Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) bnorci71


bnorci71
addikt

Normális világ az ahol az államok kvantumszámítógépet építenek, hogy titkosítást törjenek fel, a magáncégek meg azon dolgoznak a titkosítás feltörhetetlen legyen????
Persze egy állam azért akar kvantumszámítógépet, hogy egy másik állam titkait feltörje.
Ez a nekem nagyobb bot, nagyobb kard, nagyobb ágyú, nagyobb atombomba spirál lesz :W

"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"

(#2) mad823


mad823
őstag

Ez oké, hogy útközben elcsípve nem lehet feltörni (legalábbis szerintük...), de a végpontokon dekódolva van, és szerintem eddig is itt fért hozzá, aki nagyon akart...
Másrészt pedig jelentkezzen, aki eddig rosszul aludt, tudva, hogy az üzeneteit más is el tudja olvasni...

(#3) Alusky válasza mad823 (#2) üzenetére


Alusky
aktív tag
LOGOUT blog

Épp ezaz, ezt mondogattam mindenki másnak is. Feldughatja a millió bites titkosítást, ha egyszer a végponton mindenképp vissza kell kódolni, mert hát szeretnénk elolvasni. Ott meg akármelyik gyári backdooron keresztül meg van oldva.

Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

(#4) Fritz Teufel válasza bnorci71 (#1) üzenetére


Fritz Teufel
addikt

Kapásból egy csomó dolgot tudnék felsorolni, ami megelőzi azt, hogy bármit is feltörjenek vele, és szempont a fejlesztésénél.
De csak egy végtelenül egyszerű példa: időjárás modellezés...

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

(#5) janos666 válasza mad823 (#2) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Már maga az OS, vagyis a beleépített "AI" fogja elemezni a végpontokat.
Legalább is ilyesmikről hallani, hogy minden fényképet át szabad nézni AI-al, mert mi van, ha esetleg gyermek pornó, minden szöveget, mert esetleg terroristák társalognak, stb... és persze amit gyanúsnak/veszélyesnek vél az AI, azt gondolom, hogy már ~1:~1 (pl. screenshot-ként) is továbbíthatja már, nem csak a metaadatokat, hogy mit vélt felfedezni.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#6) dtracer válasza bnorci71 (#1) üzenetére


dtracer
tag

A logikád ott hibázik, hogy nem az "államok" fejlesztik a kvantumszámítógépeket, hanem magáncégek. IBM, Google, amik így prominensen eszembe jutnak. Ettől még persze lehetnek kormányzati fejlesztések is, de ezt csak tényleg a nagyok (nagy költségvetésűek) engedhetik meg maguknak, mint USA és Kína.

(#7) Busterftw válasza mad823 (#2) üzenetére


Busterftw
veterán

Meg ennyire sem kell bonyolitani a dolgot, a legtobb ilyen "feltores" nem igy zajlik, hanem siman online/emailben/appban behulyitik az usert, rakattintasz valamire es kesz.

(#8) dtracer válasza Busterftw (#7) üzenetére


dtracer
tag

(#9) L3zl13 válasza Fritz Teufel (#4) üzenetére


L3zl13
nagyúr

Szerintem a jelenlegi fejlesztés szempontja nemhogy egy annyira végtelenül egyszerű példa mint az időjárás modellezés hanem csak, hogy BÁRMI hasznosra lehessen őket használni, mert jelenleg tudtommal még nincs ilyen.

[ Szerkesztve ]

Aki hülye, haljon meg!

(#10) dabadab válasza L3zl13 (#9) üzenetére


dabadab
titán

A jelenlegi fejlesztés nagyjából tekinthető alapkutatásnak, mivel nem az a céljuk, hogy praktikusan használható kvantumszámítógépek legyenek, hanem az, hogy legyenek olyan alapok, amikből kiindulva majd a jövőben lehet használható kvantumszámítógépeket gyártani.

DRM is theft

(#11) bnorci71 válasza Fritz Teufel (#4) üzenetére


bnorci71
addikt

nem mondom, hogy nem lehet jó dologra használni, de biztos lehetsz benne amint lesz működő használható, "rossz" dolgokra is fogják használni és most nem arra gondolok, hogy elolvassák a családi csevegésem mert az senkit nem érdekel

#6 dtracer
ha paranoid lennék azt mondnám az még rosszabb, ha nincs egy ilyen mögött állami felügyelet.Illetve abba se látunk bele az IBM vagy Google saját maga magának fejleszti vagy állami megbízásra mert a wiki szócikk a kvantumszámítógépnél a NASA-t is megemlíti
Azt ugye nem kel mondani magad is el tudod képzelni egy ilyen működő gép rossz kezekben mit okozna.
A sci-fi csak addig sci-fi amíg a filmen látod amikor Musk agyi implantátumot ültet be akkor már csak sci- marad.

Na meg azért érzek ezekben a cikkekben erős hangulatkeltést is.

"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"

(#12) mad823 válasza bnorci71 (#11) üzenetére


mad823
őstag

Én nem vagyok paranoiás, de szerintem szinte kizárt, hogy bármi, ami kereskedelmi forgalomba kerül, az már előtte egy ideje ne lenne katonai/állami/államvédelmi/stb. célra használatban...

(#13) janeszgol


janeszgol
félisten

Olyan biztonságos, hogy ha ah emberiség élete múlna rajta kihalnánk. Váó.

(#14) stellaz válasza Busterftw (#7) üzenetére


stellaz
addikt

Kevin Mitnic simán telefonon kérte meg a titkárnőt, hogy töltse már fel egy ftp szerverre a motorola legfrissebb forráskódját. Az meg feltöltötte.

(#15) stellaz


stellaz
addikt

Nem az van, hogy a kvantumszámítógép ellen nem nagyon van még védekezés? Pont egy kereskedelmi chat szolgáltatásban mutatnák be a védelmet ellene? Akkor ez ennyi volt és a Q nap el lett halasztva a végtelenbe?

[ Szerkesztve ]

(#16) dabadab válasza stellaz (#15) üzenetére


dabadab
titán

Nem, a post-quantum cryptography elég alaposan kutatott terület. A NIST (az USA szabványügyi hivatala, kb, de pl.cybersecurity ajánlások is hozzájuk tartoznak) 2022-ben már tett is ajánlást (Kyber) - az Apple egyébként ezt használja. Szóval nem arról van szó, hogy valami hihetetlen új dolgot csinálnak, hanem arról, hogy az elsők között adaptálják a meglévő ajánlásokat.

DRM is theft

(#17) stellaz válasza dabadab (#16) üzenetére


stellaz
addikt

Ok, de akkor ez azt is jelenti, hogy tulajdonképpen a kvantum számítógép már nem is jelent fenyegetést a titkosításra, elég csak adaptálni egy meglévő technológiát?

(#18) stellaz válasza stellaz (#17) üzenetére


stellaz
addikt

Jah, utána olvastam, kb képbe jöttem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.