Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crossfit007
senior tag
Én most rendeltem egy Phenom II X4 975BE-s prockót, ami alapból ugye 3.6GHz-en repeszt.
Elvileg holnap vagy holnapután hozzák ki.
Meddig lehet húzni biztonságosan a C2 ill. a C3-as stepping-es példányokat 1.4, valamint 1.5V-on?
Remélem C3 steppingeset kapok. -
Crossfit007
senior tag
válasz apollo12 #15517 üzenetére
Tehát 1.45V-on maximalizáljam?
Amúgy az a gáz BIOS-ban nem tudom a feszkót manual állítani normálisan, érdekesmód ha normal-ra teszem azaz nem Auto-ra, akkor egyszerüen alapórajeleken se áll fel az egész gép...
Ez mitől lehet?
Így kénytelen vagyok Auto-ra rakni a feszelést.
Vagy használjak pl EasyTuner6-ot a voltok finomhangolásához? De az meg ugye szoftveres megoldás...
Meg állítólag F7N Béta BIOS-t kell felraknom, hogy lekezelje majd X4 975-öt. -
Crossfit007
senior tag
válasz apollo12 #15520 üzenetére
Köszi, csak sajna most jelenleg még nincs keretem új lapkára, majd az ősszel kb.
De ez jónak tűnik nagyon, amit linkeltél.
1.4V-on 4GHz tutira összejön majd remélem a prockóval.
Feszültséget illetően az alaplapomnál mért lehet, hogy normal-on még alapórajeleken se áll fel a rendszer?
Auto-n vannak nálam a feszek, és most így kap az Athlon X4 620-am 1.392V-ot és így megy 3380MHz-en. -
Crossfit007
senior tag
válasz apollo12 #15527 üzenetére
Én meg érdekességképpen még a mostani procimmal lenyomattam életemben először egy prime95 tesztet, és hibázott 2.6GHz-es NB-vel és 867MHz-es RAM órajellel...holott a hétköznapi használatban sose fagyott le és még kék halált se kaptam!!
Ez mi a fészkes fene??
Prime95 szerint csak 2566MHz-es NB-vel 3.34GHz CPU órajellel és 857MHz-es 5-5-5-11!!!-es RAM-mal stabil a gép fél órán túl is...
Holott a RAM is eddig 867-en ment 5-5-4-7-15-2T-n!!
Ennyire mérvadó lenne a Prime?[ Szerkesztve ]
-
Crossfit007
senior tag
válasz apollo12 #15529 üzenetére
El kell keserítselek BFBC2-őt 8 órán át játszottam ezekkel a beállításokkal, amivel Prime95 kidobott!!!
GTA4 is atomstabil volt mindig 2.6-os NB mellett...
Csak ez a szemét Prime szarik be...
Erre milyen magyarázat van?
Mondom akármilyen kemény programokkal izzítom nem fagy be nem borul fel a gép, de Prime95 fél órán belül 2.6-os NB-vel és 867Mhz-es RAM-mal hibázott...
Ilyen esetben lehet mérvadóbb lenne csak GTA4-el, 3D Mark-al, PhysX teszt-ekkel tesztelni a rendszert?[ Szerkesztve ]
-
Crossfit007
senior tag
Sajna ha leveszem NB-t 2.4-2.5GHz közöttire pl, akkor egyből a memóriakésleltetés felugrik 53.7-ről 55.1ns-ra!!
Memóriaolvasás pedig lecsökken 8000 alatti értékre durván...
Vagy ezt nem nagyon fogom észrevenni a játékokban pl, most hogy beleteszem majd új procit, amit jó esetben meghajtok 4GHz-en? -
Crossfit007
senior tag
válasz apollo12 #15537 üzenetére
Sokszor az a 2 fps is számít, nem mind1, hogy már 30 alatt vagy 2-vel ami ugye már közel se folyamatos, vagy 30-on, ami már folyamatos a szemnek.
Tehát én maradok a 2566MHz-es Prime által még stabilnak ítélt NB-nél.
Így is pl GTA4-ben néha lemegy még 25fps alá is bizonyos helyeken egy-egy pillanatra.[ Szerkesztve ]
-
Crossfit007
senior tag
1440x900ba tolom a GTA4-et 1.0.4.0 patch van fent.
Érdekes mert összes többi játék simán repeszt 60-120 fps közötti értékekkel maxon.
Crysis2 dx11 módban High Texture pack-al ultra grafikán se esik 32fps alá sose.
Egyedül GTA4 ilyen erőforrás zabáló állat még ezen konfig alatt is, beszarás...
Amúgy HD3850-el High Quality Texture se kapcsolható be GTA4 alatt ( 256-512MB VRAM ), továbbá a View Distance is kb csak 70%-ára állítható kb, mint GTX470el.[ Szerkesztve ]
-
Crossfit007
senior tag
Jah nálam is ez a szitu, mondjuk nekem játszható, kivéve éjszaka mikor 4-5 rendőrautó is üldöz akkor szokott beesni ilyen 24-25fps-ekre néha, amúgy 30-50fps-t kapok átlagban.
Tehát még ezen a procin is aránylag jól teljesít, kíváncsi leszek ha belerakom X4 975BE-t, azzal milyen lesz 4GHz környékén. -
-
Crossfit007
senior tag
válasz Wukiwo #15559 üzenetére
De Bulldozerhez majd új lapka is kéne már...
Aztán DDR3 RAMOK is...
Ez meg már egy kisebb vagyon...
Új proc, új lapka, új ramok...
Vagy szerintetek ha az új procit felhúzom 4GHz-re semmilyen teljesítménynövekedést nem fogok tapasztalni mostani procihoz képest?[ Szerkesztve ]
-
Crossfit007
senior tag
És az alaplapomban tuti nem lehet 1.4V fölé mennem, mert a VRM-ek elhasalnának? Valamelyik külföldi fórumon láttam srác 1.5V-on hajtott egy procit ugyanebbe a lapba. Akkor most mennyire lehet felmenni valójában CPU fesz. emelés terén majd ezzel a lapkával?
[ Szerkesztve ]
-
Crossfit007
senior tag
válasz Alister71 #15575 üzenetére
Én úgy gondoltam mivel alapból magasabb órajelű nyílván valószínűbb, hogy jobban húzható, mint egy kisebb órajelű általában komolyabb feszemelés nélkül...
De ha neked a 955-öd stabil 1.375V-on 4GHz-en, akkor szerintem nálam is menni fog.
Lehet az 1.425V-ot még megreszkírozom majd a deszkámon, attól még csak nem krepál be...[ Módosította: Pompi ]
-
Crossfit007
senior tag
válasz Crossfit007 #15579 üzenetére
Vagy pedig valahogy bűvészkedem óvatosan...
Kb hány fokig nem krepál be a VRM? -
Crossfit007
senior tag
válasz csabika0001 #15581 üzenetére
Alapfeszen +800MHz, nemrossz...
-
Crossfit007
senior tag
-
Crossfit007
senior tag
-
Crossfit007
senior tag
válasz Crossfit007 #15588 üzenetére
Ramnál próbáld meg CR1-et CR2-re állítani, teljesítményben kb 1-2% visszaesés lesz.
És időzítéseket 9-ről 8-ra első körben. Pl. 8-8-8-24, ha itt nem stabil, akkor 8-9-8-24!![ Szerkesztve ]
-
Crossfit007
senior tag
Sajnos már az áruk alapján szembetűnő, hogy nem tuningra lettek kihegyezve.
Esetleg még próbáld meg a Tras-t levenni:
9-9-9-22 vagy 9-9-9-21
Vagy vissza is oszthatnád a RAM-od frekijét, szerintem nálad most x4.00-n lehet, bár nem biztos, vedd lejjebb x3.33-ra, és akkor úgy próbáld meg a 8-8-8-22-őt mondjuk.Szerkesztés gomb!!! Pompi
[ Módosította: Pompi ]
-
Crossfit007
senior tag
Este 6-7 között ki is szállítják a procit, aztán nekilátok a tuningnak.
Bár sajna BIOS-t kell frissítenem deszkán, hogy lekezelje jól, és a legújabb F7N BIOS béta verziós ráadásul.
Béta BIOS használatánál adódhat problémám? -
Crossfit007
senior tag
válasz Crossfit007 #15595 üzenetére
Látom kihalt a topic...
Már frissítettem F7N-re a BIOS-t, aztán jön a procituning. -
Crossfit007
senior tag
A 975BE prockóm eddig betonstabil 3.8GHz-en, HT és NB 2GHz.
Amúgy a deszkám alapból 1.44V-al kínálta meg Auto-n!!
Tehát van esélyem simán a 4GHz-re úgy néz ki!
Viszont a szorzó csak 19-ig állítható, tehát már az FSB-vel tudok ennél feljebb menni csak, de sebaj, az alaplapom 260MHz-es FSB-ig stabil, tehát nem lesz itt gáz ha minden igaz.[ Szerkesztve ]
-
-
Crossfit007
senior tag
És ami vicc NB 1.1V-on stabil 2.4GHz-en eddig!
Mindjárt megnézem 2.6-ot majd talán 2.8-at.
Aztán megyek fel a proci órajellel utána.[ Szerkesztve ]
-
Crossfit007
senior tag
válasz Crossfit007 #15604 üzenetére
2.6-on is full stabil 1.1V-on...hmm...
-
Crossfit007
senior tag
Eddig egy órája stabil a proci 4GHz-en.
-
Crossfit007