Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pakliman
tag
Zseblámpának:
2. Nekem ez működik (na persze a "vaku", akár 3 cm-re is elvilágít)[ Szerkesztve ]
-
poganytamas
senior tag
Igen, lehetséges, az orosz nyelvű leírását én is láttam, itt van. Gyakorlatilag azt csinálod, hogy megcseréled a belső 2GB-os tárhelyet és a data partíciót. Az oroszok ezt úgy csinálják, hogy az EBR-t (extended boot record) írják felül, de olyat is láttam hogy a belső tárhelyet cserélik az sd kártya első partíciójával (hogy ennek mi értelme???)
-
poganytamas
senior tag
Alapból nincs, ezeket netről kell szednie, azért nem működik neked, gyakorlatilag olyan mintha ki lenne kapcsolva az AGPS. Keress rá itt a fórumon a gps.conf-ra, van egy pár. Én jelenleg ezt használom, talán belefér hogy bemásoljam, nem olyan hosszú:
NTP_SERVER=hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=0.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=0.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.europe.pool.ntp.org
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
DEBUG_LEVEL =0
INTERMEDIATE_POS=0
ACCURACY_THRES=0
REPORT_POSITION_USE_SUPL_REFLOC=1
ENABLE_WIPER=1
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276
SUPL_NO_SECURE_PORT=3425
SUPL_SECURE_PORT=7275
SUPL_TLS_HOST=FQDN
SUPL_TLS_CERT=/etc/SuplRootCert
C2K_HOST=c2k.pde.com
C2K_PORT=1234
CURRENT_CARRIER=common
DEFAULT_AGPS_ENABLE=TRUE
DEFAULT_SSL_ENABLE=FALSE
DEFAULT_USER_PLANE=TRUE -
poganytamas
senior tag
A boot partíció (nem az uboot!) a rendszerrel kapcsolatos. A recovery a nélkül is simán képes elindulni, mert az önmagában tartalmaz egy kernelt (ugyanazt, mint a boot egyébként). Általánosságban, amíg a preloader-t és a dsp_bl partíciókat nem írod felül (ezek a piros színűek), addig vissza tudod hozni a telefont Flash tool-al, bármennyire szét van cseszve.
Amit csináltam clockwork az nem képes boot-ot buherálni, de ha azzal csinálsz mentést, simán vissza tudsz állni abba az állapotba, bármit is csinálsz a system, data, cache, és sd-ext partíciókkal. (Alapból úgyis a system-et fogod buherálni).
[ Szerkesztve ]
-
poganytamas
senior tag
Érdekes, hogy ha bukik a fájl letöltése, akkor nem próbálkozik újra. Mindenesetre nekem a helyén van, és friss.
Azt nem értem hogy miért kell epo és a-gps is, mindkettő ugyanazt csinálja?Kis magyarázat viszont a Mobileuncle toolban az YGPS szekciónál (engineering menü, MTK) az Information fülnél lévő dolgokra:
Hot start: a gps vevő emlékszik a legutolsó fixált pozícióra, és a műholdakra amikre rákötött, ennek alapján próbálja kikalkulálni az időeltolódásból, hol lehetnek a műholdak (ugyanazok amikre előzőleg kapcsolódott). Ez a leggyorsabb, de csak akkor ha nagyjából ugyanott vagy. Tehát ha pl Debrecenben bekapcsolom a GPS-t, majd kikapcsolom, és Sopronban bekapcsolom, hát akkor bitang lassú lesz.
Warm start: Majdnem ugyanaz mint a hot start, de nem emlékszik a műholdakra, vagyis újakat fog keresni, de a legutolsó pozíció ismeretében ez elég gyors lesz, de nem olyat gyors, mint a hot.
Cold start: Nem emlékszik semmire, kompletten dobja a legutolsó információkat, és új műholdakat keres.
AGPS restart - Ha az agps adatokban szemét van, ezzel lehet kitörölni.
A ruszkik azt csinálják hogy full gomb, warm, hot, cold, agps restart. Ez mitől jó nekik? és mi az a full?
-
poganytamas
senior tag
Root-ot akkor is meg kell nyomnod, utána aktivizálódik a backup gomb.
Veszíteni nem veszítesz semmit, mert bár a cwm tényleg kevesebbet ment, de a v5 az egy teljes rom úgy magában. Csak flashtool-al rakható fel. Pontos menete:1. CWM feltelepítése a telefonra, ha még nem történt meg. [link]
2. CWM-el mentés készítése a telefonról
3. 0.5 rom felrakása Flashtool-al
4. CWM-et újra fel kell rakni
5. Telefon indítása CWM módban, mount and storage, format /data.
6. Backup and restore, andvanced restore, restore /data
7. Újraindítás
8. Pár alkalmazás esetleg jelezheti hogy leállt. Ezeknek a gyorsítótárát ki kell törölni
9. Újra rootolás -
D3W1L3
tag
Üdv!
Ha nem nagy kérés leírnád nekem pontosan hogy kell cserélni a romot,lépésről lépésre.
Csináltam már ilyet másik telóval(ZTE Skate)de ott volt leírás pontosan itt meg nem igazán találok olyat kisérletezni meg nem szeretnék. Nekem is GPS problémám van.
Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest