Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
Aktív témák
-
@lbert
tag
[ Szerkesztve ]
-
@lbert
tag
válasz globecom #4217 üzenetére
3050-hez találtam csak és az is synaptic.
Mit is tud egy tuchpad fixpé alatt? Hát kurva sokat!
1.- folyton meghülyíti -legalább is nállam a travalMate 2410/2413 synaptic-ja
2.- hőtérképet tud adni az ujjad útvonaláról ahogy mozgatod rajata
3.- a fő és értelmes funkció -ha az előbbi kettő hagyál működni: van középütt ugye bá az kis négyszög alakú valami. az egy négy irányú lap mozgatást tenne lehetővé, mint egy 2 görgős egéren. De rohadt kényelmetlen és érzéketlen. Jobban jársz ha egy a fent említett egérrel használod.[ Szerkesztve ]
-
@lbert
tag
acer TM 2010-hez keresnék belső feső lapot, egyenes nem íves billentyűzettel.
Létezik olyan hogy az cserélhető legyen? -
@lbert
tag
Lehet ez a kérdés ide jobban illik.
-
@lbert
tag
válasz KillHates #5018 üzenetére
Nos ennek nagyon örülök! Végre egy jó hír!
Ami viszont elkeserített, hogy nem jutottam előbbre ez ügyben. Megkérdeztem egy számtekes ismerősöm, de rajta kifogott. Ő úgy véli hogy régebbi tipus, és furcsálja a 400MHz-et. Azt mondja DDR2-ben nincs is elvileg 400-as! Bár azt is mondta, nem igazán ért a notebook memóriákhoz.
De mostmár befejezem a süketelést, és bekinkelem a memória képét.
Ő volna az.[ Szerkesztve ]
-
@lbert
tag
válasz runner 125 #5020 üzenetére
Enek alapján akkor most mi az igazság?
Nos akkor nem tudom mi tévő legyek most már!
Egyre zavarosabb!
DDR2 akkor nem is jó ebbe a notiba? Na meg a fenti koléga DDR2-t emleget.
-
@lbert
tag
válasz kisninja #5026 üzenetére
Akkor jó értelmeztem a lassított frissítést, amit az everest írt!
Egy gagyi memória modúl van benne.
Azt hogy tudom lediagnosztizálni, hogy az én gépem mekkora memóriát tud kezelni? -sebességre értve.
Addig nem akarok venni bele, amíg nem látok teljesen tisztán ez ügyben. -
@lbert
tag
Ha jól értelmezem, 400MHz az alaplapi freki.
-
@lbert
tag
Lehet hülyeség vagy lerágott csont, de érdekelne, van-e mód proci cserére notikban.
Említett acer TM2410 -
@lbert
tag
válasz KillHates #5036 üzenetére
Huhú! Jönnek az oksítások!
Köszönök minden segítséget!Kicsit kezdem úgy látni, ez a gép direkt ilyen lomha. Bár erre logikus magyxarázat, hogy az aspire butított kivitele. TvM és Aspire 2006 széria édes testvérek.
Érdekel a dolog proci ügyben, de privátban majd jelzem ha aktuális lesz. Persze némi infót szivesen fogadok ár ügyben.
Memben gigáson alúl nem is gondolkodok, tekintve árukat, hogy szinte utánna hajigálják az embernek. Lehet spórolok némileg és veszek kettőt, míg valami megbolondulás fel nem veri az árukat!Szerk:
És ne idegeskedj, elég jól fellettem világosítva, igyekszem nem hülyeséget elkövetni.
[ Szerkesztve ]
-
@lbert
tag
Én mint amolyan botcsinálta műszerész, értetlenül állok az eset előt, hogy egy LiI akku hogy a fenében döglik meg szinte exponenciális módon 2 év alatt. Első évben még semmi gond, majd a második évben első felében már érezhetően romlott, és a második év második felében már szinte napról napra!!
Egy LiI akkutól nem tartom megszokottnak ezt! Ami még bosszantóbb, hogy a cellákon, még a feszültség érték sincs feltüntetve, nem hogy a kapacitás. Így ki sem tudom kalkulálni a mért feszültség értékéből, hogy az szaturációs feszültség, vagy töltve van valamennyire.
Esetleg nem megfelelő használat miatt romlott le ilyen gyorsan. Sokat volt hálózati tápláláson, behelyezett akkuval.
Sajna abban nincs ismeretem, hogy ez milyen hatást gyakorol az akkura.Kérnék véleményeket eme témában.
-
@lbert
tag
válasz kisninja #5055 üzenetére
Nos én már a fiókban tarom, mert szétrámoltam nagy nyúg közepedte , de apróban találtam cellákat hozzá!!!
Inkább cella csere lesz, igy felesbe jön ki az ár. Na meg minek új akku pakk, ha a panel jó. A dobozkán kicsit szobrászkodok, és van egy új aksi.
Az ápolása az megint egy óriási misztikum... -
@lbert
tag
Kicsit vakartam a fejem a szókapcsolatok révén, de megértettem!
Lényeg a lényeg, konyhailag nem sokat tehetek akku ügyben. Akkor be kell szerezni egy "új" aksit. Jó volna döglött gépből de majd apróba feladom a hirdetést.Köszi az okosítást!
szerk:
De ökör vagyok, a saját hszemre válaszoltam KillHates hsz-sze helyett!
[ Szerkesztve ]
-
@lbert
tag
Na léptem fiúk, megzuhantam!
De jó kis pörgős téma volt ez! Érdemes még folytatni! -
@lbert
tag
Fentebb szóba kerűlt a vinyó. Ez a téma engem is érdekel, mert kilátásba van helyezve egy vinyó csere is.
Szó esett arról, hogy két éves gép esetén lehet, hogy döglődik, esetleg döglött.
Mit bírnak ezek a ketyerék, mert az éngépem bizony bizony nyáron debütál a 2. évébe.
Nem-e esetleg a vinyó cserével kellene kezdeni? Bár megjegyzem eddig nem volt panaszom rá, bár elég lassú a rendszer, és lehet hogy épp ezért mert "öreg" a vinyó?
De van egy aggastyán 6.4G-s vinyóm és az még megy.Vizuálisan tettem összehasonlítást a két masina között, és a régi vékonyabb. Nincs sztem különösebb lényege, mert a keretbe passzol, de mennyire változatosak eme ketyerék?
Ha valaki egy linket adna ahol okosodhatok, az klassz lene. -
@lbert
tag
Talán hülye ötlet, de mi van ha megduplázom a cellák számát...
Dobozkában van hely, tehát még 4 cella párhuzamosan a másik sor cellákkal.
Áramosztás révén kapacitás növekedéssel kellene járnia, bár a töltő áramnak is nagyobbnak kell ahhoz legyen, mert 4 helyett 8 cellát tölt. Ez lehet tényleg ökörség, de azért vesézzük már ki a dolog kivitelezhetőségét.
A képen látható a cellák elhelyezkedése. -
@lbert
tag
Nos felmerült itt egy "frissítéses" módszer, de egyenlőre nem tudom mi adta meg magát, elektronika/akkucella, mert feszre mérve töltött. Bár mint arról is szó esett, a kapacitás nem mérhető össze a fesszel.
De szeretném felújítattni, vagy ránézetni szakemberrel, mit érdemes kezdeni vele.Az meglehet, hogy nem véletlen van még 4 cellának hely. Logikus lenne, ha a nagyobb kapacitású akku épp az általam vázolt módon van megoldva.
Ugyanis ez a legegyszerűbb kapacitás növelés. Legfeljebb tovább tart a töltési idő. -
@lbert
tag
Végülis lúzer kolégának megválaszoltam a saját kérdésem... Bár merültek fel további aggájok!
Töltés általában a terhelő áram tizedével történik (C/10), 10-16 órán át. Na már most ha a cellák száma a duplájára nől, a töltési áramot nem tudom változtatni, ergo továb töltöm, arányos ideig.
Azonban a gebasz az lehet, ha a töltő időkalibrált, és 4 cellára kalibrált töltési idő végén el kezd kisütni, ami 8 cella esetén, fél töltésnél következik be. Ez sem az akku sem az elektronika javára nem válhat.
Szerintem át kell alakítani a töltés vezérlést is a megnövelt cellák számához. -
@lbert
tag
válasz bikmakk #5213 üzenetére
Engem a napokban világosítottak fel memó ügyben. -többek között
Nos az én alalplapom 400 psf-es, és gond nélkül tehetek be 667-es RAMot. Gond nélkük kell üzemelnie.
Egyébbként pár oldalt visszalapozol, ki van tárgyalva szépen. Aksis téma előtt.Szerk:
Itt kezdődik! #5008 nevemmel fémjelezve. Belinkeltem, hogy ne kelljen kotorásznod![ Szerkesztve ]
-
@lbert
tag
Egy nállam tapasztaltabb koléga tollaival ékasksdnék:
"Teljes tévhit az, hogy pl a telefon, vagy a laptop tölt! Az maximum a gyártó által beprogramozott időben/értékek elérésekor áramot ad az akkumulátornak, de a töltést az akksi saját elektronikája végzi! Egyes gyártóknál még ez sincs, hanem folyton áram alatt van az akksi, és onnantól majd szintén a saját elektronikája szabályozza a töltést."
Akkor jól át vágtak, még jó hogy griba ment a dolog. Fizetthettél volna mint a katona tiszt!
Egyébbként itt sok okosat megtudhatsz az akkuk világáról.
-
@lbert
tag
válasz bikmakk #5219 üzenetére
(#5219) Elvileg nem okozhat külső zavar képvibrálást.
Amiről Te beszélhetsz katódsugárcsöves (képcsöves) monitor esetén lehetséges.
Miért, és miért nem?
Azért nem okozhat külső interferencia képrezgést TFT esetén, mert nem mágneses képalkotás elven működik, és nincs benne vevő -tuner egység ami a zavart felveheti.
Képcsöves monitor esetén a képeltérítést (ami mágneses elven működik) zavarja meg valami, és ezért vibrál.(#5217) A zavar ami a vibrálást okozza, meghajtási-vezérlési problémára enged következtetni.
Én mindenképpen kipróbálnám más géppel is. De kérdéses a kép vibrál vagy a megvilágítás?
Szóhasználat -ha a háttér világítás vibrál, mit mondol; vibrál a kép!
Tehát meglehet hogy a monitor élmegvilágítás vezérlése haldoklik.
Ismétlem, Én mindenképpen kipróbálnám egy másik géppel![ Szerkesztve ]
-
@lbert
tag
válasz netmesterke #5222 üzenetére
Egész nyugodtan tegyél rá monitort. Nincs mitől tartani!
Nagyon régi -talán egy idős a notikkal - a dolog, hogy VGA csatlakozót építenek be. Bizonyos gépekben s-video kimenet is van.
VGA tulajdonságokban be tudod állítani a monitor v asztal megosztást. Így szimultán egy gépen két monitor, két külön dolgot tud megjeleníteni. Annyi az egész, csak át húzod a video playert a csatlakoztatott monitorra úgy, mintha az elsődleges monitoron (noti kijelzőjén) helyeznéd át, csak itt tovább húzod, és egyszercsak felbukkan a másik monitoron.
Ott full screen és már mehet is a mozi, Te meg netezgethetsz nyugisan. -
@lbert
tag
Üdv PHsok!
Eddig nem igazán tudam mérlegelni, hogy az én "kicsi" acer TM 2410-em lapostop kategóriában hol is van! De olvasgatva az ölebkénti és a nonstop üzemeltetést, valamint a hang kari teljesítményt, nos kezdem úgy érezni, nem nyúltam mellé. Bár kicsit gyengusz, de jól bővíthető. Engem két éve kitűnően szolgál!
-
@lbert
tag
Üdv PH társak!
Annyi alkalommal felmerült már a hűtőpad alkalmazása, hogy már-már érdekelni kezd.
Bár most nem lenne nagy létjogosúltsága, de ha olyan dermasztően hideg nyarunk lesz mint tavaly, hogy árnyékban is tükörtojást lehetett sütni, és nem gáztűzhelyen, akkor érdemesnek tartom beruházni rá.
Ami dilemmát okoz, hogy mennyire "zümmögnek" ezek a masinák, mert 2-4 venti már elég szép kis méh kaptár benyomását tudja kelteni. Vagy nem??? -
@lbert
tag
-
@lbert
tag
Nekem eddig egyszer, tegnap sikerűlt felpörgetni maxra, mikor netről telepített.
De nem sürűn megy így sem.
Ha a hűtőpad ettől halkabb, mint eme masina alapjáraton, akkor az több mint jó!Csak érdeklődés gyanánt kérdezem, nincs különösebb jelentősége, hogy miért váltál meg tőle? KillHatesszal elég jól kiveséztük, hogy némi ráfordításból elég jól fel lehetg tuningolni...
[ Szerkesztve ]
-
@lbert
tag
válasz KillHates #5293 üzenetére
Celeronos. Gondol egyet, majd igénybe vételtől függően duruzsol pár percig, aztán csend.
De nem hangos. Tegnap sikerűl jobban felpörgetni, meg is lepődtem-ijedtem egy kicsit, mert még nem volt rá példa, de vissza vett a gőzből aztán lecsihadt.
Nem megy folyamatosan.
"Paplan tesztről" annyit, e szempontból totál meg vagyok elégedeve vele. Nem észleltem teljesítmény romlást.
Volt egy ős Gericom szub notim, na az akkor volt csendes ha kikapcsoltam és nem ment. Paplan teszen meg elbukott. 5 perc után dermedve.
Na mikor kezdtem a hszt csituba volt, most susog kicsit. Tmie kb 5perc.
És mire ezt a mondatot beírtam el is halgatott.
Hűtőpadon akkor lehet nem is használná?
Nem egy nagy étvágyú gép.Az általad bemutatott hűtőpadon nagyon tetszik a + USB-k. Rohadt nagy hasznát látnám!!
-
@lbert
tag
válasz KillHates #5304 üzenetére
"hehehe! Ez vicces, bár szomorú történet."
Inkább szánalmas. Még darabokban sem tudtam eladni. Mérgemben már a TFTt is szétrámoltam. Úgyse mindennap barmolhat szét ilyet az ember fia.De nem ezt akartam. Akkor mik azok az egérlyukak az oldalán a képen?
Ahogy tudtam úgy skubiztam de nem tudom kinézni. Pedig ott 4 lukacska tátong...mod:
Következik a vinyó hehehe[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest