Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrhitoshi
veterán
Lehet csak egy funkció nélküli csúszka a Physx az AC3-ban.
(#10970) kovsol: Nem ez a probléma. Amúgy jobb játszani gamepaddal, de a gép teljesítményét nem dobnám el, így született meg egy köztes megoldás. A PS3 gamepadját hozzá kötöttem a géphez, és egy emulátorral Xbox 360-al kontrollert csináltam belőle.
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz kovsol #10974 üzenetére
Hát a PS3-as kontroller kicsit körülményes volt, de ezért még nem fogok venni 13e Ft-ért Xbox kontrollert PC-hez, jól működik ez így is.
De lehet veszek majd egy next-gen Xbox-ot. Az MS ökoszisztémája kezd nagyon megfogni, viszont az exkluzív címek jobban vonzanak PS3-hoz. Húzós kérdés, nem is folytatom.[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
Max Payne 3 és Rage hogyan fut a 7850-en ?
Tervezem beszerezni őket jó áron, és érdekelne egy ilyen infó. Mondjuk nem érdekel az sem, ha szarul mennek, mert 1500Ft-ot megér összesen a két játék.[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz kovsol #11081 üzenetére
Francba a Max Payne 3 ára felment 3500Ft-ra. Na mindegy hát ha találok valami orosz nagykereskedőt.
Amúgy a MP3-at Yuplay-en láttam 800Ft-ért, a Rage-t pedig Steam-en tolják ezerrel... 700Ft-nál többet nem kérnek érte az oroszok.
Amúgy még nem szereztem be őket. Majd max jövőhéten.[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz ->Raizen<- #11129 üzenetére
Azért messze menő konzekvenciát levonni egy trágya motorral hajtott játék miatt eléggé hülyeség.
Eszméletlen, hogy ilyet megengednek maguknak a fejlesztők, hogy egy magot használ a program.
Nem igaz, hogy ennyire igénytelen b@rmok ülnek a fejlesztői székben az Ubisoftnál.
És csodálkoznak ezek a hülyék, hogy konzolon nagyobbak az eladások stb..., ezek szerint ez a cél. Így fogok én is hozzájuk állni.
Eszméletlen. Nálam többet nem jelent az AC3, mint egy Z kategóriás utolsó fosch játék, amit még a mesteri történet sem tud kompenzálni, mert az egész játékélményt elb@sszák egy idióta optimalizálással.[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz kovsol #11560 üzenetére
Elolvasva!
És jön a kérdésem (nem feltétlenül kovsol-nak szól), hogy vajon 7850-en érdemes fixálni driverben az élsimítási beállításokat ?
Itt konkrétan arra gondolok, hogy egyedül az MLAA algoritmust alkalmazza e program, vagy pedig MLAA mellett a játékba épített élsimítást is (már ha van) ?
Még egy kérdés, hogy a Catalystban hol érthető el az SSAA beállítása, és érdemes e vele foglalkozni ?[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz DroiDMester #11926 üzenetére
Szóval nálad a 955BE -proci 3800 -on kb egy 7770 -et tudna kiszolgálni a fenti 2 játékban, ne a játékokat vagy a VGA -t szidd!
Na ez azért kiverte nálam a biztosítékot. Az AC3 egy magot terhel folyamatosan közben a többi mag malmozik, tehát jó hogy egy i7 erősebb lesz egy Phenom-nál, ami eddig még nem perdöntő, hiszen azért többmagosok a processzorok, hogy ne egy mag dolgozzon.
Na de kérem szépen, mi a jó büdös francért nem lehet normálisan megírni egy kib@szott játékot ?
Ott tartunk, hogy kiadják a játékot félkészen, elb@szva, és utána még az idióta patch-re is várni kell ?
Milyen retardált vadb@rmok ülnek a programozói székben?És ezek után jönnek az ilyen szép konzekvenciák, hogy már pedig a Phenom kevés. Még jó hogy, hiszen 1 mag dolgozik. Az ilyen zseniális vackokból téves eredmény jön le a CPU-limtet illetően.
Elnézést kérek, akinek esetleg ez túl sok volt, de csak valamit is érő játékról lehet normális véleményt mondani.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz kovsol #11999 üzenetére
Kicsit mondjuk szíven ütött ez, hogy PC-re nem jelent meg normális változatban az AC3, mert meg akartam venni, de így lemondok róla, lehet megveszem ezek után PS3-ra.
Ezen kívül sajnos igazad van, csak nem szeretem, ha valaki egy rossz következtetés vesz le valamiről, ami lehet hogy nem is igaz, csak bizonyos esetekben.
Emellett ha a PC-s játékokkal foglalkozók kicsit jobban is kiállnának a véleményük mellett, akkor lehet változna a dolog, de szerintem ez fogja leborítani az asztalról a PC-t, mert egyszerűen kiadják konzolra a játékot, és még azok is konzolra veszik meg a játékot, akik amúgy megtehetnék, hogy PC-n játszhassanak vele.
Még az is felháborító, hogy egy AAA címet hogyan adhatnak így ki ? Minimum egy meghurcolás járna ezért.
Mindegy, túl bonyolítom ezt az egészet, ebben az esetben igen, jobb egy intel CPU, de attól még a játék ugyan úgy hulladék.(#12001) seederking : Én szeretném PC-re megvenni, mert iszonyatosan jó a történet, na de ezek után ?
[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
-
mrhitoshi
veterán
És ha tegyük fel: a fűtés akkor indul be, mikor 18 fokos a tér, de idő kell, hogy befűtse a teret, akkor a hideg levegő alulra szorul mindaddig, míg fel nem melegszik, és a gép a földön van, akkor addig mérhet a szenzor 18 fokot, míg teljesen át nem melegszik a szoba, nem ?(#12828) Malibutomi: Jogos, hiszen maga a kártya már eleve fűti magát.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz Chapel #13209 üzenetére
Nagy valószínűséggel az új Xbox építeni fog nagyban a dx11.1-es felületre.(#13210) Tomix24: De van. lásd Xbox. Azt hiszem, hogy az Xbox dx-et használ, a PS3 meg talán OpenGL-t, de azt hiszem az IBM processzorai alkalmazták először a heterogén programozást, ezért még talán OpenCL is lehetséges.(#13236) kovsol:
[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz DroiDMester #14243 üzenetére
Elég elvetemült dolog élsimítás nélkül játszani gépen.
Én nem tudom elképzelni gépen a játékokat élsimítás nélkül.
Éppen azért váltottam vissza a multiplatformos játékoknál PS3-ról PC-re, mert PS3-on iszonyatosan zavart az élsimítás hiánya.
Red Dead Redemption (szerintem) hányadék ilyen téren.
De az is igaz, hogy 8x MSAA és 4x MSAA között a különbség nem éri meg a -20-40 FPS-t.PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz Malibutomi #14250 üzenetére
Általánosságba véve gondoltam az előbb felvázolt dolgot.
FC3-mal nem játszottam még, így arról nem akarok véleményt nyilvánítani.PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz Malibutomi #14914 üzenetére
Rajta van a kártyán az AMD Logó, rajta. -> pipa.
Támogatást nyújt az AMD ? igen -> pipa
Lehet hibáztatni ezek után az AMD-t ? igen
Akármennyire is gyártó hibája, ha rajta van az, hogy AMD, akkor őket is lehet hibáztatni. Ha megvennél egy olyan telefont, ami egy kínai kopi, akkor te nem fogod hibáztatni az a gyártót akiről kopizták, mert nincs rajta logó stb...
Az hogy ebben az esetben az AMD mekkora felelősséget vállal a meghibásodás esetén, elvégre ők a tervezők, azt már szerződés védi. Lehet semennyire nem terheli ilyenkor az AMD-t felelősség, de ha igen, akkor jogos a hibáztatás.
(-szerintem, nem vagyok jogász.)(#14880) asdxv: Ez a pálya benne van az alapjátékban ?
[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
-
mrhitoshi
veterán
válasz - = Zk = - #15022 üzenetére
Igaz lassan egy fél éve vettem, de az én kártyámnak egyszer sem volt ilyen gondja. Ugyan úgy Sapphire.
