Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
válasz Sotyks94 #43942 üzenetére
Szia,
Üdvös lenne tudni milyen órajelen járatod a procit, a gépigény.hu-s linked tök jó, csak 20hsz múlva senki nem fogja keresgélni, érdemes lenne kitöltened az adatlapodat!
A 70-80°C átlagban nagyon sok! Önmagában nem indokolja adott időközönként mitől ugrik fel a proci használat 100%-ra (ezer és egy oka lehet, többnyire softveres/windows), ám az általad leírt lassulásokat, akadásokat simán okozhatja.
Javaslom a bevezető átböngészését, amennyiben alapórajelen hajtod a kicsikét, alap beállításokkal a Turbót kapcsold ki, egy BIOS proci finomhangolás sokat segíthet a magas hőmérsékleten, írom ezt vakon persze, mert nem tudom hogyan használod jelenleg.
Szerk.: nem hiszem, hogy VGA hibád lenne a leírtak alapján, 100%-os prociterhelés mellett azárt zuhan le a GPU használat nulla közelire, mert előáll a procilimit esete, hogy egyszerűen nincs ideje/ereje foglalkozni a GPU-val és ezért az lekókad.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Obliterátor
tag
Ismerősömnek hasonló konfigja van mint neked, több játéknál is jelentkezett a fps spike effekt. Úgy oldottuk meg hogy c6 és barátait kikapcsoltuk. Ezután tökéletesen üzemelt a gép. Az FX overclock guideba is írják hogy ki kell kapcsolni. Itt egy pontos leírás: http://www.overclock.net/t/1140459/bulldozer-overclocking-guide-performance-scaling-charts-max-ocs-ln2-results-coming . A processzor típusa ne tévesszen meg , a c1,c6, cc, Virtu ugyanazt okozza itt is.
-
Sotyks94
aktív tag
Wow elég nyomi voltam hogy ezt eddig nem vettem észre, (bár az is közrejátszott hogy -mint most számomra kiderült- rossz monitorozó progit használtam )
Szóval megvan hogy mi okozza az erős laggspikeokat. Ahhoz képest hogy minden energiagazdálkodási, és auto energiabeállítási vackot kinyomtam az alaplapon amit csak engedett, mégis néha fogja és leteszi magát 0,83V-re, és 1,4GHZ core speedre egy pár másodpercre, és ez alatt nyilvánvalóan brutálisan beakad minden.
Nah erre valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Politika
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hardcore café
- Milyen monitort vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Lexus, Toyota topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest