2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Steelseries Sensei Wireless bemutató

Kemény fába vágta a fejszéjét a Steel, amikor vezetékmentesítette a csúcsmodelljét, a Sensei-t. Siker vagy bukás?

[ ÚJ TESZT ]

Verdikt

Megszokást igényel. Ez mindenképpen igaz erre az egérre. Ha megszoktuk, hogy bizony a kábel ellenállását is kompenzálnunk kell, akkor hirtelen felindulásból fals képet alkothatunk az egérről, miközben mi nem voltunk kompatibilisek vele az első napokban.

A formája kedvez mind a jobb, mind a balkezeseknek. Ennek azonban van egy kis ára, hogy kicsit bezavar a fogásba a másik oldalon lévő plusz gomb. Fogása abszolút kényelmes, a nagyon nagy kezűeknek talán egy kicsit alacsony lesz az egér magassága, de eddig is sokszor hangsúlyoztam, hogy ha komoly kapcsolatra keresünk egeret, ki kell próbálni.

A félfényes felület nem nagyon látványosan koszolódik, de egy idő után már meglátszik rajta, ilyenkor viszont nehezebb is tisztává varázsolni. A fényes felület pont fordítva működik.

Az optika hozza a tőle elvárhatót, és beállítható extrém alacsony érzékenység is (50 cpi). Akik nagy érzékenységgel játszanak, azoknak sem kell csalódniuk, mert a többször megénekelt, értelmetlenül sok 8200 is beállítható. Ennek ellenére alacsony felbontáson, alacsony érzékenység mellett, egy szép nagy QcK padon hozható ki belőle a maximum.

Pár külföldi oldalon olvasható, hogy van egy minimális negatív egér gyorsítás, de ezt meg kell cáfolnom, mert nincs. Több játékban is behatóan meg lett vizsgálva a probléma, és semmilyen gyorsítás nem volt tapasztalható, tökéletes volt a raw input, ami azért ezen az áron a minimum elvárás! Pontos, megbízható és konzisztens a teljesítménye.

Az akkumulátor egyszer sem merült le, pedig voltak komolyabb 10-12 órás etapok is. Nulláról pedig alig 4 óra alatt teljesen feltölthető. Ha minden kötél szakad, akkor pedig vezetékessé varázsolható.

Ebben a formában sem lehet rá panasz, a kábel kicsúszása pedig teljesen esélytelen a bajonettzárnak. A töltőállványt is ki kell emelni, mert ez az, ami praktikumában abszolút fényévekkel emeli ki a konkurencia megoldásai közül. Szép, stabilan ül az asztalon, és az egér is beton stabilan ül benne töltés közben. Az egyetlen, amit hiányoltam az egy második USB kábel, hogy ne a töltőből kelljen kirángatni, ha mégis szükség lenne rá.

Sajnos szót kell ejteni az árfaktorról is. Ez alapvetően befolyásolná az értékelést, ha nem egy prémium termékről lenne szó. Az ára 50 000 forint, ami nem kevés egy egérért, de itt az egér mellett kapunk egy tökéletes töltőállványt. Valamint az akkumulátor egérbe való építésével nem rombolták le annak súlypontját, és a súlya sem nőtt számottevően, sőt tudja ugyanazt a teljesítményt hozni, mint vezetékes társa, ami eddig példa nélküli.

Szeretném megköszönni Coros barátomnak a segítséget.

Azóta történt

  • Roccat Military Pack

    Most egy egész csomag jár az egér árában, katonás tematikával: dizájnban passzoló egérpad, egy dögcédula és bónuszok a War Thunder játékban.

  • Logitech G502 Proteus Core

    Egy hibátlan összeszerelésű egér 11 gombbal, makró lehetőséggel, 12000 DPI-vel. Mi kell még?

  • Logitech G302 egér teszt

    Egy kizárólag MOBA játékosoknak készített egér. De megfelel-e a követelményeknek és tényleg csak MOBA játékosoknak?

  • Hanyattegér: CST L-Trac 2545

    Trackball biliárdgolyóval: precíz irányítást tesz lehetővé, kíméli a kezet, de a gyors mozgást szokni kell.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.