2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

Öreg platform nem vén platform

Egy képekkel illusztrált eszmefuttatás arról, hogy miért építettem LGA2011-re új PC-t 2019-ben?

[ ÚJ TESZT ]

A koncepció

Valamikor a nyár folyamán kezdett kikristályosodni a felismerés, hogy az i7-6700T és 16 GB RAM édeskevés virtualizálni, így kell valamit keríteni sok RAM-mal és legalább ilyen erős procival.

Vettem sorra a lehetőségeket, de ha sok RAM kell nem aranyáron, akkor csakis a DDR3-as RDIMM modulok jöhetnek számításba. Azok pedig leginkább szerverekben használatosak, esetleg néhány munkaállomásban. El is indultam ezen a vonalon. Az opciók:

Szerver: Anno volt egy 1U magas szerverem, mert hirtelen kellett valami olcsón, amiben van 2 db PCI foglalat. A feladatát ellátta, de nem való az ilyesmi lakótérbe. Hangos és helyet sem könnyű neki találni a kialakítása miatt.

Munkaállomás: nem olyan zajos, mint a szerver, majdnem úgy néz ki, mint egy mezei PC. De jól tartják az árukat és többségük elég öreg.

Épített PC: Akkor keressünk csak alaplapot. Na, azok annyira nem drágák, ellenben használtak, vagy Kínában vannak, így még vámolni kell őket, és RAM foglalat is legfeljebb csak 4 db van, többnyire 2. A használtakat elvetettem, nem igazán van közöttük 5 évnél fiatalabb (de az átlag inkább 6-7). Ennyi idős SOHO termékekben nem bízom.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.