Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qorthral
őstag
válasz hobizoli #154 üzenetére
Ebben bizony sok igazság van !
Nyilván be lehetne keményíteni az érettségit de épp az a baj amit mondtál hogy ugye az iskolákat az minősíti hogy hányan buknak érettségin.
És mondok még egyet: Az alapján vannak a középsulik besorolva egyfajta erősségi sorrendbe hogy a végzős diákok hány %-át veszik fel a felsőoktatási intézményekbe. Namost nagyon sokan a hozott pontok duplázásával jutnak be és így a sulinak előnyös ha jó érettségi eredmények születnek.
A harmadik: A legtöbb tanárnak saját presztízs szempontjából sokat számít hogy kell-e egyáltalán buktatnia, szal már csak ezért is sok 0 tudású emberke kerül ki eredményes érettségivel a középiskolákból...PH!antasy F1 Liga! 2010: 2nd :), 2012: 1st + overall 1st :))
-
[Kovi]
tag
válasz hobizoli #154 üzenetére
Igazából engem nem nagyon zavar, hogy vannak sulik ahol simán megadják a jobbjegyet a suli jóhíre miatt és így simán felveszik őket egyetemre pontduplázással. Mégpedig azért nem izgat, mert az egyetemeken ma az a szokás, hogy minden hülyét felvesznek aztán a 2. de legkésőbb a 4. félév végére kirugdossák mondjuk a felét. Szal aki nem tudja tartani a lépést azt úgyis kivágják tökmind1, hogy középiskolában jobb jegyet kapott-e mint amit érdemelt vagy sem. Amásik dolgo pedig, hogy érettségi után azt sem tudják ki volt jókai mór.. hát mondjuk engem ez sem zavar különösebben, meg, hogy jaj mi lesz velünk lexikális műveltség nélkül.. sosem láttam semmi értelmét annak amit csak úgy meg kell tanulni / bemagolni és nem érteni kell hanem tudni. Szerintem a tudást nem azzal lehet mérni, hogy ki mit tud bemagolni, hanem, hogy mit képes megérteni. Ezért mutatják jobban a tudást a reál tárgyak. Mert a matekot fizikát.. meg kell érteni, nem magolhatsz be minden feladatot.. az az igazi tudás, nem pedig az mikor bemagolsz egy szöveget és visszamondod..
Szabadság, szerelem, Ext2 kell nekem.
-
Qorthral
őstag
válasz hobizoli #158 üzenetére
Igen, vmi ilxesmire gondoltam én is.
Ez csak ott hibázik hogy felvételi pontot mindenhol kötelezően lehet duplázni, tehát ha 60as felvit írt akkor 120ponttal felvették...
Ezért írtam bele az előző hszembe hogy azért az is kell hozzá hogy az értelmes, intelligens gyerek vmiért elrontsa a felvételijét.
De ettől függetlenül a példa nagyon jó és életszerű.PH!antasy F1 Liga! 2010: 2nd :), 2012: 1st + overall 1st :))
-
Papa-Georgo
senior tag
válasz hobizoli #1580 üzenetére
Mi most jókat röhögtünk meg dumáltunk alatta, tanárok rendesek voltak, nem volt ilyen szivatós átnézegetás meg ilyenek, holnap meg valszeg megint nomrális tanárok jönnek be, de már megvan a tuti módszer
''Aki hisz abban, hogy a biztonsági termékek képesek önmagukban valódi biztonságot nyújtani, az megelégszik a biztonság illúziójával.''
-
Papa-Georgo
senior tag
válasz hobizoli #1594 üzenetére
Az a ratyi, hogy sokxor télleg tanárokkon múlik, hogy mit kapsz, bár nekem indegyik matektanárom szerencsére naon rendes, utsó pontig kimaszíroz mindent, hogy jobb legyen.
''Aki hisz abban, hogy a biztonsági termékek képesek önmagukban valódi biztonságot nyújtani, az megelégszik a biztonság illúziójával.''
-
Papa-Georgo
senior tag
válasz hobizoli #1608 üzenetére
Azért az milyen már, mikor tanár olyanokat mond, hogy most 20percre kimegy, és nem jön vissza, meg volt olyan is, hogy elbújt a szekrénybe...
-
Papa-Georgo
senior tag
válasz hobizoli #1619 üzenetére
Töri kisvizsgán nálunk volt olyan, vki kihúzott 1tételt fullosan nem tudta, visszadta húzott egy másikat amit elmodott 5re, és kapott egy 3ast.
-
tildy
nagyúr
válasz hobizoli #1619 üzenetére
Majdnem mint államvizsgán.
Némely csapatnál azonban a kari igazgató összekeverte nagyon....
Mindegy hála égnek jó tételt húztam, bár nem a kedvencem, de hugival pont azt néztük át, szal valamennyire tudtam azt is."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
_seth_
veterán
válasz hobizoli #1640 üzenetére
Na igen, így könnyű.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
válasz hobizoli #1692 üzenetére
Asszem a tavaly előtti volt nagyon könnyű mert azt szerettük volna ha nekünk is olyan lesz de nem...
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
válasz hobizoli #1699 üzenetére
Igen és az a baj, hogy sztem fősulin vagy egyetemen meg nem az a nagyon könnyű matek jön.... szal lehetne a középsuliban nehezebb ezzel jobban felkészítva a diákokat a továbbtanulásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Proxmox VE
- Egérpad topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs