2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Mercis kalandok - A könyv

Csak erős idegzetű autómániásoknak és szerelőknek!

[ ÚJ TESZT ]

Mercis kalandok - Tizennyolcadik rész

VAN BAJ, NEM KICSI!!!

A kocsi megbukott a műszakin, mert picit repedezett volt elől a két fékcső és egy lyuk volt a jobb oldali küszöbön. Így az volt a szitu, hogy adtak egy 8500 Forintos átvizsgálási számlát. (Ami amúgy megegyezik azzal, ha viszel vásárlás előtti vizsgálatra egy kocsit. Majd a számlára ráírták az esetemben kettő hibát és a második alkalommal megnézték, hogy ki lett e javítva és az átvizsgálási díjat levonták a normál műszaki árából. Adták a pecsétet a forgalmiba és "Isten véled édes Piroskám"...
Így mondá az Úr! Csináltasd meg azt a sz@rt!!! :D

Na hát autósbolt. Szokásos Kauffer. Ismerőst hív. Kellene két első fékcső és két első fékkopás jelző zsinór is. Az egész kemény 3400 zöldhasúba fájt.

Nem kis könyörgés és két hét várakozás után, sikerült egy Péntek reggelen bejutnom a karosszériáshoz. Gyors javítás és alvázvédelem (5000 pénzért) és délután irány Csabai Sándor barátomhoz Csömörre. Első fékcsövek kicserélve, majd szervo olaj még egyszeri cseréje. Meg bekerültek a fék kopásjelző vezetékek is. Megint 5 rongy. És már át is ment a kocsi a műszakin.

Megjegyezték, ritka, hogy ennyire karbantartott legyen. Hát mondom, ha én ezt elmesélném az elejétől...

Na de hogy legyen üröm is az örömben, takarítom a kocsit és véletlen rátenyereltem a gépháztető felső rácsára, hát kapásból nem eltört. Na megvolt az aznapi szentségelés. Kéne menni gyónni, asszem. Na jó itt megteszem.

Amúgy a kocsin igazából most már csak néhány apróság maradt. A műszerfali középkonzol elemeinek a helyreállítása és egységesre cserélése. A tetőkárpit és vele tetőablak javítása. Plusz az utastér világításban lévő kis ventilátor zúg, meg a balos tükör nem mindig fűt. És kész is vagyunk. Ja persze, olyan apróság mint a karosszéria (akármilyen szintű) rendberakása, még ott lesz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.