Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rapid136
őstag
-
mikrofon
veterán
válasz Erwinke #26503 üzenetére
Szia, igen vissza utasíthatja. Az arckép személyes adatnak minősül így a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályozás vonatkozik erre. Függetlenül hogy hol történt. Ha nem járult hozzá akkor le sem fotózhatnál emberek arcát. Ha pedig kéri akkor törölni kell. Ráadásul, ha akarja neked igazolódott hogy törölted teljesen mindenhonnan. A nagyobbik baj ez, mert ha eddig juttok, akkor elég nehéz helyzetbe kerülsz. Elég nehéz hitelt érdemlően igazolni, hogy minden adatás és képét törölted...
Ráadásul ez most már EU-s szintű törvény....Egyébként az egész helyzetet nem értem... Ha fotózol valakit és az kéri, hogy töröld ki akkor illik törölni törvény is vagy oda....
Házibulis fotózást javasolt elkerülni, vagy előre mindenki engedélyét kikérni, majd együtt végignézni a képeket és a többiekkel együtt szelektálni és csak azt megtartani, amibe mindenki bele egyezett... Ebből elég nagy baja is lehet a fotósnak... Igen akkor is ha ez egy mobiltelefonos képsorozat.....
A helyzetet sokkal tovább rontja, ha a képen gyerekek (törvényi értelemben gyerekek) vannak...
[ Szerkesztve ]
-
updog
őstag
válasz Erwinke #26503 üzenetére
A "képmáshoz fűződő jogok" amit te keresel, és abszolút jogában áll ilyet kérni, ha csak írásban hozzá nem járult hogy elkészítsd a képeket. (egyébként itt is értelmezhető lenne a "ráutaló magatartás", pl. ha kamerába néz, pózol stb. tehát tudta hogy te képet akartál készíteni róla, és nem akadályozta ezt meg), de még ez is erősen ingatag alap lenne részedről.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
modulus
aktív tag
válasz Erwinke #26790 üzenetére
Vak vezet világtalant esete.
Az a baj ez egy legkisebb szenzormérettel felvértezett brigde gép, melynek optikája se egy fényerős típus.
Legáldázabb ellensége a gyenge fényviszonyok közötti fényképezés, pláne ha a téma nem is statikus. Nyilván automatán felveri az ISO-t meg emel a záridőn is szerencsétlen, hogy tudjon valami értékelhetőt produkálni. Na már most ez a szenzor kicsit magasabb ISO mellett is már keményen zajosodik, másrészt hosszabb záridő esetén nem árt állványról fotózni vagy legalább kitámasztani.
Ez ennyit tud, nem egy agytröszt. Illetve tudna többet is valamennyivel, de ahhoz tudni kell mit kell hozzá beállítani az adott szituációban. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Tudományos Pandémia Klub
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now