2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Steelseries Sensei Wireless bemutató

Kemény fába vágta a fejszéjét a Steel, amikor vezetékmentesítette a csúcsmodelljét, a Sensei-t. Siker vagy bukás?

[ ÚJ TESZT ]

Belső

A burkolat alatt egy Pixart ADNS-9800 szenzor teljesít szolgálatot, amelynek felbontását egyes lépésekben 50-től 8200 cpi-ig lehet állítani. A Steel előszeretettel használja az érzékenység megadására a dpi helyett a cpi mértékegységet. A két mértékegység között egyébiránt semmilyen nominálértékbeli különbség nincs, tehát 1800 cpi egyenértékű 1800 dpi-vel. Csupán a kifejezés értelmezése más, amelyről itt olvashatnak bővebben, akiket ez mélyebben is érdekel.

A lézeres szenzor szépen teszi a dolgát, azonban nem lehet szó nélkül elmenni egy bizonyítást nem nyert pletyka mellett. Egyes fórumokon felbukkant, majd futótűzként terjedt el a pletyka, hogy kikapcsolhatatlan negatív gyorsítás van az egérben. De ezt, mint utóbb kiderült, nem tudták bizonyítani sehogy, így ez a pletyka elhalt.

Gombok tekintetében a standard kétkezes felállás szerinti 2+2+2, tehát bal és jobb gomb, kettő a bal oldalon és kettő a jobb oldalon. Ezen az egéren nincs semmilyen egyéb extra csavar, a görgő alatt található középső gomb és az alatta található felbontásállító gomb zárja a listát. A görgő szintén probléma nélkül teszi a dolgát, azonban használtam már jobbat is a Roccat Titanium Wheel személyében. A váltógomb segítségével válthatunk a két előre beállított felbontás között.

Itt érhető legjobban tetten, hogy alapvetően kinek szánja a gyártó az egeret. Ugyan nem egy puritán, szög egyszerű termék, de elsősorban a profikat célozzák meg vele, mintsem az “úrjátékosokat”, akik sokféle játékkal játszanak, és nem fukarkodnak, amikor a gépüket, perifériáikat kiválasztják.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Roccat Military Pack

    Most egy egész csomag jár az egér árában, katonás tematikával: dizájnban passzoló egérpad, egy dögcédula és bónuszok a War Thunder játékban.

  • Logitech G502 Proteus Core

    Egy hibátlan összeszerelésű egér 11 gombbal, makró lehetőséggel, 12000 DPI-vel. Mi kell még?

  • Logitech G302 egér teszt

    Egy kizárólag MOBA játékosoknak készített egér. De megfelel-e a követelményeknek és tényleg csak MOBA játékosoknak?

  • Hanyattegér: CST L-Trac 2545

    Trackball biliárdgolyóval: precíz irányítást tesz lehetővé, kíméli a kezet, de a gyors mozgást szokni kell.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.