2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Teclast X98 Air 3G dual-boot tablet

Szokatlanul korrekt minőségű táblagépet sikerült összehoznia a Teclastnak arra az esetre, ha nem tudsz dönteni.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Nemrég egy barátom Windows alapú táblagépet keresett. Ő szerencsére már tudta, miféle segítségre számíthat tőlem. Kitapasztalta már, hogy ha vásárolni akar valamilyen eszközt, és átnézte már az összes itthon kaphatót, akkor körülbelül még háromszor annyi kínait fogok neki javasolni. Finom költői túlzással élve most is ez történt.

Mondta, hogy nem akar nagyon sok lét egy ilyen kütyüre szánni, úgyhogy érdekli, mit gondolok a kínai darabokról, van-e javaslatom. Természetesen volt. Legnagyobb meglepetésemre el is fogadta az ajánlatomat, mivel kis kedvezménnyel tudtam neki szerezni egy egész korrektnek tűnő darabot. Az alábbiakban az ő beszámolóját olvashatjátok.

Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy mivel tudnám kiváltani a laptopomat. Viszonylag sokat utazok, leginkább busszal, ahol nem egy leányálom laposon dolgozni. Egyetemre se szeretem becipelni, mert nehéz és sok helyet foglal, egyszóval nem praktikus.

Mindenképp valami kisméretű szerkezetre volt szükségem. Először nézelődtem a netbookok között, de nem fogtak meg, így lassan kezdett körvonalazódni, hogy ebből bizony tablet lesz. Na de milyen? Android, Windows, esetleg iOS?

Mivel elsősorban munkára kell, a Windows felé húzott a szívem, mert így nem kell lemondanom a megszokott programokról. Viszont azt olvastam, hogy utcai felhasználásra nem éppen a legjobb választás, az Android sokkal jobban kezelhető perifériák nélkül, és nem utolsó sorban a több millió alkalmazással szinte mindent meg tudok csinálni.

Aztán jött a megoldás, rátaláltam a kínaiak remek újdonságaira: Android+Windows dual-bootos tabletek. Hosszabb fórumozgatás után rájöttem, hogy ez lesz a nekem való eszköz. Választásom a Teclast cég x98 Air 3G modelljére esett, mert sokan dicsérték az eszközeik minőségét.

Rögtön meg is rendeltem a Pandawill-től (,már csak ez volt a cikk megjelenésekor, levették a kínálatból az enyémet), és meglepően gyorsan ki is szállították, nem egészen két hét alatt nálam volt.

A csomagolás korrekt volt, külön kartondobozba tették a gép dobozát, nem csak a szokásos műanyag zacskóban postázták.

A dobozban a gépen kívül USB és OTG kábelek, kínai nyelvű használati utasítás és garijegy, valamint egy 2,5 A-es hálózati töltőfej kapott helyet. Utóbbi sajnálatos módon amerikai szabványú, átalakító nem járt hozzá.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.