Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macyke82
tag
válasz vadászcsiga #10797 üzenetére
A. Ez lett a Mido-ból
B. Ez lett a Mido mellé
C. Egyik semBUÉK Mindenkinek itt a fórumon.
-
Macyke82
tag
válasz phranxinatra #10802 üzenetére
Vak voltam és világtalan, de így utólag már látom én is
-
Macyke82
tag
Tag Heuer Aquaracer Professional
Kenissi lett az új csodaszerkezet a svájciaknál?
Tudor/Breitling
Fortis
Tag Heuer
Chanel
Norqain .....[ Szerkesztve ]
-
Macyke82
tag
válasz WiZARD #10865 üzenetére
Azért, ha kivárod a butik szállítást akkor megvan ca. 11.000 EUR-ból nem? Ettől függetlenül ebben a kategóriában valóban illene mindennek tökéletesnek lennie, de mondjuk ennyi erővel amennyiben most kerülnek az új autók ott is bele lehetne kötni itt ott bizonyos dolgokba.
-
-
Macyke82
tag
mryia: Én kérek bocsánatot, hogy poénkodásból hülyén írtam le a svejz szót, részemről szándékos volt. Napi szinten kommunikálok németül, vélhetően menne a Svájc szó nyelvhelyes germán leírása
phranxinatra: Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
Macyke82
tag
válasz vadászcsiga #11010 üzenetére
Én még annyit azért hozzátennék, hogy ebben az órában is már saját werk ketyeg és a nagyon szimpatikus és jól hordható 39 mm-es tokkal szerelt nem úgy, mint az előde.
Ja és végre van normális endlink is rajta.[ Szerkesztve ]
-
Macyke82
tag
válasz phranxinatra #11067 üzenetére
Erre én is kiváncsi vagyok.
-
Macyke82
tag
válasz phranxinatra #11161 üzenetére
Majd jön egy másik 007-es
-
Macyke82
tag
válasz bigmasterg #11450 üzenetére
Ahogy én tudom illetve látom ezt a csoportot korábban nem azért csinálták a tagok, mert csakis a legfelsőbb kategóriás órákról lehet szó, hanem a másik csoportban már nagyon elment az irány a Seiko, Citizen és egyéb "kevésbé színvonalas" órák vonalon, a közepes,- illetve nagyobb presztizsű órákról már szinte nem is esett nagyon szó. Erre felbuzdulva lett ez a csoport létrehozva azzal a tervvel, hogy itt majd több szó esik ez utóbbi kategóriákról.
Ahogy azért látható, itt jóval kisebb a pörgés ami azért szerintem érthető.A Nivada-hoz pedig gratulálok nálam is betalál ez a típus.
[ Szerkesztve ]
-
Macyke82
tag
Az SBGX szériáról sajnos nincs tapasztalatom, nekem SBGR315-öm van de nekem teljesen elfogadható mind a szíj, mind pedig a csat minősége is, sőt a csat szerintem kifejezetten finom kidolgozású, legalább is az én órámnál.
A Rolex szíjakkal összevetni pedig kár is, hiszen az legalább akkora etalon ezen a területen mint a GS polírozott mutatói. Biztos jó óra a VHP is de azért nem egy polcon vannak a GS-el. Persze a GS-ben meg nincs semmi feature mint a Longi-ba. -
Macyke82
tag
válasz bendeguz76 #11515 üzenetére
Ha már az Andrássy jársz a Seiko butikba térj be és nézd meg az SBGH273 modelljüket kék számlappal, szerintem az OP41-et magasan üti (pedig az is gyönyörű).
Elvileg készleten van nekik.Egy kis kedvcsináló videó:
[link] -
Macyke82
tag
válasz phranxinatra #11534 üzenetére
Pedig szerintem bármelyik OP-t megeszi reggelire
-
Macyke82
tag
Nem értem mitől lenne más stílus a kettő? Persze, nem ugyanúgy néznek ki de szerintem stílusban abszolút hasonlóak. Azt megértem, hogy valaki értékállóság,- illetve sznob faktor miatt a Rolex-et választja, de ha ezeket a tényezőket félretesszük, akkor jogos alternatíva lehet.
Nekem ettől persze se jobb se rosszabb nem lesz, csak próbáltam racionális alternatívát ajánlani a fenti fórumtagnak.
-
Macyke82
tag
válasz bigmasterg #11597 üzenetére
Nem semmi darab, gratula hozzá, a majd 19 mm magasság nem semmi, szigorúan "jóidős-pólós" darab.
[ Szerkesztve ]
-
Macyke82
tag
válasz vadászcsiga #11604 üzenetére
Köszi!
Igen ez a BB58, tökéletes lesz minden fizikai paraméterében számomra. -
Macyke82
tag
válasz phranxinatra #11608 üzenetére
Köszönöm👍
-
Macyke82
tag
válasz WiZARD #11667 üzenetére
Nekem ezzel az órával még mindig az a bajom, hogy aránytalanul nagynak tartom a számlap méretét a tokfülek rövidségéhez képest. Bőven elegendő lenne a 40-41 mm. Én éppen ezért nem tartottam meg anno az enyémet, mert zavart ez az "aránytalanság".
Tudom tudom, unalmas már, de a Rolex esetében pont ez az amit nagyon jól eltaláltak véleményem szerint. -
Macyke82
tag
-
Macyke82
tag
Szerintem először is azt kell eldöntened, hogy automata vagy kvarc órát szeretnél és, hogy mennyit szeretnél rászánni az órára összegben (tól -tól-ig).
Ha a szerkezet nem lényeges számodra és hosszú távú használatban gondolkodsz, akkor az általad említett órák közül a GS-t választanám, annál jobb kidolgozást a tokot, mutatókat stb. illetően egyik egyéb általad felsorolt óra esetében sem kapsz.
A Tudor vonalon egyetértek veled, szerintem a BB54 nagyon eltalált óra, különösön az új microállítós zárszerkezet lett nagyon jó amit a jelenlegi BB58 órámnál én is nagyon elfogadnék. Mérete viszont a 37 mm-el már nagyon kicsi, ami különösen annak jegyében domborodik ki, mert búvár óráról van szó. Ez a méret egy dress watch esetében teljesen más összképet mutatna értelemszerűen.
A BB58 van kék színben is, ha csak a fekete/arany miatt nem jön be az összkép akkor ezt még érdemes lenne megtekinteni.
A Longines Zulu szerintem képeken sokkal jobb, mint élőben, de persze ez egyéni ízlés kérdése, plusz az értéktartása sem lesz a legjobb, ha véletlenül meg szeretnél válni tőle.
De ha a márka(presztízs) és a szerkezet részedre nem annyira fontos, akkor ebben az ársávban amikben most nézelődsz van pár jó alternatíva szerintem. -
Macyke82
tag
Norqain és Oris pl.
Előbbi ugyanazzal a 70 órás Kenissi szerkezettel szerelt mint a Tudor az Oris pedig in-house fejlesztés 120 órával. (A kezdeti problémákat a Cal 400-on javították, ha valaki ilyen vesz érdemes megnézni, hogy a CAL400-2 verzióval vegye).Tudom ez mindegyik nagyobb, mint 39 mm (Norqain esetén a 40 mm kb. ua., az Oris-nál pedig biztosra veheted, hogy a 41,5 mm-es méret nem lesz nagy)
Nekem volt Aquis-ból 39,5 mm és rohadt picinek éreztem, mondom ezt úgy, hogy most 39 mm-es a BB58-am. Más a két óra összképe teljesen.[ Szerkesztve ]
-
Macyke82
tag
A 70h+ járástartalék több márkánál is jelen van pl. Seiko vagy Tissot is, de ezek nyilván nem presztízs márkák és nem is ezt keresed. Ahogy írtad 1 órát szeretnél mindenre, én ebben az esetben csakis automata órát vennék, mivel mindig azt fogod hordani.
Az általad írt paraméterek alapján, összeg, méret, járástartalék kb. tényleg a BB58 ami ezeket tudja és szerintem ez is a legjobb ebben az szegmensben. Ha "jobbat" akarsz akár egy OP36 vagy használt OP39 az jóval zsebbe nyúlósabb történet. De írhatnám az Omega-t is azoknak is rohadtul elszálltak az áraik.....[ Szerkesztve ]
-
Macyke82
tag
Nagyon szeretem a Rolex óráit, de ha erre az lenne írva, hogy Seiko, vagy Yema, Citizen stb. kb mindenki körberöhögné, hogy mi ez?!
Van amit csak a nagyok engedhetnek meg maguknak, lásd jelen példa, de itt már nagyon erős sznob faktor kell, hogy ez ténylegesen bejöjjön valakinek, még fun órának is sok, erre sokkal jobb példák is vannak korábbról. -
Macyke82
tag
válasz bendeguz76 #11859 üzenetére
Bármennyire is jók a különböző Grade fokozatú titánok, minden órát meg fogsz karcolni főleg napi használatban. Ezek ha figyelsz is a hordási szokásaidra és nem csapkodod az órát nagyon semminek, mikrokarc formájában fognak előjönni. Ez szerintem bőven vállalható, ha már nagyon sok összegyűlik, akkor időközönként ki lehet políroztatni, mint ahogy egy acél órát is, bár tény, hogy macerásabb.
Én a titán órák esetében a fém színárnyalatát nem annyira csípem, illetve hogy nagyon könnyű, egy búvár jellegű óra ne legyen könnyű, arra ott vannak a finom öltönyórák.
És ahogy egy haverom mondaná: "A súly a megbízhatóság jele"És hogy a kérdésedre is válaszoljak, ebben az árszegmensben amit megjelöltél nagyon nincs konkurencia, egy kicsit feljebb az OMEGA DIVER300, de én elkondolkodnék házon belül a Black Bay-en, már amennyiben az is tetszik neked.
[ Szerkesztve ]
-
Macyke82
tag
Maradok én is a búvárok vonalán (aktuális szerzemény).
Grat Aladdin a Yacht-Master-hez.
[ Szerkesztve ]
-
Macyke82
tag
válasz bigmasterg #12047 üzenetére
Köszi.
Ha a Cubitus-ra gondolsz akkor nekem ez a forma nem jön be.
Kidolgozás műszaki tartalom nem kérdés, de biztos nagyon megosztó lesz még saját vevőkörében is ez a model.
Bár az is lehet, hogy csak "le kell ülnie" a dolognak illetve megszokni és már egyből szebb lesz az óra. Első blikkre nem kellene, ha potenciális vásárló lennék.... -
Macyke82
tag
válasz phranxinatra #12059 üzenetére
Szintúgy jár a gratula!
Amikor nekem volt ugyanez a szín emlékszem azt írtad nekem, hogy miért nem a kék vagy a fekete volt a választásom?
De akkor te is látod már, hogy nagyon vad ez a kék/ezüst kombó isWiZARD: az a türkiz számlap szín szerintem überelhetetlen a kategóriában, egyedül a GS tudja felvenni vele a harcot (szintén árkategórián belül)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest