Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mityku
aktív tag
Hi!
Üdv a topicban!
Komolyan hadtörténésznek készülsz? Az tök baró lehet!
Hát igen a németek egy csomó dologban előrébb jártak mind ellenségeik! És tényleg, csak ha 2-3 hónappal eltudták volna húzni a háborút, akkor komoly meglepetésekkel kellett volna szembenézniük a szövetséges hatalmaknak!
De a történelem nem szereti, a ''Mi lett volna, ha...'' kezdetű mondatokkal!
Ami ezután következett, azt tudja mindenki!
Az tény, hogy mondjuk a pontatlanság nem sokat számított mondjuk a V-2 esetében! Jó ez így túlzás, de azért volt neki olyan ereje, hogy bárhol csapódott be ott azért jelentősen pusztított. A mai világban is egy atombombának nem kell feltétlenűl méteres pontossággal becsapódnia, az általa hordozott teher úgy is elpusztít mindent! Sajnos!
Az, hogy szerencsének vesszük, hogy az amik és a szovjetek győztek, nézőpont kérdése (szerintem). Mert azért volt nekünk egy 50 éves időszakunk nyakunkban a felszabadító szovjetekkel!
De ez már politika és OFF is!Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
tkesy
őstag
Tudtommal:
A4 (A) - 360 km hatótáv (13t) (V2)
A4 (B) - 640 km hatótáv (szárnyakkal ellátott típus, ez volt éppen a tesztelési fázisban mikor lerohanták az üzemeket a szövetségesek)
A9 - kisérleti stádium
A9/10 - tervezőasztalon már létezett, terv adatok: kb.: 200 t súlyú, 4800 km hatósugarú, 2 lépcsős int.kont. rakéta lett volna.>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
-
trident
csendes tag
-Felvirágoztatta? Nem teljesen. Atombobákat vetett be, propaganda plakátokon a japánokat mint nekrofilként jelenítette meg. Pearl harbort a mai napig nem tudták megemészteni!!! ( Az erről készült filmben van is egy rövid jelenet, amit japánban ki is vágtak....mert sértő számukra....)
Később, a japán autókra plussz vámot vetettek ki, hogy nehezebben tudják a japán kocsikat eladni.........................
....és még sorolhatnám........
-Olcsó munkaerő, felvevőpiac: pont fordítva van.....
-II. vh: a világháború nem 4 évig zajlott. Fontos előzményei voltak, amik már a 20-as, 30-as években kezdődtek! Semmi sem egyszerűen fehér vagy fekete! Több évtized alatt eltelt idő kellett az egésznek a kicsúcsosodásához, ami végül a világháborút eredményezte.
~például: az amerikaiak voltak, akik a náciknak elsőként gratuláltak az eugenetikában elért ''sikerekhez''.....
~az amerikaiak sokáig pénzért biztosítottak hajókat+rakományt, hadfelszerelést az angoloknak...
~Oroszok: Sztálin a tisztek <90%-át ölette meg. Arról pontos adatot nem tudok mondani hány ember HALT meg Sztálin miatt a gulágon, táborokra, börtönökben, kínzókamrákban, bitófán és még számtalan módon, de tudtommal TÖBB ember HALT ERŐSZAKOS HALÁLT általa, mint amennyit a nácik számlájára ír a történelem.
~az oroszok is erősen antiszemiták voltak, készültek tervek a zsidók töbeges deportálásáról, de sztálin halála közbeszólt.
~ma olvastam a bihari króniákában: volt olyan erdélyi település, ahol 4-szer több ember halt meg a gulágon, mint a második világháborúba.
~milyen jót tettek az oroszok? Megerőszakolták az asszonyokat, elraboltak mindent? Diktatúrát teremtettek? Tönkrevágták közép európát?
~a kedvencem-nem tartozik ide: volt olyan tank legénységi kiképzés, ami egy órás volt (!), és indultak az elvtársak a fronra!!!
-Amerikaiak: mikor is indult el a polgárjogi mozgalom? Meddig nem utazhattak a szinesek bárhol? Meddig nem mehettek be a szinesek éttermekbe? Mi is a himnuszuk utólsó két sora?
~háborús bűnösök: nagyon kevés embert ítéltek el.....A legtöbb náci kutató ment az amcsiknak rakétát fejleszteni........
Még valami: utálom a politikát, nem vagyok se ''jobbos'', se ''szélsőjobbos''.
[Szerkesztve]meg minden
-
trident
csendes tag
Így van. A diktatúra lényege mindig ugyanaz, csak az arca változik.
...
Minden nagyhatalom a maga malmára hajtotta a vizet, vagy így, vagy úgy, tövénytelen, embertelen módszerekkel.
''DE egyett szögezzünk le: -a nácik irtották az ártatlanokat
-a japcsik is
-szovjetek is''
Már mint mindenki, vagy csak a nácikra gondoltál? Nem kukacoskodom, csak elsőre nem tiszta nekem (lehet, hogy az én készülékemben van a hiba?
)meg minden
-
reprokaiser
csendes tag
Hagyd már azt a hatmillió zsidót... Ha történésznek készülsz, vedd a fáradságot, és nézz utána a dolgoknak személyesen. Én részben megtettem, és az eddig meglátogatott két lágerben nyomát sem láttam annak, hogy azok tömeges kivégzésekre alkalmasak lettek volna. A dachau-i tábor leírásában beismerték, hogy a négy légmentesen lezárható kamrában (1,6x2,5 méteresek) a fogvatartottak ruháit fertőtlenítették időről időre. A krematóriumban valóban a halottakat égették el, de a járványveszély miatt. Auchschwitz-ban a ''gázkamra'' két bejárata közül az egyiken nincs ajtó, a másikon egy vékony üveggel (!) ellátott, szigeteletlen faajtó van. A nyilvánvaló hazugság miatt és a közvélemény nyomására a táborvezetőség kénytelen volt kiírni a bejárat mellé, hogy ''morgue'', azaz halottas kamra - itt tehát nem folyt elgázosítás, hanem a elhunytak tetemeit tárolták itt a hamvasztásig. A krematórium azonos konstrukció a dachaui-hoz, teljesen alkalmatlan a ''futószalagszerű'' termelésre. A szenet például négy lépcsőfokon kellett levinni az etetőnyíláshoz, és ugyanonnan kellett fellapátolni a forró, füstölgő salakot... Gondolod, ha ezt a nácik meg akarták volna oldani, nem tudták volna?...
Aki volt katona, az tudja, mekkora terek kellenek több ezer ember rendben, alakzatban való mozgatásához. Az auchschwitz-i ''alakuló tér'', ahol a rettegett ''roll-call''-ok (létszámolvasások) voltak, alkalmatlan arra, hogy ott ötezer ember felsorakozzon - valójában ez egy szélesebb út a táboron belül, mondjuk tizenöt méter széles és százötven méter hosszú... Ez is elég gyenge lábon álló sztori.
Az egész csak azért működik, mert mindenkinek az agyába verik gyerekkorától ezt a történetet. Nézem a ''gázkamrában'' az agymosott amerikai turistát, aki mutogatja a párjának a tetőn lévő nyílást - igen, igen, itt dobták be... De mit, te szegény bolond? Hát nincs ép eszed, hogy észrevedd, hogy nincs ajtó a szobán? A gáz kiszökik, és megöl mindenkit! A zsidók meg ottmaradtak, mert meg akartak halni? A náci őr meg félóránként felmászott a kis domb tetejére, csúszkált a sárban, aztán bedobta a tablettákat? Nem építettek oda kis járdát? Hát ezek a németek még a pöcegödörhöz is járdát építenek azóta is, pont oda ne tettek volna?
Aztán. Az emberi test víztartalma és csontok rendkívül ellenálló szerkezete miatt az elhamvasztásához mintegy 150 kg jó minőségű szén kell. Az Auchschwitz-ban állítólagosan elégetett négymillió tetem csak úgy jöhetett ki, ha naponta mintegy kétezer holttestet hamvasztottak el. Ezt a körülbelül 300 tonna napi szénmennyiséget minimum iparvágányon érkező szenesvagonból kellett volna futószalagon a krematóriumba juttatni hogy a dolog létrejöhessen. Én nem láttam sem iparvágányt, sem szeneskocsit, sem futószalagot. És akkor még nem beszéltünk a keletkező salak problematikájáról... Menj el egy vaskohóba, ismerkedj meg ezzel a kérdéssel is. Itt ugyanis ipari méretű tevékenységről volt szó, nyilván úgy álltak volna hozzá a németek is, ha nekifognak.
És végül a józan ész szava. Egy ország többfrontos háborúba keveredik, a nép színe java a harctereken van. Otthon csak az öregek, az asszonyok és a gyerekek maradtak. Épeszű hatalom ekkor kivégeztet hatmillió potenciális munkást? Dehogy: dolgoztatja és eteti őket, hogy minél tovább életben maradjanak és dolgozzanak. A szén drága kincs volt: műbenzint, gumit, háborúban szükséges és fontos nyersanyagokat állított elő belőle számtalan gyár. Nem pazarolták volna arra, hogy embereket égessenek vele. És a Hitlert pénzelő (zsidó) nagytőke egyébként sem szerette a pazarlást... Sem akkor, sem most.
Nézz utána ezeknek, és dobd el a győztesek által írott történelemkönyveket. A józan ész többet ér bárminél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Hibátlan állapotú Apple TV 4K 32GB 4K/HDR média lejátszó eladó!
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest