Hirdetés

2020. október 24., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) b.gyula1983


b.gyula1983
tag

Hardverapró egy (viszonylag) biztonságos felület, ahol (szinte) nyugodtan lehet üzletelni az értékeléseknek (is) hála.

Előfordul azonban olykor, hogy egy alapjában becsületes egyén pillanatnyi tébolyában például arra vetemedik, hogy egy termék problémáját eltitkolja, kis plusz haszon reményében (vagy ő tette és mással akarja megfizettetni a saját hibáját vagy őt is átverték vele és így próbálja igazolni magát). Gondolja majd ráfogja a postára, vagy egy napkitörésre stb. meg hát ugye nála nem volt semmi baja még, ezt lehetetlen cáfolni. Ilyenkor jön a negatív értékelés és a 100% elégedettségi ráta rögtön leromlik, akár mindkét félnél.

Az idő itt is segít. Az ember azért tudja (vagy érzi), hogy ő volt-e a hunyó vagy sem.

Mi lenne, ha mondjuk fél év után, azok akik egymást negatívan értékelték, kapnának egy figyelmeztető üzenetet a rendszertől, hogy próbálják meg rendezni a dolgot egymás közt, ha sikerül, leírják a kitalált rendezési módot mások számára tanulságként egy topikban, az értékelésük pedig pozitívra változik.

[ Szerkesztve ]

(#2) Lauda válasza b.gyula1983 (#1) üzenetére


Lauda
félisten

Azt gondolom, aki ilyet elkövet, az nem érdemli meg, hogy utána eltűnjön a negatívja. Legyen csak ott, hogy mások is lássák, ez az ember képes ilyesmire, mert már egyszer megtette és nem lehet tudni mikor teszi meg újra.

[ Szerkesztve ]

(#3) Viktor0610


Viktor0610
MODERÁTOR

Egy. Ennek nem kellett volna új topik.
Kettő. A topik első hozzászólása köszönőviszonyban sincs a címével.
Három. Egyetértek Laudával.
Négy. Topik zárható.

;]

"Látom kimozdultál a biztonságot jelentő PH-ról. Ez itt a vadon. Megeszünk." :DDD

(#4) b.gyula1983 válasza Lauda (#2) üzenetére


b.gyula1983
tag

Miért? Ha rendezik a dolgot, az egyik fél megbocsát a másik valahogy kártalanítja, a dolog el van rendezve, tanult belőle és ez így van rendjén. Nyilván aki csalásra használja folyamatosan az oldalt azt hamar kiszűrik és esze ágában sincs rendezni, sőt valószínűleg a profilja is törölve lett már, itt inkább azokról van szó, akik bár alapvetően vállalhatók, egyszer-kétszer megbotlottak.
Időről időre ha az előfordult konfliktusok száma akár utólag is csökkenthető, akkor az az oldal javára fog válni, a felhasználók pedig túlléphetnek sérelmeiken. Nincs ebben semmi rossz. Ha az alapján ítélnénk meg, mit tettél korábban, kb. senkitől nem lehetne semmit venni. Láttam már 100+ pozitív eladással embert megkísérelni egy pár ezer forintos átverést.
Egyebekben azt gondolom amit először írtam.

#3 Köszi.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.