Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisboxi
tag
Üdv!
Tanácsot szeretnék kérni tapasztaltabb kollégáktól. Rászántam magam, hogy vmi normálisabb hangot rakjak be az autómba (Golf4). Kezdő lépésnek az első szett cseréjére gondoltam. A kiszemelt pedig : Audio System MX 165 VW. Megéri erre beruházni? Van valakinek tapasztalata a szettel? Egyenlőre még csak fejegységről lenne hajtva, később erősítőről."Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errare perseverare."
-
kisboxi
tag
Kezdetnek az első szettre olyan 20k körülre gondoltam. A használt termékektől egyáltalán nem zárkózom el (ha csak nem valami agyonhajtott lomról van szó). Használtak közül, melyek azok a típusok amiket érdemes nézegetni?
"Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errare perseverare."
-
kisboxi
tag
Nem akarok, olyan nagyon komoly rendszert. A lényeg, egy kulturált tiszta hang. A maximális keret mondjuk olyan 50-60k. Általában a komolyzenén kívül mindent meghallgatok, de leginkább a club zene, és minimal.
Itthon elég keveset tartózkodom, így nem igazán hallgatok zenét, ebből kifolyólag nincs vmi komoly rendszer (Sony TA-F335R; Technics cd ;Canton Fonum 90 + egy JVC dupla20-as láda).
Evvel az erősítővel van valakinek tapasztalata : Magnat The Rock 600"Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errare perseverare."
-
kisboxi
tag
Miért, a magnattal mi a baj?
Az első szettre én is olyan 20k körül gondoltam. Ha minden igaz akkor a jövő héten meg lesz csinálva az ajtó szigetelése, addigra remélem sikerül vmi jó szettet szereznem. Közben nézegettem a már említett Audio System szetten kívül még Hertz, és JBL szetteket is."Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errare perseverare."
-
kisboxi
tag
Az ajtópanel nem kell, mert gyárliag 16-os hely van benne. A szigetelést egy cimborám csinálja. Hogy, hogyan azt nem tom, én csak szóltam neki hogy meg kéne csinálni az első ajtókat. (nem az elsőt fogja csinálni, úgyhogy sztem tudja mit hogyan)
Az első szettekre még várok javaslatokat.
-
kisboxi
tag
Na, nézelődtem egy kicsit a témában. Ezt találtam : VW MDF hangszóró gyűrű
Ez mennyire lenne jó megoldás?
-
kisboxi
tag
Akkor meg is rendelem.
Úgy látszik lassan összeáll az első ajtó. Az első szettet sikerült ma megvennem. Már csak idő kérdése a dolog.
A múltkoriban lebeszéltetek a magnat erősítőről, és ez : Mac Audio Z4100 ?
-
kisboxi
tag
Eddig úgy terveztem, hogy 2 csatornáról a szettet, a maradék kettővel pedig hidalva egy ládát.
Közben találtam ezt : Audio System ADS 350. (egy kicsit lelakottnak néz ki, de ki tudja) erről vélemény.
[ Szerkesztve ]
-
kisboxi
tag
Én már csak félve kérdezem. Esetleg egy ilyen erősítő: Solid Audio MS42.
-
kisboxi
tag
válasz FreestyleR #5587 üzenetére
Viszont, egy fórum arra való, hogy amit nem tudunk, vagy amihez nem értünk, azt megkérdezzük/megbeszéljük.
Egyébként az autó egy Golf IV.
-
kisboxi
tag
Már, az első szettet sikerült megvennem.(Hertz DSK 165)
Azért is kérdezgettem erősítő ügyben hülyeségeket, mert nem ismerem őket.
A javaslatokat meghallgatom, és úgy próbálom összerakni a a motyót. (nem akarok beleesni az olcsó, és sz*r hibába, ha már egyszer belefogtam) A tanácsokat pedig köszönöm."Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errare perseverare."
-
kisboxi
tag
Ma végre sikerült addig eljutnom, hogy beszerezzem a szettek beszereléséhez szükséges cumót. (az mdf-ből készült "hangszórógyűrű" csak jövő héten lesz meg ) Viszont erősítőt még mindig nem sikerült beszereznem.
orbano: megkaptam a gyorstalpalót, köszönöm. Elolvastam, vannak benne jó dolgok.
Más: ma egy ismerősnél voltam és meghallgattam a rendszerét. Meglepetésemre egy Magnat RX 44 erősítőrvel hajt mindent (Infinity mély, JBL szett). Tetszett amit halottam, úgyhogy lehet megvan a beszerzendő erősítőm.
[ Szerkesztve ]
-
kisboxi
tag
No ismét itt.
Clarion DXZ818RMP : evvel a fejegységgel van valakinek tapasztalata, vagy ismeri valaki?
Ha minden igaz hétvégén végre bekerül a szett az első ajtóba, egyenlőre még szigetelés nélkül (az 2hét múlva) Utána már csak egy jó ládát kell még kerítenem.
-
kisboxi
tag
Clarion DXZ818RMP, ezt a fejet ismeri valaki? Érdemes használtan venni ilyet?
-
kisboxi
tag
-
kisboxi
tag
Egyenlőre aktív rendszert még nem terveztem, annyira komolyat azért nem akarok. (az erősítő is azért lett, mert viszonylag jó áron megkapom, és még helyben is van)
A fej amit kérdeztem, valszeg nem kockáztatom meg.(egy kicsit öregnek tartom, mert 8 éves) Helyette inkább Clarion DXZ388RUSB."Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errare perseverare."
-
kisboxi
tag
Az az alig drágább az a duplája. Aktív rendszert meg, mint mondtam egyenlőre nem szeretnék.(de ki tudja mit hoz a jövő) Az erősítő meg a fej is használtan kerül hozzám, úgyhogy ha nem tetszik majd a végeredmény, akkor még mindíg ott van a lehetőség a cserére.(és nem is bukok rajta olyan sokat)
De a tanácsokat azért köszönöm.
-
kisboxi
tag
Ha minden igaz a héten megérkezik a Clarion. Az mdf hangszórógyűrűk már készen vannak. Már csak egy kis idő kéne nekiállni a beszerelésnek.
-
kisboxi
tag
Ma megérkezett az "új" fej is. Meglepően megjelentek a magas hangok is. Pedig még csak a gyári hangszórók vannak bent. Kíváncsi leszek, mit mutat, ha erősítő és az első szett bent lesz.
-
kisboxi
tag
válasz b.janko #5940 üzenetére
Okulva az itt kapott tanácsokból, és a sok olvasásból, kérdezgetésekből.
A használt cuccoktól mennyire zárkózol el? Ugyanis én is mostanábban nézegettem magamnak fejegységeket, és 50k környékén már Alpine-t is találsz szép állapotút."Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errare perseverare."
-
kisboxi
tag
Erősítő és az első szett közé milyen vastag vezetéket érdemes betenni??
-
kisboxi
tag
Most egy elég egyszerű és "hülye" kérdésem lenne.
A kondid hogy kötöm be a rendszerbe?"Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errare perseverare."
-
kisboxi
tag
Végre tegnap bekerült a kocsiba minden. Ez így egyenlőre tetszik, így most ez marad.
A mostani eredmény: Hertz DSK első szett, Infinity Reference mély, Pioneer GM-X904 erősítő."Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errare perseverare."
-
kisboxi
tag
A fejegység egy Clarion DXZ388RUSB
-
kisboxi
tag
Most ezt sikerült összehozni, pár hónapos vadászat után. Ez így most tetszik. (akik eddig hallották azoknak is bejött) Addig meg, hogy miért nem teszek inkább egy ovált be hátra kérdéssel jöttek.
Xero: jó pénzért minden eladó.
-
kisboxi
tag
Üdv.
Van ezzel az erősítővel valakinek tapasztalata: ORION 2150SX? A mélynek kevésnek bizonyult az erősítőm, és így néznem kell valami erősebbet."Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errare perseverare."
-
kisboxi
tag
A láda méretét nem tudom pontosan, de nem egy kis darab (fél csomagtartómat el is foglalja ) Szólni szól, nincs azzal probléma, csak érezhető hogy azért van még abba a hangszóróba több energia is, mint amit használok. A fejegységem kimenete az elvileg 2 volt, és az erősítőnek is ekkora a max jele. Lehet megpróbálok játszani az LPF-el.
Amúgy itt egy kis teszt az erősítőről."Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errare perseverare."
-
-
kisboxi
tag
Ismét egy kérdésem lenne.
Ismeri valaki a Sherwood A250X2 erősítőt? Arra lennék kíváncsi hogy hidalva bírja a 2ohmot? Nem találtam róla semmi infót."Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errare perseverare."
-
kisboxi
tag
válasz cszolii #6903 üzenetére
Nekem pl a Hertz szettem van és teljesen korrekt, nekem legalábbis tetszik a hangja.
Valaki el tudná nekem mondani, hogy hogyan működik ez az ebay-ről vásárlás. Mert itt Mo-on még a használt cuccokat is aranyárba adják, persze egy-két kivételével. Sokan még a használt árukat is új áron akarják eladni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest