Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xPraetoriaNx
senior tag
Sziasztok!
Akarnék bővíteni a gépemen, videokártyával kezdve, viszont felmerül a kérdés, hogy egy GTX1060-1070-et egy i5-3470 bottleneckelne-e, és ha igen, mennyire? Ápgrédnek ápgréd lesz mindenképp, az nem kérdés (660Ti-ről váltanék), csak hogy tudjam, mire számítsak...
Bár lehet hogy ezt a kérdést inkább a CPU szekcióban kellett volna feltenni.
There is no war. Only the harvest.
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz Csacse #59740 üzenetére
Eddig jól ment?
Sajna vannak játékok amik igen szarul használják ki az erőforrásokat... Adott esetben ugyanattól a fejlesztőbrigádtól. Én pl Blizzard játékoknál tapasztalom azt, hogy World of Warcraft 1080p-ben közepesnek mondható (6/10) beállítás mellett gyakran leesik 60 fps alá, úgy, hogy lényegesen nem hajtja meg annyira a VGA-m, mint Overwatch, ami viszont cserébe megy gyönyörűen 1080p-ben Ultrán 60fps-sel... Százalékos kihasználást nem tudok mondani most így fejből, de arra emlékszem, hogy WoW alatt tizenvalahány fokkal volt "hidegebb" a GPU mint Overwatch alatt, mégis szarabbul futott...
[ Szerkesztve ]
-
xPraetoriaNx
senior tag
Sziasztok!
Ha a tápomon csak 6 pines PCIe csatlakozó van, de egy videókártyához 8 pines kéne, akkor melyik átalakítót javasolnátok? Ami 2 molex csatiból csinál egy 8 pines PCIe-t, vagy olyat ami a 6 pinest "konvertálja" 8-assá?
"Új tápot kéne venni" jellegű válaszokat megelőzendő, "jelenlegi" gépemből (annak van a konfigja az adatlapomon) az alaplap és a táp szervizben van minimum egy hétig, oszt lévén az új VGA-m (GTX1070) ugyanannyi áramot eszik, mint a régi (GTX660Ti), így be akarnám rakni a régi gépbe, amíg az újat visszakapom, viszont a régi tápon csak 6 pines csatlakozó van, ezért az előbbi kérdésem.
Meg egy másik kérdés, ha már áramfogyasztás, nVidia honlapja is mindkét kártyára ugyanannyi max fogyasztást ír, ugyanakkor 1070-eshez mégis nagyobb tápot "javasol". Tudja valaki esetleg hogy ez miért? Mert én sok logikát nem látok benne.
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz steveetm #64792 üzenetére
Úgy látom mostanában egyre gyakoribbak ezek a "VGA kártyával előjön egy olyan hiba, amit amúgy nem a VGA okoz" felállások... Én is azért ülök lassan 3 hete a régi gépemnél, mert ugyanettől szenvedek (a hibajelenség nem ugyanez volt, de amint kiszedtem a gépből a VGA-t, megszűnt). A VGA tuti nem szar, tesztelve lett kétféleképpen is, a tápom már megjárta a szervizt, azt mondták tökéletesen megy, most jelenleg az alaplapomon ülnek 2. hete, mint második számú gyanúsított. Amikor alaplapot leadtam akkor mondták, hogy RAM vagy esetleges CPU túlmelegedés is okozhat ilyet (bár kötve hiszem, hogy VGA mellett túlmelegszik a CPU, de amikor duplán kell dolgoznia, mert az iGPU-t használom, akkor meg nem...), szóval sajna úgy néz ki ez is ilyen "bármi okozhatja" gond.
Ha módodban áll cserélgetni alkatrészeket akkor javallom hogy kezdd el tesztelgetni őket egyesével.
-
xPraetoriaNx
senior tag
A kommentje közepén írta, hogy "Probáltam már MSI ab.-vel szabályozni, nem ér semmit akkor is csinálja!", szóval szerintem az "ügyeskedjél Afterburnerrel!"-en már túl van... Persze ha valami mást próbált szabályozni akkor mea culpa és elnézést, de nekem úgy jön le, hogy ez már magától is megcselekedte.
-
xPraetoriaNx
senior tag
Sziasztok!
Sajna azt vettem észre, hogy a(z alig 2,5 éves) VGA-m egyik ventilátora eléggé freestyle kezdett működni. Nem totál meghalt, hanem néha pörög kicsit, néha megáll, néha olyan mintha jól működne, és ezt így összevissza váltogata.
Megfújkáltam sűrített levegővel amennyire tudtam, de nem segített... (Kb fél évente alapból kifújkálom a gépet, és porszűrős a gépház is, szóval sokminden "oda nem illő" nem volt benne.)
Tudok én ezzel kezdeni bármit is? Vagy ha beviszem valamelyik nevesebb bolt szervízébe, akkor ők meg tudják bütykölni esetleg?
Ha pedig ezt a kérdést a "hűtés" kategóriában kellett volna feltenni, külön elnézést.There is no war. Only the harvest.
-
xPraetoriaNx
senior tag
Szépjónapot!
GPU bővítés előtt állok (RTX2060-at cserélnék RTX4070Ti-ra), és ismétcsak felmerült bennem a kérdés (pláne a jelenlegi sztratoszférában járó árak mellett), van gyártók, meg gyártón belüli "edition-ök" közt érdembeli különbség?
Gondolok itt most arra, hogy kommentem írásának pillanatában pl AQUA-ban a legolcsóbb RTX4070Ti (MSI Ventus 3X) 358990 HUF, a legdrágább (PNY XLR8 GAMING VERTO TRIPLE) meg 441990 - amire ha rádobsz még 40k-t akkor már RTX4080-at vehetsz.
Kap az ember a csicsás hűtőn meg az RGB-n kívül bármit azért a 83 gurigáért (laza 23%-os árdifi), vagy tényleg arra mennek, hogy az elvakultan brandloyal, és / vagy "ha drágább akkor biztos sokkal jobb" hozzáállásal rendelkező emberek a drágábbat veszik?
[ Szerkesztve ]
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz varmi2 #86230 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Remek... És akkor melyik az, ami már ajánlott, de még nem az "ennyiért már majdnem egyel erősebb GPU-t is vehetek" árban van?
Vagy annyi a koncenzus, hogy mindegy a márka, csak ne a legolcsóbb szériát vegyem a brandből?There is no war. Only the harvest.
-
xPraetoriaNx
senior tag
Sziasztok!
TL;DR kérdésem: VRAM-ot önmagában lehet teszteltetni pl Memtest-el vagy valami egyéb erre szakosodott programmal?
A rizsa: Nemrég VGA-t cseréltem (ASUS Dual RTX2060 Super --> ASUS TUF RTX4070Ti), viszont megszaporodtak a játék crash-ek. Nem mondom hogy folyamat összeomlik minden, mert nem, de azért elég gyakori ahhoz, hogy gyanakodjak. Főképp, mert többször "out of memory" error-t kapok ilyenkor, ami eleve azért fura, mert 1080p-ben játszom, és eleve kétlem, hogy 12GB VRAM ne lenne elég BÁRMIRE 1080p-ben, de azon kívül MSI afterburner hardware monitort nézve az utolsó ilyen "out of memory" crash-nél a 9GB-ot se érte el a VRAM usage. (System Memory használat is valahol 16GB körül volt a 32-ből, szóval arra se vonatkozhatott.)
Ezt leszámítva amúgy pöpecül működik a kártya, szóval semmi egyéb hibára utaló jelenség nincs, csak ez, viszont ennek jó lenne ha utána tudnék valami kézzel fogható módon járni. Ha visszaviszem gariba és annyit mondok hogy "random out of error-al elhalt a kártya X, Y és Z játékban ", valszeg kiröhögnek. (Vagy ülnek a kártyán 1 hetet, megállapítják hogy semmi gond nincs vele, és még bevizsgálási díjat is fizettetnek velem amiért "fölöslegesen dolgoztattam őket".)There is no war. Only the harvest.
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz Viktor77 #86497 üzenetére
Köszi!
@#86495 & #86496 -- Pont azért, mert a RAM-ot is bővítettem 16-ról 32 GB-ra, meg a VRAM-om is 8-ról 12-re nőtt a VGA cserével, (a hardware bővítés után azonnal elvégzett) Windows reinstall után kb első dolgom volt a lapozófile kikapcsolása.
Akkor manapság hiába van bőségesen elég mindkét fajta RAM-ból, kell ez is az optimális működéshezThere is no war. Only the harvest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- 3D nyomtatás
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Dell notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- LEGO klub
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest