Hirdetés
Aktív témák
-
Szlopa
tag
Sziasztok!
Újítottam egy Ascrok 790GMH/128 alaplapot. A problémám az, hogy alaplapon 4 pin-es a processzor hűtő csatlakozó, de az én hűtőmnek 3 pin-es csatija van. Szépen rá is raktam, úgy hogy az egyik érintkező üresen van, viszont így maxon jár a venti, és a biosból se tudom leszabályozni. Próbáltam speedfannal is, de nem sikerült állítani a sebességeket. Próbáltam úgy is, hogy 3 pin-esre raktam, de akkor se sikerült, pedig az előző alaplapommal szépen ment a speedfan.
Milyen progi van még a speedfan-on kívül, amelyik alkalmas venti sebesség szabályozásra? Vagy valami bios beállítás gond van, ami miatt nem müxik a speedfan?
Üdv:
Szlopa -
Szlopa
tag
Sziasztok!
Ma este internetezés közben furcsa szagra lettem figyelmes. Gyorsan leállítottam a gépet, mert onnan jött. Amikor szétszedtem és belekukantottam, akkor először nem vettem észre semmi furcsát, azonban később feltünt, hogy a processzor mellett egy kis fekete valami megégett. Szerdán költöztem be egy új házba, mert gondoltam, ha már mATX-es lapom van, akkor legyen mATX házam is. Lehet, hogy nem szellőzött eléggé és azért melegedett túl?
Az alaplap egy ASROCK 790GMH/128M és elvileg még garanciás. Túlmelegedésre vonatkozik a garancia?
Üdv:
Szlopa -
Szlopa
tag
Az a kis fekete cucc égett meg. Hát megpróbálom visszavinni aztán, majd kiderül. Azért gondolom, hogy túlmelegedés okozta, mert az előző gépházban vígan ment a cucc hibátlanul. Ennek a háznak meg van oldalt egy légbeömlő tölcsére, és így a procihűtő kívülről szívja a levegőt. Lehet, hogy ez okozta a vesztét az alaplapnak.
-
Szlopa
tag
Üdv!
Egy Asrock A790GMH/128-as alaplapom van.[link] A problémám az lenne, hogy az északi hídon lévő borda nagyon melegszik. Megnéztem everest-tel a hőfokokat, valamint az alaplapohoz adott OC tuner programmal is. 45-50 fok között mozog, miközben a proci csak 40-45 fok között. Ezek normális hőfokok? A Kezemet nem tudom 5 - 6 mp-nél tovább rajtatartani, olyan forró a borda.
Próbáltam úgy hogy kikaptam alóla a videokártyát, és csak az integráltat használtam, nem-e a videokártya fűti fel, de akkor csak 2-3 fokot csökkent a hőmérséklet.
A házban elől szív egy Swif2 9cm-es, hátul egy AC F9 pro tolja ki a meleget. A videokártya alatt kiszedtem a takarólemezeket, hogy a kártya jobban szellőzzön.
Esetleg segítene, ha a bordát lecserélném egy ilyenre: [link]
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Asus H81M-K alaplap+ i3-4130 proci+ 4GB DDR3 memória eladó egyben!
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest