Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2252) devil-k válasza #05304832 (#2251) üzenetére


devil-k
nagyúr

Félreértés ne essék! Nem vagyunk kukacoskodóak, de gyanúsan kicsi volt a pizza, nagyon meglepődtünk. Erre kitaláltam, hogy mérjük már le, hogy akkor mi is a helyzet! Hát ez....

- mozi bolondéria -

(#2254) hitman, válasza devil-k (#2250) üzenetére


hitman,
őstag

Jaj de elszomorító ezt látni, főleg tőlük ahol talán a legdrágább is a pizza a városban.

Az ízvilágra nagyon kíváncsi leszek, de én türelmesen kivárom az esti beszámolót... ;]

Dream as if you will live for ever, live as you will die today!

(#2255) devil-k válasza hitman, (#2254) üzenetére


devil-k
nagyúr

Nem volt rossz az ízvilág, viszont zsíros volt a pizza nagyon. :((

- mozi bolondéria -

(#2256) hitman, válasza devil-k (#2255) üzenetére


hitman,
őstag

Én is szoktam ilyen zsírosabb pizzákkal találkozni, de szerintem azzal nem lehet mit tenni ha annyi húsos feltét van rajta akkor azokból kisül némi zsiradék, főleg ha minőségibb a hús és a sajt rajta és nem csak vizet enged magából.

Az igazi olasz pizzán nincs is 3-4 féle hús.

Dream as if you will live for ever, live as you will die today!

(#2257) devil-k válasza hitman, (#2256) üzenetére


devil-k
nagyúr

Ez okés is, de azért az nem annyira, hogy kiemelem a pizzát a dobozból és alatta zsíros a karton. :( Azt viszont nem értem, hogy mire fel ilyen drágák...

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#2259) rayoliviero


rayoliviero
veterán

Régi Posta Étterem:
Kiszolgálás az 10 pont.
Étel: 5,5/10. Halászlé túl híg volt, szarvas pedig a legrosszabbul elkészített, amivel idáig találkoztam.

[ Szerkesztve ]

(#2260) devil-k válasza #05304832 (#2258) üzenetére


devil-k
nagyúr

Pár éve voltam ott, de akkor megfogadtam, hogy "never again". Szerintem a város legrosszabb pizzája. Ennél még az Ibolya söröző melletti "bulipizza" (Pizza Fortuna) is dobogós. Régen viszont nagyon jó volt a Gilbert. A neve egyenlő volt a minőséggel.

Lehet, hogy 1 rendelésre kipróbáljuk.

(#2259) Gazsi00
Halászlevet legközelebb a tiszacsegei Halászcsárdában szabad enni! Debrecenben nem tudok olyan helyet, ahol érdemes lenne, kivéve a karácsonyi időszakot.

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#2262) devil-k válasza #05304832 (#2261) üzenetére


devil-k
nagyúr

És próbáltad már mondjuk a Vespa vagy a Don Pepe teljes kiőrlésű, csökkentett szénhidrátú tésztáját? Azzal mi a helyzet?

"Néha nem tudják ugyanazt a minőséget nyújtani és odaégetik a szélét."

Ez viszont nagy hiba. Egy olyan étteremnek, ami már 13 éve (!!!) csinál pizzákat ez a malőr megengedhetetlen.

- mozi bolondéria -

(#2263) rayoliviero válasza devil-k (#2260) üzenetére


rayoliviero
veterán

Látóképi csárda sem olyan rossz, tiszacsegeit még nem próbáltam, majd elmegyünk. Állítólag Poroszlón is nagyon jót készítettek, még sajnos le nem égett az étterem.

(#2266) devil-k válasza rayoliviero (#2263) üzenetére


devil-k
nagyúr

A Látóképi Csárdában mindig rengetegen vannak, de hogy miért, azt nem tudom, mert borzasztóan rossz ott a kaja. Egyszer ettünk ott, de ... nem minősíteném. S az a furcsa, hogy eddig akárhány emberrel beszéltünk erről a helyről, mindenek ez volt a véleménye szinte. Szerintem ők az átutazó, ismeretlenekre hajtanak.

(#2264) local1
Pont ezt mondom... Mi a fenének adják ezt a 26 cm-es pizzát ennyiért? Vicc. + még a borravaló, már 2.200 Ft a pizza.

(#2265) local1
Pedig olykor érdemes eltérni a megszokottól, próbáld ki! :) Mind a kettő finom, bár elsőnek furcsa lehet a fehérliszt után.

- mozi bolondéria -

(#2267) rayoliviero válasza devil-k (#2266) üzenetére


rayoliviero
veterán

A halászlé az nem rossz, van ami tényleg nem nagy szám, de a Régi Postától jobb szerintem még a nem nagy szám ételük is. A Régi Postában még a tányér is büdös volt. Attól elmegy az étvágya is az embernek. Inas, rágós volt az egész szarvasvomb. Lehet egy borjú bécsi jobb lett volna, azt könnyebb elkészíteni.

Olyat nem csináltam még, nem megyünk máskor és én annyiban letudom. Egyszer adtuk vissza a levest Görögországban, mert a halleves romlott volt, azt már nem lehet tűrni.

[ Szerkesztve ]

(#2268) devil-k válasza rayoliviero (#2267) üzenetére


devil-k
nagyúr

Miért nem küldted vissza? Ha én ilyet tapasztaltam volna, akkor biztos, hogy kiverem a balhét. :(

- mozi bolondéria -

(#2270) #33253120 válasza devil-k (#2250) üzenetére


#33253120
törölt tag

Kéne még egy teszt, mert....

de nem csak a tészta nagyobb...

[ Szerkesztve ]

(#2271) devil-k válasza #33253120 (#2270) üzenetére


devil-k
nagyúr

Ezt most nem értem, hogy mire írtad! :U Mi 28 cm-es Könyvkötő pizzát rendeltünk, amiből lett 26,3 cm, az ára 1.930 Ft. Nem akartunk 32-es átmérőjűt, mert nem hiányzott estére. De azért 26,3-as méretet sem akartunk. :D

- mozi bolondéria -

(#2272) #65675776 válasza devil-k (#2271) üzenetére


#65675776
törölt tag

A kép alapján nem pontosan az átmérőt mérted, van az 27 cm is. Egyébként meg a tészta hajlamos zsugorodni átmérőben. Plusz ugye a pizzériában nem állnak neki minden egyes tésztát lemérni. Méregetheted ennyi erővel akár a különböző éttermekben a rántott szeleteket is, hogy megvan-e a 100g. Nyilván nwm annyi leaz sehol s!m, mert a húsból kisűl a szír, a tojásböl a víz. És nem lesz két szelet, amiből ugyanúgy.

Szóval egy pizza alapján szerintem hiba ítéletet mondani.

(#2273) #33253120 válasza devil-k (#2271) üzenetére


#33253120
törölt tag

Egyrészt azt hittem csak bele választottatok, másrészt jó lett volna tudni, hogy azon mekkora az eltérés. :)

(#2275) devil-k válasza #65675776 (#2272) üzenetére


devil-k
nagyúr

Ezek szerint nem ismered az előzményeket vagy nem olvastad a cikket. Nem azért mértük le a pizzát, mert ez a mániánk, nincs jobb dolgunk, esetleg imádunk kukacoskodni. A dolog lényege az, hogy amikor megérkezett a pizza, akkor borzasztó kicsinek tűnt még ahhoz képest is, hogy 28 cm az átmérője. Ezért került elő a centi, hogy nézzük meg.

A másik, hogy 13 évvel ezelőtt dolgoztam pizzériában és volt tapasztalatom, hogy milyen a jó és milyen a rossz tészta. A jó tésztát csak felnyújtottad a tepsibe (kerek pizzaforma) és az nem mászott el sehova, ki tudtad húzni a forma széléig. Be a kelesztőbe, miután megkelt pedig a sütőbe.

A rossz tészta pedig már a nyújtásnál megmutatkozott, ami azt jelentette, hogy nem tudtad kinyújtani, mert gumis volt az állaga, folyton visszaugrott, használhatatlan volt, egy formát nem tudtál megcsinálni vele. Ez ment a kukába, ezzel nem tudtál mit csinálni.

Sütés közben a tészta nem megy össze! Valóban nem mérik le az átmérőt sütésnél, de meg van adva, hogy pl. egy 28-cm-es pizzához 18 dkg tészta kell, 32-es mérethez 21 dkg, vagy 55 cm-es mérethez 40 dkg. (ezek csak példa számok)

A húsoknál pedig az a helyzet, hogy úgy kalkulálnak, hogy lesz sütési, főzési veszteség. Pl.: A vendégnek kell kapnia mondjuk 8 dkg húst, de ez 10-12 dkg-ról indul mondjuk.

Nem tudom, hogy lehetne pontosabban lemérni... [link]

(#2274) local1
Ettől félünk mi is. :D

T_chris
Fogunk még onnan rendelni azért, a projektünk is erről szól, hogy nem egyszer fogunk egy helyet meglátogatni vagy rendelni onnan, DE ettől függetlenül az aktuális "eredményt" mindig közzétesszük.

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#2276) devil-k válasza #65675776 (#2272) üzenetére


devil-k
nagyúr

"Szóval egy pizza alapján szerintem hiba ítéletet mondani."

Csak gondolkodj logikusan. Bemész egy étterembe a családoddal, barátnőddel, feleségeddel vagy magad. Rendeltek ételeket, de nem jók a fogások. Nem ízlik vagy mit tudom én, valami nem okés vele. Amikor kijössz onnan (vagy még bent) megfogadod, hogy soha többet nem jössz ide vissza. Kevés az az ember aki azt mondja, hogy oh, ugyan, ma rossz napja volt a szakácsnak, azért eljövünk, hátha elcsípjük amikor jó kedve lesz. Ez nem így működik. Amikor ott vagy, akkor kapd a legjobbat, ne máskor.

Viszont mi vagyunk olyan "hülyék", hogy egy helyre többször is visszamegyünk és kipróbáljuk, de ettől függetlenül minden látogatásunk eredményét publikáljuk.

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#2277) #65675776 válasza devil-k (#2275) üzenetére


#65675776
törölt tag

Természetesen nem olvastam, mert ezért sem fogok FB-ra járni.

Nem találkoztam még azonos karajból vágott szeletek esetén sem olyannal, hogy pont ugyan annyira veszített volna a méretéből és tömegéből a szelet. Ez maximum statisztikailag határozható meg, de mindenképpen lesz szórás.

De ha azt mondod, hogy a pizzatészta nem megy össze, mert dolgoztál ebben, akkor elfogadom. Egyébként sokszor pl a perem jellege is nagyon meg tudja zavarni az embert abban, hogy megtippelje a valódi méretet. A Gilgertes pizza pl nekem kisebbnek tűnik, mint más hasonló átmérőjű, mert szinte nincs pereme.

Az átmérőt úgy értettem (egyébként tisztában vagyok vele, hogy mi az), hogy a kép alapján nem a teljes átmérőt mérted, hanem kicsivel az átmérő felett. Csak pár milliméter (kép alapján eleve 26,5-nek tűnik inkább), ezt aláírom. Egyébként meg engem spec nem igazán érdekelne, ha az ízélmény rendben van és még laktató is. Ettem már 32 cm-es pizzát, ami után éhes maradtam, és volt szerencsém olyan 28 cm-eshez, amit nem tudtam megenni. A feltét a kettőn nagyon hasonló volt. Az utóbbi mégis minden szempontból jobb volt. És sikerült Szoboszlón ennem olyan 26 cm-es (vagy 28-as, nem emlékszem már pontosan) pizzát, amit azért nem bírtam megenni, mert egyszerűen trágya volt. Az átmérő önmagában nem minősíti szerintem a pizzát, és még átverve sem érezném magam amiatt, hogy egy kicsivel kisebb, mint a névleges.

(#2278) devil-k válasza #65675776 (#2277) üzenetére


devil-k
nagyúr

És mi van olyankor, ha mondjuk csirkemellet veszel a hentesnél (ami azért egy minőségi hús), kérsz 1 kg-ot és csak 95 dkg-ot mér ki neked? A hús minősége rendben van, de a mennyisége nem.

- mozi bolondéria -

(#2279) #65675776 válasza devil-k (#2278) üzenetére


#65675776
törölt tag

Az még a nyers alapanyag, ráadásul a mérlegelés alapján fizetsz érte. De attól függően, hogy mondjuk egy rendesen felnevelet falusi csirkéből származik, vagy iparifelfújttáposretek, más mennyiségű víz és zsír fog távozni belőle elkészítés során. Szóval mondjuk 950 g falusi csirkemellből lesz mondjuk 800 g grillezett csirkemelled, az ipariból jó esetben 600 g. És akkor a két készétel élvezeti értéke is ég és föld lesz.

Ételeknél soha sem lehet ugyanúgy összehasonlítani az alapanyagot, mint a készételt. Nem is értem miért keverted ide az alapanyagot.

De ha már a tömegnél tartunk, akkor jobb példa lenne mondjuk a roston hekk, amit a legtöbb helyen nem darabra adnak, hanem konkrétan lemérik, és azalapján számolják az árát. A pizza esetén meg van adva egy névleges méret. Szórás mindenképpen lesz benne, ahogy mindenben, amit sütnek vagy főznek.

(#2280) #33253120 válasza devil-k (#2276) üzenetére


#33253120
törölt tag

Igaz, viszont az a tapasztalat a sajátom. A maximum véleményformálás a közvetlen környezetemre, és ha olyanom van akkor pár topiclakóra érvényes.
Ezzel ellentétben a közösségi oldalon egy nagyobb réteget érsz el, így nagyobb a felelősséged is, mivel ott nem magánemberként írsz, hanem hivatásos véleményformálóként.

Emiatt fontos a többszöri minta.

De ha minden minta után publikálsz, akkor az befolyásolhatja az eredményt. Itt nem arra gondolok, hogy onnantól nem lesz mirelit gyümölcs senki kajájában, hanem hogy a tieden nem lesz.

Értem, hogy fel kell futtatni a profilt, és ehhez folyamatos tartalom kell, de én három rendelés/hely után posztolnám az eredményt. De akkor is a jelenlegi formában, rendelésenként.

(#2281) devil-k válasza #33253120 (#2280) üzenetére


devil-k
nagyúr

És mi van olyankor, ha csak egyszer térünk be arra a helyre ,egyszer rendelünk onnan?

- mozi bolondéria -

(#2282) #33253120 válasza devil-k (#2281) üzenetére


#33253120
törölt tag

Azt én nem tekintem relevánsnak ha véleményformálásról beszélünk. Felületes. Hamar lehet levonni túl pozitív, vagy negatív következtetéseket.
Több minta kell. Legyen közte olyan amivel az olvasók több rétege is tud azonosulni.

(#2283) devil-k válasza #33253120 (#2282) üzenetére


devil-k
nagyúr

Kissé életszerűtlen amit írtál:

Te is tudod jól, hogy a gyakorlatban ez nem így megy. Elmész egy ismeretlen helyre és eszel ott, ami vagy bejön vagy nem. Ha bejön, akkor visszamész még, ha nem, akkor nagy ívbe elkerülöd. Ennyi erővel akkor azok ne írjanak, mondjanak véleményt akik egyszer jártak és ettek ott azon a helyen. Bár való igaz, hogy ha többször mész vissza, akkor több tapasztalatot tudsz megosztani, relevánsabbakat. Mi is ezt tesszük azzal a különbséggel, hogy minden látogatásunk eredményét publikáljuk.

Ez olyan, mint az egyetemi ZH ahol két nagy kérdést kapsz. Hiába tudod jól az egyiket, ha a másikhoz egy betűt nem írtál vagy amit írtál az nullás. Ilyenkor az egész ZH nullás lesz.

:R

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#2284) rayoliviero válasza devil-k (#2283) üzenetére


rayoliviero
veterán

Megnéztem a Tar pizza "tesztedet" a Facebookon, szerintem a pontozásod nem felel meg a valóságnak.

5/10 a Tar pizza
10/10 a Valentino

A Valentino tésztája papírvastagságú, ha meg is van a rendelt méret, akkor is a vastagság miatt az adag nem elegendő.

A Régi Posta Étteremre 10 pontot adsz, ahol tegnap nekem híg halászlevet és a legroszabbul elkészített szarvast szolgálták fel.

Tar pizzát rendel a legtöbb külföldi orvostanhallgató, nem Valentinot. Az éri el azt a minőséget, amit megszoktak.

A Facebook oldalon pedig ugyanazok az emberek szólnak hozzá, akik persze, hogy a véleményeden vannak, mert családtagjaid, barátaid lehetnek.

A tesztek számával egyetértek, elég belőle egy darab.

És mindig azonos szempontok szerint pontozz, van amikor látom a pontozásodban az adagot, még máskor nem. A Valentinonál nem látom, hogy adagra hány pontot adtál.

Tarnál adagra 1 pontot adtál, Valentinohoz mivel a végső pontszám 10, úgy feltételezem, hogy adagra is 10 pontot adnál neki. A Tar 1, még a Valentino 10? :F Szerinted ez megfelel a valóságnak?

[ Szerkesztve ]

(#2285) devil-k válasza rayoliviero (#2284) üzenetére


devil-k
nagyúr

Nem felel meg a valóságnak? Mihez képest nem felel meg? :)

"A Valentino tésztája papírvastagságú, ha meg is van a rendelt méret, akkor is a vastagság miatt az adag nem elegendő."

Ezzel mi a baj? Van akinek a vastag tészta jön be, van akinek pedig a vékony, van akinek a közepes.

"A Régi Posta Étteremre 10 pontot adsz, ahol tegnap nekem híg halászlevet és a legroszabbul elkészített szarvast szolgálták fel."

Ott voltunk? Ettünk belőle? Láttuk mi? Nem! Akkor mi alapján húzzuk le azt az éttermet? Amikor mi voltunk, minden tökéletes volt.

"A Facebook oldalon pedig ugyanazok az emberek szólnak hozzá, akik persze, hogy a véleményeden vannak, mert családtagjaid, barátaid lehetnek."

Nagyon tévedsz. Az ismerőseim sem tudják, hogy az oldalt "én, vagyis mi" csináljuk. A hozzászólókat nem is ismerem. Sőt, még egy ismerősöm sem szólt hozzá egy bejegyzéshez sem. Ha már vádaskodsz, akkor bizonyítsd is be kérlek.

"És mindig azonos szempontok szerint pontozz, van amikor látom a pontozásodban az adagot, még máskor nem. A Valentinonál nem látom, hogy adagra hány pontot adtál."

???
Nem tűnt fel, hogy van egy kiszállítás és van egy helyben fogyasztásos értékelés? Teljesen más szempontokat értékelünk kiszállításnál és helyben fogyasztásnál is.

Az adagról pedig akkor írunk ha nagyobb, mint a szokásos vagy pedig kisebb, mint a szokásos. Átlag embernek elegendő egy Valentino féle pizza. Aki megeszik/megenne 4 hamburgert (mint ahogy múltkor írtad) az nem átlag fogyasztó.

"Tarnál adagra 1 pontot adtál, Valentinohoz mivel a végső pontszám 10, úgy feltételezem, hogy adagra is 10 pontot adnál neki. A Tar 1, még a Valentino 10? :F Szerinted ez megfelel a valóságnak?"

Szerinted miért kapta a 1-es értékelést? Azért, mert nem 28-as pizzát kaptunk....

Tulajdonképpen te most mit akarsz bebizonyítani? Vagy az ízlésről akarsz vitázni? Mert annak semmi értelme.... Nekem bejön a jókai bableves, neked meg a babgulyás. És? Most mi van? Rosszabb vagy jobb ember az egyikőnk emiatt? Nem.

"Tar pizzát rendel a legtöbb külföldi orvostanhallgató, nem Valentinot. Az éri el azt a minőséget, amit megszoktak."

Akkor miért nincs angol nyelv a honlapjukon? :N

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#2286) Peti78 válasza rayoliviero (#2284) üzenetére


Peti78
őstag

Amúgy én például nem vagyok rokona, sőt nem is ismerem. Nem értek vele egyet abban, hogy a buri-buriban a legjobb a hamburger, mert szerintem a kiscipóban a legjobb. Szerinte s treetburger jó hely, szerintem pedig nem. A nero nekünk nagy csalódás volt, neki tetszett. nem vagyok sok tekintetben a véleményén, mert az ő ízlése, szempontjai mások mint az enyém. Ettől függetlenül olvasom, és néha kommentelem az írásait. Nálam az elsődleges szempont az, hogy gluténmentes tészta/hamburger is legyen választható. Ha ez nincs, számomra maximum közepes lehet egy hely.

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#2287) hitman,


hitman,
őstag

Ez mindig is egy saját vélemény lesz bármilyen forumon és körítéssel teszi közzé az ember.
És ugye egyikőnknek se lesz ugyan olyan ízlése sose, kár ebbe ennyire mélyen belemenni, vitázni róla.
Örüljünk, hogy időt, pénzt szán rá a kedves kolléga és megosztja velünk ilyen részletesen a SAJÁT tapasztalatát :R :R :R

Szerintem is elég az egy próba, a legtöbb ember kerüli azt ahol kapásból rossz tapasztalatot szerzett és én el is várnám bármilyen étteremtől hogy ott minőségre és mennyiségre is mindig ugyan azt kapjam és ezek tudatába legyek rendszeres vendégük vagy épp kerüljem őket.

[ Szerkesztve ]

Dream as if you will live for ever, live as you will die today!

(#2288) rayoliviero válasza devil-k (#2285) üzenetére


rayoliviero
veterán

Szerintem nem felel meg.

Mivel papírvastagságú, így az ember éhes marad tőle. Lehet a Tar pizza csak 26,5, de még így is laktatóbb, mint a papír tészta. Igen, van akinek a vékony tészta jön be, de a Valentino, már nem vékony, hanem papír.

Ok, akkor elfogadom, hogy biztos más szakács volt, vagy amit Ti etettek azt el tudja jól készíteni.

Nekem ez jött le...

Attól az adagot még pontozni kell, ha az egyiknél pontoztátok, tök mindegy, hogy kiszállítva kértétek vagy helyben. Amúgy az lenne az igazi, ha vagy kiszállítva kérnétek mindent vagy helyben, gondolok itt a pizzákra leginkább. A legtöbb helyen a kiszállított és a helyben fogyasztott adag nem egyezik meg.

Attól még nem egy pontot érdemelne, mert még úgyis jobban jól lehet vele lakni, mint egy Valentinoval.

Semmit, csak leírtam a véleményem, hogy a pontozásotok szerintem nem felel meg a valóságnak.

Van angol nyelven étlapjuk.

(#2289) devil-k válasza rayoliviero (#2288) üzenetére


devil-k
nagyúr

Angol étlap, igazad van! Viszont kiszállítás-helyben fogyasztás. Ez is variálva van. Pl. a Csokonai étteremből már kértünk kiszállítást, de már ettünk ott is...

- mozi bolondéria -

(#2290) #33253120 válasza devil-k (#2283) üzenetére


#33253120
törölt tag

Persze, hogy nem életszerű. Mint ahogy az sem bevett gyakorlat, hogy egy étterem látogató baráti társaság gasztro irányfényként tevékenykedik a tengernyi lehetőség között.
Ezért van nagyobb felelősségetek mint az átlag étterembe járóknak/kajarendelőknek. Ott ők nem azt látják, hogy devil-k és társai magánvéleményt írnak egy vacsoráról, hanem, hogy egy brand (azaz a Gastro Cats mint márkanév) ajánlja vagy nem ajánlja a helyet.

Mivel publikálsz minden esemény után, ezért ha a fülükbe jut a dolog akkor a második-harmadik alkalomnál lehet kiemelt figyelmet kapsz. Főleg ha ugyanoda rendelitek a kaját, vagy ugyanoda ültök be. A blog, és a fotó (rendelés esetén cím alapján) nem nehéz belőni ki is volt a blogger. És így nem lesz releváns amit tapasztaltok.

Amúgy a kezdeményezésed tetszik, bár sajnálom hogy emiatt ide nem írsz annyit mint régebben. A Facebookra nem fogok felnézni azért, hogy téged olvassalak. Ha ott vagyok valami miatt, és eszembe jutsz akkor elolvaslak. Mint ahogy írtam többször is, hogy rendelés szempontjából bojkottálom az olyan helyeket aminek csak Facebookja van.

Viszont. Az írások jók, de több következetességet tessék vinni bele. Mint amit ott is említettem a nincsenek hosszú kajanevek <-> Házi hurkával töltött izével kapcsolatban. Ha nincs akkor ki kellene dolgoznotok valamilyen szabályt a pontozásra, mert olyan rapszodikusnak tűnik. Ezekről a pontozási elvekről nem kell tudnia az olvasóknak, de nektek akkor is az alapján kellene eljárnotok ha rossz napotok van, és akkor is ha megváltanád a világot a boldogságtól. :)
Ha többen mentek akkor lehetőleg több különböző jellegű ételt (frissensült, egytál, készétel, stb.) próbáljatok, mert így átfogóbb képet kaptok a konyhatechnológiai jártasságukról, nem pedig csak besikerül valami. Lehet állandóra is osztani a szerepeket, de lehet forgatni is.
Mert ahogy a Nagy Levine is mondta a jó ételeket is meg lehet csinálni rosszul, és a rossz ételeket is jól. :)

Mondjuk egy bizonyos szint fölött ebből simán meg lehet élni, talán a Liszt Ferenc utcai csapatnál volt az, hogy mire kinyitottak már valamelyik burgerblog áradozott róluk, hogy mennyire királyok. ;]

[ Szerkesztve ]

(#2291) Peti78 válasza #33253120 (#2290) üzenetére


Peti78
őstag

Aztán meg nem is anynira királyok... ;]

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#2292) devil-k válasza #33253120 (#2290) üzenetére


devil-k
nagyúr

Hééé! Ne nézz minket amatőrnek! :)

Nem rendelünk mindig ugyanoda, nem rendelünk mindig egy néven és nem rendelünk egy telefonról és e-mail címről. Van ennek azért egy metodikája! Egyébként sokszor a poszt írása és az étel elfogyasztása között eltelik 3-5 nap is. Nem véletlen csúsztatjuk a posztokat. Ma is fog megjelenni egy, de ez ma történt, szándékosan. Ugyanoda, ugyanarról a névről és címről!

"rendelés szempontjából bojkottálom az olyan helyeket aminek csak Facebookja van."

Pedig jobb ha megszokod, hogy az egyre több vendéglátó helynek csak Facebook oldala van, főleg Pesten. Számomra is meglepő, de ha belegondolsz logikus. Ahhoz, hogy egy ilyen étterem oldalát (vagy esetleg a miénket) akarod elolvasni, nem kell FB fiókkal rendelkezned. Elég ha beütöd a címet és kész. Pl. https://www.facebook.com/TrofeaGrillObuda

A pontozásra egyébként van 1 jó rendszerünk, nem hasra ütés szerűen történik. Átlagot számolunk. Nem egy ember dönt.

"Ha többen mentek akkor lehetőleg több különböző jellegű ételt (frissensült, egytál, készétel, stb.)"

Mindenki mást eszik, de nem mondhatjuk meg a másiknak, hogy te most egyél rántott húst, te meg főzeléket...

"Mondjuk egy bizonyos szint fölött ebből simán meg lehet élni, talán a Liszt Ferenc utcai csapatnál volt az, hogy mire kinyitottak már valamelyik burgerblog áradozott róluk, hogy mennyire királyok"

Mi ebből nem megélni akarunk. Nem kérünk, nem várunk és nem fogadunk el semmilyen előnyt sem. Ugyanúgy felhozzuk a jót és a rosszat is. Így fair. Nekünk ezzel nincs üzleti célunk, minket senki nem támogat. Mi a saját zsebünkből szponzorálunk mindent. Mi egy csapat vagyunk aki ezt hobbiból csinálja és megosztja az emberekkel a tapasztalatot.

Egyébként a PH-n az a "baj", hogy ez nem az az oldal. Van itt egy főzőcske topik is ahova szoktam írni olykor, de nem nagy ott a pörgés. Nem azért, mert rossz a topik, egyszerűen ez nem az az oldal. Furcsa is lenne, ha a Mindmegette.hu-n a HD TV-kről menne a diskurzus, nem? :)

Próbáljuk mindenből a legjobbat kihozni, de ez nem megy egyik lépésről a másikra, sajnos.

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#2293) #33253120 válasza devil-k (#2292) üzenetére


#33253120
törölt tag

Mi ebből nem megélni akarunk.
Sejtem. Ezért volt offban, smiley-val. :)

Mindenki mást eszik, de nem mondhatjuk meg a másiknak, hogy te most egyél rántott húst, te meg főzeléket...
Pedig de. Ha azért mentek oda, hogy publikáljatok azaz motiváljátok az embereket egy hely mellett vagy ellen, akkor az nem szórakozás, hanem munka. Felelősséggel tartoztok a kritikáitokért. Fel kell osztani a feladatokat, lehetőségeket. Ha hobbisták vagytok akkor viszont ne akarjatok véleményt formálni.

Próbáljuk mindenből a legjobbat kihozni, de ez nem megy egyik lépésről a másikra, sajnos.
Pont ezért írom amiket írok, mert tetszik amit csinálsz, de még kiforratlan... Ezen az idő segíteni fog.

Ma is fog megjelenni egy, de ez ma történt, szándékosan. Ugyanoda, ugyanarról a névről és címről!
Ezzel a kivételezős gondolatmenetemet szeretnéd próbára tenni? Kíváncsivá tettél. :)

Ahhoz, hogy egy ilyen étterem oldalát (vagy esetleg a miénket) akarod elolvasni, nem kell FB fiókkal rendelkezned.
Viszont akkor meló előtt mindig ki kellene loginolnom. Különben látszik mikor mentem fel utoljára. És az meg gáz.

(#2295) devil-k válasza #05304832 (#2294) üzenetére


devil-k
nagyúr

Én sem értem, de ez a trendi. Sok pesti oldalnak már nincs is rendes weboldala, ugyanis "felesleges". Ha belegondolsz a leggyorsabb és legmodernebb visszacsatolási forma a Facebook. Az éttermek fotóznak ételeket, személyzetet, eseményeket, vagy csak úgy random dolgokat. Itt jutnak el leghamarabb az emberekhez. Ez érthető is. Én sem szeretem a Facebookot már annyira, de ez van. Sokan írnak itt blogokat, vezetnek különböző rajongói oldalakat és nagyobb publikumot tudnak megérinteni ezzel, mintha egy domain nevet vásárolnának. Egyébként nem mindig olcsó egy FB oldal fenntartása. A nagyok fizetett reklámokat nyomatnak, saját applikációt iratnak a saját részükre ...stb.

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#2296) #33253120 válasza #05304832 (#2294) üzenetére


#33253120
törölt tag

De. Sajnos kell. A mai netes generáció alapértelmezett platformja.
Amíg régebben a google volt az elsődleges kereső, a mai korosztály már ha keres valamit sok esetben a Facebookos nagyító alá üti be...
Ez van, változik a világ....
Szerk:
No meg a tartalom egy weboldalra kirakva annyi hogy aki odakattint az látja. De aki nem kattint az nem látja. Aki meg a Facebookon rak ki tartalmat annak az összes "Tetszik" utáni embere láthatja.

[ Szerkesztve ]

(#2298) Peti78


Peti78
őstag

Szerintem nem az a baj, ha valaminek van fészbúk oldala, hanem az, ha weboldala nincs. Igénytelen dolog.

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#2299) #33253120 válasza #05304832 (#2297) üzenetére


#33253120
törölt tag

A Facebook mint olyan felületes. Ami nem friss, az egy idő után nem létezik. Ami nem lájkolt az ha friss is háttérbe kerül.
Ha átállítod a hírfolyamot, hogy ne a legfontosabbakat mutassa hanem a legfrissebbeket, akkor az oldal sértve érzi magát, és próbál visszaterelni a populáris nézethez...

(#2300) #33253120 válasza Peti78 (#2298) üzenetére


#33253120
törölt tag

+1

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.