Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
NeoPampalini
senior tag
válasz pacman_123 #65958 üzenetére
Na, meghozták a csereasztalt, tök gyors volt az ügyintézés, ez pozitív.
Értem én, hogy mindenen spórolunk, de az, hogy az új darab tök csupaszon, a rögzítő biszbaszok nélkül érkezett, okozott némi problémát, ugyanis a hibás darabról nem lehetett ám egyszerűen leszedni.
A kínai jómunkások nem spórolták ki alóluk a csavarrögzítőt, így a dugókulccsal az egyik csavart meglepően kevés erőfeszítéssel sikerült eltörni (a többi kijött), viszont a PZ2-es vagy milyen csavarokkal nem boldogultam, úgyhogy kifúrtam, és a 10-es dugókulcsoshoz hasonlóval pótoltam (tiszta mázli, hogy a "mindenfélés" dobozomban találtam pár megfelelő csavart). Szerintem az ég világon semmi nem indokolta, hogy eltérő csavarokat alkalmazzanak, mindegy.Innentől tkp. simán feltettem, beállítottam, most még a gyalukés beállítás van hátra, ha minden jól megy, holnap ki is tudom próbálni. Nagyon remélem, hogy a vastagoló részt jól beállították a gyárban, és nem kell amiatt a fél gépet szétkapni.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz NeoPampalini #66010 üzenetére
Beállítottam, kipróbáltam (egyelőre csak az egyengetést). Meglepően halk a masina, és úgy tűnik, a beállításaim is jóra sikerültek, szép sík és derékszög lett a végeredmény a próbadarabon.
Innentől nincs más hátra, mint feldolgozni a tetőfelújításból maradt gerendákat (kis szerencsével az amcsiknál szokott 2"x4" méret lesz belőlük), azok pont jók lesznek a Dewalt körfűrész köré állványnak, aztán majd kerítek rá valamit a plusz asztallapokhoz.
Már csak egy elszívó kell, de ötletem sincs, mivel indokolom meg még azt is itthon.
-
NeoPampalini
senior tag
Ma kerítettem végül egy Metabo SPA 1200-as forgácselszívót, majd valamikor összelegózom.
Jól is jön, mert eddig ugyan csak három deszkát gyalultam küszöbnek, de egyrészt minden tiszta forgács lett, másrészt a műhelyporszívó hamar megtelt a forgáccsal.
(Viszont kiderült, hogy a HC260C-m vastagoló asztala gyárilag pontos, ez jó hír.) -
NeoPampalini
senior tag
Sziasztok!
Ilyen kereket occsó pénzért árul itthon bármelyik (web)shop, vagy marad az ebay/aliexpress?
Ez 4 darab, a pakkot ebay-en 15-20k körül árulják, idehaza hasonlót talán egyetlen gyártótól láttam, darabját 21 ezer pénzért.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz SeatZola #66358 üzenetére
Hát, nálam eddig egy ilyen probléma volt, a rezgőcsiszolóhoz kelllett valami "adapter".
Találtam itthon egy darab "szürke csövet" (már a fene tudja, miből maradt), a gép felőli végét kicsit tágítani kellett egy öngyújtó segítségével, a másik a porszívóba pont jó volt. -
NeoPampalini
senior tag
-
NeoPampalini
senior tag
-
NeoPampalini
senior tag
Na, végül Amazon-ról rendeltem kereket, ezt ni: [link]
(Nyilván nem annyit fizettem, amennyit ott ír, erre rájön még az áfa, meg szállítás, mittomén...)Kedden rendeltem meg, ma már csengetett is vele a futár. Egész masszív daraboknak tűnnek, persze majd használat közben kiderül.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz generatoros #66483 üzenetére
Amazon.com-os rendelés. A 106 dollár az majdnem annyi (370-es árfolyammal és + 27%-os áfával számolva), mint amit én is fizettem.
De szerintem bedőltem valami riogatásnak, mert normál küldéssel május 10 után valamikorra jósolták az érkezést, szóval szívtam a fogamat, és kifizettem valami 18e pénzt arra, hogy május másodikára megérkezzen... (Normál küldés 8e lett volna.)
Ezzel a hóka-mókával együtt 54,7e forintot vontak le tőlem. De még így is olcsóbb, mint aminek darabja annyi, mint ez a négyes szett.Arra az árra, amit az amazon.com kiír (ennél a cuccnál valami 22e Ft), még rá kell számolni az adót (áfa), meg a szállítási díjat, meg még valamit (vám? nem emlékszem, hogy írták bárhol, de lehet), szóval a tényleges fizetendőt csak a megrendelés közben fogod látni.
Most már csak össze kell rakni... Meg átgondolni, hogy mi a fenét kezdjek a műhely katasztrofális betonpadlójával, de ez egy másik történet.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz Donki Hóte #66551 üzenetére
Én valami ilyesmivel mennék neki, izzadósabb, de nem locsolsz el egy vagyont csiszolószerszámokra. A végén bőven elég ott megcsiszolni, ahova ezzel nem férsz hozzá.
Sajnos olyat nem találtam így hirtelen, amit vagy 25 évvel ezelőtt használtam, abban egy masszív, már-már kézi gyalukés szerű vas volt, ugyanúgy húzni kellett, mint ezt, ha kicsorbult, csak megköszörültem, aztán mehetett tovább. Mindent vitt, a lakkra rászáradt betont is.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz Skillet #66620 üzenetére
Szerintem jó, bár nem tudom, a hátfalat hogyan akarod rögzíteni. Én normál hátlapot tennék, körbe bemarva, csavarozva (a válaszfalakhoz szintén). Ez így atom stabil, nem robbantja le semmi, a szekrényt is merevíti rendesen.
Bútorlapból is működhet, igaz, úgy még nem csináltam. -
NeoPampalini
senior tag
válasz szinimini #66708 üzenetére
A tokok most natúr állapotban vannak, vagy festettek?
Nálam fehérre festett volt, lekapartam róla egy hőlégfúvó meg spakli segedelmével, utána egy sima excenterrel (ill. ahova nem fért be, ott kézzel) megcsiszoltam.
A régi diópántokat kiszedtem, a helyüket befoltoztam. Ehhez némi obis maradék anyagot használtam. A szín épp ezért nem egyezik, a régi fa sokkal sötétebb árnyalatú, ezek az obis cuccok meg majdnem fehérek.
Kellett hozzá egy-két véső, kalapács, a régi zárak helyének foltozásához meg egy illesztőfűrész is.
Ha nem nagy területen van szú által rágva, akkor én azokat a lyukakat egyszerűen fogpiszkálóval foltoznám, csak beragasztod a lyukba, száradás után szintbe vésed/csiszolod, kész.
A tömítést sem biztos, hogy megúszod, erre én a fa saját anyagát használom: az excenteres gépből kiszedem a port, aztán PU lakkal összekeverem, spaklival felhordom, száradás után csiszolás, ez is letudva.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz generatoros #66727 üzenetére
Nekem egyikkel sincs ilyen bajom. Kisebb "beavatkozásokhoz" nem feltétlenül, de egyébként minden munka előtt megfenem őket, aztán jó darabig jó.
Annyival nem tartja jobban az élét a drágább, amennyivel többe kerül, ez valami urban legend. -
NeoPampalini
senior tag
válasz boogiemano #66744 üzenetére
Pont azt, az élei le vannak törve 45 fokban. Vagy gömbölyítve, attól függ.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz ViktorSz #67459 üzenetére
Jaja, idén februárban 335-ért vettem, most pár boltban (legalábbis az árukereső szerint) 319-ért is van. A Dewalt DWE7492-es körfűrész pedig a szintén idén februári 265-ös ár helyett már 247 körül is találni, az sem rossz biznisz. A különbségből simán hozzá lehet dobni egy (két) jobb fűrészlapot.
-
NeoPampalini
senior tag
Tegnap felhasználtam a maradék rétegelt lemezemet, most már kényelmesen el tudom pakolni a szorítókat. Eddig a falnak támasztva foglalták a helyet, és tevékenyen hozzájárultak ahhoz, hogy párszor megbotoljak bennük.
-
NeoPampalini
senior tag
-
NeoPampalini
senior tag
Sziasztok!
Tudom, elvileg triviális dolog, de körfűrészhez mi a legjobb elszívó cucc?
Momentán egy Kärcher WD3 Premium-ot használok hozzá, de kicsit zavaró, hogy baromi gyakran megtelik a zsák, és nem két fillér állandóan betárazni belőle.
Van rendes forgácselszívóm (Metabo SPA 1200), esetleg ahhoz kerítsek egy adaptert? Persze nem lenne a leghatékonyabb, mivel a gépen kisebb a kivezetés átmérője, mint a Metabo 100 mm-es csöve...???
(Ehhez legalább a helyi gazdaboltban tudok venni "ürítős" zsákokat, 20 db-ot fillérekért.)Vagy van esetleg valami alternatív kütyü, ami eddig elkerülte a figyelmemet, netán még a körfűrész asztalba is be tudom építeni?
-
NeoPampalini
senior tag
válasz Tanuló 1.0 #67589 üzenetére
Simán lehet mindenféle tipli nélkül is összeragasztani ezeket. Most én is egy hasonló (ugyanúgy "keresztbe" elrendezésű), csak kisebb asztalt készítek. Ragasztásnál lamellóztam a darabokat, de nem szükséges. Viszont tény, hogy így sokkal kisebb macera az egyes elemek szintbeli összeillesztése.
Grótoláson én is gondolkoztam, végül simán bemart merevítő + tessauer + csavar lett belőle, a csavaroknál mindkét irányba helyet hagyva a szélességbeli változásoknak. Majd meglátjuk, hogy szuperál.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz NeoPampalini #67590 üzenetére
No, én így oldottam meg. Ennél eggyel nagyob csavar lesz majd benne, hirtelen csak ezt találtam demonstráció gyanánt. A képen nem látszik, ez egy T-profil, a T szára van bemarva az asztallapba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest