Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz M@trixfan #1158 üzenetére
Én is végigjártam ezt az utat, a 23.976 Hz-et egyébként ATi/AMD kártyákon úgy kell beállítani, hogy a driverben 23-at választasz. tudom ,elvileg hülyeség, de így lesz 23.976, míg ha 24-et választasz akkor kerek 24 Hz lesz (és igen, úgy ugranak cca 40 másodpercenként egy frame-et az anyagok)
Normális médialejátszó tud 23.976-ot is, de tudtommal mind csak 1080p mellett, mert az a szabvány. Nekem is HD ready tévém van, de pont emiatt 1080p-vel hajtom.
-
-
Peak
addikt
válasz M@trixfan #11263 üzenetére
a probléma a két lassú eszköz csomagszinkronizációjában van.
a NASom PC-ről végezve az adatátivelt 24MB/sec ir és olvas, ami közel 200Mbps átvitel... a BD szabvány ötszöröse.
a lejátszó LAN kontrollere meg jelentősen lassabb, mint a PC/notebook LAN adaptereké, és ez nem az elméleti maximális átvitelt jelenti.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz M@trixfan #14037 üzenetére
Ez azért nem ennyire borzasztó. Meg van a maga prózai magyarázata ennek is:
http://en.wikipedia.org/wiki/24pRyzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
törölt tag
válasz M@trixfan #14037 üzenetére
Minél minőségibb a megjelenítő, annál feltűnőbb a probléma, fokozottan igaz vetítőkre. Sokan használják az LCD tévéjüket bekapcsolt 24p és trumotion együttessel, ki tudja ilyen hármasnál miféle interpoláció történik, már magam sem tudom követni. Elképzelhetőnek tartom, hogy teljesen mást látnék különböző LCD márkák, különféle megjelenítőin.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz M@trixfan #15374 üzenetére
Én is így vagyok vele, tök mindegy melyiket veszem, csak amit tudnia kell azt tudja rendesen, ne kompromisszumokkal.
Reszelik állandóan a szoftvert, ahelyett hogy egyszer tisztességesen megcsinálnák.Szóval nekem is mindegy az a 10-15ezer, ha a drágább jobb.
Tcr: van annál olcsóbban is.
400€ kb -
DjKoxi
senior tag
válasz M@trixfan #15393 üzenetére
Máig sem értem a filmgyártók miért nem teszik lehetővé a letöltést bizonyos pénzbefizetés mellett. (ha van ilyen megoldás akkor bocs...)
A mai IT szinten nincs arra lehetőség, hogy kiskapuk nélkül megoldják ezt? Még mindig ragaszkodnak a kézzel fogható dolgokhoz.
2002-ben talán 5e Ft-ért vettem meg a Gladiátor DVD-t pl. Most vegyem meg a BD-t mert az HD, 3 év múlva vegyem meg ismét mert az 4K.
Ha itt lenne a zsebemben az a benzinpénz amennyiért kölcsönzőbe jártam projektorom lenne a nappaliban. A mai napig nem szeretem a letöltéseket, az 5-6 féle verziókat ( jó-nem jó-ilyen kodek-olyan hang-kevés bitráta-stb-stb).
Ha azt mondanám, hogy a legközelebbi mozi 50 Km-re van tőlem el sem hinnétek.
Egy-egy jó filmért szívesen utalnám a mozijegy árát ha egyszerűen le tudnám tölteni az eredeti filmet. Nem torrent, meg meghívó, meg visszatöltés, arány....
Amiért ezt az egészet írtam az az, hogy jönnek a chipgyártók a licenc jogokkal, meg a hardveres tiltásokkal. Nincs teljes menü, mert nem vették meg a jogot.
Még 10 év múlva is a polcot kell tölteni a filmekkel?? Zenékkel? -
BBéci
legenda
válasz M@trixfan #16907 üzenetére
Az USB csatlakozótól a processzoron át a HDMI kimenetig minden alkotóelemtől. Sőt, a szoftvertől és a tápegységtől is.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz M@trixfan #16911 üzenetére
Kicsit sem voltam agresszív. Az nem ilyen
Cekk:
Erre válaszoltam:
"hangban az erősítő dekódol(így gondolom olyan sok különbség nem lehet"
Az általad említett Dunek közti különbséget inkább a felszereltség adja, (meg néhány extra, pl. full BD lejátszás)[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
tozso76
aktív tag
válasz M@trixfan #18109 üzenetére
Szvsz semmi fals nincs a valós 23.976Hz-ben. Mediajátékosok (Sigma), BD lejátszók simán megoldják. Számomra azért érthetetlen a dolog, mert az összes többi frekit jól tolják ki a VGA-k. Pl: 24.000Hz, 59.94Hz, 25.000Hz. Tehát ezek mennek pontosan, csak a 23.976Hz nem. A pontosan alatt azt értem, hogy MadVr renderer, lejátszás alatt ctrl-J és ott a valós kimeneti frekvencia valóban az aminek lennie kell.
...Egyébként nem rég vettem észre hogy mennyire fontos az alacsony latency érték a pontos hang-kép adatfolyamhoz. Filmlejátszás alatt nem mehet az utorrent és le kell állítanom az alaplap fancontrol programját. Ha ezeket nem teszem meg akkor 500-3500ms latency tüskéket jelez a latency check, ami hang kieséseket, pukkanásokat, hangismétlést generál. Ezek az anomáliák nincsenek egy medialejátszóval, de nekem kellenek a htpc plusz szolgáltatásai és ezért lenyelek ennyi szívást. -
BBéci
legenda
válasz M@trixfan #19470 üzenetére
Mát szerdán délután kiderítettük. [link]
Amelyik lejátszó általában gyors, az a számodra lényeges szempontból is az. Múltkor kalibráláskor a Cambridge Audio 751BD-ről ment a szoftver, élmény volt vele dolgozni. Blu-ray lemezekkel is olyan, mint a villám. A lemezfiók becsukásától számítva 15-17 mp alatt megszólal, utána 2 mp és a kép is megjelenik.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
senior tag
válasz M@trixfan #20258 üzenetére
This project is an attempt at returning some of the missing features and opening up a development path for creating new features and fixing existing annoyances.
Root access telnet support (password is "secret")
FTP server
Music icon added to the main screen and menu
Fan Art on movie details page
Fan Art on tv show overview page
3D Movie overlay icon
Music / Concert overlay icon
Extra view mode for movies (small posters)
Mark all TV Show episodes watched or unwatched with one button
Custom browser home page
More music visualisers (+ customisable)
Updated busybox, and added git, nano and sqlite3 tools
Improved buffering for Full HD videos
Tweaked MTU if you're using a VPN/PPP connection
Rewritten subtitle system (BierDopje, OpenSubtitles, Subtitulos, SubsWiki, Addic7ed)
Special BoxeeHack settings menu
Reboot option
No more forced updates
Check for new versions日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
-
csocsoszán
őstag
válasz M@trixfan #21918 üzenetére
Szervusztok!
Egy pár évig javítottam loewe-t! Külön gyártó sora van a philips-nél. És bizony nagyon jók az elektronikáik. A kép meg magáért beszél. (Nem a sony és samsung féle festett mû kép, aminek kevés köze van a valósághoz. Talán még a sharp tv-k képe valóságszerû.) A hifi-be meg a linn paneljai kerülnek. Persze nem a csúcs, de nem rosszak!Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
erdoke
titán
válasz M@trixfan #24704 üzenetére
Egy gond mégis van ezzel az összehasonlítással, mégpedig a mintavétel. Általában 3-4 db (!) képet hasonlítanak össze, miközben egy két órás film 120*60*23.976 képkockából áll. Számold ki, mekkora esélyed van, hogy kiszúrd mondjuk a durva hibákat, még ha minden tizedik képkocka durván artifaktos is…
Ellenben ha végignézel 3-4 ötperces részt, már szubjektíven meg tudod mondani, ha van számottevő különbség. Én is egyértelműen látok egy 10-12 Mbites mkv és egy 25-30 Mbites BD között különbséget, pedig "csak" egy 50G30 és egy Dune HD Base kombinációjáról van szó.A legjobb aláírás a héten
-
Roland76
tag
válasz M@trixfan #24704 üzenetére
"Én is nagyon szeretem a filmeket és számomra is varázsa van, de attól még állóképek sorozata."
Ez analóg elgondolás esetén igaz, de digitális formátumnál nem éppen, ugyanis itt nem szó szerint képek egymásutáni megjelenítése történik - a néző szempontjából igen, de az algoritmus alapján nem.
A fájlban vannak ugyan kulcskockák (keyframe-ek), de a következő képkocka, már számított érték, ún deltaframe, ami az előző kockához viszonyított változások alapján kerül kiszámításra és itt tud megmutatkozni, hogy milyen is minőség. -
erdoke
titán
válasz M@trixfan #24719 üzenetére
Ugye azt is érezzük a technikai vénánkkal, hogy ha egy eleve erős veszteséggel tömörített videót kevesebb, mint fele annyi információval próbálunk leírni (tipikusan 10-12 vs. 22-28 Mbps), akkor csodák azért nincsenek? Bármennyire nem lineáris az összefüggés az információ tartalom és a szubjektív minőségérezet között, azért az egyszerűen megérthető, hogy ha a már durván tömörített forrásból elveszünk 55 %-ot, az simán látszódni fog. Látszik is.
A legjobb aláírás a héten
-
törölt tag
válasz M@trixfan #31003 üzenetére
...sokat tesznek ki benne a natív felbontástól eltérő helyzetek...
Így van, ennek ellenére sokak mániája a felskálázás, ráadásul pont az A400-hoz illik a téma, hiszen a VXP képfeldolgozással hirdette magát, mint képjavító, stúdió minőségű felskálázó eljárás. Ez a tesztekben meg is jelenik. Nekünk persze ezen része lényegtelen, mert egyáltalán nem nézünk 1080p-nél gyengébb anyagot, de a döntő többség még kitart a DVD, AVI, BDRIP és tsi-k mellett, és ünnepnapokon néz 720p-t.
Ha HTPC-s témára fordítom a kérdést, akkor minden tesztben ugyanúgy megjelenik a non plus ultraként emlegetett madVR renderer, amit legtöbben a chroma upsampling miatt használnak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz M@trixfan #31009 üzenetére
Látványosan nem hinném, persze esküdözők vannak , többség szerint nagyítóval lehet keresni. Örök vita, ahogy lejátszóknál is a 4:2:2, 4:4:4, sőt, a különböző tévék meddig kezelik a chroma mapot. Viszont ha valaki erős HTPC-t épített, kipróbálhatja madVR-n belül a chroma upscaling: Jinc 3-4 tap plusz anti ringing
és image upscaling: Jinc 3-4 tap plusz anti ringing opciót. Lehet lát egy két csodát PC-s lejátszásnál még nem találkoztam párjával. -
törölt tag
-
cekkk
veterán
válasz M@trixfan #31224 üzenetére
Szóval aki nem MAcet vesz annak nincs ízlése vagy van és csak irigy?
Érdekes, hogy mégis ahogy olvasgatom a legkönnyebben pl a iphonok mennek tönkre, legalábbis nagyon szidják a felhasználók.
Én infós körökben mozgok, és ott egyetlen egy apple laptopot nem láttam se a phdsok se a doktorok se a nagy doktori fokozattal rendelkező tanároknál. Pedig megfordultam nem egy tanárnál(Debreceni Egyetem). De nem láttam a műszaki karon sem, és a Fizikai tanszékeken se. Sok óránk volt ezeken a helyeken sokszor voltunk bent a tanároknál az irodájukban.Én mint írtam vannak kivételek, de a többség aki ilyet, és inkább az iphonera gondolok(azért a mac-et megvenni többe kerül), azért veszik, mert azt hiszik ettől lesznek stílusosak és valakik. Erre játszik rá az apple.
Én erre csak annyit tudok mondani, hogy amíg pénz van a zsebedbe addig bárhol kiszolgálnak, bármit megkapsz, de lehetsz te egy stílusos hipszter hiteles telefonnal a zsebedbe, ha meg kifizetni nem tudod hó végén a számládat. És itthon sajnos ez a réteg veszi többségében az ilyen drága dolgokat, akik nem teljesen engedhetnék meg ez maguknak.Micsoda? Az apple dolgozik az egyik legnagyobb haszonnal. Nem véletlen van ekkora kp állománya.
Priviben beszélgethetünk erről.
-
törölt tag
válasz M@trixfan #32253 üzenetére
50k körül tévé mellé én is MED-et vennék, mert mindent tud, amire szükség van manapság, és azt a jelenlegi paletta mellett a legmegbízhatóbban, legalábbis amit jogosan elvárhatunk egy médialejátszótól. 70-100k körül már inkább HTPC-t építenék vagy vásárolnék, pl Gigabyte BRIX Haswell alapon. Vetítő és vászonhoz pedig HTPC, lustábbaknak A400, és mindkettő mellé OPPO 103D a BD-knek.
-
törölt tag
válasz M@trixfan #32257 üzenetére
Natív anyagot játszva semmilyen előnyt nem tudnék hozni az A400 javára, ami miatt azt választanám egy HTPC-vel szemben. 2 esetet tudnék elképzelni, lusta lennék néhány napot rászánni a konfigurálására, ill plug n' play kedvelő vagyok és vagy sík hülye a PC-hez. Utóbbi 2 csoportnak inkább médialejátszó, ha vájtszeműek, nagyméretű megjelenítővel rendelkeznek, akkor A400.
...Illetve ilyen helyzetben ugyanazt a BD lemezképet lejátszva van egyáltalán különbség a lejátszók között?...
Persze hogy van, lejátszó szoftverek között is, de a PC-s driverek finomhangolása is elképesztő eltéréseket okoz. Egy jól konfigurált HTPC hozza az A400 szintjét, vagy az A400 egy HTPC szintjét, ahogy tetszik, de míg a Popit készen kapod a kezedbe, addig a PC-t legvégsőkig testreszabhatod, driveres és szoftveres szinten is. Ez kinek előny, kinek hátrány. Hogy mit hozol ki a HTPC-ből (vagy nem hozol), az rajtad múlik és a pénztárcádon, akár sokkal jobbat is, mint az A400, de ez idő, energia és pénz kérdése is.
Legjobb lenne ha a saját otthoni körülményeid között tudnád összehasonlítani vásárlás előtt, de ez keveseknek adatik meg. 1 biztos, ha nem nézzük a szoftveres részét, feltételezzük, hogy azt csinálja a távirányító amit szeretnénk, abban az esetben az A400 100-ból 99 embernek tévé és vetítő mellé is tökéletes választás, anélkül hogy pécével babrál. Nekem kevés, én vagyok a 100-ból 1, egy nüansz hiányzik, amit megkapok a HTPC-től, de pénzben, időben és energiában is többe került, nekem megérte.
-
törölt tag
válasz M@trixfan #32257 üzenetére
Ha már említed a Lumagent, akkor minden valószínűség szerint vetítesz, tehát nem mindegy milyen vonalon indulsz el. Egy biztos, valóban Full HD mellett lesz a legkisebb különbség, legyen az lejátszó és lejátszó vagy HTPC, ellenben minél jobb a vetítő és vászon, annál jobban látszódhatnak olyan kisebb különbségek, melyek amúgy egy tévén észrevehetetlenek. De szerintem ezt te is tudod A tévé hangyája bizonyos esetekben elefánttá változik a vásznon.
(#32262) elcse
Az október végi fw-be került bele: Added DSD Audio playback support (DSF and DFF)
, amit én is dicsértem itt. -
törölt tag
válasz M@trixfan #32275 üzenetére
Sim2-től sokan messze vagyunk, de mindenki elkezdi valahol Még egy Benq W1070 100-120k körüli vászonnal is nagyságrendekkel jobb moziélményt ad, mint bármelyik 55" körüli tévé, ha az általános képmenőségét nem is éri el. Sőt, összköltségben még egy felsőkategóriás 55" LCD-k alatt lesz, 100-140"-t kényelmesen vetítve.
Egyébként a Haswell alapú Intel procik pöccre pontosan 23,976Hz képesek, de önmagában -számmora érdekes módon- még a HD5000 IGP sem képes elbírni a madVR Jinc3 plusz Anti Ringig futtatásával.
-
Peak
addikt
válasz M@trixfan #33298 üzenetére
olyasmi 89től programozgattam, gyerekkoromtól. a hobbiba meg a mozizás is bele tartozik
google keresés, elte link docra... Ismétlődés, redundancia keresés a tömörítők első algoritmusai.
3. LZ tömörítés:
A tömörítőcsalád alkotóiról (Abraham Lempel és Jakob Ziv) kapta nevét, akik 1977-ben jelentették meg az alapalgoritmust (1977-et jelent a névben szereplő 77-es szám). Az LZ77 alapú tömörítők letárolják az n db utolsó byte-ot, és amikor egy olyan byte-csoportot találnak, mely szerepel ebben a pufferben, akkor a byte-csoport helyett annak a pufferben lévő helyét és hosszát tárolják le. Az algoritmust sokan módosították, javították a jobb tömörítés érdekében
4. LZW tömörítés
Az LZW az LZ finomított változata. Terry Welch publikálta 1984-ben, a W betű az ő nevére utal az elnevezésben. Az LZW algoritmus is széleskörűen elterjedt, legismertebb megvalósítása a főleg UNIX rendszereken elterjedt COMPRESS program. A kiírásra kerülő kódok általában 12 bitesek, így a sztringtáblába 4096 bejegyzés fér. Az első 256 bejegyzésbe előzőleg az egyszerű ASCII karakterek, 256-tól 4095-ig pedig a tömörítés során a byte-csoportok kerülnek. Az algoritmus előnye, hogy ezt a táblát nem kell letárolni, ugyanis kitömörítés közben minden további nélkül felépíthető. Az LZW a tábla tárolásában hozott forradalmi újítást, ugyanis az LZW táblájába nem az egész byte-csoport kerül bele, hanem csak a byte-csoport első byte-ja, majd egy, már a táblában szereplő byte-csoport indexe (a byte-csoport ebből a láncolatból könnyen felépíthető).Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest