Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gege71.hu
addikt
Tavaly Párkányba jártam át időnként Szentendréről (Szte-Pomáz-Pilisszentkereszt-Kétbükkfa-nyereg-Esztergom vonalon 40km Szentendréről).
Volt egy időszak mikor 40-50 ft-tal olcsóbb volt a 98-as litere, ezt összekombinálva 2 tálca jó kis Kozel vagy Krusovice esetleg Kelt sörrel + füstölt sajt(parenyica meg korbácsky..az a tésztaszerű sajt-zseniális) abszolót megérte a biznic.
Most az a baj, hogy ha olcsóbb is a benya az a 80 km oda vissza el is viszi. Amit nyerek a réven elbukom a vámon
Habár a 2 tálca sör 110-150Ft/fél lityis dobozos sör(ami ráadásul nem vmi lóbányai homályos vagy szutyadék Szalon sör minőség)..hmm az azért elég vonzó még így is...
szerk asszem nem is tavaly volt ekkora a benzinárkülönbség hanem még az ojrópúnó előtt
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Gondolj bele milyen hatásfokkal üzemel a villanymotor: 90 % vagy afellett.
''A villanymotor hatásfoka alapból 95% fölött van, a legjobb
dízel valahol 50% körül lehet.'' forrás totalcar.
fontos azonban azt is tudni , hogy pontosan milyen villanymotorrol van szó: szinkron vagy aszinkron . Szinkron motorokat generátorokban, asszinkron pedig általánosságban használnak, az aszinkron -emlékeim szerint- jobban megfelel a fenti célra. Lítium akksi meg drága nem drága,, ez cska a gyártótól és az alapanyagtól függ. Nem tudom mennyibe kerülne, de jobb lenne az tuti.
Szalma: igen igen, ilyen önindító, kisegítőn gondolkodunk mi is+ vízbefecskendezésen/vízbeporlasztáson. Ha lenne kertes ház, bele is kezdenénk... De így nem akarunk az utcán szerelgetni...
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
gege71.hu
addikt
Kártyával ha vásárolsz középáron számolja a bankközi váltás...Legalábbis nekem (K&H visa electronnal). mai árfolyamon 6,31 a korona középárfolyama.
1 litéér Tempo Plus 98-as a slovnaftnál 39.9 SK ma.(forrás: Bővebben: link)
39.90 SKK = 252.050 HUF (forrás:Bővebben: link).
Az itteni öemvés 285 ruppós/litér árhoz képest ca. 33 forinttal kevesebb/litér odakinn a nafta. 65 liternél már több mint 2k a különbözet és ha még ehhez hozzávesz az ember két tálca mondjuk Krusovice sört ami kb 18 korona/doboz meg szokásos sajtot, oplátky-t delicsokit anyám-álmát egyebet akkó egész rendben van
Persze mindez akkor az igazi bót, ha a kút és otthon közt 50-100km a max.táv ...de inkább kevesebb.
Egyebet nem tudok mondani
ui ? a 95-ös 37,6 SK
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
Középáron váltották. Kárytyával fizettem amúgy, így kp-ban egy petákot sem váltottam át, de amit a bank küld vásárlás után közvetlenül sms-t az alapján kiszámoltam és aszem 6,30-6,40/korona körülre jött ki.
A 98-as litere 251 forint volt (nálunk 284 körül)
Plusz a két tálca sör (kozel + Kelt) plusz sajtok kaják ez-az amaz...és az is jóval olcsóbb mint nálunk. Kelt sört meg még nem is nagyon láttam magyar boltban.
Amúgy 1488 hsz-ben ott van a link az aktuális szlovák benyaárról, plusz egy valutaváltó középárfolyamos váltással. (Amennyi a kártyás vásárláls)
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
ehh, ignis gyári adatai (pedig általában a gyári adatok az alacsonyabbak a valóshoz képest):
Városban (liter/100km) 8,3 / 8,7 8,7 / 9,8 9,1
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Akkor is van majdnem 1 lityó difi Ja és egy szóval nem mondtam, hogy nem hiszek neked, csupán az eredményen lepődtem meg. Mert én is így tudom biza, hogy városban az megeszik 9et is.
-
-
mynames
senior tag
Áruld már el légyszi melyik Jet volt az, mert én is Jet-nél tankolok, de kb fél éve elkezdett ''fogyasztani.''
Voltam szervizben, diagnosztika stb...a kocsival minden ok...Én most is ugyanúgy vezetek mint eddig.
mondjuk nekem is van 5 lityós manyag kannám...ki fogom próbáni én is! -
tildy
nagyúr
Mivel a légkondiról volt szó, természetesen arra gondoltam, hogy engem mi hűt
A motort természetesena hűtődfolyadék hűti
(Hülye azért nem vagyok...)"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elektromos cigaretta 🔞
- Politika
- Autós topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Ukrajnai háború
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest