Hirdetés
Aktív témák
-
Termi16
őstag
válasz VaniliásRönk #2008 üzenetére
Vagy ottvan a 8600gt is 24k-ért. Az már túrhető választás lenne.
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Termi16
őstag
válasz VaniliásRönk #2012 üzenetére
Hát igen, GE ide vagy oda, 16stream-el semmire nem lesz elég, ez biztos. 8600-nál kezdődik a játékra is alkalmas kártyák sora, szerintem
-
Termi16
őstag
válasz Coach Atesz #40149 üzenetére
A procid még a 88gts-t sem hajtja ki igazán, szóval jó az oda. Esetleg kéne tuningolnod.
-
Termi16
őstag
válasz neutron1026 #40155 üzenetére
Ide való a kérdésed!
A leírt gép simán 200w alatt fogyaszt, szóval minőségi tápból bármekkora elég alá, amit mostanában árulnak.
Emy90: Nincs mit!
[ Szerkesztve ]
-
Termi16
őstag
válasz Szines1984 #40189 üzenetére
Elbírja, egy 4870 x2-t is elbírna, bőven...
-
Termi16
őstag
Passzív kártyát nem igazán találni nagyobb teljesítménnyel.
Esetleg jobban jársz, ha veszel használtan egy 4850-et, meg mellé egy Ac S1-et, az passzívan is elviszi tuning nélkül, vagy ha teszel rá egy halk ventit, akkor bármire elég Ez ilyen 22k körül megoldható szerintem.
-
Termi16
őstag
Nos, akkor teljesítményben mindenképp előre tudsz lépni.
Használtak közül lehet 4850-4870-et találni 17-30k között. Bár szerintem utóbbi is max 25k-ig éri meg.
Vagy esetleg 30k körül ki lehet fogni egy-egy 5750-et. Ezekből sok új, bontatlan darab van fent most is ph-n.
-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
válasz lajosx #40272 üzenetére
Esetleg állítsd be fix 45%-ra, és küldj rá egy furmarkot. Ha azt bírja értelmes hőfokok mellett, akkor játékok alatt sem lesz vele probléma, ergó maradhat fixen a fordulat.
Ha viszont úgy ítéled meg, hogy mindenképpen kevés ez a fordulat terhelés alatt, akkor ne fix-re állítsd, hanem add meg, hogy teszem azt 75 foknál váltson feljebb a venti.
(Ha jól emlékszem, van ilyenre lehetőség)Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Termi16
őstag
válasz domewalker #40290 üzenetére
Próbáld meg magát a driver-fájlt betallózni neki. Saját lemezes opciónál.
-
Termi16
őstag
válasz BraderZoli #40375 üzenetére
Milyen tápod van?
Ha egyszer elindul, akkor onnantól stabil a rendszer? Nézd meg komolyabb terhelés alatt az 5770-et.Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Termi16
őstag
válasz BraderZoli #40379 üzenetére
Gpu Caps viewer nevű progit szedd le, abban van ilyen teszt.
A táp amúgy eléggé túl van méretezve, akár ez is lehet probléma.
-
Termi16
őstag
válasz BraderZoli #40386 üzenetére
Igen, azzal nincs baj. Lényeg, hogy komolyabb igénybevétel alatt hogy viselkedik a kártya.
-
Termi16
őstag
válasz BraderZoli #40388 üzenetére
Nem a pont volt a lényeg, hanem hogy lefut-e hibátlanul, de ezekszerint igen! Szerintem a kártyával nincs probléma.
Leírnád a komplett konfigod?
-
Termi16
őstag
válasz BraderZoli #40390 üzenetére
A proci tuningolva van? Ha nincs, akkor ki kéne próbálni, hogy leveszed az összes energiagazdálkodási lehetőséget biosban, és adsz neki egy kicsit több feszültséget, meg meg is tuningolod egy pöttyet. Nem nagyon, csak hogy érződjön, főleg a fesz a lényeg.
És ezután próbálgatni a kárytád, hogy indul-e a tuningolt procival.
-
Termi16
őstag
válasz BraderZoli #40392 üzenetére
Akkor próbáld meg, amit írtam.
Az a gyanúm, hogy mivel a tápod 3 olyan konfignak is elég lenne, mint a tied, ezért a kissebb fogyasztású vga-val annyira nincs leterhelve indításkor, hogy nem tud elindulni. Alulterhelés...Ezért kéne a fentebb írt dolgot megpróbálni, akkor több kakaót kívánna a géped induláskor, hátha biztosabban indulna.
-
Termi16
őstag
válasz BraderZoli #40394 üzenetére
Sok buta kérdést teszel még fel, vagy esetleg megpróbálod, amit segítő szándékból írtam?
A 9800gt régebbi kártya, ergó valszeg többet fogyaszt, sőt, az órajeleit sem veszi vissza annyira. És mivel azt írod, hogy néha elindul az 5770-nel is, ez azt jelenti, hogy csak néhány wattnyi plusszra lehet szükség, és akkor már stabilan indul a gép.
Mégegyszer, ez csak egy lehetőség, de 5 perc lenne kideríteni, hogy igazam van-e, és ha "véletlen" igen, akkor meg van oldva a problémád.
-
Termi16
őstag
válasz banderasz77 #40396 üzenetére
Rosszul tudod.
Pont ma raktam össze gépet egy ismerősnek, alapból, mindenféle beállítás nélkül 1,4ghz-en indult az E5200-as proci...Szóval aktívak azok a funkciókÉs a quad se fogyaszt olyan nagyon sokat, főleg nem indulásnál, alapon. Szerintem 150w-ot ha felvehet a komplett gép, vagy kicsit többet. Ami egy 850w-os tápnál nem kicsit kevés. Ráadásul nem értem, tuningolva meg mindent széthajtva is 300w körül lehetne a max fogyasztás ,vagy kicsit több. Minek oda ekkora táp?
Na mind1.
Hmm, ha a 400-assal indul, akkor lehet, hogy mégis ez lesz.
BraderZoli: A biosos beállíátsok kb 1 percet vennének igénybe, belépsz és nyomsz 2-3 entert, kb ennyi. Semmi extra, szóval emiatt ne aggódj.
[ Szerkesztve ]
-
Termi16
őstag
válasz BraderZoli #40399 üzenetére
A codegennel vigyázz, nehogy tönkrevágja a gépet!
Amúgy szerintem tényleg jobban jártnál, ha a procinak adnál +0,1V feszt, és akkor stabilan indulgatna.
Nem tudom, hogy ez a ledes dolog mennyire jó ötlet, elég keveset fogyasztanak ám.
-
Termi16
őstag
válasz B-L-A-C-K #40402 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyiért vette, de még egy szanaszét tuningolt, sokkal komolyabb vga-s quad rendszerbe is elég lenne egy 650-es tx, nagyon bőségesen. Ő meg nem tuningol, de még csak nem is játszik Azért ez durva
Én tuti ,hogy vmi 400w körüli tápot vettem volna, a többi pénzt meg egyéb célra költöm.Amúgy a ventikkel nem biztos, hogy meglesz a plussz terhelés, ilyen watt körül, ha fogyasztanak...
-
Termi16
őstag
válasz B-L-A-C-K #40406 üzenetére
Ehhez csak annyit, hogy a procik és a videókártyák fogyasztása is egyre csökken Pentium D 120W körüli TDP-vel, vs Core i5 750, vmi 85w körül, see?
Vga-nál ugyanez
Amúgy én tápnál nem nagyon terveznék 5 évre. Persze oké, az még talán éppen elmegy, de 2-3 év után szokás ezeket cserélni, kondik miatt is pl. (persze ha az ember folyamatosan új konfigot épít és keményen használja a tápot)Szóval hacsak valaki nem akar óriási világrekordokat állítgatni, akkor cfx-es sokmagvas géppel is nyugodtan meg lehet állni 500-600w-nál.
Banderasz: Lényeg, hogy sikerült kitalálni a megoldást, sok sikert!
[ Szerkesztve ]
-
Termi16
őstag
válasz B-L-A-C-K #40411 üzenetére
Részemről is csak egy tipp volt, régebben olvastam hasonló esetről a tápos topikban, gondoltam itt is ilyesmiről lehet szó, ha már ekkora a táp teljesítménye és a pc igénye közötti különbség.
Igazán nincs mit, örülök, hogy tudtam segíteni.
-
Termi16
őstag
válasz BraderZoli #40414 üzenetére
Szívesen!
Akkor zárhatod ki 100%-ig, hogy a táp hibás, ha meghajtod nagyobb teljesítményigénnyel (tuning, venti, valami plusszba még), és jól működik Akkor biztos, hogy csak az alulterhelés miatt nem akart rendesen indulni.
Ha viszont nagyobb terheléssel is csinálja, akkor lehet csak szimplán hibás.
-
Termi16
őstag
válasz BraderZoli #40416 üzenetére
Tényleg a proci lenne a legegyszerűbb. Az komoly plusszt tud kivenni a tápból, nem kell mással szórakozni, és biztosan megmondható utána, hogy akkor hogy is áll a dolog. 2 beállítást kéne megváltoztatnod a biosban mondjuk 2-3 percre.
Más ötletem nincs sajnos. Esetleg még 1 vga, ha belemegy a lapodba. De alapvetően a procival lehet nagyon könnyen variálni.
-
Termi16
őstag
válasz BraderZoli #40419 üzenetére
A vinyó meg a cd asszem csak kicsit később kapja meg az áramot, tehát nem tudnak neked segíteni. De ha mégis, akkor sem elég nagy fogyasztók.
Tedd be a 9800gt-det, bootképernyőn del-t nyomj, bisoban keresd meg az energiatakerékossági fícsört, és kapcsold ki. (a leírásánál látod, hogy lejjebb veszi a proci feszültségét és szorzóját is, asszem c1 a neve, meg nálam van eist is). Ezek után menj oda, ahol az fsb-t meg a feszültségeket (dram voltage, cpu voltage stb..) tudod állítani, és itt a cpu-t lődd be mondjuk 1,4V-ra fixen.
Ha ez megvan, akkor save and exit, kikapcs, 98gt kivesz, ati betesz, és próbálkozik Ha működik, akkor a kis terhelés volt a baj.
-
Termi16
őstag
válasz BraderZoli #40421 üzenetére
Az energiatakarékos dolgot ne ott keresd, ahol a feszültségek vannak, az külön menü. Szerintem bal oldalt felülről a 2., vagy 3.
Cpu-nak állíthatsz 1,4v-ot, lehet, hogy ez magában is elég, de ki kéne kapcsolni az energiatakerékos módot is.
-
Termi16
őstag
válasz BraderZoli #40423 üzenetére
Ha elsőre kicsit rakoncátlankodva indul a beállíátsok után, az nem baj, azt jelenti, hogy elvégezte a módosításokat.
Másodikra viszont szépen kell mennie. Nézd az 5770-nel is esetleg.
-
Termi16
őstag
válasz BraderZoli #40425 üzenetére
Sajnálom, de akkor nincs más ötletem! Valszeg a táp hibás, de hogy pontosan mi a baja..
Egy 400-500w közötti táppal tesztelhednéd egy ideig, ha tudsz ilyet szereztni, csak lehetőleg minőségi legyen. Itt a ph-n 4-5000ft-ért már 400w-os fsp-ket is szoktak árulni, nézz körbe, hátha. Vagy ha tudsz kölcsön kérni, az a legegyszerűbb.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest