Hirdetés

2024. június 27., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4603) Raggie válasza Simi37 (#4600) üzenetére


Raggie
őstag

Még az jutott eszembe, hogy vigyázz azért majd a CM venti szétvagdalásával, mert ez 92 mm-es ventillátor nem 90 mm-es mint a Noctua. Az pont belefér, tehát lehet, hogy ez a két milliméter különbség már számít és ez talán nem fér majd be! Mérd le mindenképpen előtte, hogy tuti jó legyen!

@(#4602) TTomax: Gondoltam ilyesmire én is, bár én inkább az egy nagyobb ventit fontolgattam. Egy 12 cm-est vagy hasonlót. De végül elvetettem amiatt, hogy a Nano hűtőjének bordázata úgy van kialakítva, hogy a közepén a pcb felé befújt hideg levegő elfordul és két irányban hosszában végigfut a lamellák között, majd a kártya két végén távozik. Ezt megerősíti az is, hogy több helyen a lamellák külső szélén össze vannak kapcsolva úgy, hogy fentről nem tud bemenni a levegő, csak hosszanti irányban tud közöttük átfújni.
Mindenesetre arra jutottam, hogy a VRM hűtésnek és szerintem úgy egyben az egész hűtésnek sem tenne jót a nagyobb felületen merőlegesen fújatott friss levegő, mert nem tudna hova elmenni ilyen hatékonyan a bordák között már felmelegített meleg levegő. Így megvan a határozott középről kifelé irányultsága a levegőnek. Ha a ház mögé teszem a kártyához a kezem, akkor szép erős fuvallatot érzek kifelé jönni.
Ezen az ábrán kb látszik mire gondolok.
A piros karikában levő rész holt hűtő térré válna mert csak a saját levegőjét keringetné, a szürke körös részeken meg a külső lamellacsatlakozások miatt be sem tud fújni a venti.

Ezen kívül minél kisebb a venti annál nagyobb fordulaton tudja csak ugyan azt a légmennyiséget szállítani, ami egyúttal annál zavaróbb hangot is jelent.

Clint Eastwood FTW

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.