Hirdetés
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Asszociációs játék. :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
- Tesco Népköztársaság
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
Spet
addikt
Hello mindenkinek.
Nem igazán találtam olyan topikot a kérdésemnek amihez illene így inkább itt kérdezem meg(bár ha tudtok adni akkor nyugodtan irányítsatok át oda).
Adott egy beszkennelt falevél (600dpi). A levél körvonalát szeretném kiemelni, hogy később lemodellezhető legyen, és kiszámítsam a súlypontját. Ezt meglehet-e oldani és ha igen akkor milyen módon? Egyetemi évközi feladat bármilyen ötletet szívesen várok
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Spet
addikt
Üdv mindenkinek olyan kérdéssel frdulok hozzátok hogy van nekem egy Neovo S17 típusú monitorom, ami elég érdekes tünetet mutat. Normál indítás során az asztal betöltése utána kép szétvan hullva, csíkos, mintha a vidkari memóriája meglenne sülve. Csökkentett módban azonban minden normálisan betölt. Ez vajon mitől lehetséges? Ati 2600xt-nél és egy régebbi 9xxx-es AGP-s vidkarinál is ezt csinálja. A kábele nem tűnik töröttnek eddig minden klafán üzemelt vele. Válaszokat, ötleteket előre is köszönöm.
-
Spet
addikt
válasz fatal` #26921 üzenetére
A 2600xt esetében én személy szerint kizárom a vga hibát hiszen elötte egy Benq920WL-re volt rákötve és tökéletesen működött. Hacsak nem az okozza a gondot, hogy a benq-n 720p-ben használtam a rendszert és azt a felbontást S-17 viszont nem tudja megjeleníteni. A 9xxx szériás kártya lehet hogy halott, mivel a ventrie meghalt viszont a melett szép nagy aluminium bordázata van, ami csak elvinné passzívban csak rendszer futtatást (véleményem szerint ). Viszont még van egy HD3650-esem amivel megtudnám nézni, hogy azzal működik-e.
-
Spet
addikt
Üdv mindenkinek,
Lenne egy PIII-as gépem ami hol bebootol, hol pedig csak kurzol villog a képernyőn. Mennyi a valószínűsége, hogy a vinyó kezdi beadni a kulcsot (néha már a mappák megnyitásánál kellemesen hangoskodik)?
-
Spet
addikt
Nah akkor madj holnap megnézem HD Tune-al és a Hard Disc Sentinellel és feltétlen megosztom, hogy mi lett az eredmény. (a vinyó meg 2001-es ha jól emlékszem, de 1 biztos hogy nem mai darab )
-
Spet
addikt
válasz Realradical #30852 üzenetére
Nos eléggé megdolgoztatott a gép, de mivel elég kellemes dolgokat produkált ezért máris versbe foglalom, na jó azt azért nem .
Nos tehát a első kék-halálos képernyők amik jelentkeztek, a vidkari driverét baszogatták, azt szépen csökkentett módban megoldottam. Aztán szépen egy ideig működött minden (tán 5 percig?). Után jöttek a win32k.sys+ntfs.sys kék-halál képernyők szépen sorjába: 1, 2. Smart adatokat szépen le is tudtam kapni, hogy legyen már egy kis változatosság a sok kék után: HD Sentinel, HD Tune. Nem tudom hgy mennyire jó eredmény egy 11 éves vinyótól. Aztán még volt egy RQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, hogy már ez se maradjon ki a sorból . Hmm... mi is maradhatott ki, jah igen a kedven képernyőm: ha megnyomod az OK gombot kap 1 pacsitÉs ezennel arra jutottam, hogy lehet hogy szegény vinyó egy másik gépből jött át ebbe és ebből erednek ezek a "kellemes" dolgok. Annó a vándorolt rendszer vinyó pl a másik gépben az istenért nem akart újraindulni.
-
Spet
addikt
válasz kornyiktamas #37589 üzenetére
Az a fekete az alaplapi passzív chipset hűtő (az-az nincs ventilátora magában sugározza ki a hőt). Ha melegszik a lap akkor lelehet cserélni nagyobbra vagy ráteszel egy ventillátort.
-
Spet
addikt
válasz kornyiktamas #37594 üzenetére
Ha jól látom a lapod AGP-s csatlakozoju videokártyákat tud kezelni így ha a vidkari is az akkor már csak egy megfelelő tápegység kell neki. De ha leírod a lap típusát illetve a nevét akkor megmondom biztosra.
-
Spet
addikt
válasz kornyiktamas #37596 üzenetére
Akkor nem fog működni sajnos . Hacsak nem vezsek hozzá egy PCI-e csatlakozású alaplapot vagy szerzel egy PCI-e to AGP átalakítót ( a hardverapron találtam egyszer aki árult ilyen, de már nem tudom ki, rá kell keresnek). Az átalakítóval működni fog csak a kártyád le lesz korlátozva x8-as szorzóra ha jol tudom, csak így meg nem biztos hogy ki fogja használni a teljesítményét rendese.
[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz lecsokolbi #37600 üzenetére
Tessék a szerelési útmutató Ha garanciális még a laptop akkor feltétlen meg kell kérdezni, hogy nem-e jár garancia vesztéssel egy ilyen művelet!
[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz kornyiktamas #37602 üzenetére
Jó akkor, hogy legközelebb, hogy elkerüljük az ilyen eseteket akkor indítsd úgy a kérdésedet hogy mi az alaplap neve és konkrét típusa. Mivel te csak azt a részt fényképezted le ahol az AGP-s csatlakozó volt és később sem tudtam hogy milyen lapról volt így adtam tanácsot.
-
Spet
addikt
Bevallom tévedtem az tényleg egy PCI-e x16 slot.
-
Spet
addikt
Letöltöd hozzá a drivert a netről és telepíted (Például innen). Bár őszintén megmondom nem igazán tudom hogy mit lehet állítani vele. Meg nem tudom hogy mióta fut így a géped és adódott-e ebből valami probléma hogy enm volt feltelepítve.
[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz Theodor B #42924 üzenetére
Árnyékolási problémája van a hangfalszettnek ezért is fogja az adást. Hogy hol azt sajnos nem tudom megmondani, de lehet hogy majd valaki elő tud jönni egy megoldással. Addig is maximum azt tudom ajánlani hogy húzd ki a tápellátását mielött lefekszel.
-
Spet
addikt
válasz harcikoca #43508 üzenetére
Hát a maximális felbontást amit találtam róla az 1280 x 800 ( WXGA ), próbálj meg egy videókártya driver frissitést.
Teljes infó róla itt[ Szerkesztve ]
-
-
Spet
addikt
válasz tibi140 #44521 üzenetére
Nincs sajnos windows 7 drivere (próbáltam keresni nem találtam). alaplapi hangkártyákkal volt már olyan szerencsém, hogy valami hiba folytán két csatit felcserélt és azért nem szolt rendesen 5.1-ben- Próbáld meg ezt, esetleg egy driver frissités, ha így sem működik valószínüleg be kell szerezned egy win 7 kompatibilis hangkártyát.
-
Spet
addikt
válasz tibi140 #44544 üzenetére
Nem tudom, hogy az alaplapon milyen hangkártya van (valószínűsítem, hogy via), annak kéne egy vezérlőnek lenni, és ott kell lennie egy opciónak ahol letesztelheted, hogy minden rendben szól-e. Esetleg Vezérlőpult-->Hardver és hang-->Hang vagy az alaplapi hangkártya vezérlője. Ha a tesztet hallod, akkor a zenelejátszóval lesz a gond.
-
Spet
addikt
válasz mosquetoo #45148 üzenetére
Erre tessék
Fél percen belül 3-an is szép[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz kungzi #45720 üzenetére
Hello mindkét processzor kompatibilis az alaplapoddal.
-
Spet
addikt
válasz xxxthrief #46016 üzenetére
Igen alkalmas rá ásd a képeket. Csak ki kell fogni egy olyan procit amit sikeresen feloldasz vagy veszel egyet itt PH-n ami biztosan fel lett oldva és tesztelve(!) is lett.
-
Spet
addikt
Látom jobban pörög ez a topik, mint ahova szántam ezért ide is feltenném a kérdésemet. Válaszokat előre is köszönöm.
-
Spet
addikt
Üdv mindekinek.
Az lenne a kérdésem, hogy mitől van az, hogy XP-telepítése egyszerűen megáll nem csinál semmit. A merevlemez le lett formatálva rendesen (nem a gyors verzió), azonban az utána következő dll-ek másolásánál az egyik nem sikerült neki elsőre, újra próbálkozás lehetőségével élve sikeresen felmásolta tovább lépett restart. Feljön az XP telepítése képernyő amikor meg kéne adni a dátumot meg egyéb dolgokat, de ott egyszerűen megáll, 30 perc alatt nem tudott tovább lépni a 37 perc van hátra a telepítésből.
Utána megpróbáltam egy régebbi Linuxot feltelepíteni, de ott a telepítés kiválasztása után egyszerűen bejön egy parancsol, ahol a help beütési után megkapom a parancsolokat és semmi mást nem tudok csinálni.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
Spet
addikt
válasz GrandeP #46339 üzenetére
Én úgy tudtam hgy ha a lassabb sebességgel formatálom le a lemezt és bad sectoros, akkor nem tudja elvégezni. (mondjátok meg ah nem így van) A lemez igaz hogy karcos, de mint említettem sikeresen feltette másodjára az adott dll-t és utána többször ez nem jött fel. A linux lemez meg zsír új, csak már vagy 5 éve pihent a polc tetején.
Majd még megnézem egy másik DVD-rommal is telepítést, akkor.
[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
Üdv mindenkinek,
Mitől lehet az hogy a gép egy full reinstall után egyszerűen nem lép be a windows-ba. Kezdőképernyő (cpu adatok stb), majd a táblázat, kurzol villogás egy-két másodpercre aztán sötétség. Akárhányszór indítom újra mindig ez van. Illetve az xp telepítée közben feldobott olyanokat, hogy CD-rom illesztőprogram nem telepíthető vagy 5-ször (akkor hogy a fenébe dolgozik a cd-ről ) illetve egyszer kiirta, hogy battery telepítő telepítése nem sikerült. Érdekelne, hogy ez lehet-e a probléma forrás és, ha igen akkor hogyan tudnám "rávarázsolni" a winchesterre? Nem új gépről van szó hanem egy egyszerű PIII-ról.
Válaszokat, ötleteket előre is köszönöm.Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Spet
addikt
válasz Realradical #46534 üzenetére
Hát először kifagyott a telepítő, aztán CD-ki kis törölgetés fújogatás, vissza és utána ment minden gond nélkül, csak azok a fránya hibák jöttek fel. Egyébként mire szolgálna a battery telepítő, ha kérdezhetem?
-
Spet
addikt
válasz kételkedem #46537 üzenetére
Igaz, hogy öreg, de már így is igen sokat elértem vele, hogy idáig eljutottam. Bios reset-et még nem próbáltam, majd meglesem. Tápkábelek adatkábelek megfelelően a helyükön vannak, max. marad még egy XP reinstall (vagy ráerőszakolok egy win7-et )
(#46538) CoolMan81 : Régi Linux-es lemezen lévő 1.7-es memtest szerint 1 perc alatt kb 500 hibázás volt, amitől véleményem szerint még idáig sem kelett volna eljutnom (állandó kékhalálozásokra gondolok)
[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz czpitti #47490 üzenetére
Akkor ajánlom, hogy nézd meg egy töredezettségmentesítővel, hogy mennyire vannak "szétcincálva" rajta az adatok (gondolom az 1TB-s vinyón azért mozog az adat jobbról-balra). Régebbi rendszereknél egy rendberakás után nekem mindíg gyorsult a rendszer+esetleg egy Ccleaner, hogy a felesleges dolgokat leszedje.
-
Spet
addikt
válasz PH-User #47927 üzenetére
Üdv ezt találtam a számodra [KATT] Benne is van a támogatott cpu lista:
System, processor, architecture
Chipset: Intel® 965PM+ICH8-M
CPU: Intel® Core™ 2 Duo processor
T5250 (1.5 GHz, 667 MHz, 2 MB L2 cache)
T5450 (1.66 GHz, 667 MHz, 2 MB L2 cache)
T7100 (1.8 GHz, 800 MHz, 2 MB L2 cache)
T7300 (2.0 GHz, 800 MHz, 4 MB L2 cache)
T7500 (2.2 GHz, 800 MHz, 4 MB L2 cache)Így a válasz egy igen erős igen.
-
Spet
addikt
Üdv mindenkinek,
Exelben lenne egy jócskán pár ezres adatsorom, amiből ki kéne szűrnöm és eltávolítanom a többszörös bejegyzéseket (persze egyet meghagyva), ezt hogy tudnám megoldani? Jelenleg manuálisan végzem és nem valami gyors. 2007-es excel-ről lenne szó.
Válaszokat ötleteket előre is köszönöm.
-
Spet
addikt
CMOS resettel próbálkoztál már esetleg, hogy mindent visszaállítson a BIOS-ban gyári értékekre?
(#48247) Csabee: Ha kiveszed a memóriát biztos nem ad képet, nekem legalábbis egy régi PIII-as gépnél ez volt. Aztán el is gondolkodtam hogy mi maradt ki a gépből és miért nem ad képet már az 5.-ik indításra sem. Jah a memória kimaradt.
-
Spet
addikt
válasz Cristofel #48273 üzenetére
Kérdezd meg bundata-t mennyiért csinálná meg neked.Erre tessék.
Aktív témák
Hirdetés
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest