Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) makszutov.hu


makszutov.hu
tag

Na ja.. 10 Hz... A nagyapám meg 344 éves.

"Magyar az, aki Magyarországon született, itt dolgozik és itt adózik!"

(#2) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Gaming fejhallgatókból tele van a padlás már régóta, de egy normális PC-s hangfalat senki sem tud a piacra dobni, inkább mindenki "süketüljön meg"...

(#3) makszutov.hu válasza SunMount3r (#2) üzenetére


makszutov.hu
tag

Az átviteli lánc leggyengébb része mindig is a hangfal volt... Lehet az erősítőnek 0.00001 ezrelék torzítása, ha a hangfalé (jó esetben) 10%

"Magyar az, aki Magyarországon született, itt dolgozik és itt adózik!"

(#4) SunMount3r válasza makszutov.hu (#3) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Jujj, most megijedtem. De figyelj, pl. (maradjunk a kályhánál, ne folyjunk bele Hi-Fi-s dolgokba) ennek Gaming-ben mégis mennyi a jelentősége? (Vannak nagyon jó PC-s hangfalak is (pl. az Edifier-ek), de én kifejezetten a alsó (olcsó) kategóriából hiányolom azt, hogy OK, nekem csak "ennyire kell", adjon normális hangot, ne legyen zajos, ne sercegjen, stb., azzal "ellövöldözgetek" a játékokban és még multimédiázásra sem olyan rossz. Ilyen a mai piacon kb. nincsen. Több, mint a fele teljesen "noname" és mindnek van valami gyári hibás problémája, ahogy a véleményeket olvastam róluk. Ami meg jó lenne, az kb. 30K-tól kezdődik.

[ Szerkesztve ]

(#5) makszutov.hu válasza SunMount3r (#4) üzenetére


makszutov.hu
tag

OK, egyetértek - gamingban úgy 0% a jelentősége.

"Magyar az, aki Magyarországon született, itt dolgozik és itt adózik!"

(#6) Sinesol válasza SunMount3r (#2) üzenetére


Sinesol
veterán

Egyrészt van azert pár jobb PC-s hangfal, másrészt meg a célra megfelel bármelyik aktiv studio monitor, sőt még jobb is lesz az eredmény.

(#7) SunMount3r válasza Sinesol (#6) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Írtam, hogy melyik kategóriára gondoltam, ami kb. 20K max. De még 14K körül is lehetnének jó PC-s hangfalak, ha a gyártók megeröltetnék egy picit magukat, ahogy volt is anno (Genius), de már azt sem kapni. Amiket most kapni ennyiért azok egyszerűen nem csak hogy csak "hanagzásban" gyengék, de egyenesen selejtesek, vacak gagyik, amikkel csak szívás van. A Studio monitorok meg nem ez az ár kategória. Feljebb árban meg én sem vitattam, hogy vannak, hát persze, de ezt írtam is.

(#8) Akula


Akula
őstag

Műbőr. Másfél év és kuka. :(

"Akula Sub, ready for the deep!"

(#9) Sinesol válasza Akula (#8) üzenetére


Sinesol
veterán

Nem kell annak annyi sem, régebben vettem tőlük egeret, meg fejhallgatót is, az egér talán egy évet birt ki, a fejes meg vagy 6-8 hónapot. Mindkettőnek megtört a vezetéke, ami azért igencsak kínos hiba, plusz az egérnek még a mikrokapcsolója is eléggé ki volt készülve, lényegében eldobható kinai vackok voltak, asszem 10-15k volt mindkettő 4-5 éve. Nálam nyilván azért kapják a terhelést, számomra a tárgyak azért vannak, hogy használjam őket, nem nagyon vigyázok semmire különösebben, viszont a QPAD ( Hyper Cloud svéd márka cimkéjével) fejesem már 4 évs elmult, a G403-as egerem meg talán 5 éves lesz most, mindkettő hibátlanul működik, igaz a fejesre azért kellene egy új párna már. :D

Ja és hogy ne csak drágábbat hasonlitsak a márkához, az egyik legkényelmesebb egerem egy 5 ezer forintos Trust volt, ami anno talán 4 évet megért, szóval van Kinában olcsóban is relative jobb minőség, ez a márka viszont a szemetet árulja drágán.

SunMount3r: A 20k még pár éve is necces lett volna, annyiból nehéz normális minőpséget összehozni, azóta meg még volt egy kis infláció is. Használtan érdemes nézni valamit.

[ Szerkesztve ]

(#10) C64


C64
őstag

A sharkontúl? :D

Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ

(#11) Akula válasza Sinesol (#9) üzenetére


Akula
őstag

Hát én általában vigyázok a kábelekre, de arra nem tudok vigyázni, hogy ne hordjam :D .
Az ilyen gagyi műbőr elkezd magától lebomlani és a fülem tele lesz azokkal a fekete morzsákkal.

"Akula Sub, ready for the deep!"

(#12) HELLAFLUSH válasza SunMount3r (#7) üzenetére


HELLAFLUSH
őstag

Ez most kb olyan mint a "Miért nem kapni Ferrarit 1 millióért".
20k-ért ma már csak ipari hulladékot kapni, de még az 50k-s kategória is kompromisszumos.
A jót sajnos mindig is meg kellett fizetni.

[ Szerkesztve ]

(#13) Predatorr válasza makszutov.hu (#1) üzenetére


Predatorr
őstag

Abban a korban már szükség lehet a 40kHz-re is!
Nevetséges, hogy ma már minden marhaságot rá lehet írni mindenre, a marketingeseknek mintha oktatnák, hogy valós teljesítményt/adatokat még csak véletlenül se. Eddig még csak annyi volt, hogy mindenre ráírták az emberi hallástartományt, most meg mintha denevéreknek készítenének fülest, csak ahhoz meg böszme nagy. "Tesztekben" meg dől a "szuper hangzás" vacak bt fülesekből. Lásd még fél tucat színtér, 120%-os teljesítés, aztán meg mégis szar a monitor képe.

SunMount3r: Én vettem egy Sal BT20 hangfalpárt (30-22000Hz. 2*80W) a monitor 2 oldalára, újan, egy ócska, PC-s hangszaró áráért. Nem egy high-tech, de tényleg megvan a megadott hangterjedelme, ha meg PC-s hangélményre vágyom, még a monitoromban is van 2-10W Dolby. :)

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#14) SunMount3r válasza Predatorr (#13) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Ok, köszi a tippet, de már azt sem kapni sehol. Meg amúgy, ha megbocsájtassz: még a monitoromban is van 2-10W Dolby.: Jesszus, monitor hangszóróba Dolby? Hát ilyenekre mondom én azt amik abszolúte feleslegesek és csak a "plecsnik" amik drágítják a termékeket.

[ Szerkesztve ]

(#15) cpt_sanya válasza HELLAFLUSH (#12) üzenetére


cpt_sanya
tag

Nem , egy Suzuki swiftet szeretnénk egy suzuki swift áráért ennyi.
Ha már autós hasonlatot szeretnél.

Nem pedig egy szuzuki áráért egy erősen foglalkozós trabantot.

(#16) HELLAFLUSH válasza cpt_sanya (#15) üzenetére


HELLAFLUSH
őstag

Akkor kérlek ajánlj valami "jót" a kedves hozzászólónak max 20e Ft-ért. :R
A fentebb említett Genius mint márka mindig is egy belépő kategóriára volt, anno ár/érték arányban elfogadhatóak voltak, de a bennük lévő elektronika/hangszóró készlet nem hosszú távra volt tervezve...a kamu 2utas hangszóróikról nem is beszélve, de ez igaz a Logitec-re is: [link]

[ Szerkesztve ]

(#17) SunMount3r válasza HELLAFLUSH (#16) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Genius-ból az SP-HF1250B volt ami az árához képest elég jól szólt. Nekem is van, mai napig teszi a dolgát. A ma kapható, többi hasonló árú, akármilyen gyártótól is legyen a nyomába sem ér.

(#18) Sinesol válasza cpt_sanya (#15) üzenetére


Sinesol
veterán

Az évekkel ezelőtti Swift áráért ma sehogysem kapsz egy új Swiftet, nincs értelme elvárni, hogy ma is annyiért kapd.

2020-ban 330ft volt egy sajtburger, ma 630ft-ért kapod meg...szoval ajánlj nekem egy Mekit, ahol 330ft a sajtburger és ajánlok neked egy max 20 ezres jó hangfalat.. :D

[ Szerkesztve ]

(#19) Predatorr válasza SunMount3r (#14) üzenetére


Predatorr
őstag

Lehet, el kéne adnom? :F
Hát azért írtam. Ugyanekkora kamu ez a füles is.
Mondjuk a HDR-t legalább tényleg tudja 1100nittel, nem csak rányomtak egy plecsnit, és egyébként a hangzása is elég jó (tiszta, torzításmentes) DB-val, csak hát 2*10W kis hangszaró úgy sem hájfi.

SunMount3r: Genius ultragagyi. Alapból búg mind, mint zállat.

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.