Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bambanő háza tája
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Arctic MX-4 vs. Arctic MX-6. Melyik a jobb?
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
spanyoll
addikt
-
Teasüti
nagyúr
válasz schawo #10591 üzenetére
1. origi
1. szerkesztett
2. original
2. szerkesztettElsőnél még auto WB volt, másodiknál fix napsütéses.
-
tbs
addikt
válasz schawo #10609 üzenetére
Látszik az orig színén is, de ->
:
Date Time Original: 2012:03:22 17:17:53
Exposure Time: 1/280
F Number: f / 2.6
Exposure Program: Aperture priority
ISO Speed Ratings: 50
Metering Mode: Average
Flash: Flash did not fire
Focal Length: 3.55mm
White Balance: Auto white balance
Make: SAMSUNG
Model: GT-S5830 -
tunyicsab
csendes tag
válasz schawo #10885 üzenetére
szemüveg nélkül nem látnék semmit.
na mindegy
lenne itt még valami
a gép mi alapján számolja ki mondjuk s módban hogy milyen blendét milyen záridőt javasol?
pl 1/160 f3 at hoz egy fára itt az ablakban 35mmen.
mérte nem mondjuk 1/200 f5.6 ot? a 200 az gyorsabb tehát kisebb a bemozdulás.arra akarok kilyukadni hogy a gép magától milyen elgondolás alapján találja ki a záridő-blende párost?ha mondjuk állványról egy dolgot akar az ember fotózni ami mozdulatlan(pl egy autót)nem mindegy?
(persze ha figyelmen kívül hagyjuk a háttér élességét vagy elmosódását akkor tök mindegy nem?
mégis akkor mi alapján számítja ki a gép? -
tunyicsab
csendes tag
válasz schawo #10887 üzenetére
azt hiszem nem értettél meg.
nem azt nem tudom hogy mi a rekesz és mi a záridő.
és nem is szeretem az automata módot.
de ha már van benne nyílván kipróbáltam,és ez a kérdés fogalmazódott meg bennem hogy miért pont azt a rekesz-záridő párosítást ajánlja?miért nem másikat?mi a logikája?
mert az nyilvánvaló hogy nem a lehető legmagasabb záridő-és a hozzávaló rekesszel számol,és nem is a lehető legkisebb rekesszel és a hozzávaló záridővel.
akkor meg milyen logika alapján? -
Balinov
titán
válasz schawo #10951 üzenetére
sátántangó jesszus, most teged kell, hogy hibaztassalak, mert mindenki hulyenek nez a kornyeken melohelyen, akkorat rohogtem
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
fagylalt
senior tag
válasz schawo #10949 üzenetére
Ennek örülök, hogy ennyit megesz ez a gép.
A Zéé: Nézegettem az adatait és ha jól láttam akkor az SHDC is oda volt írva, csak éppen az volt kihagyva, hogy pontosan mennyit is olvas be maximum.
Zozzant: Kb. 7-8eFt-ot áldoznék rá. Ahogy nézegettem ennyiért már kapható egy jó kis 16GB-os Kingston. Pontosabban ez. (Az árakat ne itt nézzétek, mert láttam neten 7eFt-ért is.)
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
7-8K körül tudnátok ajánlani valami jó kis kártyát? Én arra a Kingstonra gondoltam.
-
Teasüti
nagyúr
válasz schawo #11046 üzenetére
Nem, hiszen nem különböző expozíciójú képekből indulsz ki.
Csak hangosan gondolkozok:
ha a raw magasabb dinamika tartományát komprimálom több különböző "lightroom snapshot"-ba +-1,5 EV értékekkel, akkor hasonló eredményt kapok, nem?
VAGY mikor egy sima előhívásnál a "fill light", "black", és "recovery" funkciókat használom, akkor már eleve egy amolyan hdr összemosás történik?
Ha így nézzük, akkor a raw is hdr a jpeg-hez képest. És AEB módban csak jpeg-eket tud készíteni a gépem.
szerk: mondjuk nem kötelező AEB-et használnom, sztem fix fókusszal és blendével egyszerűbb lenne, ha csak két képet csinálok. Egyiknél az égre exponálok, másiknál meg a tájra (harmadiknál meg a tárgyra). Ha ezt meg az "expó célkereszt" mozgatásával végzem - állványról -, akkor még az elmozdulás is minimális.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz schawo #11077 üzenetére
Ahol az "ál-HDR" alatt a raw szélesebb átfogását érted?
Egyébként szó volt róla, h ez csak egy technika a sok közül.
Mik léteznek még erre a feladatra?(#11078) tbs
Köszönöm a tippet!
Így van, legalábbis az igényem megvan egy jó kép összerakásához. De se tudásom, se felszerelésem hozzá. A kattintgatásról nekem újabban a Facebook profilképek ugranak be.[ Szerkesztve ]
-
Schanyee
senior tag
válasz schawo #11239 üzenetére
Nem kötekedésképp, de teljesen más a dslr vásárlók elég nagy részének az igénye. Pl vegyünk le egy elég nagy réteget, aki munka miatt vesz dslr-t, szerintem a mai napig a többséget ők teszik ki. Aztán a maradék ott van aki tehetősebb, meg tudja venni a drága objektíveket, ez mondjuk az általad említett 19%-nak legalább fele, és az 1%-nak is egy nagy része. Aztán ott marad a többi vásárló, aki hobbi szinten használja a gépét, nincsen túl nagy jövedelme, így elég erősen be van korlátozva, hogy milyen vázat/objektívet vegyen, 300 000Ft egy hobbira az átlag magyar embernek sok, és ha el is költ rá, akkor sem fér még bele ebbe az összegbe a 600mm pluszos tele. Szóval az, hogy a vásárlók 80%-nak elég a kit objektív annak inkább anyagi vonzata van Magyarországon.
Persze ott van a másik oldal, hogy tulajdonképpen tényleg az emberek nagyon kis részének van szüksége ekkora átfogásra, az átlag kb 1000 évente egyszer használja ki, de akkor lehet hogy pont jól jön ha van. Aztán ott van a marketing is, hogy valamivel el kell adni a terméket, ha már nem valami fényes a képminőség
Igazad van, hogy a vevők valóságos igényeinek csak elhanyagolható része köthető a 600mm és afölötti tartományokban, de az indoklásod, hogy a dslr-esek meg vannak 3x zoom-mal szerintem nem igaz, nekem az összes kit objektíves ismerősöm szeretne egy tele obit venni, de nem engedheti meg magának. -
-
copass
veterán
válasz schawo #11247 üzenetére
csak példaként hoztam fel az fz-45-öt, az úgyis egy régi típus.
amúgy úgyis gyakorlatban dől el minden, kézből , nem pedig állványról.
egy fujiba 5800-ba így szaladtam bele, szuper képek,ststbstb, gyakorlatban meg hulladék volt, beragadó objektívvel, szörnyű lcd-vel.
X100, hát igen 300k körül lehet is.
canon1100d-re cseréltem nemrég és be kell valljam elfogúlt lettem, pedig ez egy belépőszint, túró keresővel,stbstb. de jó m42 MF obikat lehet venni hozzá, azok pedig mind fém és üveg."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz schawo #11495 üzenetére
én is megvettem mint a szél, a videó bütykölés szerintem a legjobb fícsör benne, kicsit furcsán van megoldva, pillanatkép-azonkorrekciómajdvissza- de nekem speciel a beltéri videóim gyerkőcről fehéregyensúly,zajszűrés miazmás miatt egész más szintet hoz.
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Balinov
titán
válasz schawo #11500 üzenetére
nelegyémáilyengonosz jo kis cucc, csak idom nem volt probalgatni, 2 NEF-et exportaltam volna ki jpeg-be, akkor fosta le a bokajat
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest