2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ZTE Axon Elite - ligában játszik

A 2015-ös berlini IFA-n mutatták be a piaci eladások javítását célzó új Axon szériát, melyet az ázsiai és amerikai piacok után immár Európának szántak.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

A kijelző 5,5 inch méretű, Full HD 1080×1920 pixel felbontású IPS panel, ezzel 401 ppi-s képpontsűrűséget ér el, ami nagyon éles képet jelent. A ZTE úgy gondolta, nincs szükség QHD felbontásra, maximum marketing értéke van, valós értelme ekkora kijelzőn nincs. Gorilla Glass 3 védelmet kapott, a kijelző lekerekített sarkokkal, más néven 2.5D CURVED EDGE glass technológiával és antibakteriális bevonattal rendelkezik.

Maximális fényerő elég nagy, a színek élénkek, pontos és jól reprodukálható, bár mint tudjuk, a fekete szín az IPS megjelenítőn nem olyan intenzív, mint az AMOLED kijelzőkön. Betekintési szögek nagyon jók, 180 °-ban döntött állapotban, valamint erős napsütésben is tökéletesen látható. Lehetőségünk van három színtelítettségi mód kiválasztására, ami a természetes, színes és szép lehet.

Hivatalos és egyelőre egyetlen elérhető szín a champagne (pezsgő). A pontos szín rejtély. A textúra porózus, eloxált és polírozott színű úgynevezett "Ion Gold". Arany bázis pezsgő hatással, rózsaszín arany, fehér arany vagy sárga, attól függ, honnan és milyen szögben nézzük, természetes vagy mesterséges fényben. Szóval milyen színű? Nehéz leírni, valami ilyesmi "arany kaméleon", ami ad egy szép és csodálatos megjelenést. Igazi egyéniség, nem a tucat szappantartó stílus.

Telefon méretei 154×75×9.3 mm, ami a phablet kategória. Tömege 170 gramm. Egykezes használat a méretek miatt nem fog menni az átlagos kézzel rendelkező felhasználóknak. Kézbevétel után egyből érezni az igazi felső kategóriás élményt. Fém váz alul és felül, kézzel varrott műbőr hatású műanyag, teljesen makulátlan. Műbőr borítás helyett, ami azért van, hogy az ott elhelyezett szenzorokat ne árnyékolja le, több gyártó egyszerű műanyagot használ, de a ZTE megoldása elegánsabb, vagy inkább elitebb.

A kijelző alatt és felett a háromszög alakú hangszórórácsok találhatók, amikben ugyan nem sztereó hangszóró van, de inkább legyen egy jó minőségű mono, mint egy gagyi sztereó. Bal oldalt felül az előlapon 8 megapixeles OmniVision frontkamera van, ami a retinaszkenner működéséért is felelős, tőle jobbra, a fény- és a közelségérzékelő szenzor található.

Lent három fizikai kapacitív gomb van fehér háttérvilágítással. Középső a home gomb, ami egyben az értesítési led, de a szín sajnos nem szabályozható, ellenben a két szélső visszalépés és alkalmazásváltó funkciója felcserélhető. Felül a 3,5 milliméteres jack csatlakozót és a másodlagos mikrofon, alul USB 2.0 port található. A bekapcsoló gomb jobb, a hangerő-szabályozó bal oldalon kapott helyet, ami felett a SIM tálca található. A gombok elhelyezése ergonómia szempontból kiemelkedő.

A SIM tálcába, amit a mellékelt kis tű benyomásával tudunk kiszedni, két darab Nano SIM vagy Nano SIM micro sd helyezhető ami akár 128 GB is lehet. Ez a megoldás még mindig jobb, mint az SD-kártyafoglalat mellőzése. Hogy miért nem támogatja a legtöbb gyártó sd foglalatot, a későbbiekben visszatérünk.

A hátlapon helyezkedik el a 13 megapixeles Sony IMX214 szenzor (, ilyen található pl. Xiaomi MI4 és a Nexus 6-ban is) és a 2 megapixeles Altek másodlagos kamera, amely a képek mélységért felel. Mindezt megtámogatták még egy dupla ledes villanóval. Videofelvételek rögzítésére történhet akár 4K (UHD) minőségben 3840×2160 pixel 30 fps mellett.

A kamerák alatt helyezték el az ujjlenyomat-olvasót, ami megbízható és nagyon gyorsan működik, képes tárolni akár öt különböző ujjmintát is. Hangsúlyos AXON és egy kisebb ZTE felirat díszíti még a nem levehető hátlapot, ami alatt a 3000 mAh-s integrált akkumulátor található Qualcomm Quick Charge 2.0 gyors töltés funkcióval. Természetesen kis kézügyességgel a hátlap és az akkumulátor is eltávolítható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.