Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Hát, a megjelenítő is egy dolog, nálam 500/600MHz-en is szinte minden játék 60FPS-szel (és fölötte) fut, főleg a régebbiek, mint az rFactor is, amely valahol még mindig az F1C (2002-es) motorjára építkezik.
Nincs otthon beton?[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
lipi67
nagyúr
válasz dangerzone #5247 üzenetére
"lipi67: Jah, KATTints mán arra a honlapra no! " --- 1:0 !
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
cszn
őstag
válasz katt777 #5251 üzenetére
Ha egy játék megy átlag 60 FPS-t mondjuk (vsync-et most ne vegyük bele), az leugrik néha akár 30 környékére is vagy az alá. Ha megy egy játék 30 FPS-t átlag, az jóval lejjebb is leugrik és az már nem folyamatos. Ez az ami zavaró és nem hiszem, hogy ki lehetne küszöbölni, ha egyszer az átlag a 30. Főleg ha 3850-ről van szó, mert nálam arra nagyon jellemző volt. Magyarul: a gyorsabb kártya jobb, ha a másik a 25-30 FPS határérték közelében van.
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz katt777 #5246 üzenetére
Na, hogy ne csak a szám járjon.
Itt van két screenshot. Most csináltam őket.
De ez már lehet , hogy X-Akták kategória.- kevesebb fesszel, az alacsonyabb órajelet sem bírta
- több fesszel ment az tovább isEhhez hozzátartozik az is ,hogy anno 3dmarkokkal is teszteltem, és mikor nem adtam neki nagyobb feszültségértéket magasabb órajelhez, bizony jött a fekete képernyő. De nagyobb feszültségértékkel simán lefutott a teszt.
Most meg ,mikor 700 mhz-re akartam emelni a GPU-t, akkor befagyott a windows képernyőillesztő a kisebb feszültségérték mellett.lipi67:
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz katt777 #5236 üzenetére
Nekem a Sapphire-nál működik a szoftveres feszemelés. Ha nem emelem akkor elsazáll a 3DMark, Furmark, Crysis, Call Of duty 5, Call of juarez, stb... 690/1050-nél. Ha emelek akkor 742/1050-en minden lefut, és minden csili vili.
Az ATT topic-ban kérdeztem is, hogy működne-e, ha még többet adnék neki szoftveresen, mint a BIOS szerint megengedett, tehát 1.158V. csak még nem válaszoltál rá. Nem mindegyik 4000 szériánál működik, de a 4850-nél egyértelműnek látszik. nem ártana fényt deríteni erre. -
lipi67
nagyúr
válasz dangerzone #5254 üzenetére
Majd megpróbálok én is humoros és szórakoztató lenni, de most elhajtott a fiam a gép elől..Majd este (remélem)
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
bozont
veterán
Az normális hogy a 3dmark06 nem tudja rendesen kiolvasni a vga órajeleit?
-
grigo
őstag
Sziasztok! Kb fél éve javasolták itt a fórumon a hd4850-es Sapphire-ra az accelero s1-et mint passzív hűtést megfejelve egy fasza ventivel.
Jelenleg hogy áll a gyári hűtő cseréje? Még mindig ez a kombó a legjobb?
Ha választanom kell akkor ez vagy egy Zalman VF900-Cu? Van valakinek ilyen témában tapasztalata?
Előre is köszi.https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
bozont
veterán
Itt a 3dmark06 eredményem, sajnos csak online jeleníti meg. Csak a proci van tuningolva. A vantage meg sajnos nem indul el valamiért.
-
dangerzone
addikt
Sokkal jobb megoldás, mint a zalmanos.
Amúgy nem kötelező cserélni a ventit. Én is csak azért cseréltem, mert túlmelegedett egyéb gondok miatt, és elment a kép.
Szóval ha nálad nem áll fenn hasonló gond, akkor szerintem nem érdemes lecserélned.De ha már mindenképpen cserélni akarnál, akkor s1 + 12cm-s venti. Mondjuk a ventit csak rámaszekolni tudod majd, oda kell fogatnod valamivel. Meg elég nagy helyet fog foglalni, 3 slotot minimum.
Meg a hozzá kapott memóriasünik eléggé szarul tapadnak, meg a vrm-ekre és a fetekre a kártya hátulján nem is kerülnek belőlük, csak a ramokra van elég.Viszont ha mindezt megoldod, nagyon jó kis hűtést kapsz. Nálam gyárival kb 95 fokig melegedett a kártya, ezzel meg nem megy 60 fölé, pedig elég szarul szellőző házam van.
Kb ennyit tudok egyenlőre elmondani róla.
-
BigG.(nnnnn)
tag
Üdv!
Olyan problémán lenne, hogy elindul a gép minden rendesen megy feláll a rendszer, majd hirtelen leáll és újraindul... az aláírásomba lévő gépről lenne szó, mi lehet a baja?
-
lsc
nagyúr
-
Dj Dekko!
őstag
válasz BigG.(nnnnn) #5264 üzenetére
Tipp.: Túlmelegszik valamelyik komolyabb alkatrész. Cpu-ra tippelek.
-
Devdi
aktív tag
Sziasztok. Olyan problémám van, hogy kb 10-15 perc játék után elsötétül a kép kifagy a játék és újraindul a gép. Proci és memórával nem hinném, hogy gond lenne, mert azokat leteszteltem és jók voltak. 4850-esem van a legújabb driver van rajta és egy accelero s1-es van a vidkarim szóval alap járaton olyan 45°os ezért a hőmérséklettel se hinném, hogy gond lenne. Valakinek ötlet? Egyébként 64bites win7-en vagyok, de hasonló eset volt 32bites vista alatt is. Legelőször az új wolfenstien alatt produkálta, aztán jött a win7 és most egy másik játéknál is hasonló a helyzet (pedig nem megy mai játék 7 sins ) szóval fogalmam nincs. Valakinek ötlet? (jah és cod2 alatt nincsen ilyen probléma)
-
petymeg
addikt
sziasztok!
nézegetem a gépem teljesítményét és az tünt fel hogy a vga (sapphire 4850 ds) memória-sávszélessége csak 43873 GB/sec a normális hatvanvalahányezer helyett... ez nagyon zavar. mit lehet tenni, hogy a normális teljesítményt adja???Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
petymeg
addikt
válasz dangerzone #5274 üzenetére
gpu-z
mindjárt linkelek képet csak közbe frissítem az ati drivert az asztalin.Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
kriszbon
őstag
válasz dangerzone #5254 üzenetére
A 4830/50 kártyák biosában mindegyiknek akkora fesz van megadva 1.158v.(kivétel egyedi kártyák) ez a max amit enged. Ahogy észrevettem valami végett ATT nem ezt állítja be náluk, hanem az alacsonyabb értéket(és te azzal húzod és teszteled), tehát te csak azt adod neki amit a bios is enged gyári értéket. Nem adsz neki +feszt csak amit amúgy is kell kapnia High 3D alatt(szerintem ha nincs ATT akkor azt is kapja). Nem tudom érthetően írtam e
Mod: Ha a biosában megnézed akkor láthatod hogy a 3D fesznél nincs beírt érték. És szerintem ott max értéket kap, persze ezt ki kellene mérni pontosan![ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
petymeg
addikt
válasz petymeg #5275 üzenetére
nézegettem a ph-s 3d vantage eredményeket: [link]
a 34. sorban lévő gép majdnem azonos az enyémmel az ő procija gyengéb is egy mákot de a lényeg hogy tök azonos gpu-nál ő kapott 6600 pontot én meg 5900-tMocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
grigo
őstag
válasz dangerzone #5263 üzenetére
Én is ezzel kalkulálok, bár a házban nem sok hely van az tuti, eléggé rosszul is szellőzik, az oldalán beszív egy 8-as venti hátul meg kiszív 2 8-as venti.
Annyi bajom van a gyári hűtővel, hogy 100 fok fölé megy gyengébb játékoknál is (pl World of Warcraft, Fifa, stb...) és nagyon bepörgeti a ventit. Iszonyat mód felidegesít a hangját hallgatni Ezért szeretném cserélni.
Ha megkérlek, lemérnéd nekem centire hogy a kártya lapjától hány centit vesz el az s1+venti? Nagyon megköszönném, mert lehet be se fér és akkor a Zalman maradhttps://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
petymeg
addikt
válasz petymeg #5279 üzenetére
az agyam eldobom...
leszedtem driversweeperrel a 9.6 atit a legújabbal az eredmények:
az összes 7469 ont, a gpu 6915 pont a cpu majnem ua. 9831, de ami a lényeg a gpu-z szerint a memória sávszélesség: 1435555 gb/sec.. aha hihető...
szerintem szar a gpu-z a gépen...Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
petymeg
addikt
válasz vergilx #5282 üzenetére
a legújabb gpu-z vel már a normális 60 gb/sec értéket mutataja.
de ez akkor is érdekes hogy a 9.8 driverrel majd 20%-kal gyorsabb legalábbis a vantage szerint...
eddig csak simán leszedtem a vezérlőpulton kersztül a korábbi drivereket, most először pucoltam driver sweepwrrwl. ennyire számítana?Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
falco5
tag
Helló!
Szerintetek melyik a jobb kari?
4850 1 Gb vagy egy MSI 3870X2 1 Gb?A fogyasztása gondolom az X2-nek az egekben van. ha egyforma a 2 kari ára ki melyiket választaná?
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Szinte mindenhol veri a az 1G-s 4850-en az X2-t ha megy a CF ha nem... ez egyértelmű,ne vegyél X2-t,mert akkor csak 512VRAM-al gazdálkodhatsz és bizony abból játékfüggően 1280-1680 körül ki is fogysz.. a fogyasztás melegedés megint csak egyértelmű...
(#5287) Májsztró
JAhm igen 1280-ban szűrökkel-nélkül,esetleg még 1680-ban DX9-ben... aztán vége is a dalnak.. Dx10-ben szinte mindenhol verve van...[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! A kék nyákos sapphire 4850 van negatív tapasztalatok?
Rock Katona
-
grigo
őstag
válasz dangerzone #5291 üzenetére
Köszönöm szépen! Ezért szeretek ide jönni ha elakadok. Mindig van egy két szaki aki szívesen segít a tudatlanokon
Milka: chillában én is gondolkodtam, az teljesítményben hogy áll a Zalman VF900-hoz vagy Accelero s1-hez?
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
Milka 78
nagyúr
A zalmant tutira veri.Az S1 szerintem kicsit erősebb,bár szerintem nagyjából 1-2 fok az eltérés.Én helyhiány miatt választottam(CF miatt),mert nagyon kicsi és pofon egyszerű felrakni(nem kell külön a ventit felhergelni a bordákra) és full hangtalan.Nekem nagyon tetszett!Kb.1 árban van a kettő.Amúgy meg izlések és pofonok...
[ Szerkesztve ]
-
19870820
senior tag
válasz Zoleee89 #5215 üzenetére
hali hogyha ez zavar téged akkor akár gariztasd le hátha valami gondja van a vga-dnak,elméletbe ha kifujattad akkor attól meg kellett volna javulnia,de van egy olyan érzésem hogy kb megadta magát a vga hütöje vagyis müködni müködik de nagyon minimálisan.remélem más is tud ehhez hozzászolni,részemröl ennyit tudok mondani.
-
Milka 78
nagyúr
Csak akkor cseréld,ha nagyon zavar a hangja,vagy nagyon melegszik.Nekem hangos is volt és hibás volt a hűtő(114-116 szőrösfánk alatt) ezért én is feldobtam egy Chillát.A kártyák közül meg ki ki döntse el.A Vapor halk és hűt is,de elég problémás,sok a hibás kari(nekem is volt egy 30 percig)XFX-et meg messzire kerüld.A HIS-t nem ismerem,de rosszat még nem halottam róla...
old gray:Mint fent is írtam...a 114-116fokot kicsit soknak találtam,főleg egy Aerocool házban ahol a sarki jeges szél fütyült.Megvolt a hűtőcser,de sajna késő volt már neki.Valószínű kicsit megsült.Pedig nagyon jó kártya volt Aztán jött a 1Gb-s Vapor és abból lett a mostani.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz LordDarkness #5292 üzenetére
Esetleg nézz ide be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.