2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Thinkpapa T400 2. felvonás

A korábban már bemutatott T400 ThinkPadet sikerült továbbfejlesztgetnem több téren is.

[ ÚJ TESZT ]

1. Bevezető

Tavaly már írtam a karanténidőszak alatt elkezdett hobbi / retró laptop projektemről egy ThinkPad T400-as notival. Mivel a masina azóta hozzám nőtt, ezért megpróbáltam lehetőleg minden paraméterét „kimaxolni”. Mostani szösszenetemben bemutatom, mi is történt a notebookkal, és mire használom a hétköznapokban.

Természetesen nem ez a mindennapi íróasztalom, de gondoltam, megér egy képet. :)

Ahogy írtam, a laptop már kicsit több lett mint hobbi, ezért elhatároztam hogy tényleg megpróbálom a legtöbbet kihozni belőle egy-két apróságtól eltekintve. Elég sok mindent cseréltem a masinában, ugyanis beleestem abba a csapdába, hogy alacsony áruk miatt megvettem több kiszuperált illetve működő T400-ast is. Mivel ezek a gépek már jócskán túl vannak fénykorukon, ezért a korona okozta nagy laptop vásárlások és készlethiány ellenére is elég olcsón lehet hozzájutni az egyes példányokhoz, legyen az alkatrész vagy működő laptop. Többek között ezek is segítettek elcsábulni…

A sok összevásárolt T400-ból illetve alkatrészekből nem lett azért porfogó. Eltökéltem, hogy nem lesz belőlük e-szemét, némi extra beruházással sikerült kettő másik T400-ast is feltámasztani. Az egyikből netezős gép lett egy rokonnak, a másik pedig igazi munkás laptop, mivel bátyámnak ajándékoztam autó/motor diagnosztikai szerelős/műhely gépnek.

Egész ötletes helyet kapott a csere alkatrészekből összerakott ThinkPad. A dokkolón van soros és párhuzamos port is, így minden diagnosztikai eszközzel jól lehet használni.

Erre a szerepkörre a ThinkPad szerintem kifejezetten kiváló, ugyanis jól viseli a spártai körülményeket. Egyszer-kétszer már sikerült leejteni, de persze a fémházas laptop meg sem érezte. Bátyám külön örült a trackpointnak, ugyanis szerelés közben kesztyűs kézzel is könnyen lehet így használni a gépet egy-egy használati útmutató megtekintéséhez, és nem kell egy egeret tartogatni a közelben. Ő ötletesen felfúrta a laptop dokkolóját a falra, így a gép helytakarékosan jól beilleszkedett a műhely többi szerszámai közé.
De akkor nézzük is meg, hogy mi lett az én masinámmal.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Thinkpapa T400

    Használható-e még egy nem éppen csúcskategóriás, Core 2 Duos Thinkpad laptop 2021-ben?

  • Last of the Quads

    A Core 2 Quad reális opció, ha meglévő Core 2 Duo rendszerünket akarnánk fejleszteni és még van potenciál a gépben.

  • LENOVO T400 - szégyenlős bestia

    Ebbe a Thinkpadba nem lehetséges belepasszírozni egy Core 2 Quad processzort. Mármint gyárilag...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.