(#15016) asdxv: Kimaxolva.
(#15030) csucsbicep: Ez jó hír. Akkor megy holnap fel egy béta.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz Malibutomi #15249 üzenetére
Majd akkor nem kell élsimítás, mikor majd 19"-on is UHD-ban játszunk.
Amúgy 42"-on a FHD tyúkfing. Ott baromira előjön minden ajánlott nézési távolságban. De már 19"-on 1440x900-as felbontáson is nevetséges a grafika. Ezen a ponton mondtam azt, hogy jó kerül amibe kerül, de veszek egy 22"-os FHD monitort. Nem bántam meg.
Viszont 42"-ra legalább UHD kellene szerintem.PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz DroiDMester #15290 üzenetére
Az a baj, hogy 27"-on ekkora felbontással 108,78 a pixelsűrűség. Egy 21,5 FHD monitor is akkora pixelsűrűséggel dolgozik mint egy akkora monitor, amit írtál, és ha egy távolságon kívül nézed a 27"-os monitort, akkor az már kezd kevés lenni. Egy 42"-os TV-n legalább UHD kellene 1m-es távolságban. Minél több a pixel, annál feleslegesebb lesz majd az élsimítás.
Nem hiába reklámozza az Apple a retina kijelzőket. Egy meghatározott távolsághoz meghatározott PPI tartozik, ezért mondjuk fél m távolságra még elég is lehet 21,5"-on FHD, de legalább 2560x1440 kellene már, és akkor 27"-on jóval nagyobb felbontás.
Nem tudom erre a pontos számítási képletet, de levezethető a szem fizikájából. Vannak a fórumon nálam okosabbak is ebben a témában, így nem akarok pontos számokkal dobálózni, de kellene már az az UHD felbontás.PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz DroiDMester #15323 üzenetére
De most komolyan srácok!
60FPS felett ki a lósz@rt érdekel, hogy most csak 80%-on megy a GPU ?
Linkelve lett egy FC3 teszt. 60 FPS-ről beszélünk... engem azon a szinten rohadtul nem érdekel, hogy most akkor csak 80%-on megy a GPU.A linkelt Dirt 3 képen 125FPS!!!! van mérve. -,-" Ki az az elmebeteg aki ezen a ponton azt vitatja, hogy oda nem jó egy AMD processzor ? 125FPS !!!! Még egy 120Hz-es monitor mellett is fain lenne.
Nem értem az itt lévő embereket. Ha számomra játszható egy játék, tehát a szemem szerint nem akad, akkor mégis minek adjak ki több tízezer + pénzt egy jobb CPU-ért ? Azért hogy egy programmal játék alatt!!! tudjam nézni, hogy mikor mennyi a GPU kihasználtság ? Ez nekem annyira irracionális, hogy falnak megyek.Mindegy rátok hagyom ezt az e-pénisz méregetést (mert nem más), én közben játszok a fosch AMD CPU-val szerelt gépemmel.
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz ->Raizen<- #15329 üzenetére
Ez ráadásul már ki lett tárgyalva, hogy 7850 esetében FHD-ban VGA limites a gép, akármilyen 4 magos CPU-t raksz alá. 7870 esetében tapasztalható kisebb CPU limit.
Ha jól tudom, akkor a 79xx már nem ide tartozik. Szóval erről még beszélni hülyeség ebben a topicban, hiszen irreleváns.(#15330) asdxv : De ez is ki lett már régesrég vesézve. Az egy dolog, hogy mekkora a GPU kihasználtság, és az is egy dolog, hogy mekkora az FPS, nem mindig a CPU a ludas, lehet a programban van néha a hiba.
De oké, tegyük fel csinálunk egy teszt, én már tettem FPS értékekről egy kisebb tesztet PHII X4-es CPU-val.
Tegyük fel a 7850 alá raksz egy ilyen CPU-t és egy i5/i7-et. Mennyivel lesz több FPS-ed FHD-ban ? +10-15 ?
Még mindig 7850-ről beszélünk, FHD-ban ez lesz a karcsú.[ Szerkesztve ]
PS4
-
-
mrhitoshi
veterán
válasz szasanyi #15355 üzenetére
Pont le volt akciózva Amazonon a Bioshock 1-2. A csomagot megvettem 5$-ért, mondván adok neki egy esélyt, mert még nem igazán próbáltam, és nem is érdekelt maga a játék, de ahogy elkezdtem játszani az 1-gyel, kezdem belátni, hogy nagyon sok mindent kihagytam. Nagyon jó játék.
Visszatérve a CPU részhez, egyet értek. Még ha 78xx szériáról lenne szó, de idekeveredett a 79xx széria is, ami nagyon irreleváns.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz szasanyi #15508 üzenetére
Ez a konzol vs pc nagyon szubjektív. Nekem azért felállt a szőr a hátamon, mikor az RDR-rel játszottam. Élsimítás mint ha nem is létezne. A másik nagy probléma a FHD hiánya ugye. Egy Uncharted még jól is néz ki, meg amik HD-ben futnak, de a többi...
Én egy miatt mentem vissza PC-re, mert a játékok jóval kevesebbe kerülnek.PS4
-
mrhitoshi
veterán
Nincs olyan tuningprogram, amely sys. startupkor egyből aktiválja a tuningot ?
Egyedül, amit tudok az az AMD-s Overdrive, de az meg csak ugye 1050MHz-ig engedi felemelni a GPU órajelet, de nekem legalább 1100MHz kellene, mivel ez menne gyári feszültségen.
MSI és Asus féle program ugyan úgy nem jó, mert azok is csak 1050MHz-ig engedik.PS4
-
mrhitoshi
veterán
-
mrhitoshi
veterán
válasz BomiBoogie #17034 üzenetére
Változó. Nekem 1,138V. Ez, feltételezhetően az ASIC Qualitytől függ.
PS4
-
mrhitoshi
veterán
-
mrhitoshi
veterán
válasz - = Zk = - #17620 üzenetére
Hát így elsőre semmi javulás a 12.11-hez képest. 1250MHz-en 12.11-el 7800 GPU pontot kaptam, most 13-al 1230MHz-en 7300GPU pontot kaptam. Mondjuk csak én érzem, hogy ez így nem reális ?
Nagyjából ~500 pontot jelentene +20MHz ?PS4
-
mrhitoshi
veterán
Ti milyen beállításokat használtok Far Cry 3 alatt ?
Illetve ugyan itt FC3-ban a Max GPU frame buffer beállítás mit csinál ?PS4
-
mrhitoshi
veterán
Eddigi vélemények a Crysis 3-ról emberek ?
Jól fut, szép ? Van DX11 ?
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz ->Raizen<- #18819 üzenetére
Én nem vettem meg a Crysis 2-őt, érthető okok miatt...., de ha jól megcsinálják a 3-at, akkor lehet vevő leszek, persze csak jó áron.
(#18818) gyuszaa:
PS4
-
mrhitoshi
veterán
Nem is olyan rossz ez a Crysis 3.
Ha nincs bekapcsolva post-process effekt, akkor simán játszható a játék, még így is béta állapotban.
FHD-ben, 4xMSAA + minden High-on, kivéve a post process, a játék minimum 29-39 FPS-t produkált, és Maximum olyan 60 FPS körül mehetett, átlag olyan 40-45FPS körül lehetett.
Sajnos még érződik, hogy béta, mert a GPU kihasználtság ~ 60% volt, ami lúfasz. Lehet még optimalizálni kellene.Amúgy ez a Post-process effekt mit is takarna ? Mert hogy látványban nem vettem észre semmit se a kikapcsolása után az biztos. Ha ezt az élsimításra érti, akkor gondolom van beépített élsimító algoritmus, ami gyorsabban fut le, így teljesen felesleges a Post. Persze ha jól tudom.
Ha viszont ezt másra használja a játék, akkor nem tudom. Ami biztos, hogy nagyot ugrott vele az FPS.PS4
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest