Hirdetés
-
LOGOUT.hu
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
sparks
senior tag
válasz deadwing #107 üzenetére
Jaaaa... nekem itt van bookmarkban minden
(#108) zone: és lehet még sokat is számoltál Célhardver nélkül ez ma már nem játszik sajnos, pár éve még működött, de akkor meg a Bitcoin ért vajmi keveset... Persze akkor nem sokan fogadtak volna arra, hogy most ez lesz az árfolyam
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz #24650752 #112 üzenetére
Azért ott is megy a kamuzás szerintem... A fórumokban nem nagyon találkoztam még senkivel, aki azt megkapta volna, holott elvben már 300 darab ki lett postázva valamikor az elmúlt 2 hétben... Persze lehet csak most fognak megjelenni. Elvben BF-éknél is megy az ígérgetés, hogy már csak napok kérdése és kész a cucc... Majd meglátjuk. Ha február végéig sem kezdik meg a szállítást, akkor tényleg kamu szaga lesz. Én azt megvárom, aztán lehet kérek visszatérítést és/vagy jelentem a Paypalnak.
-
sparks
senior tag
válasz #24650752 #154 üzenetére
Na igen, már az index is erről cikkez. És ír butaságokat és rémhíreket, mint ahogy szokott...
-
sparks
senior tag
Ma ismét közel 20%-al nőtt a nehézség, egy hónap alatt ezzel már 40% feletti a nehézségi szint növekedés...
-
sparks
senior tag
válasz bozsokiandra #173 üzenetére
A kérdés jó, szerintem ezt senki nem fogja tudni megjósolni.
Remélem nem csak lufi és mire megjön a gépem szép kövér BTC/USD váltás lesz
Persze, ha közben a nehézség megnő a sokszorosára, akkor malmozhatok sokat, mire kitermel havonta pár BTC-t a 4,5GH-mA bányászás sebessége meg nem fog nőni, mivel a nehézség is emelkedik, de a kereslet elvben nőhet, mivel nagyon sokan kezdenek nyitni ebbe az irányba.
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Nekem egy 5870-es 405 MH-val 'hasít' Olvastam egy magyar 'cégről' is, primeasic.com és bitasic.com oldalak. Állításuk szerint 1250 USD-ért 800 W fogyasztás mellett 80 GH teljesítményt kapunk. Ha igaz lenne, holnap vennék belőle egyet, de sajnos úgy néz ki, hogy egy sima átverésről van szó. Minden esetre leadtam egy rendelést, azon még nem veszíthetek semmit Ráadásnak a HRP-vel kamuzzák magukat, sőt odáig mentek, hogy a HRP nevében van regisztrálva az oldal is. Külföldi fórumok szerint, a HRP-t többen felhívták az ügyben, akik még csak azt sem tudták, hogy mifán terem a bitcoin, nem hogy ASIC gépeket készítettek volna. Pláne, hogy ők disztribútorok és nem gyártók.... Fizetni nem fogok, csak akkor, ha látom a gépet működés közben. Na ilyet senki nem látott még, a képek amik meg fent vannak... hát, hogyis mondjam Elvben hétfőre ígérték, hogy elindul a szállítás. Azt hiszem ismét csak egy jó kis országimázs gyártásnak lehetünk tanúi
-
sparks
senior tag
AOCLBF 1.8.4.-et használom jelenleg és egy proxyt a stratumhoz a slush pool-nál. 930/300-on megy a kártya. Mondjuk itthon nem használnám, de a boltomban a cégem fizeti az áramot, így jobban kijövök vele. Igaz így sem termel sokat, de hátha a BFL egyszer küldi a Jalapenot és akkor leállíthatom ezt. Persze amire az ideér, lehet kevesebbet fog termelni, mint ez most a nehézség miatt, de legalább áramból nem fogyaszt sokat (persze, ha valaha is lesz belőle kész termék).
-
sparks
senior tag
Megnéztem, hogy Litecoin bányászással közel dupla annyit lehet a jelenlegi nehézség és váltási arányok mellett termelni.
A kártyám (5870) 405 Mh/s-t tud BTC bányászással és nagyságrendileg 400 Kh/s-t tud LTC túrással.
E szerint igen kecsegtető a dolog. Kérdés, hogy tud-e valaki olyan váltóhelyet, ahol LTC/BTC váltás és továbbküldés után is megmarad a nyereség jó része? -
sparks
senior tag
Közben a Litecoin nehézség is igen combosat ugrott Azért még így is jobban megéri, de már közel sem annyival jobban, mint 16 óra előtt, amikor is megtörtént.
-
sparks
senior tag
Egy 6850-es olyan 200 MH/s-t tud, azzal kb. 0.46 BTC bányászható 1 hónap alatt, ha 24 órában megy a gép. És a nehézség az drasztikusan nőni fog a közeljövőben, most is volt egy brutális ugrás. Mondjuk jelen árfolyamon az ér kb. szűken 10.000 jó magyar forintot. Na a villanyszámlád ennél lehet többel nőne...
-
sparks
senior tag
válasz supercow #241 üzenetére
Jut eszembe: wallet.dat. Én átálltam teljesen blockchain féle tárcára.
Az okok: így bárhol, bármikor hozzáférek a tárcámhoz, akár androidról is (van hozzá app). Többszintű biztonság belépésnél: sms kódot küld a telefonomra, ha használni akarom. Bármit változtatok, azonnal készül egy mentés az email fiókomba, így visszaállíthatok mindent, ha valamiért összeomlana a rendszerük (kétlem). Nem hiszem, hogy kevéssé biztonságos lenne, mint a gépen tárolt tárca. Persze nem tárolok milliókat rajta, csak pár BTC van állandóan. És bár manapság már lényegesen gyorsabban letölti a QT is a blokkokat, mint az előző verziónál, de ezzel a megoldással erre sem kell várni, ha mondjuk nem lépnék be 2 hétig. És nem is kell sok-sok gigányi blokkinfót tárolni a gépünkön. Szóval most ezt használom, szépen be lehet importálni a meglevő wallet.dat fájlt.
Egy kis gubanc volt az importálásnál nekem: nem látta a teljes összeget, de ezt megoldottam egy ideiglenes tárcába küldéssel és onnan vissza az egészet. Így már ott volt minden fillér (na jó, kevesebb némi tranzakciós díjjal).Arra persze itt is nagyon kell figyelni, hogy nehogy elfelejtsük a jelszavunk, mert úgy akár az egész pénzünk elveszhet és nincs lehetőség jelszó lekérésre.
Használja ezt más is innen?
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz supercow #244 üzenetére
Én megbízom bennük, sokat olvasgattam a bitcointalk fórumot és ott is elég jó volt a vélemény. Persze eltünhet az egész egy pillanat alatt, ez benne van...
Nem mondom, hogy akkor is így lenne, ha milliók lennének rajta, de mivel ez nálam csak szórakozás így jobban tudom intézni több gépről is a küldéseket (bitcoin tőzsdézek btctc-n ) Persze ez is csak játék, pénzt nem hoz ilyen kicsiben, de játéknak jó.#243 ignorant
Én úgy vagyok ezzel, hogy ennél sokkal több pénzt tartok befektetési alapokban és betétekben, így nem életidegen, hogy a walletom is fent legyen a neten. Az én rálátásom szerint ez igen erősen titkosított rendszerben zajlik, így nem hiszem, hogy bárki is hozzáférhetne. Ennyi erővel a gépemre is betörhetnek és ellophatják a hasonlóképp titkosított wallet.dat fájlomat...
Persze mondom, ha ezen nagységrendekkel több zsé lenne, akkor tuti másképp gondolnám.[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
A privkeyek minden módosításnál mentésre kerülnek és egy titkosított fájlban emailben tárolódik. Ha ők bedőlnek, akkor ez importálható egy Multibit nevű walletba. De ettől független papíron is kint vannak a kulcsaim. Mindegy, én nem parázom rajta, ha rosszra fordulna a dolog azért megírom majd a fórumban
-
sparks
senior tag
válasz ignorant #268 üzenetére
Csak halkan jegyzem meg, hogy kb. 2 napja lefutott a Batch3 is. Nem kellett neki sok idő...
-
sparks
senior tag
válasz ignorant #288 üzenetére
BFL-ék épp ma reggel twitterezték, hogy elvben ma raktak volna fel egy videót a működő ASIC-ról, de még lett egy kis probléma. Az ígéret most az, hogy holnap, de legkésőbb a hétvégén bemutatják a videót, ahol a gép már termeli a BTC-ket. Na kíváncsian várom
(#285) csaba951
Avalonék szállítottak, bitcointalk fórumban olvasható jópár tulaj siránkozása, hogy állandóan leáll a cucc. Gondolom, akinek jól működik az meg nem nagyon veri nagydobra, hogy éppen súlyos dollár ezreket termel a nappalijában egy gép... Én sem tenném.
BFL-ék viszont nem szállítottak semmit egyelőre és ezért az említett fórumban 'scam' taggel akarták már az összes BFL-es fórumozót ellátni, mivel 9 hónapja nem mutattak fel semmit, csak pénzt szedtek be csúnyán sokat (jogos).
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Közben a Litecoin is szépen nyomul. 1 napja még 0.6 USD volt az ára, most jelenleg pedig 1.41-nél jár... Ha tudnék jósolni, akkor ezeken akkorát lehetne kaszálni...
-
sparks
senior tag
2-3 hete is volt egy hasonló emelkedés LTC -nél, akkor is közel 3x-os volt a megtérülés. Aztán szépen visszament 100% körülire, amíg pár napja be nem ütött az újabb LTC bumm és 4-500%-os lett megint, ami most szépen kezd csökkenni. Persze, ha az árfolyam most stabilabban emelkedne, akkor akár maradhatna ez a 300% körüli, de persze ezt ki tudja. Itt lehet szépen látni, hogy éppen melyik altcoin a nyerő(bb). Váltani meg a BTC-E oldalon lehet gyorsan, könnyen. Az utóbbi napokban kerestem is némi borravalót az LTC-BTC oda-vissza váltásokkal
Azt hiszem történelmi időket élünkPár napja pedig megalkották a Bytecoint is Na az inkább csak egy április elsejei coin lett, de még szólóban is bányászható volt pár óráig, amíg mindenki rá nem cuppant. BTE a jele és 1:1-ben másolata a Bitcoinnak, nem sok létjogosultsága van és azt jósolják, hogy nem is marad meg hosszú távon, de azért kibányásztam belőle pár darabot csak a vicc kedvéért
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
BFL témához.
Nem tudom, hogy kamu-e, de a bitcointalkon számos ember írt, aki refundot kért és meg is kapta 5-10 nap alatt BFL-éktől. Szóval, aki aggódik, az visszakérheti a pénzét és a téma le van zárva. Ha nem fizetik vissza, akkor lehet kezdeni aggódni. Elvben már van működőképes gépük, jelenleg kicsit alulteljesít, de dolgoznak rajta. Volt fent egy link is, ahol egy működő BFL ASIC hashel. Na meg is kerestem, ez lenne az. Nem hiszem, hogy a mesével már ennyire messzire mennének, de persze nem kizárt. Én "csak" egy Jalapenot rendeltem, nem vágott földhöz az a pár tízezres, rizikót vállaltam, majd kiderül. Igaz, azzal sokra nem is fogok menni, mert az a 4.5GH igen karcsú lesz, de elfér majd és keveset fogyaszt (remélem).Szóval én még nem temetném őket, de az valószínű, hogy a szállítás nem napokon/heteken belül lesz még.
-
sparks
senior tag
válasz #68216320 #524 üzenetére
Szerintem tanulmányozd a bitcoin.hu oldalt, ott sok a leírás. A bevezetőt legördíted és rengeteg infót kaphatsz.
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Ilyenkor sajnálom, hogy nincs mozdítható pénzem ezeken a helyeken. Szépen be lehetne most vásárolni. Ez az utóbbi hetekben már kb. a harmadik ilyen zuhanás. Ilyenkor nagyon komolyan lehet pénzeket sokszorozni - a pánikoló oldalon meg bukni...
-
sparks
senior tag
Mi lesz? Egy visszaesés? Ez nem úgy néz ki, mintha leesett volna 10 USD-ra az ára. És ahogy most nézem már iszonyatos ívben korrigál az árfolyam, ez a "lufi" még csúnyán hízni fog. Reggelre nem nagyon lesz már ennyiért BTC, 250 dollárról megy tovább a móka... Persze én pláne nem vagyok megmondóember, így bármi lehet
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Na hajrá, már 130 USD felett járunk megint és szépen növekszik. Remélem nem lesz újabb ddos támadás...
-
sparks
senior tag
Azért eléggé örülnék, ha végre megérkezne ez a gép és mehetne a bányászat vele
-
sparks
senior tag
Nos, hát lassan talán BFL-ék csak produkálnak végre valamit.
[ Szerkesztve ]
-
-
sparks
senior tag
Jajj de elfogadnám ezt a kis "bevásárlókocsit"
Az első fecskék BFL-éktől útjukra indultak, remélem az enyém is hamar ideér[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz freestailo #1086 üzenetére
Azért ennyire nem lennék szigorú Elvben egy tesztdarab már kiment, lett szép videó is róla. Ha ezek most valódiak, akkor 1-2 hét és jönnek az első igazi tesztelők. Ha 3 hét múlva sem látunk-hallunk ilyesmit senkitől, akkor tényleg üresek voltak a dobozok
-
sparks
senior tag
válasz deadwing #1093 üzenetére
Mondjuk akkor sem verte, amikor kiküldték a tesztpéldányt annak az arcnak, csak akkor szólt, amikor elkészült a videó. Nem akarom én védeni őket, mert tudom azoknak ez már nagyon fáj, akik 2012. júliusa óta várnak a kész termékre. Nekem annyival jobb a helyzetem, hogy én még "csak" január 16. óta várok rá... Ez a 3 hónap se kevés, de még türelmes vagyok és bízom benne, hogy 1-2 hónap és itt a masina.
Nem tudom milyen gyártó kapacitással rendelkeznek, remélem nem 6 darabot raknak össze naponta, mert akkor nekem nem 1-2 hónap, hanem 1-2 év(tized) lesz a várakozásom
Én azért maradok optimista és imádkozom, hogy a küldési rendszerükben valami csoda folytán előre kerüljek[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz gyuszi78 #1146 üzenetére
Igen, találkoztam. Nem nagyon érdemes most foglalkozni vele. Be lehet szállni a buliba 0.1 BTC-től és szépen "kamatozik" a dolog, ahogy bányásznak vele. Kapsz a pénzedért bányász kapacitást, de most ez igen karcsú és ráadásnak a megtérülés 2 év körül van. (Elvben, ahogy kapnak Asic gépeket, sokkal kifizetődőbb lesz, hiszem ha látom) Persze lehet beszervezni magad alá újabb ügyfeleket, és akkor a százalékod növekedni fog. Sajnos refund egyáltalán nincs addig, amig 100%-ra vissza nem termelted a pénzedet. Ennél klasszisokkal jobb megoldás AsicMiner share-eket venni, azt bármikor eladhatod és hozzák a részesedést a bányászat után.
De ha valaki ki akarja próbálni a pyraminingot, akkor ezekkel a linkkel regisztrálhat:
http://www.pyramining.com/referral/3asthcyf7 2013-02-25 18:49:18 UTC still active
http://www.pyramining.com/referral/sdrm8gbfp 2013-02-25 18:49:18 UTC still active[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz gyuszi78 #1146 üzenetére
A lényeg az előbb kimaradt:
Current infrastructure: 10.78 MH/BTC
New infrastructure: ~ 61.77 MH/BTC
ASIC infrastructure: ~ 1851 MH/BTCEz annyit jelent, hogy jelenleg, ha veszel 1 BTC-ért részesedést, akkor 10.78 MH teljesítményt kapsz. Tehát lesz egy virtuális bányászgéped és ezért maponta kapod a kifizetéseket a számládra.
Amikor meg lesznek az Asic gépek, akkor elvben már 1851 MH lesz az 1 BTC-ért kapott teljesítmény, de ez elég meseszerű.
A rossz az egészben, hogy ha kicsiben csinálod, akkor nagyon sokáig nem látsz semmit vissza. Persze van még ott más is, amit annyira én sem vágok, 10%-os bonus van alapból, ami minden beszervezés után növekszik, de hogy ez mennyit is hoz... na ezt már nem tudom pontosan. -
sparks
senior tag
Épp most küldött levelet Kncminer az új gépeiről. Ez egy svéd cég, akik elvben fognak gyártani bányász gépeket.
Mars - 6 GH FPGA az ára $ 2,795.00
Jupiter - 250 GH ASIC az ára előreláthatólag $ 7,000.00
Az elsőt 2 hónapon belül fogják adni, a második előreláthatólag késő ősszel lesz kész.
Elvben, ha megveszed a Marsot, akkor 2000 USD értékben beszámítják később a Jupiterbe...
Hát nem tudom. Az a baj, hogy az első drága, a második meg ki tudja elkészül-e valaha...
Ha lenne 7kUSD-ért most megvehető, akkor nem gondolkoznék rajta egy percig sem, de így...
És persze ki tudja, hogy nem csak kamu lesz-e ez is.
Amúgy a téma itt található.Nekem van előrendelésem tőlük (is ), majd meglátom mennyit fog fogyasztani és mikorra lenne elérhető.
Az első, mai számítások szerint 1,5-2 hónap alatt hozná vissza az árát, viszont 2 hónap múlva ez már egészen mást fog mutatni. Persze GPU-nál akkor is jobb lesz a fogyasztása miatt, de hogy az árát nem hozza vissza egyhamar az tuti.Szerk.: Ja és amit nem írtam, lehet náluk PayPallal fizetni, nem csak BTC-vel.
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Na és akkor még egy jó hír mára. Szép képeket lehet nézegetni egy újabb unboxingról (BFL Jalapeno)
Ami viszont nem jó hír, hogy a mostani tempójuk napi 10 gép körül van Remélem hamar elérik az igért napi 400-at, mert így lesz 10 év is, mire mindenkit kiszolgálnak (lesz akkor még bitcoin? )
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Szerintem ez egy nagyon jó kezdeményezés, kíváncsian várom, hogy mennyire lesz keletje.
Mondjuk így új értelmet kapnak az MB és a Neteller kártyáim, az utóbbi időben nem nagyon használtam őket. Most próbaképp átküldtem néhány száz forintot
Hajrá, drukkolok, ha bejön, akkor szép forgalmatok is lehet akár...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest