Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Nem tudom melyik tápra gondolsz, de nem a 220 (bocs; 230)V-os tápról van szó.
A PWM hőmérséklet azokra az alkatrészekre (toroidok, MOSFET-ek környéke) vonatkozik, amelyek a procinak a táp által adott 3,3V-ból az éppen aktuális tápfeszültséget előállítani hivatottak.7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
Elnézést, de az A64 topicban nem nagyon foglalkoztak ezzel a hsz.-al, így ide is beraktam, mert nekem is AV-8-am van.
500-as A-Data Vitestának egészséges dolog, ha 500MHz-en, csak CAS 3.0, 4-4-10-en megy? Ha CAS 3.0, a többi:4-4-8-on, akkor már el sem indul a gép. Sőt, ezen lapon a VIA chipset miatt még vagy hat másik beállitási lehetőség is van. Azokat mennyire csökkenthetem? Miket lehetne ezeken az időzítéseken még finomitani, csökkenteni?
Ja, és 400-on is csak úgy hajlandó elindulni, ha megadom a memóriának a gyári ajánlás szerinti 2.8V-ot... De ez a MAX az alaplapomon!!!
Még egy dolog: memó visszaosztva 266-ra, de az 500-as időzítéseivel, 2,8V-on, HT 3x, 8 bit, proc: 1,6V. Így nem akar elindulni a gép 8*300MHz-en, de 1,45V-on a 9*266 meg megy, és egyformán 2400MHz. Winchester maggal ez még igen gyengécske, még egy 3000+-tól is, nem? CBBHD stepping egyébként.
Az északi és déli hídnak is adtam még egy kis feszkót azóta, de úgy sem hajlandó a 8*300-ra.
Egyébként a BIOS-ban, ha állítgatom a feszeket és az external clockot, majd F8-cal mindig alkalmazom, akkor kb. 200-tól 266-os 'FSB'-ig az aktív sor előtt levő kis ''pörgőcske'' egyre gyorsul, e fölött pedig elkezd lassulni. Szerintem van valami összefüggés. Esetleg a lap nem bírná a MHz-eket???
Ja, 16bit, 3x HT-nél, szinkron RAM-mal a windows olyan kék hibaképernyőr ad be (mondjuk egy DVD winyóra másolásakor), amin ez a fő sor:
MACHINE_CHECK_EXCEPTION
Én arra gyanaksom, hogy a RAM-nak sok már az a 266 MHz. Még növeljek időzítést?
Amint említettem, 2,8V-on megy a RAM, de ez a max a lapon, és ez a memória gyári ajánlása is.
Ja, még egy dolog: jelenleg 1T-n van a Command Rate, ha ezt 2-re rakom, tudom, stabilabb lesz. Sávszélességben sokat jelent az 1T/2T?
Viszont ez még nem magyarázza, miért nem megy a proci 8*300-at.
Este majd azért a 7*300-at is megpróbálom, de szerintem az se lesz eredményes.
Segítsetek kérlek!7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
Köszi, megnyugodtam. Egyébként így is nagyon elégedett vagyok vele. Gyári hűtővel nyomom csak, mert nem zavar a zaj. A lapom rettenetesen félremér, ugyanis idle 50°C!!!
Terhelve 65°C, idle a borda teljesen hideg. Jól van felrakva a hűtő, ez bizti, mert van gyakorlatom benne.
Ajánlom figyelmedbe:Bővebben: link
Tehát jó sok venti van a gépemben, és a gyári hűteni azért hűt... Szerintem.
A zalman egy KICSIT jobban hűt, meg SOKKAL halkabb. Ennyi.
Az érdekel, miért 04ahgy a loginnevem??7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
Na, itt vagyok. Hétvégén nem tudok fórumozni, mert otthon nics netem, csak a suliból...
Figyelem! Loginnév magyarázat következik!
2004-ben éretségiz(t)em. A-osztályba jártam, Hajdu GYörgy.
04 a h gy, azaz 04ahgy.
Azért ezt használom, mert már hozzászoktam.
A kérdést meg köszi!!!7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
Na, itt vagyok. Hétvégén nem tudok fórumozni, mert otthon nics netem, csak a suliból...
Figyelem! Loginnév magyarázat következik!
2004-ben éretségiz(t)em. A-osztályba jártam, Hajdu GYörgy.
04 a h gy, azaz 04ahgy.
Azért ezt használom, mert már hozzászoktam.
A kérdést meg köszi!!!7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
Hello!
Bizti, hogy jól fel van rakva a hűtőm, de nekem is félremér (illetve szerintem a mag belsejét), mivel idle 39-41°C körül mocorog, terhelve meg kb 64-66°C, ráadásul abban a pillanatban megugrik 58°C-ra, amint valami prociigényes dolgot indítok, majd ezután lassabban (ahogy a borda is felmelegszik) éri el a végső ~65-öt.
Példa képpen, a melegedési időkre: Hangerősítőknél is 3 féle hőmérsékletváltozás felelős a melegedés által okozott termikus torzításért. (Változnak a félvezető praméterei, a tranzisztor ß-ja a hőmérséklettel.)
1. A p-n átmenet közvetlen melegedése, ez kb mikro-sec mértékű, tehát a MHz-es tartományban (lenne) érezhető.
2. A szilícium lapka átmelegedése, ennek már nagyobb a hőkapacitása, tehát lassabban melegszik, kb a 100 Hz-es tartományban változnak a paraméterek. Jelen esetben mi a proci kapcsán ezt érzékeljük.
3. Az egész hűtőborda átmelegedése (néhány perc-fél óra).
Tipikus példa: megbőgetem az XY, esetleg házi gyártmányú erősítőmet, és pl negyed óra múlva jobban, vagy épp rosszabbul hallatszik, hogy torzít.
Van itt valaki akinek ismerős a dolog?
Nekem most jutott eszembe a hsz-eket olvasva, hogy rádióamatőr könyvben már olvastam ilyesmit. Lásd a fenti kis szösszenetet...7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
Helló, sziasztok!
Hogy lehet az AV-8-at USB drive-ról való bootra bírni? Mert én mindenhogy próbáltam, de semmi. Előbb bootolt volna be a RAID-0 sérült lilo-s MBR-jével, mint a fránya USB-vel...
A pendrive tuti jó ahhoz, h bootoljak róla. Meg van formázva is, meg a fájlok is rendben vannak rajta! Előre is köszi!7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz Dracula #1548 üzenetére
Köszi szépen, erre pl nem is gondoltam! Igen, HP Utilityvel, FAT-ra formáztam, a pen elvileg (a papírja szerint) bootos.Én is ilyesmivel próbáltam, csak én USB-floppynak kerestettem a lappal (nem is indult el... :] ) Akkor én is szenvedek még egy kicsit, és ideírom, ha van valami fejlemény!
UI: Ha valakinek ötlete lenne, szívesen vesszük!
Köszönet érte! Üdv: HGyu7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz krystman #2445 üzenetére
Négy modulnál - főleg két oldalasoknál - terhelődik a CPUmemóriavezérlője. Azért veszi vissza 333MHz-re. Ha beállítod manuálisan a késleltetéseket és minden egyebet, a gyengébb tulajdonságú modult véve alapul, akkor minden rendben lesz úgy is.
Manuálisan vissza is teheted 400MHz-re, esetleg kis feszültségemelés kell majd a CPU-nak.
Memtest 86+ mindenképp fusson egy éjszakát használatbavétel előtt, hogy hibamentes-e a beállítás.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
Szinte mindegy. Az összes 1GB-os modult elkezelgeti. No nem a lap, hanem a benne levő CPU.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
Saját problémám pedig a következő lenne: egy AV8 adott. Ezen a VIA VT8237 déli híd. Tesztprogramok szépen felismerik a SATA1 controllert, és a Linux is látja. A gép mégsem érzékel SATA merevlemezt, egyik porton sem. Illetve tudomást vesz róla, miszerint egy percet gondolkodik POST alatt, mikor az IDE eszközök felsimerése történik, de csak bekapcsolt SATA és rádugott merevlemez esetén.
Ha a SATA-t kikapcsolom, vagy a merevlemezeket lehúzom, minden rendben.
Samsung HD502HJ, Samsung HD103SI, Samsung HD154UI, WD3200AAKS, Seagate ST31500541AS típusú merevlemezekkel néztem.
2.6 - 2.7 - 2.8-as BIOS-okkal néztem.
Ötlet valakinek?
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5 Pro teszt
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Csúcskamerával jöhet a szupervékony S25 Slim
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple asztali gépek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Telekom mobilszolgáltatások
- LEGO klub
- Call of Duty: Black Ops 6
- Hardcore café