Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nova91
tag
Sziasztok!
Nem régen vettem egy SP920 128 Gb SSD-t. Teljesen friss winnel setupoltam. Csak a windows meg a programok vannak rajta (75Gb). 2 kérdésem lenne.
(Legújabb 1.14 firmware, win 10Pro 64bit, minden driver és win naprakész, beállításokat az összefoglalók alapján megcsináltam)1.: A sebesség a gyári értékeknek megfelel nagyjából? IOPS rész az úgy látom, hogy lemarad, de nem biztos, hogy jól értelmezem.
Honlap szerint.:
128GB Performance (ATTO) :
Read : Up to 540MB/s
Write : Up to 160MB/s
Maximum 4K read/write IOPS up to 66K/38K2.: Néha megesik, hogy egyszer csak elsötétül a kép és nem tud bebootolni. Ezt írja ki: "Reboot and Select proper Boot device or insert Boot Media in selected Boot device and press a key"
Tehát az SSD-t mintha lekötné az ember hirtelen. Megmozgattam a csatlakozókat, mindent rendben találtam, akkor megint nem volt jó aztán ki-be kapcsolgatás után jó lett. Többször is előfordul és a powergomb megold mindent. Volt, hogy játék közben ment el, volt, hogy órákig nem használtam és úgy ment el, szóval nem látok benne logikát. Hűtés is jó a házban.
Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a baja? Lehet rosszak a beállítások? Tanácstalan vagyok.
Válaszokat előre is köszönöm
Gábor -
Nova91
tag
Sziasztok,
Van egy ilyen Adata SSD-m. A windwos van rajta és a programok. Pár hetente, havonta kifagy az egész gép, teljesen mindegy, hogy mit csinálok, akkor is ha csak magába megy. Az újraindítás nem segít, csak ha kikapcsolom a gépet, utána mintha mi sem történt volna. Elvittem a speedshop szervízbe ahol napállítólag okig tesztelték és semmi sem történt, most hozhatom el. Láttatok már ilyen SSD problémát vagy valószínűbb, hogy a géppel van valami? Sata portokat végig próbáltam, a hdd sentinel sem mutatott semmit.
Segítséget előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
- WD Gold 18TB 3.5" 7200rpm 256MB SATA GARANCIÁLIS
- Sata III vezérlő 2 , 4 , 6 port , Sata III + IDE vezérlőkártya, PCI-e riser kártya
- ORICO M2P2-C3-C NVME M.2 SSD Duplicator Klónozó olvasó állomás
- Adata Legend 710 1TB GARANCIÁS!
- HP ProLiant DL ML Gen8 Gen9 Gen10 SFF 2.5" SAS SATA HDD SSD Caddy tray keret tálca 651687-001
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest