2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Samsung Galaxy S6 Edge Plus

Akár a méretét, a megjelenését vagy a hardverét nézzük, a készülék "támadás egy másik dimenzióból"!

[ ÚJ TESZT ]

Samsung Galaxy S6 Edge Plus

Támadás egy másik dimenzióból!

Előszó

"Korának csúcsragadozója" - szokták írni egy-egy jól sikerült prémium modellre a like-vadász cikkírók. Ilyenkor többségünknek beugrik egy párduc, vagy leopárd, amint kecsesen elkapja, majd elfogyasztja a tápláléklánc alsóbb szintjén mozgó prédaállatot.

Bizony, már az S6 Edge Plus-ról is olvastam, hogy ő aztán egy csúcsragadozó. No, de mikor először láttam élőben, nekem nem egy kecses nagymacska jutott róla az eszembe, hanem bizony egy Tyrannosaurus Rex. Egy méretben, és nyers erőben olyan brutális fenevad, amely képes egy harapásra felfalni bármit, ami csak él és mozog.

Alapvetően a kisebb, egykezes, zsebbarát mobilokat kedvelem, anno ezért is szavaztam bizalmat a Sony Z1 Compactjának, amit a mai napig imádok, mi több, másodlagos telefonként napi szinten használok.
A fentiek fényében adja magát a kérdés, hogy miként kerül hozzám egy 5,7 colos telefon. Még jó egy évvel ezelőtt is maximum 4,5 colban gondolkoztam, ám mostanában adódott pár lehetőség, így elkalandoztam az általam preferált méretkategóriától nagyobb modellek felé. Ennek több oka is van, főleg, hogy manapság szinte lehetetlen kisméretű csúcs telefonokat találni.

Androidos fronton a kezdetektől jellemző trend, hogy az új zászlóshajók minden évben egyre nagyobbak és nagyobbak. 5 col alatt gyakorlatilag már nincs is élet, maximum belépő és középkategóriás mobilokat találni. Ez a (sajnálatos) trend idén végre megtörni látszik, hála az iPhone SE-nek, és a pletykált Galaxy S7 mininek, ám tavaly, mikor hozzám került az S6 Edge Plus, éppen a "Bigger is better" éra zenitjét tapostuk. Emlékeztetőül, az S6-ból még csak mini verzió sem készült. Teszem hozzá, ismerve a Samsung korábbi Minijeit, ez talán tekinthető pozitív lépésnek is.


A méret evolúciója

A fenti tényeket figyelembe véve, az S6 Edge Plus-hoz vezető rögös út első lépése - némi szerencsének hála - egy kis iPhone-os kitérő volt, de mivel az annyira nem jött be, (vissza)váltottam az androidos vonatra.

Viszont, ha már nagy teló, és csúcs modell, akkor már legyen a legnagyobb, a legerősebb.
Tudtam, hogy nagy lesz, mi több, a méret okán sok mindenre fel voltam készülve, mégis, mikor kibontottam a készülék dobozát - nyugodtan mondhatom -, az első pillanatok a döbbenet és a sokk jegyében teltek, de idővel igencsak összecsiszolódtunk, én meg az Edge Plus.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.