Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
Nem csak azt szarják le. Egészen addig míg a közvetlen környezetük beteg nem lesz mindent leszarnak. Tegnap voltam kint napok óta először.
Az emberek jöttek mentek, kutyát sétáltattak, álltak csoportokban, mintha mi se történt volna. Tízből egynek volt az arca eltakarva, a Penny-ben ahol láthatóan kötelező a maszkhordás azt árufeltöltést végzők egy része úgy dolgozott, hogy le volt húzva az arcukon a maszk, de láthatóan úgy, hogy ha jön a "főnök" akkor gyorsan felhúzhassák.
A nép láthatóan lószart se tesz ami az óvintézkedéseket illeti, de ugyanez a nép veri habzó szájjal az asztalt, hogy a kormány nem tesz semmit. Mástól várják a megoldást, miközben csak annyit kéne tenni, hogy megülnek a seggükön, ami nem kerül pénzbe.
Itt ha raklapszámra állna mindenhol a maszk ezek akkor se vennék fel, ugyanúgy kijárkálnának és vernék az asztalt, hogy a kormány...
Itt egészen addig nem lesz változás, míg meg nem hal pártízezer ember. Sőt lehet, hogy még akkor se, mert a hülye még a saját hibájából se tanul. -
VinoRosso
veterán
Az emberek többségének nem választás, hogy hova költözik. Nyilván mindenki lakna egy ezer hektáros birtokon csak ezt nagyjából senki nem teheti meg. Van akinek csak egy luk jut egy panelban.
Egy társasházban pedig törekedni kell arra, hogy a többi lakót a legkevésbé zavarjuk. Nyilván ha elromlik valami azt nem lehet halasztgani, de ha csak egy új burkolatot akar valaki mert már csúnya a régi azt szerintem nem most kéne meghúzni. Pláne ha az illető esetleg nem is ott lakik, hanem kiadja a lakást.
Persze lehet tekintet nélkül lenni másokra, a törvény nem tiltja, de akkor ne csodálkozzon az illető ha majd többszörösen visszanyal a fagyi. -
VinoRosso
veterán
válasz szabonagyur #14170 üzenetére
Ugyanezt tudom elmondani. Boltba menet láttam futópályán hikingoló időseket (sacc/kb 70), csoportos bulit a kutyafuttatóban, kiccsaláddal jáccótéren krosszmotorozó(!) 12-14(!) évest, dülöngő bebombázott félcsöveseket, meg kb minden utcában 3-5 fős csoportokban beszélgető embereket.
-
VinoRosso
veterán
válasz Jablocskov #17150 üzenetére
Az olasz vagy a spanyol grafot érdemes szemügyre venni abból a szempontból, hogy milyen kicsi az eltérés a számított és az empirikus adatok között. Abból látszik, hogy mekkora lódítás 16x annyi fertőzöttről beszélni.
-
VinoRosso
veterán
válasz Jablocskov #17172 üzenetére
Tök mindegy, hogy mi alapján készült, ez egy előrejelzés. Akár csinálhatják ex has is.
Ez olyan mint az időjárás jelentés. Ha valaki ma azt mondja, hogy a jövő héten minden nap nagyjából 10 mm csapadék esik, aztán a jövő héten minden mérőállomás 10 mm közeli csapadékot jelez naponta akkor az előrejelzésnek hiszek és nem annak aki azt mondja, hogy valójában 160 mm csapadék esett naponta csak senki se látta a hiányzó 150 mm-t. És nem érdekel, hogy az előrejelzést egy meteorológus számolta vagy egy javasasszony nézte ki a kristálygömbjéből, mert a napnál világosabb, hogy melyik működik és melyik a kamilla. -
VinoRosso
veterán
Én elég borúlátó vagyok ebben. Az eddigieket látva a 'nátha' vagyis a koronavirus része ennek a cuccnak csak egy vektornak tűnik, ami szépen átveri az immunrendszert, hogy azt higgye valami könnyű fertőzéssel van dolga amit már ismer. Aféle trójai faló, de nem a klasszikus értelemben, mert itt nem 'ajándékba' van csomagolva az igazi móka, hanem egy alulértékelt fenyegetésbe.
-
VinoRosso
veterán
válasz t72killer #19237 üzenetére
Azért van abban valami amit mond.Ha nem is a teljes lakosságot, de valahány embert biztosan karanténban lehet tartani addig, amíg szeparálódnak az egészségesek a fertőzöttektől. Mondjuk legyen ez 1000 ember, tegyük fel abból 100 fertőzött 900 egészséges. Miután megvan azután a 900-at egymás közé engeded úgy, hogy valamiféle értékteremtő tevékenységet végezzenek (pl maszk, védőfelszerelés gyártás). Aztán jön a következő 1000 és a következő 1000 és így végigiterálsz a lakosságon, mindezt optimalizálva a gazdasági tevékenységekre, pl ha egy csoport olyan tevékenységet végez ami kiemelten fontos akkor azt előrébb venni a folyamatban. Mindezt párhuzamosítva, priorizálva a valószínűbb fertőzött területeket szerintem lehetne valamit kezdeni a dologgal záros időn belül, mindenféle tesztelés nélkül. Amit kiemelnék még az, hogy aki nincs karantén allatt az jó eséllyel dolgozik tehát termel (ha nem termel nyugodtan be lehet tenni a karanténba)
A lappangási idő 2 hét, ha jól számolom március óta 3x 2 hét telt el. a kérdés, hogy hányszor x 1000 csoport karanténozását kell párhuzamosítani ahhoz, hogy ennyi idő alatt végigmenjünk a fertőzöttség szempontjából kiemelt csoportokon? -
VinoRosso
veterán
válasz t72killer #19285 üzenetére
Nekem nem úgy tűnik, hogy ezt a problémát bárhol is meg akarják oldani, legyen az jobbf..z vagy balf..z kormányzattal rendelkező ország. Bárki bárhol hatalmon van az érdeke az, hogy minél hosszabban fennálljon a veszélyhelyzet. Ezért nem jobb a helyzet egyik országban sem, csak legfeljebb másként szar.
Ha lényegre törő megoldásokat alkalmaznának mint amilyenek itt is korábban taglalásra kerültek akkor lehet 1-2 hónap alatt vége lenne a dolognak, nadehát az kinek jó, mikor egész évben is lehet rendeletekkel kormányozni.
Az embereket meg lehet egymásnak ugrasztani a különféle politikai pólusok mentén, addig sem azzal vannak elfoglalva, hogy a felelősök elnyújtják a veszélyhelyzet időtartamát mint a rétestésztát. -
VinoRosso
veterán
Tények Egyébként a korruptságról volt szó szóval ez terelés, de te komolyan ennyire hiszel a számoknak? Mikor Kína most adott hozzá egy nap alatt ~1300 halottat olyan indokkal, hogy 'há elfelejtettük beírni őket'. Vagy mint a spanyolok, akik könnyed +40%-halottat voltak kénytelen elismerni olyan indokkal, hogy 'há eddig rosszul számoltunk'.
Egyik hely sem jobb a másiknál hidd el, sőt, az agyonajnározott nyugati egészségügyet megnézheted Angliától, Hollandián át Franciaországig, egy hullagyár az egész. Most, hogy beütött a kognitív disszonancia meg hirtelen Szlovákia lesz a bezzegország? Ezt te se gondolod komolyan, vagy őszintén ha a covid előtt azt mondtam volna neked, hogy holland vagy szlovák területre menekülhetsz a jobb körülmények reményében, akkor te a szlovákot választottad volna? Nem hiszemReggie0: Itt is lemondanak ha már eléggé ég a lábuk alatt a talaj. A jelenlegiek nincsenek ilyen helyzetben (2/3-dal nem szoktak lemondani), de lásd Gyurcsány 2009, vagy épp tavaly Borkai. De nyugodt lehetsz, hogy a tótoknál sem azért mondtak le, mert kimentek tüncizni az emberek, hanem mert volt más kényszerítő erő a háttérben, ami nem publikus, de az lett volna, ha nem mondanak le.
[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
válasz Ringman #20802 üzenetére
Valószínű mindenhol szépítik a statisztikákat, és nem a halálozási arány növelésének az irányába, de azt nem tudom, hogy a NT honnét veszi, hogy ezek az emberek mind covidban haltak meg. Esélyes, hogy sok covidos van közte, de szerintem biztos van más is.
Ja amúgy meg ki tudja már minek lehet hinni, a napokban itt linkelgettek olyan statisztikát is ami szerint nincs kiugrás a halálozási adatokban, amire a gyászjelentések összevetése volt a cáfolat. Mondjuk az nekem elég meggyőző volt, meg hát tisztában vagyok azzal, is, hogy megy a számok lehazudása, nade akkor is.
[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
Ezt a tételmondat, ezt akarja igazolni a cikk. A tartalma ezt fejti ki, egyébként meg arra IS akartam utalni, hogy nem tudhatják, hogy a 28 ezer hiányzó közül mennyi köthető a covidhoz. Mivel a halálok nem ismert, ezért lehet bármi, írhatnák azt is, hogy űrlények támadása, vagy ingyen kokó folyt a tűzcsapokból amitől mindenki túlszívta magát, a lényeg, hogy nem tudják, mégis úgy kezelik, mintha tudnák.
Nem csak a címe clikkbait hanem az egész cikk az, mivel nincs alátámasztva konkrétumokkal. -
VinoRosso
veterán
válasz t72killer #20838 üzenetére
Képzeld a világban zajló események 99,9%-ról nincs tudomásod. Ha azt gondolod, hogy a tv-t meg a netet bámulva széleskörűen lehet tájékozódni, akkor nem is járhatnál messzebb a valóságtól.
A valóság az, hogy nincs adat arról, hogy miben haltak meg ezek az emberek. Szerintem is a covidhoz köthetö valószínűleg a többség, de nem írhatom le tényként, mert a tény az, hogy nem tudható. Remélem így már világos a kettő közti különbség.
-
VinoRosso
veterán
válasz Ezekiell #20868 üzenetére
De akkor mondjuk áruld el hol lehet megnézni, hogy pontosan hány koronás van országonként, és pl a NT miért nem tudta megtalálni sehol sem a vitaindító cikkében lévő 28 ezer ember halálának okát?
Vagy hol lehet megtudni, hogy honnét származik a covid-19? Az amcsi hírszerzés azt mondja kínai laborból, a kínai hírszerzés, hogy amcsi laborból, megint más kutatók kizárják, hogy laborból jönne. Egyesek azt mondják Vuhanból jött, mások azt, hogy Dél-Kínából.
Hol lehet megtudni, hogy hány covid törzs van Magyarországon. 1 hónapja már volt hivatalos minta 2 különböző törzs jelenlétéről. Most itt alább azt írják csak egy van.
Naphosszat irogathatnék ilyen kérdéseket arról, hogy mennyi mindent lehet 'megtudni' a médiából...
[ Módosította: Parci ]
-
VinoRosso
veterán
válasz Reggie0 #20874 üzenetére
A hozzászólásomban a ránk özönlő az egymásnak ellentmondó információ áradat miatti tisztánlátás képességének elvesztéséről írtam és a kérdés költői volt (tehát nem kérdés hanem kijelentés ha nem lenne tiszta). Nagyon jól ismerem ezt az oldalt, meg még 20 másikat ami ennek ellenmond.
De nem csak ezért nem lehet teljeskörűen tájékozódni például ebben a kérdésben (és millió másikban), hanem mert információ hiányos helyzetben vagyunk, azaz feltéve mondjuk ennek az oldalnak a tévedhetetlenségét sem tudjuk biztosan, hogy pontosan ennyi vírustörzs létezik, csak azt tudjuk, hogy ennyit ismerünk (nagy különbség!).
Ezekiell:
Úgy jön ide, hogy ez hiteltelenné teszi amit írsz, mivel ellenmondasz saját magadnak. Nem lehet egyszerre igaz, hogy a média fals információkat közöl, és hogy széles körűen lehet belőle tájékozódni. Vagy az egyik álláspontot képviseled vagy a másikat, egyszerre a kettőt nem lehet. De ugyanúgy hiteltelenné tesz az is, hogy itt politizálsz a topicban, aztán mikor valaki erre rámutat és felhasználja érvként akkor meg ne keverje ide a politikát. Vicc.
A többire pedig lásd a hozzászólás elejét. Először meg kéne tanulnod helyesen szöveget értelmezni, akkor talán értenéd is, hogy miről beszélek. Láthatóan ez nem megy, és addig felesleges bármit írni. -
VinoRosso
veterán
válasz Ezekiell #20934 üzenetére
Tessék 5 perc keresés: [link]
FattyDove: [link] ez is belefért még abba az 5 percbe. Qubit a 444 ernyője alá tartozik, íme a 444 [link]
ollie: Teljesen mindegy, hogy a hazugság szándékos, vagy sem. A hazugság definíciója tényként közölni hamis állítást. És ez már bőven elég ahhoz, hogy ne tudj érdemben tájékozódni. De az is elég egyébként ha van 1 amelyik az igazat mondja és 1 amelyik nem. Mi alapján döntöd el, hogy melyiknek van igaza? Elmondom, mi alapján döntik el az emberek, amelyiket be tudják illeszteni a világnézetükbe annak igaza van, amelyiket meg nem az hazudik. Az, hogy esetleg felülvizsgálják, hogy a világnézetük hibás meg sem fordul a fejükben. Amelyik baloldali az a baloldalinak fog igazat adni amelyik jobb oldali az a jobboldalinak fog igazat adni, akármi a hír. Az, hogy esetleg a hitelesnek gondolt forrás is lehet kamu meg sem fordul a fejükben. Ennyit tehát a pártatlanságról és független értékítéletről. -
VinoRosso
veterán
Egy is sok, de az évi öt csak a jéghegy csúcsa, nyugodtan felszorozhatod ezt a számot. Az emberek többsége nem pereskedik emiatt (lásd pl a Semmelweis linkelt helyreigazítását), főleg nem akkor ha nem hazai érintett, márpedig anélkül nem fognak helyreigazítást eszközölni. Elég sokat olvasom a 444-et is, semmivel nem tényszerűbb mint az origo vagy a pesti srácok.
És nem, a tévedés nem hazugság.
Próbáld meg a bíróságon beadni, hogy te nem akartál megtéveszteni senkit, csak 'tévedtél'. Ha a bírót érdekelné, egyetlen egy helyreigazítást nem kéne eszközölniük. -
VinoRosso
veterán
Nem. Ha visszaolvasol én mindig kritikával illetem az ilyesféle cikkeket, főleg akkor ha látom, hogy nincs megalapozva amit írnak, vagy logikátlanok a következtetéseik. Illetve igyekszem használni midenhol ahol nem egyértelmű, hogy 'HA ... igaz, akkor ...", és a valószínű/valószínűtlen szavakat, ahelyett, hogy ténymegállapításokba bocsátkoznék.
Pont abból indult ki a vita, ahogy én a hírekhez hozzáállok, és hülyének néznek amiatt, hogy nem veszek készpénznek semmit. -
VinoRosso
veterán
válasz Ezekiell #20962 üzenetére
Sajnálom, ha ezt így látod, nem lehet mindenki egyforma, de talán nem is kell így lennie. Viszont szinte biztos vagyok benne, hogy aki nem funkcionális analfabéta, az képes értelmezni az általam leírtakat, és látja az összefüggést a média megbízhatatlansága és "nem veszem készpénznek" között, amiből világos, hogy nem hazudok, hanem logikusan gondolkozom.
-
VinoRosso
veterán
Minden hülyeséget kitalálnak már, hogy összezavarják a jónépet. Nem tartom valószínűnek, hogy egy láncdohányos aki a teljes légúti immunrendszerét gallyra vágta kisebb eséllyel fertőződne meg, mint egy hegyi levegőn élő kaukázusi kecskepásztor. Nem beszélve arról, hogy a dohányzás a keringésnek és a vérnek sem tesz jót, szóval az ellenálló képességet jelentősen gyengíti.
Amikor Lombardiában berobbant a járvány akkor meg azt fejtegették, hogy azért tudott annyival jobban kaszálni ott, mert ott nagyobb a légszennyezettség mint máshol, és ezért az ott lévő védettsége alacsonyabb. Én ebben több rációt látok. -
VinoRosso
veterán
válasz syberia #24411 üzenetére
Nem igazán értettem ezt a tetőzés dolgot, de szerintem csak a média (szándékos?) félreértéséről van szó. Az egész Orbán ajkai félmondatából indult ki, de ott Orbán nem azt mondja, hogy harmadikán fog tetőzni a fertőzöttek száma hanem, hogy harmadikán indul be a buli.
Nyilván akkor már tudták, hogy a gazdaság nagyobb károk nélkül nem hibernálható harmadikánál tovább és már megvolt a szándék a nyitásra, és ha nyitnak akkor majd több fertőzött lesz, amit meg majd igyekszenek akkora számon tartani, amit még elbír az EÜ. Ez a szám lenne a tető.
Ezt jelenti amit Orbán mondott, nem azt, hogy harmadikán lesz a csúcs aztán onnantól megy lefele. Csak ennek az országnak a fele funkcionális analfabéta és nem tudja értelmezni azt amit olvas/hall, a másik fele egyéb okok miatt nem akarja érteni (mert szándékosan csúsztat, lusta, elfogult, stb). -
VinoRosso
veterán
válasz Kékes525 #24505 üzenetére
Nem azt mondja. Azt mondja:
"Május harmadikára - amire azt mondták a szakemberek, hogy a csúcs felfut - addigra szerintem az ötezres lélegeztető készülék szám..."
Ez azt jelenti, hogy május harmadikán indul a csúcs felfutása.
Ha május harmadikára fejeződne be a csúcs felfutása, akkor azt kellene mondania, hogy:
"Május harmadikára, amikorra azt mondták a szakemberek, hogy a csúcs felfut, addigra..."Az amire meg amikorra között az a különbség, hogy az ami az tárgyat határoz meg, az amikor pedig időt. Nem mindegy, pl.
Április elseje az a nap, amire azt mondják, a bolondok napja.
vsÁprilis elseje, amikorra befejeződik a március.
-
VinoRosso
veterán
válasz Kékes525 #24561 üzenetére
Lehet szenzációhajhászás, lehet szándékos félretájékoztatás (például ha véletlenül csúszott ki a dátum Orbán száján), lehet ők is félreértik, de mit számít ez?
A lényeg, hogy egyértelmű hogy mit mondott Orbán és minden mással egybevág. Korábban többször is kijelentették, hogy a csúcsot júniusra várják, tehát egyértelmű a dolog. Májusban nyitás, ami miatt felszökik a betegek száma (kb 2-3hét), aztán ha szükséges belenyúlnak ha nem nem, de júniusra egy stabil betegszámot szeretnének elérni (ez lesz a csúcs) amivel a maximális kapacitáson tud pörögni az EÜ.
Csak aztán nehogy olyan bukta legyen belőle, mint amikor Csernobilban akarták felpörgetni a 4-es blokkot a leállás után, aztán egy kicsit túlpörgették... -
VinoRosso
veterán
Azért nincs itthon nagy járvány mert:
1) Időben jöttek megelőző intézkedések
2) Nem túl nagy a népsűrűség (BP-t leszámítva)
Viszont ezzel a nyitással lehet, hogy ráb***unk. Voltam kint ma, vidéki "nagyváros", kicsivel több maszkost láttam mint eddig bármikor, viszont még mindig keveset és az embertömeg sokszorosa annak ami eddig kint volt. Röviden: azt láttam, hogy ha akar terjedni a járvány akkor most tud, nem kicsit, nagyon.
Ez a hazai járványhelyzet olyannak tűnik most, mint egy halom száraz szalma ami csak a szikrára vár, hogy belobbanjon.Imádkozzunk, hogy ne legyen szikra, mert különben nagy baj lesz. -
VinoRosso
veterán
Nem tudom sima nátha is okozhat szaglás/ízlelés vesztést. A nyálkahátya duzzanata okozza, mivel a szagokat/ízeket a kipárolgó aromákból érezzük, amik a duzzanat miatt nem jutnak el a receptorokig. Nálam rendszeresen előfordul pl allergia miatt is. Ilyenkor csak alap ízeket érzek édes-sós-savanyú, azon kívül semmit.
-
VinoRosso
veterán
Amikor megjelent a honvédség a cégeknél feltettem itt a kérdést, hogy mi készül itt valami katonai junta meg rendőrállam? Megkaptam, hogy ne keltsek pánikot, ne terjesszek álhírt! Úgyhogy ez a facebookos sztori is biztos csak álhír lehet! Ne terjeszd különben, téged is bevisznek rémhírtej... ja várj arra mondták, hogy az álhír nem?
-
VinoRosso
veterán
válasz #22743424 #27617 üzenetére
Az a baj, hogy van lappangási idő is.Két hetet mondanak, de Kínában a karantént kitolták 28 napra. Vagyis ennyi ideje is lehet terjedni a vírusnak, mire az operett törzs meglátná, hogy romlanak az adatok. Mint Akimovék amikor észrevették, hogy kezd megszaladni a reaktor teljesítménye. Mire látták, hogy mi van már akkora lendületet kapott a folyamat, hogy arra nem volt idejük, hogy az mondják habakuk.
-
VinoRosso
veterán
Nagyon demagóg és politikailag motivált a faszi. Nem lehetett tudni előre, hány súlyos eset lesz akinek kell majd az ágy, sőt még mindig előfordulhat, hogy a közeljövőben megugrik a fertőzöttek száma. Erre csak esélyeket lehet számolni, mint a sportfogadáson. Meg kell becsülni, hogy 'A' lehetőség milyen eséllyel jön be, legyen X, akkor 'B' lehetőség 1-X. Aztán A-hoz és B-hez veszteség értéket kell rendelni és a kisebbet választani. Például ha A lehetőség 10%-ban jön be és 10000 halottat eredményez és B lehetőség 10 halottat eredményez és 90%-ban jön be, akkor:
A=10000*0,1=1000
B=10*0,9=9A>B, tehát B-t kell választani.
Amit most Falus Ferenc csinált az az, hogy bejött B, és mutogat, hogy ennyi meg annyi kár lett ebből, és hogy ha ezt nem tettük volna, akkor nem lett volna kár. Csakhogy ez nem igaz, mert ha ezt nem tesszük, akkor bekövetkezhet A, és ha A bekövetkezik, akkor 100x annyi halott van.
Az esélyek és a halottak a fenti példában ex has születtek, de a konkrét számok nem is relevánsak, a logika megértése a lényeg.
-
VinoRosso
veterán
A napnál világosabb, hogy Közép és Kelet-EU-ban az időben történt bezárkózás miatt nem tudott továbbgyűrűzni a járvány. Ezek az országok történelmi okok miatt zártabb társadalmakkal rendelkeznek mint a nyugatiak, elég a bevándorláspolitikai körüli hozzáállásokat összevetni.
Itt gond akkor lehet, ha országon belül csírázik ki a járvány. Külföldről nem fog továbbáradni, mint mondjuk Dél-Tirol>Ausztria estében, de egy helyi gócból kicsírázhat. Jön egy fertőzött, elmegy BP-n egy tipikus túlzsúfolt pincebuliba, és egy hét múlva le lehet zárni BP-t millió körüli esettel. Különösen az egyetemi gólyabálok kezdeténél figyelnék oda, lehet nem is engedélyezném őket ősszel, még akkor sem, ha már hónapok óta nincs fertőzött idehaza. -
VinoRosso
veterán
válasz radi8tor #28811 üzenetére
Csak úgy mellesleg:
A vírus lappangási ideje akár 28 nap is lehet (Kínában ennyire növelték a karantént 14 napról), valamint a terjedés beindulásában is lehet késleltetés, hiszen nem egyik napról a másikra tér vissza a forgalom a megszokott mederbe.
Szóval én még nem innék előre a medve bőrére. Majd 2-3 hét múlva meglátjuk, hogy mire is volt jó a május eleji lazítás. -
VinoRosso
veterán
Nem 500 az, ugye az esetszámot 2xx-7xxx közé becsülték, 3700-ról tudunk, akire lakat került, akkor olyan 4200 jönne ki, ami szerintem túl alacsony. Még amikor ment a daráló akkor az volt a 'menő', hogy ilyen 10x-50x-es szorzóval dobálóztak külföldi sajtóban az ismert esetekre, merthogy kevés a teszt, nálunk meg ugye extrakevés tesztelés volt. Mondjuk én arra azt mondtam, hogy szerintem elhazudott számok a halálozási arány palástolására, de azt se gondolom, hogy ne lenne legalább fele annyi ismeretlen mint amennyi ismert eset van. Szóval inkább olyan 2000 körül lehetett az ismeretlen szabadon flangáló amikor a felmérés történt.
Meg nem kell megvárni az augusztust, ha június közepe-vége felé elkezd kicsit is emelkedni az esetszám, akkor tudható, hogy baj van, mert a 1.5-2 hónap hacacáré után már nemigen fogják meg a terjedést azon a szinten mint márciusban.Akkor ugye február vége fele kezdtek szálingózni az esetek (és nem 2000-ről indult) és kb 1 hónap alatt szépen be is gubózott az ország.
Viszont ha júni közepére 0-ra csökken az új eset, és 1-2 hétig az is marad akkor ki lehet jelenteni, hogy vége (legalább is itthon). -
VinoRosso
veterán
válasz fatal` #29436 üzenetére
Ugyanezt mondtam 2 hónapja a komoly topicban (igaz nem így részletekbe menően), és kb 10 perc alatt ki lett gyomlálva a hozzászólásom, mint baromság.
Egyébként nem jól mondja a csávó, mert nem a levegőbeli oxigénkoncentráció csökkenése miatt nő meg a nagyobb magasságon a hemoglobin szint, hanem a légynyomás különbség miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Nyaralás topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- PlayStation 5
- Honor Magic7 Lite lesz az X9c-ből
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Tippmix
- Energiaital topic
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- Tripltek 9 Pro masszív táblagép 1300 nit tartós fényerővel! / Drónos / Motoros táblagép /
- Jean Paul Gaultier Scandal Pour Homme
- DJI Mini 2 Fly More Combo drón (újszerű)
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest