#131026) üzenetére


gabe_
őstag

Jó ez a terv :)
és mire 21-re minden elkészül, jön a jó nagy szabályváltozás, és kezdhetik elölről. Ez nem ilyen egyszerű sztem...

Sovány szakácsban sose bízz!

(#131029) Ciccuka válasza Ciccuka (#131027) üzenetére


Ciccuka
addikt

WEC 2019 - 6 Hours of Spa

Esik úgy tűnik havas eső :Y

[ Szerkesztve ]

🏎️ 🏁

(#131030) guftabi96


guftabi96
addikt

Túl vagyunk a W Series 1. időmérőjén. Szoros a mezőny ;]

#KeepFightingMichael | #JB17 | "People = Shit"

(#131031) Csapoati válasza guftabi96 (#131030) üzenetére


Csapoati
Topikgazda

Pont ide vág: Women can hack it against the men in F1, says Wilson

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#131032) erahurka válasza Ciccuka (#131029) üzenetére


erahurka
nagyúr

Honnan indul a 8-as Toyota?

"Hamburger! Elengedhetetlen az egészséges reggelihez!" >>>http://fastfoodcentral.blog.hu<<< | Kajapornó: http://instagram.com/erahurka | Filmes Twitter: http://twitter.com/TrashMozi

(#131033) Ciccuka válasza erahurka (#131032) üzenetére


Ciccuka
addikt

Már rég megy élőben. Én is akkor kapcsolódtam csak be, de jobban inkább a DTM-re figyeltem.

🏎️ 🏁

(#131034) erahurka


erahurka
nagyúr

Alonsóék nyerték a Spái 6 órás futamot, a másik Toyota csak a 6. lett. LeMans-t 32 pontos előnnyel várják, tehát ha 6. vagy annál jobb helyen végeznek, akkor Alonso WEC bajnok lesz. LeMans-ban 38 pont jár a győzelemért.

A hetes Toyotának egyébként gondja volt a hibrid rendszerrel, ezért néhány körre ki kellett állniuk, így tudták átvenni a vezetést Alonsóék. Szóval ki tudja mi történik még a 24 órás futamon. Remélem behúzza a nyolcas.

"Hamburger! Elengedhetetlen az egészséges reggelihez!" >>>http://fastfoodcentral.blog.hu<<< | Kajapornó: http://instagram.com/erahurka | Filmes Twitter: http://twitter.com/TrashMozi

(#131035) erahurka válasza erahurka (#131034) üzenetére


erahurka
nagyúr

Mennyire lelkesek vajon a Toyotánál a hibriddel kapcsolatban? Most, hogy változik a WEC szabályrendszer, talán el lehetne gondolkodni egy 2021-es F1-es visszatérésen... Alonsóval és a McLarennel? Akár egy menő japán title szponzort is lehetne rántani ha a Renault-s évek jól alakulnak, melyik vágottszemű cég ne akarna jó nagy logót a McLaren Toyota motorborításán? De szép lenne!

"Hamburger! Elengedhetetlen az egészséges reggelihez!" >>>http://fastfoodcentral.blog.hu<<< | Kajapornó: http://instagram.com/erahurka | Filmes Twitter: http://twitter.com/TrashMozi

(#131036) shteer válasza erahurka (#131035) üzenetére


shteer
félisten

Nem lelkesednek. Ha marad a jelenlegi elképzelés, kiszállnak.

..szerintem jónak tűnik

(#131037) Leon77 válasza erahurka (#131035) üzenetére


Leon77
senior tag

A toyotának régen is mekkora siker volt a töménytelen f1-be öntött pénz.... ja nem...

Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó

(#131038) erahurka válasza Leon77 (#131037) üzenetére


erahurka
nagyúr

Annak mi köze lenne egy jövőbeni projekthez?

"Hamburger! Elengedhetetlen az egészséges reggelihez!" >>>http://fastfoodcentral.blog.hu<<< | Kajapornó: http://instagram.com/erahurka | Filmes Twitter: http://twitter.com/TrashMozi

(#131039) BenHans


BenHans
addikt

Érdekességképp remélem elfér.
Charles Leclerc tábornok és még hasonlít is, nem is kicsit
Philippe Leclerc itt is fellelhető némi hasonlóság

[ Szerkesztve ]

"...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "S7ill I Rise"

(#131040) Leon77 válasza erahurka (#131038) üzenetére


Leon77
senior tag

Mondjuk az, hogy a cégnek óriási bukta volt az f1 es projekt? Lehet többször atgondoljak, hogy bele ugranak e. Eddig a hondanak sem termett sok babér, pedig elegettek nem kevés pénzt.

De persze nem szeretném a lelkesedesedet tönkre tenni.

Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó

(#131041) Peat;) válasza Leon77 (#131040) üzenetére


Peat;)
veterán

A válság miatt szálltak ki elsősorban. Egyébként Hondával karöltve a Toyota is nagyon jó autót rakott össze, elég érthetetlenek a japánok a mi szemünkkel hogy a sikert a garázsban hagyták, ill egy dollárért eladták. De ők ilyenek, szóltak fentről hogy vége és valószínű semmi győzködés nem volt, húzták le a rolót.

(#131042) mefistofeles válasza [CS]Blade2 (#131026) üzenetére

Elég érdekes dolgokat írsz.....
Egyrészt már ezerszer kitárgyaltuk Leclerc esetét. nincs olyan csapat amelyik egyből elsőszámúnak szerződtette volna 1 év tapasztalattal egy 4x-es VB mellett.
Másrészt elég nagy marhaság lenne eldobni mindent 2021-ért. Mi a garancia arra, hogy akkor sikerülni fog? SEMMI!
A tavalyi autó alapján főleg nem kellene mindent sutba dobni, Jóval közelebb voltak műszakilag a mercihez mint amit a pontok mutattak szezon végén. Nem ismerem a ferrari vezetők véleményét de ha ő is és Leclerc is így folytatja akkor a németnek nem jósolok hosszú jövőt. De egész egyszerűen egy kútba ugrás lett volna úgy idehozni Leclerc-et, hogy egyből ő a number one.
Kimit mi értelme lett volna megtartani? Nem hiszem, hogy a fizuja alacsonyabb a teljesítménye pedig magasabb lett volna mint a fiatal svájcinak! Így Lec előbb elkezd összeszokni a ferrarival a csapattal a szerelőkkel.
Ami tény, ha a ferrari eredményes akar lenni akkor le kell tisztázniuk Vettellel, hogy vagy javul a teljesítménye vagy beállítják Leclerc mögé. Mondjuk Vettel nem hülye ezt szerintem magától is tudja......

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#131043) [CS]Blade2 válasza mefistofeles (#131042) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Ezért gondolom, hogy igaza van Villeneuve-nek, csak arra lenne jó Leclerc idén, hogy garanciát jelentsen a buktára. Ha véletlenül a legjobb lenne a kocsi, akkor azért buknának, mert ő bizonyítani akarja, hogy neki kéne lennie az első számúnak, és vele kellene nyerni. Ez ált. bőven elég egy vereséghez, pl. egy kettős kiesést a korábbi években szinten minden évben elkönyvelhettünk azoknál a csapatoknál, ahol a 2. számú így állt hozzá. Én vagyok a gyorsabb, nézzétek, meg is mutatom, és 2 Merci OUT, 2 Redbull OUT, 2 FI OUT, stb.

Egyszerűen egy sz*r pilóta kérdés stratégia, ilyet nem szabadott volna csinálni, csak maximum akkor, ha már előtte biztosak lettek volna benne, hogy Lerclerc nem elég jó, vagy Vettel szólt, hogy kiégett, és ő már csak levezetni maradna 2. számúnak. Ilyenek pedig feltehetőleg nem voltak szóban, mert, bár egymást szívatja az egész bagázs, de hivatalosan ezt Vettelért teszik, csak rosszul.

Az én saját elméletem az, hogy a mai F1-ben a ráfordított erőforrás, vagyis a pénz és a munkaóra dönt, és csak úgy lehet nyerni, ahogy a Redbull 2009-2013-ban, valamint a Mercedes 2014-2020-ban.
Szerintem az a megközelítés, amit te mondasz, az beigazolódott, hogy nem működik. Nincs olyanra példa, hogy valaki évről évre mindig csak az aktuális évre tervez rövid távú célokkal, és nyer, úgy, hogy a kiindulás az, hogy maximum a 2. legjobb gépe van.
El kell dobni mindent, és tudatosan, keményen megküldeni a 21-es szabályzat alapján épített gépet. Ez egy olyan lehetőség, hogy pár hónap múlva felállhatsz a 21-es futóverseny rajtjára, és szép lassan elindulhatsz már most, hogy mire elrajtol, már legyen egy pár km előnyöd.
Ha ezt az evolúciós verziót követik, hogy jó ez a gép, van 500m lemaradásunk, ha még jobban futunk, akkor meglehet a 19-es vagy a 20-as év, akkor szerintem könnyen megint ott találhatják magukat, hogy a 2021-2028-as érában is üldözők lesznek, mert valaki elindul már mostanában a 21-es éra útvonalán.

(#131044) _drk válasza [CS]Blade2 (#131043) üzenetére


_drk
senior tag

Látva a Ferrarit, ők tuti nem gondolták, hogy Leclerc ennyire eltudja verni Vettel-t.
Év elején ezért is volt ez a kijelentés, majd jött az első futam és már gondba voltak és azóta annyira kinőtte magát a dolog, hogy a sajtó Vettel-t és a Ferrarit még jobban szétszedi mi a picsa történik ott.
Ők úgy állnának hozzá amit te mondasz, egy nyeretlen 20 éves mögé nem lehet beállni egy Vettel ellenében. Vettel-t akarják nyomni de csóri azt se tudja hol van, a Leclerc gyerek meg ölné a Merciket, nyomja neki ami a csövön kifér. Jobb taktikával nem egy versenyen lehetett volna valami a Merci ellen.

Most jelenleg csak verseny közbeni gyors reagálás kéne, normális taktikákkal ami rohadtul nincs meg.
Most a Ferrari és Vettel simán megérdemel minden kritikát.

(#131045) Viszlát


Viszlát
addikt

Régebbi videókat nézegetek és ezen jót nevettem.

"És ha én a Mercedes lennék, elkezdenék gondolkodni babakocsik gyártásán."

Palik László, 2004

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#131046) #70869248 válasza [CS]Blade2 (#131043) üzenetére


#70869248
törölt tag

okafogyott a fejtegetés, mivel nem lesz véglegesítés csak októberben.

azaz nem kell Leclerc-t sutba dobni...ami sztem óriási hiba is lenne. ..aztán ha az idei év is majdnem év lenne akkor Leclerc megint ül a sggén? Aztán jól elviszik és a Ferrari ott marad két kiöregedő versenyzővel 2021-re, faxa terv :D

[ Szerkesztve ]

(#131047) Motion_Blur válasza #70869248 (#131046) üzenetére


Motion_Blur
félisten

Reálisan ki vitte volna el Leclercet?

Merci nem, Red Bull nem.

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#131048) [CS]Blade2 válasza #70869248 (#131046) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Onnan már nehéz, hogy már elkövették a rossz lépést, és felhozták az idei évre Leclerc-et. Már megtörtént a baj, ha úgy vesszük.
Itt most azt lehet csak csinálni, amit a Mclaren Hamilton esetében, valamint a Redbull Vettel esetében, hogy akkor eladják az egészet egy izgalmas történetnek, hogy jött ez a Leclerc gyerek (egy sith tanítvány), és megölte a mesterét (Vettel-t) az első évében (sőt az első futamán). Vettel-t bármilyen összegért kivágni, és vakon Leclerc-re építeni, és nagyon ráfeküdni a 21-es évre, mert így is sérülni fog a gyerek attól, amit kapni fog idén és jövőre, ha az én olvasatomat nézzük. Ez nem egy olcsó mutatvány, de valamit visszahozna Leclerc lelkén is. El lenne könyvelve egy 4xVB verő pilótának. Giovinazzit meg felhozni mellé, hogy verhetetlennek tűnjön. Ezzel rögtön felsrófolnák az árát, értékét is.
Ha pedig világverő autó csinálnak 21-re, akkor valszeg Leclerc-el be tudják húzni.
Ergó már spanyolba nem kell ide Vettel, nemhogy 21-re.

A másik lehetséges variáció, visszarakni Leclerc-et a Sauber-be vagy a Haas-ba, de valszeg még egy őszinte magyarázattal együtt is nem kicsit sérülne ettől a tag.

1-2 év alatt bemocskolják a múltat és a jövőt. Dönteni kellene, de valszeg ők sem tudják a helyes lépést. Lehet, hogy az adatokon még mindig az látszik, hogy Vettel odab*szna, ha formában lenne, és nekik most már k.ra kellene egy VB cím, annyira, hogy beáldoznák Leclerc-t, hogy, ha esetleg ettől bukják, majd keresnek másikat.

(#131049) #70869248 válasza Motion_Blur (#131047) üzenetére


#70869248
törölt tag

például a Merci vagy a Reed Bull.

(#131050) #70869248 válasza [CS]Blade2 (#131048) üzenetére


#70869248
törölt tag

Nem tudom miért lett Leclerc nyakába varva hogy Vettel rosszul teljesít..vagy most akkor tavaly annyira jól ment?!
Mert én úgy tudom hogy nem.

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Formula-1 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.