Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Minden újság a hardvergyártókból él (meg eleve szeretik egy újdonság hasznosságát bebizonyítani, mert könnyebben kapnak tesztalkatrészeket). Én hiszek a saját tesztjeimnek (Ha lesz ismerősöm PhII-vel, ígérem, megnézem a játékaimat, de valahogy mindenki E7-et, E8-at, meg Q9-et vesz), meg olyanokénak, akiknek nem érdekük célzatos eredményeket kialakítani. Főleg hiszek olyanoknak, akiknek megérte Phenomról (I) E8-ra váltani (nem 3D grafikusokról és CAD tervezőkrők van szó persze, hanem játékosokról, ahogy abból indult ki a vita is). Én megvettem 15 hónapja az E8-at 41k-ért (6000+-ról váltottam), lazán kiszolgál még legalább 1 évig, azaz ezzel számolva havi 1500Ft-omba kerül a teljesítmény, amely azóta megvan. (És hol volt akkor ilyen erős és tuningolható AMD proci, hajajj! ) AMD-sek meg most, másfél évvel rá kezdik verni a mellüket PhenomII-esekkel, és most kapnak hasonló teljesítményt fél évre, azaz a havi költségük több lesz, ráadásul eddig gebedtek a lassú procikkal. Ezt sem árt számításba venni a hardver ára mellett. Olcsó AMD-t fél éven belül 2X kellett fejlesztenem, már többe volt, mint 1 Intel proci (OK, BP-n biztosan jobban lehet üzletelni), és közben minden újabb driver-rel más és más hibákkal kellett szembesülnöm. Az Intel egyébként mindig a hasonló teljesítményű konkurencia alá áraz (már ha van ), tehát azt sem árt nézni vásárláskor, mielőtt ujjongani kezdünk, milyen olcsó volt az AMD. Mindemellett az olcsóbb AMD többet fogyaszt tuningnál meg még többet (lásd Tomboy: 3.5GHz-e van 1.4V-on, nekem 4.05GHz-em 1.275-ön, közben meg, ha nem kell a kakaó, 0.86V-on üzemel a procim), ergo amit nyertél a vámon, elmegy a réven.
TomBoy1986: Te meg jó lenne, ha elolvasnád a belinkelt cikket, amelyben konkrétan írják, hogy míg 1 VGA-val hasonlóan teljesített az i7 és a PhII, addig CF-ben a PhII teljesítménye hirtelen 45%-kal nagyobb lett. Szóval nem én találtam ki. Amúgy te is most kiragadsz 1 progit. Mellesleg az AMD driveres (chipset és egyebek) szarságaival már AMD-s koromban tele lett a tököm.
Én anno CF-öztem, mert tesztekben hiperjó volt minden, aztán élőben meg hiperszar az egész, mert azt is eleve olyan játékokkal tesztelték, amelyek rendesen támogatták a több GPU-t, én meg alig pár játékban láttam hasznát (de 3DMarkban +98% is megvolt! ).
Azt te is tudod, hogy az AMD-k messze nem olyan jól tuningolhatóak, mint az Intelek (amelyeknek ráadásul különösebb fesz. emelés sem kell), emellett azonos órajelen jelentős sebességhátrányuk is van (PhII-eseknél van javulás, ez tény). Abban viszont tökéletesen igazad van, hogy ha kifogsz egy jól tuningolható AMD-t (nem Intelhez képest), és az kellően meghajtja a VGA-dat, akkor egyrészt megvan a teljesítmény játékban, másrészt megkapod a kraftot multicpu-s alkalmazásokban is. Csak ne feledd, hogy ez mennyivel magasabb fogyasztást fog eredményezni.bozont: Ja, 24"-ban nincs kihajtás gond!
Axel pRo: Az tökéletes, én eleve már +2 generációra vettem tavaly. Azaz remekül kiszolgálta a 3870-et, kiszolgálja a 4870-et, és DX11-es kari alá is jó lesz még nekem. De egy E7300 sem rossz választás, E5xxx tudásban már sokkal kevesebb.
TTomax: Meg lehet nézni az idén megjelent játékok "JÁTÉKÉLMÉNYét". Nyomul a tech, ha meg az ember szórakozni akar, előveszi az Oblivion-t, az rFactor-t, vagy a Prey-t, stb. Még egyetlen JÁTÉK-omnak sem hiányzott +2 mag, de még a tesztelt, játéknak látszó programok is zökkenőmentesen futottak 2 magon. Az tény, hogy ha van egy gyenge 4 magosod, akkor az ezt támogató játékok jól fognak futni, de ha egy 2-magra írt játékot futtatsz, már semmivé lesz a +2 mag ereje, azaz egy gyenge 2 magosod van, amely nem hajtja meg kellően a VGA-t. Szóval sztem a 4-mag fontossága még mindig erősen túl van lihegve játékok terén, de nyilván ez továbbra is a személyes véleményem.
D1Rect: Ez igaz, ha kihasználod. De a topic-ba tartozó VGA-k alá nem szükséges, és még CF-ben is elég egy tuningolt 2 magos. De egy ismerősömnek a Phenom nem volt elég, míg egy E8500-zal vígan szalad nála minden (és ő nem tuningol). Szóval 4 magosból sem mindegy, mit választasz.
jagada: Hurrá! Örülök, hogy megoldódott.
Bocsi a hosszúságért!
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs