Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigskull
tag
válasz katt777 #5887 üzenetére
A fene enné meg, csak igazad lesz, pedig örültem neki hogy jók lesznek ezek a 2D állítások, mert amúgy nincs vele semmi gondom, Azt is hozzá kell tenni hogy azóta 1x próbáltam, akkor semmi gond nem volt vele.
Ha előfordul akkor már tudni fogom hogy mit kisérletezzek.
Köszönöm a válaszod!
-
JColee
őstag
nekem gridben volt ilyen problémám, akkor arra gondoltam, a vista turkál néha, és emiatt kimarad egy-két jelenet (azt csak tippelem)
driverre kenni a legkönnyebb, komolyan annyira utálom ezt a szöveget (megkérdeztem egy srácot, az én problémámról, kapásból mondta h driver, kb fel se fogta, mit mondtam)[ Szerkesztve ]
-
ottesz
aktív tag
Sziasztok!Van egy ASUS 4870
Ilyen VGA-m.Ez nem szabályozza magától a fordulatszámot??Alapon 2500RPM és hangosnak találom!Az ASUS Dark Knight verzió halkabb lenne????
Köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
Sziasztok! Sapphire HD4850 XP 32bit, 3d mark 06, még bele sem lép, hanem nem válaszol. Másik xpvel is ugyan ez volt, a régi 9800gtmmel nem volt ilyen. vkinek ötlet?
-
katt777
félisten
Kell azt tovább is.
sith7: Én inkább fejlesztenék, nehogy menjen a cucc a táp miatt.
Chalez: Isten hozott a vörös táborban. Majd megtanulod, hogy régi játékkal, régi hardverrel ne játssz, így vetetnek újat veled a driverek tönkrevágásával régi cuccokon (AMD-s beütés egyébként).
bigskull: Szívesen. Tapasztal az ember ilyesmit, ha a hardver minimumát keresi, nem csak VGA-nál (lásd. energiatakarékos teszt i7-tel). Nálam volt olyan, hogy tökéletesen működött a gép, de amikor bekapcsoltam a fénycsöveket, restartolt. Min. CPU-fesz. emelés a biosban megoldotta. Előbb-utóbb megtalálod az optimumot.
ottesz: Nekem volt ilyen, és szabályozza, de 60% a minimum, ATT javasolt. Amúgy hangos, de jól hűt. Nálam 1 hónap alatt halt meg a hűtő, a gyárilag hasonló okból javított cserekártyán 3 hét volt neki. Nem véletlenül cserélték le ASUS-nál.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
ottesz
aktív tag
Van valakinek ASUS 4870 Dark Knight kártyája??Tapasztalat?Alapjáraton hangos???Játéknál nem számít úgy sem hallom(füles) Ha videót nézek nem szeretem ha nagyon hangosan szól!!
-
-
veterán
az én procimon (e6550 @ 2.33 szoval alapon) mennyit kéne húzni hogy ne ütközzek cpu limitbe?
ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °
-
fagy53
nagyúr
Vigasztalhat viszont az, hogy szebb, kontrasztosabb, élénkebb képet látsz a Radeonokkal. Ez nálam mindig bejön. Tagadhatatlan, hogy a GF-okkal különösen a régi játékok általában jobban futnak és itt én sem csak a sebességre gondolok, de az újabbaknál már nem ilyen egyértelmű a különbség, viszont ugyanazon monitoron szebb képe van a "vörös" kártyának.
-
feca.111
csendes tag
Hali!
Tudja valaki, hogy ez:
Sapphire HD4850 1GB DDR3 HDMI - Battlestation Pacific Edition
vajon melyik kártyát takarja
1
vagy
2Szerintem az 1 számú lenne az, de kissé bizonytalan vagyok benne.
Ja, és ehhez játékot is adnak, vagy "kupont" ?Előre is köszi mindenkinek a segítséget
[ Szerkesztve ]
Kedvenc gombok: Ctrl+Alt+Del
-
Freeman2
tag
válasz feca.111 #5919 üzenetére
Sziasztok!
Volna egy probélma!El lett flashelve egy vga kártya(Gecube 4870 ATI)!
Dos alatt nem engedi flashelni,azt irja write failed 0/20000!
Tudtok erre valami megoldást?Lehet,hogy bios zárolt?Hogyan oldható fel?Segítséget várok!
Itt egy kép everest ilyet ír
[link]Half Life Story!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz feca.111 #5919 üzenetére
Úgytűnik az 1-es lesz az, legalábbis máshol is a Sapphire Dual slot / Sapphire Edition 4850 képe van kint. (link)
De a VaporX tuti nem, mert az csak 1 néven fut. Hogy mit adnak mellé azt a kereskedőtől kell megkérdezni, iletve érdemes a dobozt is elolvasni (rajta van), mert előszeretettel lopkodják ki belőle a cuccokat egyes kereskedők.
#nincsbennetarcsi
-
samu74
addikt
Hali!
Nekem Dark Knight kártyám van,elég jó a hűtése és viszonylag csendes.Én egy márciusi catalystot használok(9.3?),mert ezen még a ventilátor sebességét 20%-ig le lehet húzni...Itt még viszonylag csendes,kb. 30%-nál már azért megjön a hangja.
Én mikor játszom felhúzom a ventit 85-90%-ra ,ott 1 óra után olyan 65 fokig melegszik a gpu,viszont jól kell szellőzzön a házad mert az összes meleg levegő a házban marad.Hátul azon a rácson alig megy ki forró levegő.Ha olyan a házad érdemes a kártya hűtőjének magasságában felszerelni(én barkácsoltam ) egy ventilátort ami kifelé szívja a meleg levegőt.A tuningot is elég jól bírja,catalystból 820 mhz-en ment szépen,bár én 800-on használom.Annál a Glaciátornál a catalystban nem lehet szabályozni a ventilátor fordulatát?
Tudod,Ati Overdrive-Lakat kinyit-Kézi ventilátorvezérlés engedélyezése.-----------
-
Qru
MODERÁTOR
Nagyon komoly, 4850 VaporX 1GB 32k.
#nincsbennetarcsi
-
HellGreg
őstag
Sziasztok,
kérdésem lenne:felraktam windows 7 x64 ultimate-t, asus eah4870dk driverei alapból benne voltak elvileg. felraknám a directx11-et, menni fognak mellette a régi és új játékok is?
köszi
-
Blaze71
őstag
Sziasztok!
Ugyebár a 4850-es referencia modelleken DDR3-as memória van és a kártya fogyasztása 110 W. Láttam a héten egy Gainward 4850-et DDR5-ös memóriával. Tetszett a kártya, mert HeatPipe hűtéses, meg azért a DDR5 sem kutya, ráadásul csak 100 W a fogyasztása. Gondolom a memória fogyaszt kevesebbet. Viszont ennek ellenére 2 db PCI-E 6 pin tápcsati van rajta. A kérdésem az, hogy Chieftech 450-es tápom van, ami csak 1 DB PCI-E 6 pin tápcsatit tartalmaz és ha a másikat összefogom 2 db Molex csatiról, akkor valószínüleg ugyan arról az ágról kapja majd az anyagot mindkét csatin. Elvileg 180 W-ot tud a táp ezen az ágon, tehát ha csak a teljesítményadatokat nézem, akkor belefér. Jó a meglátásom? Nyugodtan megvehetem a kártyát és adhatom neki így a feszt? Valaki találkozott már ezzel a kártyával? Van róla tapasztalat?
[ Szerkesztve ]
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
lsc
nagyúr
válasz Blaze71 #5926 üzenetére
A táp el kell higy bírja, max zajos lesz a ventije . Tapasztalat .
Az élet kegyetlen .
-
Blaze71
őstag
Köszönöm a válaszokat és linket. Azt hiszem, hogy megtaláltam a kártyánkat.
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
katt777
félisten
Hát nem tudom, te mit csinálsz, de haveromnál még a 3870-en is röccenésmentesen futott egy Athlon X2 6000+-on, én meg levett VGA-órajelekkel toltam végig, úgy sem akadt. Én ritkán teszek föl VSync-et, nem nagyon látom hiányát, pedig az én szemem is érzékeny.
CCC van fent nálad?
Freeman2: "force" opció be volt kapcsolva?
kgergely23: Menniük kell. Milyen verzió az a DX11?
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok. Azon filozok hogy egy Hd 4870 CF-hez elég e lenne egy intel core 2 duo e 8400 3.825 Mhz-en?! Nagyon jó árban vannak most a karik ... 30 körül HD4870 a nyerő. Szerintem. Így a CF megvan alapozva.
Másfelöl 1280x1024 felbontásban... egy darabig csak bevan bíztosítva a rendszer[ Szerkesztve ]
-
8nemesis8
veterán
válasz Dj Dekko! #5935 üzenetére
Hát szerintem már egy darab 4870is elég lesz még egy darabig, viszont a helyedben még várnék pár hetet és akkor szerintem még jobban jársz 4870el.
Egyébként ekkora felbontásban szerintem nem hajtja ki 100%osan a 4870CFet az E8400,de sokkal tovább fogod húzni, mint 1kártyával.
Egyébként a 4870ek 512 vagy 1GBosak, útóbbival sokkal jobban jársz.[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
válasz Dj Dekko! #5937 üzenetére
Először dönteni kellene , ismerős :
Sziasztok.
Hónap végi vga cserén gondolkozok. 285 GTX vs. 4890?!
nem kockáztatok a 4870 cf emmel... mert valahol működik valahol meg felejtős... más felöl csak 512M a karim. ?Idézet innen. Egy kicsit más témával kellene hsz-t szerezni, ez már unalmas .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
bigskull
tag
válasz Dj Dekko! #5937 üzenetére
NEM tartozom a topic nagy tudású "öregeihez" de ahogy olvasgattam a bejegyzéseket, több körön meg lett beszélve hogy a cf nem a legjobb alternatíva. Egy nem túl magas felbontáshoz még bőven elég a kártya, az meg hogy fél-egy év múlva mit bír, csak azt jelentheti hogy 2-3 hónap múlva veszek egy most még drága akkor már olcsóbb vga-t és megint hátradőlök. Mert ugye felesleges ~30E amim van + a kártya értéke amit akkor ér = egy nem a legújabb de izmos kártyával amit a 0perces kártyák miatt leáraztak.
Rosszul fogtam fel valamit?
[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
Nem is lenne ekkora gáz... ha könnyebb lenne... úgyan is a 4890 durván 10% jobb mint a 4870... viszont CF 4870 ...SZÉT TIPORJA a 4890 et ahol van cf... a GTX 285 meg eleve mindent visz... Crysisról nem is beszélve... csak drága. Csak a lapom meg x48as, és Sli nyetu...
mindig van valami olyan érv a karik között ami miatt kicsit elgondolkodtató a helyzet bocsi hogy téged ezzel untatlak...[ Szerkesztve ]
-
ottesz
aktív tag
Sziasztok
Melyik a leghalkabb 4870-es VGA??(alapjáraton)
Pontos típus számot ha lehet vagy képet a hűtőről -
katt777
félisten
válasz bigskull #5934 üzenetére
Na most, ha már elkövetted ezt a hibát, roppant nehéz lesz megszabadulnod tőle, mert egy rakat szarságot a gépen hagy szerte-szét, viszont ezeket a CCC eltávolítása után törölheted, ahogy a reg. bejegyzéseit is. ATT-ban is ki kell kapcsolni a CCC komp. üzemmódot, és máris teljesen külön lesznek az OGL és a D3D beállítások.
ottesz: Amelyikről leszedted a hűtőt; értelemszerűen így nincs kép a hűtőről. De azt tudom mondani, hogy a Sapphire HD4870 (az a fekete, amely nekem van, lásd a bemutató képén ill. a honlapján). A totál csöndes HAF-932-ben szinte 0 a zaja, gyári bios-szal is 20% körül forog alapból, és még úgy is jól hűt.
-
killer1203
senior tag
Sziasztok
Kedden énis klubbtag leszek egy Asus HD4870 512mb-al, 1440x900 ba játszok és ahogy néztem nem lassabb az 1gb-ostól ekkora felbontásba. Remélem nem bánom meg
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy
-
katt777
félisten
válasz killer1203 #5945 üzenetére
Csak ne Glaciator legyen, és akkor nem fogod megbánni. A procinak adj kemény tuningot, mert ekkor felbontásba kevés lesz a VGA alá! (Egyébként tényleg fölösleges ide az 1GB VRAM.) 3.3GHz környéke min. javallt.
bigskull: Hát, én kezdő ATI-s koromban annyit megtanultam, hogy mindig legyen egy FULL partíciómentésem, amely messziről sem látott ATI drivert, nemhogy CCC-t.
-
kriszbon
őstag
válasz bigskull #5944 üzenetére
Én is azt szoktam csinálni ha valami nem oké! Simán működik a dolog, csak amit utána még telepítettem az is eltűnik, de nálam eddíg mindíg megoldotta a gondot. Egyébként nem tudom mi a gondja sokaknak a CCC-el mert nálam minden jól működik
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
bigskull
tag
válasz kriszbon #5947 üzenetére
Gyakran segített már a rendszer visszaállítás, de ha már CCC mit kéne észrevennem? Minek kéne történnie hogy tudjam a CCC a gond? Mert az ominózus játék utáni egyszeri fekete képernyőn kívül nem történt semmi különleges.
katt777: Lehet kénytelen leszek én is erre az esetre fenntartani egy mentést. -
kriszbon
őstag
válasz bigskull #5949 üzenetére
Nekem nem kell variálnom az órajelekkel mert alapból visszaveszi 160/250-re. Ennél kevesebbre felesleges is lenne állítanom, mert a venti már alacsonyabb fordulaton nem menne, spórolás melegedés itt már nem szempont. Ha ATT fent van akkor CCC összeakadhat vele. Egy játék nem mérvadó szerintem, de kipróbálhatod azt is hogy csak uninstallálod a CCC-t és utána fel az ATT és megnézed. Egyébként simán lehet még driver gond is.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sweet.tv - internetes TV
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- PlayStation 5 Pro teszt
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs