Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
Üdv, nézegettem egy ASRock Fatal1ty Z77 Performance lapot. [link]
Árban nem igen szeretnék többet, mint 120-130 eurot kiadni, ha belefér legyen benne gyorsabb-féle RAM (2000+), PCIe 3.0 (bár jelenleg nincs sok haszna, de hát a jövő ) és lehessen húzni, ha úgy alakul. Ezeknek a feltételeknek megfelel, kérdés, hogy ismeri-e valaki, tapasztalatok vannak-e. Még socket 775-ből volt Asrockom, nem voltam elkábulva tőle. De tanulhattak
Lesz mellé talán egy i5 3570K, meg egy AMD 7850/70. Játék, néha kis videóvágás-szerkesztés.Csókolom a kezük-lábuk, monnyanak valamit
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz slayer006 #2123 üzenetére
Tényleg?
Jelenleg a 775-öt nyúzom és lövésem sincs ezekről
De akkor miért van az olcsóbb lapokon pcie 2.0 feltüntetve és csak a drágábbakon 3.0? a lapon levő sín csak számít valamit..?Nade mindez nem fedi a kérdésem, hogy feltehetően boldog leszek ezzel, vagy kénytelen vagyok szétnézni ASUS-MSI vonalon?
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Bacusuz #2126 üzenetére
Az a tok hőmérséklete, nem a magoké.
De Jack@l kollegával szemben én tesztre sem engedném 76 fok fölé a magokat. Az nagyon egészségtelen, még ha nem is olvad le rögvest...
A 60 teljesen jó, ha úgysem húzod."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz slayer006 #2125 üzenetére
internetes árgépről néztem a lapokat, csak németül. De a 100 eur alatti kategória mind 2.0, a 100 feletti meg 3.0. Ez akkor lehet finom birkaterelgetés (értsd parsztvakkantás) is a drágább kategória fele
-
RetepNyaraB
veterán
z77 ext 4-ben tudom-e alulfeszelni a ramokat? 1,65V Corsair xms3 a proci meg 2500k. Annak ez túl nagy feszültség, nem? Vagy keverek valamit?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz zserbox #4494 üzenetére
jaja megvan a powersave üzemmódban, köszi. A kérdés viszont marad; 1,5 volton kell mennie a ramnak a proci memóriavezérlő miatt, vagy valamire rosszul emlékszem?
-
RetepNyaraB
veterán
Sziasztok, értetlenkedem tovább:
-A turbo-t továbbra sem tudom kikapcsolni (átugorja az opciót) Valaki egy szájbarágós magyarázatot tudna adni ha szépen kérem?
-Ha nem kapcsolom be a powersave üzemmódot, akkor nem tudom a RAM feszültséget lefele állítani. Ezt meg lehet kerülni??beállítások lásd a képen.
IBT max ramterheléssel (6731MB) 95 Gflopsot ad, 172 sec alatt. Ez nevetségesen szar érték (persze belekavarhat a powersave) és nem értem[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Köszi. Végül is a turbo mindegy, valóban nem emeli a beállított fölé. A RAM alulfeszelése már sokkal jobban izgat, mert jelenleg win alól kell mindig piszkálni, különben a powersave láthatóan visszaveszi a teljesítményt is...
-
RetepNyaraB
veterán
hé srácok idesüssetek, ne írogassak hiába pár naponként:
Ha a PCH és VCCSA kivételével minden manualon van, akkor a 4,1Ghz (cpu offset -0,150V, energiagazd. bekapcsolva auto, llc 3) kb 110-111 Gflops teljesítményt ad cirka 6-6,8Gb Ram terheléssel.
Ha manualra veszem ezeket az értékeket is (jelenleg PCH: 1,059V {alap} VCCSA: 1,016V a minimum, amin nem fagy ki az IBT), akkor a gflops lemegy 108-109-re.
Ennek így lehet összefüggése, vagy az épp elérhető ramterhelés csökkentheti a teljesítményt (tehát az, hogy épp mennyi az elérhető max, amit rá tudok pakolni a tesztre)?
-
RetepNyaraB
veterán
Közben rájöttem gyökér fejemmel, hogy custom értéket is beállíthatok és így független a mérés
Most tartok 4,2 Ghz (-0,150V offset, 1,2V terhelve cpuz szerint) stabil 114 Gflops. Cpu 66-68 fok."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Csokiii #4563 üzenetére
Szorzózáras procinál alig tudsz valamit BCLK növelésével elérni, pár száz megahertz max és vége.
Cserébe persze a K proci is drágább, meg a lap is. te döntesz.
Utóbbi esetben viszont jelentős növekedést lehet elérni, ez főleg akkor érdekes, ha nagy számításigényű feladatokat végzel (videóbaszkurálás, képszerkesztés, sound processing, multiplayer játék).
Ezek hiányában egy erős, nem K-s i5 (főleg ivy bridge) évekig elég lesz mindenre a Crysis 3 kimaxolásán kívül (de az sokkal komolyabb dolgokat is padlóra küld )"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz zserbox #4567 üzenetére
Ebben teljesen igazad van
Nem akartam vitát kezdeni. A kérdés válaszának lényege, hogy ha nem használ nagy számításigényű dolgokat akkor jó a non K a maga olyan-amilyen tuingjával; ha pedig használ, akkor erősebbre érdemesebb beruházni. Pont.ui.: tuning 35% és afelett van
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Predator2 #4599 üzenetére
Idézet HSM-töl:
"IGP trükközés.. Virtu ne legyen fenn, csak az integrált IGP és a VGA drivere (nyilván az IGP is legyen engedélyezve). Nálam ez az Intel HD4000 és ugye most a 7950. Következő, hogy a monitorunk egyik bemenete legyen az egyik VGA-ba dugva, a másik bemenet a másikra. Ha csak egy van neki, szívás. Szóval ha ez megvolt, akkor az asztalon jobbkatt egéren, és a "Képernyőfelbontás" menüben ekkor két monitort látunk, és a multimonitor beállításnál ki tudjuk választani, hogy "asztal megjelenítése csak itt:" egyes monitor és kettes. Namost innen az egyik az IGP, a másik a VGA-ra kötött monitor. Az a VGA fog menni, amelyikhez tartozó "monitorra" tettük az asztalt. A maradék feladatot meg a monitor automatikus bemenetválasztó funkciója jó esetben elintézi. "
-
RetepNyaraB
veterán
Hmmm. Ha a hűtő biztosan stabilan fekszik és a paszta se tocsog alatta, akkor a lap lehet a ludas (túlfeszelheti a dolgokat); de sajnos nem vagyok szakértő. Az auto értékeket mindenképp állítsd kézire és a VTT ill. CPU PLL-t próbáld meg csökkenteni. Nem azért, mert túl magasak volnának, hanem hátha megy lejjebb. PLL futhat akár 1,65-1,7 körül is, VTT meg alapon 1,020 körül. A fesz biztos nem megy lejjebb? Vagy az LLC (bár utóbbit nem hinném)...
Több ötletem nincs.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
Ha 50-et állítasz, akkor 800 körül fog menni
És a kívánt cél hőfokot be kell neki lőni próbálgatva. Ha 45 fokot lősz és a proci stabilan 50 körül van valami alkalmazásban, akkor feltolja magát maxra és bömböl. Ha elég magas cél értéket lősz be, akkor pedig a fos lapvezérlés lassan tér magához és sanszos, hogy felfűtöd a csipet mire hűteni kezd. Ez eléggé el van kúrva Asrockéknál
edit 2.: De a Macsó az bika darab, talán nem is tudod vele felfűteni a prockót
[ Szerkesztve ]
-
-
RetepNyaraB
veterán
Azért ilyen kényes dolgot inkább a hagyományos módon csinálnék, bár frissítettem én is winből többször gond nélkül; ilyen netes bohóckodást nem szívesen vállalnék be...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Gulyopapa #4742 üzenetére
Én Kingston V300-zal használom, semmiféle gond sincsen
(#4739) N.Ferry@
Én használnám az összes energiaspórolós cuccot; arra van. Kivéve a C3 C5 state-t, mert az bekavar.
Ezenkívül nem fix feszt tolnék az arcába, hanem offsetet.
LLC 1 (tehát a legkeményebb vezérlés),
Power saving disabled,4,5Ghz:
offsetet próbáld először 0,00V-en (nálam -0,100V-on stabilnak tűnik, terhelve 1,296V; de csak LinX alatt, nem játszottam vele)
Vtt 1,1
PLL 1,85
PCH és VCCSA maradhat alapon (1,059 ill 0,925)Additional Turbo voltage a minimum plusz (+0,004V)
PLL internal overvoltage disabledFeljebb én nem tudom tolni, mert a hűtőm nem bírja. Én 80 fok fölé nem szívesen engedem a magokat
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz N.Ferry #4756 üzenetére
spread spectrumra nem akarok hülyeséget írni, de én úgy tudom az alap órajelet (BCLK, régebben FSB) engedi kis mértékben változni terhelés esetén a stabilitás érdekében. Tehát droopolni fog, minimális mértékben.
A Speedstep pedig a terhelés nélküli (idle) frekvenciát engedi csökkenteni a gépnek, együtt az offset feszültséggel. Energiaspórolás.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz N.Ferry #4781 üzenetére
Én a spreadet is hagyom, mert babonás vagyok és úgy gondolom ettől stabilabb lesz (de azért hátra is szoktam köpni hétszer a bal vállam felett és háromszor sarkon fordulok, mielőtt beindítom a gépet ). Élvezem, hogy hajlandó visszavenni magát crash nélkül és nem izzad folyvást maximumon. De mindenki maga dönti el, hogyan szeretne tuningolni...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Ga-Bika6 #4785 üzenetére
Az xtreme4 is 4+1 fázis, ráadásul analóg (bár annak nagyon jó minőségű). Az egész történet asrock parasztvakítás, de most ha megfeszülök se tudom linkelni a tesztet, ahol lebuktak. Talán az overclockersclub.net, de nem biztos.
A Pro3-nak kevesebb a laphűtése így ránézésre. Az Extreme4 is teljesen jól működik, hazudozás ide, vagy oda. Kicsit több fesz fog kelleni neki, mint egy puccosabb Asusnak. De nem is kerül annyibaedit: a 2600k alá a 6870 nagyon harmatos
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz RetepNyaraB #4787 üzenetére
Megtaláltam a linket, feketén-fehéren itt ni
Nemcsak a fázismennyiségen és az analóg poweren hazudnak, hanem a Sata3-on is, ugyanis a Sata3 csatlakozók egy Sata2-es Switchen keresztül vannak szétosztva, csak ezt nem reklámozzák, vajjon méér
ettől függetlenül nem kell beszarni, az Intel portra dugott SSD-m hozza a gyári sebességét; valszeg a hátoldali csatlakozókkal lehet gond, illletve, ha elöl-hátul szereted[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Nagy kópék a szarháziak és ez a kis technikai bemutató megmagyarázza azt is, miért melegszik erősen a lap tunig alatt/terhelve. De azért működik rendben, nem akarom alázni különösebben (csak a gyártóját )
-
RetepNyaraB
veterán
válasz #00809728 #4843 üzenetére
milyen Video? IGP? Mert annak nagyjából úgyis mindegy. A diszkrét kártya biosához meg nem kell hozzányúlni, csak ha valami gondod van vele. Akkor is igen óvatosan...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Compika #4972 üzenetére
Persze, hogy mehet 1,65-ön itt nem az a lényeg hanem, hogy a VTT és a ram fesz között ne nagyon legyen 0,5V-nál nagyobb különbség mert károsíthatja a procc memóriavezérlőjét.
Nb.: az én ramom is 1,65-ös; gond nélkül megy 1,5-ön.(#4973) Morph76@ csak halkan megjegyzem más értékeivel nem feltétlenül mész bármire a saját lapodban...
-
RetepNyaraB
veterán
Az extreme 4 ventiszabályzását nem lehet valahogy alacsonyabb értékre állítani?
A cpu fantól eltekintve kb 1000 rpm a minimális érték. Ez röhejesen magas - kb innentől van bármilyen propellernek hangja. 850-900 lenne a kívánatos érték nekem..."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
RetepNyaraB
veterán
köszi mindkettötöknek!
Van ventivezerlöm, de örültem gepvaltasnal, hogy nem kell ujra beepiteni (es nem is fogom, mert randa es nem is lehetne racsukni a Fractal ajtajat ). Akkor veszek egy hosszabbitot es rakötöm a cuccot a cpu fan2-re; az legalabb szabalyozhato. Tökfej csikszemüek
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Flashget #4986 üzenetére
Igen, tudom mi az az elosztó kábel
Csak azt nem, hogy ezt bírja-e kezelni a beépített szabályzó, vagy mittomén kevés lesz a feszültsége, mintha Trabant motorral akarnál teherautót elhúzni..."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
RetepNyaraB
veterán
na ez jól néz ki, csak nem tudom németre fordítani perpill
illetve ebből a google fordítós oldalból az eredeti nevét sem bírom kihámozni; spin down cable"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz andrasko #4991 üzenetére
jól néz ki!
Akkor most gyorsan mondd hogy hívják ezt angolul
Németországban élek és ha nem tudom mire keressek akkor nem is találom megEzeket az ellenállásos kábeleket se találom sehogysem, pedig az is elég volna
(#4992) L4CI2@ jaja ez lesz a vége, mert a resistor cable-re se dobott ki semmit a német kereső (műszaki kifejezések sajnos nem szerepelnek a nyelvtudásomban )
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz RetepNyaraB #4993 üzenetére
-
RetepNyaraB
veterán
Nalám én ezt sose találtam volna meg
Viszont rájöttem, hogy a Fractal propellerhez adtak egy gyári ellenállós (partizán ) kábelt, csak eddig nem tudtam mi a fene ez (aszittem hosszabító )
Rányomtam és láss csodát 1000-ről lement 800-ra a fordulatszám. Hurrá!Már csak az a kérdés együtt tudok-e élni 4 venti zajával kettő helyett, a csökkenő hőfokok érdekében. Nesze neked Silent Case
-
RetepNyaraB
veterán
válasz andrasko #5001 üzenetére
nem tudom tovabb, 5V-on vannak (plusz a haz aljaban az AC 12 centis, 800-on. Nem a gep hallatszik, hanem a szel. Asszem ez az ara a hasznalhato videokartya sebessegnek. Megbekelek vele
-
RetepNyaraB
veterán
Csatlakozom
Biosból 2013 januári a legfrissebb, tedd fel mihamarabb.
Ezután a ramokat állítsd át 1,5V körülre (vagy minimálisan feljebb - 1,505 pl.)
Az időzítéseket hagyd a francba, nem hoznak semmit benchmark eredményeken kívül. Nagyjából ugyanez igaz a sebességre is, de 1600 körül azért érdemes futtatni őket. Persze próbálhatod feljebb is, picit lazítva az elsődleges időzítéseken, mert a proci hivatalosan asszem 1600-ig támogatja csak a modulokat. Az emeléshez a feszültséget is növelni kell lasacskán és ehhez a VTT-t hozzáigazítani. Irányelvként a ram fesz és a VTT között ne legyen 0,5V-nál nagyobb különbség."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
RetepNyaraB
veterán
Akkor veszel egy ventiszabályzót, lehetőleg külsőt és tekergeted ahogy Neked tetszik. Vagy egy jobb minőségű 12-es propellert, neadjisten egy 14 centist. Nincs több lehetőség.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Bishoop #5137 üzenetére
És az alján a táp mellett? Az is rátolná egy-az-egyben a kártyára a friss ájert.
attól is melegedhet, hogy beyomtad ezt a b*zi nagy proci hűtőt és egyszerűen elakad benne a levegő"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
-
-
RetepNyaraB
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Milyen monitort vegyek?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Bestbuy játékok
- Androidos tablet topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest