Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugesz77
őstag
válasz Peugeot308 #15234 üzenetére
Innen bármelyik leszedhető zip-ben a Kodinál a kiegészítő hozzáadásánál "telepítés zip fájlból". Kezdésnek egy Movieshark és/vagy Exodus+ ajánlanék.
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz Oldman2 #15355 üzenetére
Ez az Ugreen usb hangkártya tökéletesen működik MiniMx-en LE 7.95beta6 alatt. 96kHz mintavételezés is beállítható amit a kártya tud. Kellemes hangja van. Egy Sennheiser HD555-el próbáltam azt kellő hangerővel meghajtja.
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz junkpod #15942 üzenetére
Nekem is ez a furcsa. Veszik a drága lejátszót ,mert "macerásnak" érzik egy SD kártyára felírni egy képfájlt.
Pedig ha belegondolok megvettem volna a MiniMx-et, T95M, A95X-et android nélkül is. Kb. 10 percig láttam mind kettőn az android rendszert. Azóta sem vagyok rá kíváncsi.
Igaz nálam kábelezve van minden , tehát nem releváns a wifi erőssége. A MiniMX távja is tökéletesen megfelel. Természetesen én csak is médialejátszási képességekre gondolok ezalatt.[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz DoItYourself #15951 üzenetére
De én pont nem akartam leszólni senkit, már ha ez jött volna le. Akinek kell az "out of the box" és android is fontos én sem ajánlanék mást. De ha csak LE-re lenne használva a kütyü akkor túlzásnak érzem elpazarolni az amúgy majdhogynem tökéletes Minix neo androidját.
(#15959) Technoman dehogy van itt ellentábor, sőt. Én örülök ha többen kapnak rá ezeknek a kütyüknek az ízére.
De pont amit írsz nem valósul meg ha LE-t telepítesz a Minix neo-ra :
"a. jobb a felhasználási élmény nyújt (értsd többet tud + ráadásul azt jobban)
b. jobb a terméktámogatása"
Egyedül talán az erősebb Wifi marad.[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz azbest #16103 üzenetére
Simán venném én is csak azt a lökött LAN csatit felejtették le róla. Nem is értem a Xiaomi miért bánik ilyen mostohán ezzel. Ott a routerük is,szinte a legerősebb wifivel az ára is több mint jó de csak 100-as LAN-al Én bekábeleztem a lakást csak mobillal és tablettel wifizek ezeknek szigorúan kábelt adok../OFF]
-
dugesz77
őstag
válasz junkpod #16969 üzenetére
Nálam is jelentkezett 8 c/d-nél. Tvn is nem győztem nyomkodni az info gombot,hogy tényleg 24Hz-re váltott-e vagy valamit elállítottam. Én visszamentem 7.12j-re . Itt minden okés megint. És mind a két tv boxnál(T95M,MiniMX) ezt tapasztaltam. A 8-nál amúgy is eléggé megkeverték a beállításokat. Például nem találtam sehol a szokásos LibreELEC menüt sem ahonnan egyszerű volt a hálózat és mentésdolgokat beállítani(lehet van csak én nem találtam). A skint pedig megszoktam elég hamar,tetszett is.
(#16973) sp8787 most,hogy írod nálam is ez volt. Smb megosztásnál sokáig csak a saját mappát látta kellett elég sok idő mire felfedezte a hálózat többi részét. Viszont a betallózott filmeket vitte rögtön
(#16975) blakey Eddig is elvoltam Jarvis-on amíg azt is fejlesztik ugyan úgy addig nekem tökéletes. Minden a szokott helyén ,pillanatok alatt beállítom.[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz Pelican #17000 üzenetére
Szerintem sincs akkora gond a 4K-s youtube-al. A Pana tvm yt kliensével nézegetem és egyre jobbak. Leírás szerint egyébként 85 Mbps a plafon. Néha lekapok egy/két természetfilmet 4K video downloaderrel és a sávszélesség is megvan (1 Gbit/s nettel 100 MB/s szedi). Ez a videó már egész jó.
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz gorba537 #17170 üzenetére
Én T95M-el és Minimx-el próbálgattam a 4K-t Nasról SMB megosztással.A T95m nek csak 100-as a lanja a MiniMX-nél ugye 1Gb.
3 filmnél akadt meg a lejátszás T95M-en ezek 70GB fölöttiek voltak.Itt ment mondjuk 5 másodpercig utána előtöltött megint ment 2 másodpercig megint töltött. A 35-40 körüliek mentek folyamatosan viszont a beletekerést nem szerették ott sokat kellett várni az élőtöltésre. MiniMX-nél minden folyamatos ,bár a 90GB-s Ötödik elemnél már kell várni a beletekerésnél egy kicsit.
(#17177) pinnacle szerintem koppra ezt árulja a Banggood is és ott volt hozzá kupon is. Én az 1/8 as változatát használom és nagyon jó kis kütyü. Jó a távirányítója én gyorsabbnak érzem LE alatt mint a 2/8 as T95M-et.[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
Na ez a 8.0.1a egész jó lett. Működik miden elsőre, a hálózatot is felismerte rögtön, pattogós,nem sikerült megakasztani. Jelenleg 3 órája tesztelem egy T95M-en eddig minden rendben vele. Én friss telepítést csináltam.
-
-
dugesz77
őstag
válasz dugesz77 #17346 üzenetére
Illetve Eu raktárból most van M8S 2/8-as 45.25$+6,4 postáért
(#17347) Janaboy Alin most várni kell. Megy a 7. éves banzáj és most szinte mindent feláraztak. Meg 25$ felett van ott is szinte az összes ami áfahatár feletti, én akkor már egy nagyobb webshopból rendelném(Banggood,Gearbest). De igazából nincs Alival sem rossz tapasztalatom eddig csak ennél az értéknél én biztosabbnak érzem a nagyobb webshopokat.[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
Ha megelégszel a 5.1 droiddal talán ez a 2/16-os MiniMX teljesíti az igényeidet. 36bgc8 kupont használva 7,34$ még lejön az árból.
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
Hát nekem eddig 3 box átjött simán. Most úton van egy negyedik de szerintem ez megakad(az előbb linkelt MiniMX amúgy) érdemes áfával meg kezelési költséggel számolni eleve akkor nem ér kellemetlenül a dolog. Ha átjön akkor meg öröm.
LE alá szerencsére nem kell nagy gép,szerintem fölösleges feljebb menni, már ha a vp9/HDR nem érdekel. Egy BT mini billentyűzetet/légegeret még hozzászámolnék/ajánlanék a boxok mellé, nagyban megkönnyíti a beállítást és a használatot.. -
dugesz77
őstag
Amúgy milyen sebességekre képes egy s905 torrent alatt? A mostan ZyXel NSA310S Nas-om maximum 11 MB/s -el tud letölteni/seedelni összesen 100% kiakad a procija. Tudom csak usb2 mehetne, de van otthon egy elfekvő boxom hátha megérné beáldozni erre a feladatra.
-
dugesz77
őstag
Befutott mára a múltkori akciós MiniMX 2/16 box(kuponnal 43,1$-ért el lehetett hozni).
Szép meg jó csak nem azt küldték mint ami a hirdetésben van: MiniMX II -nek hívatja magát 2/16 megvan viszont S905X es SOC android 6.0.1-el. A távja sem a sima MiniMx-é:
Fehér színű led villágít a boxon.
Már csak azt kell kiderítenem nem-e MiniMXIII II kaptam, mert annak csak 100-as a LAN-ja[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz Suineg #17906 üzenetére
A vásárlást én itthonról oldanám meg. Már ha a működő garancia fontosabb mint a franciához adott táv .
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz Technoman #17911 üzenetére
Ez amúgy most egész jó ajánlat Eu raktárból.
-
dugesz77
őstag
válasz Technoman #17974 üzenetére
Viszont ha szigorúan mint médiaplayer nézzük akkor egy időre le van tudva ezekkel a kütyükkel a médialejátszó mint fogalom. Hova följebb? 4k,HD hang,kadencia helyes lejátszás (talán most már 8,0 alatt is) pipa. Játékra még mindig nem . Inkább egy használt konzol/pc. Megvettem én is a Xiaomi kontrollert de nagyon kevés a támogatott játék. Szinte minden érintő kijelzőre van csak optimalizálva. Erre a részre valahogy nem figyelnek a játék készítők. Pedig mondjuk egy s912 már lenne erő egy kicsit komolyabb játékokhoz is már egy gyengébb nintendo switch szerű konzolt lehetne faragni belőle.
-
-
dugesz77
őstag
válasz Suineg #18069 üzenetére
De hát pont arról van szó,hogy a Minix sajátja jó(előre telepített) amit meg a store-ból töltesz le Kodi app az nem.
Illetve C kategóriás gépnél ha mégiscsak android alól szeretnél Kodizni akkor meg ajánlott a leszedni a gyárilag felrakott kodit,mert tele van tömve baromságokkal amitől baromi lassú,lagg-os tud lenni és azokon a gépeken meg jobb egy frissen telepített Kodi mint a gyári.[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz Kacsakirály #18191 üzenetére
Csak akkor engedd el a reset gombot ha megjelenik a LibreELEC felírat. Ha nem jelenik meg akkor valószínűleg nem lett jól felírva a képfájl.
-
dugesz77
őstag
válasz trinitronka #18240 üzenetére
Ha remekül működik,örülj neki. Ha téged ez maximálisan kiszolgál nehogy felrakj bármit is.
Mi meg páran hobbiból elbíbelődünk az LE-vel. Ez a hóbortunk. Ne foglalkozz velünk. -
dugesz77
őstag
válasz gabywap #18349 üzenetére
Nekem a héten meg kellene,hogy megérkezzen (ma ért az országba) egy ilyen MINIX Neo U1 csomag amihez pont egy ilyet adnak . Ha megjön ,írok róla ide pár sort.
-
dugesz77
őstag
válasz dugesz77 #18351 üzenetére
Meg is érkezett ma a Minix. Két órát próbálgattam a saját androidos kodi-át meg egy-két játékot. Ez eddig a leghasználhatóbb droidos rendszer boxon. Fél órája felcsavartam rá az új g-s LE-t . Megy minden elsőre. Jó féle irányító ez az A2 lite a giroszkópos része is egész érzékeny. Most egy ideig biztos nem veszek boxot, ez elégnek érzem mindenre.
-
dugesz77
őstag
válasz Martin Eden #18471 üzenetére
Ezt én is alátámasztom. Megy minden, 4K HDR-ig bezárólag teszteltem, tökéletes.
-
dugesz77
őstag
válasz Technoman #18533 üzenetére
Azt a focis .ts fájlt én sem tudom sehogy lejátszani. Hogy árnyaljam a képet MINIX 8.0.g -nél külső HDD-ről a gigabyte-os akadozik a közepétől az eleje jó a Chimei végig jó csak a tányérnál látszik egy kis akadás .
Ugyanezek egy SanDisk Ultra Flair 64GB pendrivéről majdnem tökéletesek pedig a hdd ház is 3.0 ás usb-s tehát nem ez fogja vissza.
MINIX saját kodi-ja android alól a focis nem megy a többi vaj sima ,hiba nélkül. -
dugesz77
őstag
Feltűnt viszont,hogy készült egy friss 7-es devel változat amit egy jó órája nyúzom 4K-val meg mindennel eddig nagyon jónak tűnik. A három problémásabb videó is szépen lefut,drop/skip nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz trinitronka #18572 üzenetére
Szerintem 7-es LE nagyon jól működik szinte az összes boxon. Most a 8-nál vannak még problémák, de hetente érkezik javítás, 7 is csak 005 körül lett jó addig nyögvenyelős volt.
-
dugesz77
őstag
Kicsit én is tesztelgettem. Nálam a régi jól bevált tesztanyag a 4k TimeScapes (virágboltos 22GB anyag)
Itt nagyon változó a bitráta 40-50 Mb/s átlag de van rész ahol 250-ig is felmegy(11 perc környékén). Másik előnye a felvételek sajátossága miatt nagyon könnyen kiszúrható ha nem kadenciahelyes a megjelenítés. Külső hhd-ről etettem:
XBMC fo MINIX programmal minden vaj puha ,rögtön reagál a beletekerésre, A 250Mb/s részt is szépen viszi, kadenciahelyes végig az egész.
8.0.1g LE: szebb a kép egyértelmű, szépen viszi a 250-es részt, kadenciahelyes. Viszont léptetés hatására kb másodpercenkén akad kadencia helyességről nem is beszélhetünk így ugye, csak az segít ha leállítom és ujjra kezdem/fojtatom a lejátszást.
devel 7 LE: képe talán ennek a leggyengébb, fakóbb, végig kadenciahelyes,jól bírja a léptetést,tekerést ,viszont elhasal a 250-es résznél. Szétesik a fa mintha ,mpg hibás lenne bekockásodik.
Konklúzió nálam az lett,hogy ha lemondok a hd hangokról akkor tökéletes a gyári XBMC-t. Ha kijavítják a 8-as összeeső Hz kezelését váltok arra(vagy nem tekergetek lejátszás közben )[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gitáros topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Eredeti játékok OFF topik
- Dell notebook topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest